Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor megvan a Revolut feltöltésre is a trükk, amivel el lehet kerülni a 2%-os levonást. Wise-on HUF->EUR váltás, Revolut EUR feltöltés Wise (Visa) kártyával, majd Revoluton kicsit várni, míg 0,55% -ot (vagy annál többet) gyengül a forint, majd EUR->HUF váltás. A 0,55%-os forint gyengülés várás azért érdekes, mert ennyi kezelési költséget vont le a Wise a HUF->EUR váltásnál, amit így vissza lehet nyerni Revolut-on EUR->HUF váltással, ahol tudomásom szerint nincs kezelési költség.
-
t-macska
friss újonc
válasz
dredjudge84
üzenetére
konkrétan. Igazoljam, hogy honnan van a jövedelmem. én sem értettem, hogy miért a kimenőt fogják, miért nem akkor kérdezik amikor beérkezett az összeg. Azóta annyit sikerült kiderítenem, hogy az ellenőrzésre a kijelölés véletlenszerűen történik (ahogy Oliverda is írta). Ami szuper mert mondjuk ha éppen egy külföldről indítandó sürgős utalást fognak vissza, hogy töltsem fel az ilyen meg olyan igazolást.... Nagyon életszerű, hogy mondjuk egy hónapokkal ezelőtti ingatlan adásvétel összes iratát magammal hordom a föld másik felén.
-
t-macska
friss újonc
Több éve használom a wise-t rendszeresen. Van egy összeg ami minden hónapban uyganarra a névre, ugyanarra a bankszámlára, ugyanolyan összeggel teljesül immár 2 éve.
Tegnap ezt az utalást nem engedte ki, hanem visszatartja a rendszer, ameddig nem igazolom honnan van a pénzem.
Ez valami új szabály és ezentúl rendszeresen számolhatok ezzel az idővel pluszban, vagy random kiválasztanak utalásokat ellenőrzésre? -
Oliverda
félisten
Mindig elfelejtem ezt a túlterheléses trükköt, pedig néha hasznos tud lenni.

Úgy fest, hogy a Wise (a VISA kártyáknál) a 6012-es MCC-nél húzza be a 2%-os sarcot, vagy annál legalábbis biztosan. (Gyanítom, nem ez az egyetlen érintett MCC.)
Curve-ön keresztül ugyanis nincs díj, ami annak köszönhető, hogy Mastercard kártyáknál 4829-es MCC-t használ a Revolut, ami (egyelőre?) nincs rajta a sarcolós listán. Egyszóval a válasz Long1 kérdésére: Curve-on keresztül jelenleg meg lehet kerülni a 2%-ot.
-
dredjudge84
őstag
válasz
üzenetére
https://www.carillonstudios.com/
Innen akartam stílusokat venni szintihez. Kb 40 euró volt összesen. Kifizettem, de nem történt semmi. Nem kaptam letöltő linket. Írtam az üzemeltetőnek, de nem válaszolt. Aztán láttam wise-on hogy lehet panaszt nyitni, megírni hogy mi történt. Utána még kértek pár dolgot e-mailben, elküldtem, és kb az egész procedúra panasz nyitástól számítva két hét, és vissza is adták a pénzt.
-
dredjudge84
őstag
Vásároltam valamit online amit nem kaptam meg és lehetett rá panasz nyitni a wise-on, mint a PayPal-nál. Elkérték a bizonyítékokat hogy mi történt elküldtem nekik próbálták felvenni a kapcsolatot az eladóval de nem sikerült és visszakaptam a vételárat. Nem is gondoltam volna hogy itt is van ilyen biztosítás, mint PayPal esetében. Tök jó.
-
vnorbi
aktív tag
Hogyan néz ki a 2%-os díjterhelése?
Üres Wise egyenlegre küldtem egy 100 ezer forintos Revolut feltöltést, amire azt írja, hogy 102 ezer forintot akart terhelni és 2 ezer forint a Wise díja. Aztán a tranzakció elutasításánál már az van, hogy 98 ezer forint volt a tranzakció. Ez a három összeg mind a Wise-nál látszik, Revolutnál csak a 100 ezer jelenik meg.
Ez a 98 ezres megjelenítés megzavar kicsit, de gondolom, olyan nem történhet, hogy a kereskedő (Revolut) indít egy terhelést fix összegre, aztán a Wise úgy dönt, hogy csak 98%-ot küld át belőle, a kereskedő meg elfogadja a kisebb összeget is. Ehelyett ha nincs meg legalább 102% a Wise egyenlegen, akkor elutasítja az egészet.
Reklamációba egyébként azt is be lehet írni, hogy a magyarországi ügyfelekre ez a tétel nem szerepel a Pricing oldalon (UK-nél ott van).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- Tanuljunk angolul!
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...