Új hozzászólás Aktív témák

• teptep

őstag

válasz cocka #10108 üzenetére

"Tudtommal mindig is úgy volt, hogy a kártyát kibocsátó bank határozza meg a számlához tartozó díjakat, idegen ATM-ek esetén is." Igen! A kibocsátó bank határozza meg, hogy ő maga milyen díjakat határoz meg a készpénz felvételre saját ügyfele esetén. De az ATM üzemeltetője pedig azt határozza meg, hogy ő milyen díjat számol fel idegen kártyák esetén az idegen ügyfél részére. Ha az idegen kártya szintén belföldi, akkor az elszámolás bankközi díj (Interchange) formájában a háttérben működik a bankok között. De ha az idegen kártya külfödi, akkor az ATM jogosult közvetlen hozzáférési díjat (Surcharge) elszámolni. Ezt teszi az OTP, az Erste, meg egy rahedli külföldi bank.
    Erste: [ATM eszközhasználati díj készpénzfelvételi tranzakció esetén külföldi kibocsátású bankkártyával] Van ez a szabály, amit az Erste rosszul alkalmaz. Revolut vagy Wise által kibocsájtott Mastercard kártyák esetén felszámolja a díjat és a tranzakció előtt ki is írja a képernyőre. De Revolut vagy Wise által kibocsájtott Visa kártyák esetén díjmentes a készpénz felvétel. (Utoljára augusztusban teszteltem: #54644) Írásban 3x kérdeztem meg az Erste ügyfélszolgálatot, hogy ez miért van? Az idomított majmok a kérdést sem értették, nem hogy normálisan válaszolni tudtak volna. Aztán elengedtem a témát.

Új hozzászólás Aktív témák