- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok!
1043ND ver 1.10-es és 941ND ver 3 routerre a gyári firmware-t nem tudom visszarakni.
Csak lereseteli a router beállításait és újraindul a router.
Amúgy az a baj mindkettővel, hogy megszakad a wifi kapcsolat, és csak a router újraindítása után lehet megint wifivel csatlakozni.Van erre valami megoldás?
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok! Régebbi dd-wrt-s firmwaret honnan lehet letölteni?
És újabbról régebbire hogy lehet váltani?
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Van egy fekete, talán V4-es 1043-as routerem, de dobálja a wifit, néha már a lan része is leáll.
Nagy terhelés nincs rajta, úgy értem az USB részén, mivel van egy NAS és a torrent, smb, ftp azon fut.
Maga a router csak átjáró a Huawei 525 és az eszközök közt. Azért van amúgy, mert be van rajta lőve az összes port átirányítás stb, tűzfal nagyjából beállítva.Kérdésem az lenne, hogy ki milyen routert javasolna helyette ami Gigabites LAN-al rendelkezik, OpenWRT (Luci) telepíthető rá??? Nagyon megszoktam a Lucit és a könnyű beállítást...
PS: ár annyira nem számít.... nem kell hogy a legolcsóbb legyen. Inkább drágább, de megbízható!
-
sto1911
veterán
válasz
its_grandpa #70295 üzenetére
Azota felvettem meg egy portot, az ment ext range megadasa nelkul is. Probakeppen kitoroltem a 2222 elol is, erre az is mukodik. Ma felvettem a VPN-t, annal sincs ext range, de elsore mukodott... Ezek szerint nem a felfogasomban van a hiba
-
its_grandpa
tag
Nem tudom és igazából én sem értem.
Elérem a belső hálómat a net felől több módon. Az sftp-nél nem kell a tartományt beállítani megy anélkül (magas port van nyitva és forward). Ez ilyen ... -
sto1911
veterán
válasz
its_grandpa #70292 üzenetére
Sikerult, koszonom!
Hogy vajon miert kell ezt is beallitani... Es raadasul ha ugyanazt a portot irom be vagy pl. 2000-3000 tartomanyt, akkor sem jo, ezzel a tartomannyal meg igen. Rejtely (szamomra
)
-
sto1911
veterán
válasz
its_grandpa #70292 üzenetére
Köszi, gyorsan bedobtam még hozzá, de nem működik így sem. Este ránézek alaposabban, mert most csak egy próbára volt időm.
-
its_grandpa
tag
(miért nem megy a válasz gomb ?
)
(#70287) sto1911
Ha HG8121H a Digis router akkor az External source port number-be 81-65534.
Proto TCP/UDP , nekem így működik. -
k_miso
tag
válasz
woodworm #70289 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Nagy energiákat nem akarok az ügybe fektetni. Egy ismerősnek szeretnék segíteni.A kérdést úgy is feltehetném, hogy milyen router vásárlását javasoljam neki, amire fel tudok tenni egy alap LuCi-t. Most egy Archer A5 van gyári fw-el. Ennyit azért tudjon az új router is, de tizenezer forintnál ne legyen drágább.
-
woodworm
veterán
válasz
k_miso #70288 üzenetére
Ha openwrt-re gondolsz, nem tudok róla. Padavan viszont elérhető rá, de neked kell elkészíteni. Nem kell megijedni, sokan elvégezték már nulla előismeret hiányában is. A téma több okból is OFF itt, gyere át a Padavan firmware topikba, ott tudunk, tudnak segíteni, hogy merre indulj el.
-
k_miso
tag
Sziasztok!
Van valakinek Archer C5 (V4)-re buildje? Nincs különösebb elvárás, csak az ipdns miatt kell alternatív fw-re váltanom.
Előre is köszi... -
sto1911
veterán
Sziasztok,
lehet kicsit off, de az istennek se tudom osszehozni a port forwardot a digis routeren.
Ez a setup:
188.... <> 192.168.100.1 <> 192.168.100.2 <> 192.168.1.1 <> 192.168.1.2
digi wan <> digi lan <> openwrt wan <> openwrt lan <> PCBarmit allitok, kintrol minden port zarva, probaltam a 7, 9, 22, 443, 2222 portokkal.
Annyira lenne szuksegem, hogy a belso routeremet kintrol elerjem.
A 188-as cim kintrol pingelheto, mivel a digis natolast mar reg kikapcsoltattam.Mig a digis router nem volt kepben, akkor siman ment minden.
Koszi elore is! -
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror #70285 üzenetére
Megoldottam egyszerűbben,gyors méréssel 947 le és 312 fel. köszönöm azért a segítséget
-
fatallerror
addikt
válasz
vargalex #70283 üzenetére
Ezt hogy is kell helyesen beállítani? WLAN-nál a bridge opció megvan csak nem tudom h ez a vezetékes sebességemen mit javít. Ezzel nem az lenne h egyidejüleg kábelen és WiFi hálózaton nem működne? Keresve több beállítását is látom ezért kérdezem inkább.
#70284 F34R: Van rajta telefon, TV. Egyik TV éppen be is volt kapcsolva. Lehet ezek használják a maradék sávszélet.
-
F34R
nagyúr
válasz
fatallerror #70282 üzenetére
milyen szolgaltatasok mennek rajta?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
fatallerror #70282 üzenetére
Látom, a ZTE építi fel a PPPoE kapcsolatot. Miért nem használod a TP-Link-et bridge módban? Mondjuk DHCP-n még nagyobb sebességet kellene tudnia...
-
fatallerror
addikt
válasz
vargalex #70281 üzenetére
Ezzel együtt már 4 kábellel is próbáltam, vegyek még 4-et és nézzem meg azokkal is? bedugom bármelyik LAN portjába a ZTE-nek az intel NUC-ból és 600-700 közöttit mér... hogy miért csak 600at az már lehet a NUC NIC korlátozása, nagygépet nem viszem ezért át h közvetlenül ezzel is megnézzem. Majd ráérek a csak 600al foglalkozni ha routeren keresztül is eltudom ezt érni. Tehát a kábelekkel nincs gond. FW lenne a következő dehát a gyárinak is kéne tudnia...3.15.28 ez van rajta. Volt már router gyári visszaállítás is, semmi. Megint megnéztem az alap biztonsági funkciók kikapcsolását, mindig 250-300 között mér.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
fatallerror #70280 üzenetére
A nem hiszem kijelentéssel szokott probléma lenni. Érdemes megnézni az összes kábellel.
-
fatallerror
addikt
StarTech Cat6 15 m-es van a ZTE és router között, PC és router között meg StarTech rövid Cat5e.Routerhez adott kábellel a ZTE-be dugva is 700 meg a 15m StarTech-el, a másikat nem vittem át ZTE-hez megnézni de nem hiszem h kábel a gond.
ZTE-ben PPPoE NAT aktív mivel nem kértük híd módot, van még Static típusú WAN is, ott meg NAT-nál azt jelöli h kikapcsolva. Routernél nekem Dynamic IP van, lehet static kell a routernél is?
Szóval most ezt nem értem h Digi így akarta e beállítani h 2 fajta WAN típus van, PPPoE és Static is.
A ZTE címe 192.168.1.1 és a TP-LINK meg 192.168.0.1 ha ez segít. -
F34R
nagyúr
válasz
fatallerror #70278 üzenetére
Kabelt neznek elsosorban, majd megneznem, hogy NAT-olva van-e az IP-m Diginel.
Ha ezek klappolnak, akkor elvileg a gyari firmware-vel is meg kellene lennie.
DHCP-tol nem fugg a sebesseged az csak a cimeket osztja ki.
Nem gondolkoztal meg el Openwrt-n? -
fatallerror
addikt
Kérlek ne szidjatok, használtam a keresőt de mindenkinek annyira más felállásban van a hálózata h nem találtam a megfelelő beállításokat csak azt h lehetséges V2-vel gyári fw-vel kihasználni a Gigabit internetet.
Digi 1000 FTTH ZTE F668-al van. Abból a LAN1-ből megy nekem a 1043 V2 (gyári firmware, sose frissítettem) WAN-ba és onnan kábelen csak 1 PC van, WiFi hálózaton még 1 PC (NUC) és 3 mobil eszköz, egyidőben ritkán használva. Wifi sebesség 150 Mbit körül van, a PC kábelen meg 250 Mbit mér. Kihagyva a routert 700 körülit mérek egy gyenge intel i3 NUC-on csúcsidőben. (nem tudom h 900 körülit kéne e egyáltalán várnom de legalább ezt a 700at elérni a vezetékesen lévő gépen szeretném)
Hogy kéne beállítanom a routert? Próbáltam HW NAT nélkül is amitől 300 körülit mértem kábelen, próbáltam kikapcsolni azokat a biztonsági opciókat de nem lett több sőt maga a config menu nagyon lassú lett. DHCP kikapcsolását kéne? ha igen akkor hogyan?Lenne valaki kedves és részletesen leírni h mit hogyan kéne (gyári fw-vel)? nem értek a hálózatokhoz ez látszik, előre is köszönöm -
vargalex
Topikgazda
Az OpenWrt és a DD-Wrt sem rak fel bootloader-t, az egészen biztos. Ráadásul OpenWrt alatt nem is írható a bootloader partíció. Ráadásul ugye gyári firmware-ból is a bootloader nélküli (vágott) tehető vissza. A kérdés az, hogy mielőtt ráraktad az első OpenWrt-t, azelőtt esetleg már tftp recovery-s bootloader volt-e rajta, vagy esetleg később a gyári firmware visszarakásakor gyári firmware alól felraktad-e a bootloader-es firmware-t.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok adott egy 1043nd v1 router..
Ennek az eloelete kb: stock > openwrt-vargalex> lede > stock > dd-wrt..
nah az utobbi ketto rossz dontes volt, a dd-wrt utan szerettem volna visszarakni a stock firmwaret majd egy regebbi LEDE-t.... viszont nem lattam, hogy van webrevertje en meg a particiokkal machinaltam.... meg is lett az eredmenye... nem tud bebootolni...
Az egesz ledsor valtakozik ujra es ujra...
Van ennek valami megoldasa, azon kivul hogy serial port? (lattam, hogy van ra old breed bootloader, hat ha onnan meg tudok valamit kezdeni) -
Grg
tag
Sziasztok,
Az 5-ös verzió most végül is tudja a hw nat-ot vagy sem?
-
#LittleG
csendes tag
Értem, köszönöm.
De ez nekem még mindig furcsa... mondom, szándékosan megnéztem a szabad tárhelyet a sane előtt, akkor 85% volt... hogy lehet, hogy néhány tucat KB több MB kemény helyet foglal el?
Sajnos egyébként problémás a dolog, mert más csomgakat is szeretnék még telepíteni, külső pendrive-ot pedig nem szívesen használnék, mert már így is elég leterhelt az USB port. Már 1 nyomtató, relévezérlő, és hangkártya van rákötve. Még ha váltanék is aktív USB elosztóra, a sávszélesség még mindig szűk keresztmetszet lenne.... 4 eszköz egyidejű használatakor már eléggé hektikussá válna a sávszélesség stabilitása szerintem.
-
suste
veterán
válasz
#LittleG #70263 üzenetére
1: a szabad hely %-os értéke becsapos lehet. Szabad hely = flash méret - fw.
2: sane-hez szükséges egy szkennelő felület is, ami ha PHP-st, akkor jó sok helyet foglal.
3: Ha jelen pillanatban minden működik, akkor ne foglalkozz a szabad hellyel. Működéshez nem kell szabad hely a flashen, semmi nem ír oda....
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Szeretett útválasztómon épp a sane telepítését végeztem. Végre, így 4 hónap után sikerült megértenem a konfigurálását. Maga a sane most nagyszerűen működik, a SaneTwaint-t használom hozzá.Ez volt tegnap. Ma viszont arra lettem figyelmes, hogy a rendszer felhívta a figyelmemet a kevés tárhelyre. Gyorsan bejelentkeztem a LuCI-n, és valóban: 2% (100 KB) szabad helyem van.
Ez most mégis hogy lehetséges? Ami csomagokat fel kellett telepítenem a szkennelés életre keltéséhez:
- sane-backends
- sane-daemon
- sane-frontends
- xinetd
- sane-xerox_mfpEzen csomagok egyike sem kirívóan magas, csupán pár tucat KB-t foglalnak egyenként.
Akkor kérdezném laikusként, hogy mégis miért lett a 85% szabad helyből 2%???
Hogy lehet megnézni, hogy mi foglal el ilyen sok helyet?
-
petakpa1
őstag
18.06.4-e Openwrt-m van. Kernel verzió 4.9.184.
Luciban System/Software menüben előbb az Update list gombra nyomtam, majd Filter mezőbe beírtam, hogy Runcommand és rányomtam a Fond package-re, de sajnos nem találta meg a csomagot, így nem tudtam telepíteni.
Rosszul csinátam, nem így kellene?
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70258 üzenetére
Csak, hogy kizárjuk, hogy a kliens oldalon van a hiba (ugyanis a korábbi teszteket egytől egyik Realtek hálókártyákkal futtattam, igaz többel is, de mint RTL chipes volt), ma teszteltem Linux ISO-k letöltése útján teszteltem egy Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet típusú alaplapi hálókártyával is.
Sajnos ugyanaz az eredmény:
Gigabites linksebesség eseté 11 MB/s-el, azzaz 88-90 Mbpssel tudok letölteni, míg ha eszközkezelőben 100 Mbps Full Dpuplex-re korlátozom a linksebességet, akkor csak 5 MB/s azaz kb 40 Mbps-el jön a letöltés.Alex a fentebb linkelt switch konfigot lekérő parancsot, hogyan tudom futtatni? Konzol-os belépés kell hozzá mindenképp? Esetleg tudsz valami nem profik számára is értelmezhető leírást linkelni, mi alapján meg tudom nézni? Előre is köszi!
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70257 üzenetére
Sikeresen visszaálltam 18.06.04-re, és annak a konfignak a visszatöltése is ment, amit az előtt mentettem ma du-n, hogy visszatettem a striped gyári FW-t a próba erejéig.
Végre van wifi ismét itthon
swconfig dev switch0 show
parancsot hol kellene kiadnom? És hova kerül az outputja?Kábelekre már én is gondoltam, mind T586B bekötésű és természetesen mind a 8 ér megfelelően be van kötve. Ugyanazon a vezetéken gigabites link esetén megvan a 120 Mbps letöltési sebesség WAN felől, de 100-as linksebesség esetén csak a 45 Mbps
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70256 üzenetére
Te FW-ed van fenn most, de ezzel is csak 45 Mbps sebességet mérek. Próbaképp ismét elkezdtem tölteni ubuntu iso-t bme szerveréről, és 4,5 MB/sec-el jön csak.
Ha jól értem mivel a most fenn lévő vargalex 1.1.7 FW is openwrt ezért erre mehet simán fel a 18.06.04-es openwrt sysupgrade innen:
http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.4/targets/ar71xx/generic/openwrt-18.06.4-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Ugye?Kérdés még, hogy ez a snapshot build mire lenne jó?
http://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ath79/generic/openwrt-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70254 üzenetére
Te buildedet nem próbáltam még. Le tudom még tölteni valahonnan?
Próbaképp most a gyári fw-rre feltenném azt és megnézném gyorsan. Kérdés, hogy kell-e azt a kört megfutnom, amit egyel fentebb írtam, vagy mehet a mostani állapotra egyből a Te FW-ed?
Update: Te buildedet megtaláltam itt: http://vargalex.atw.hu/
Fenti kérdésemre várok választ, és már töltöm is fel és tesztelem.
Köszi, hogy próbálsz segíteni -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70252 üzenetére
Köszi, hogy válaszolsz, de nem akarom téglásítani a routert így még1x megkérdezném.
Openwrt 18.06.04-ről visszaálltam gyári FW-re az innen (https://www.friedzombie.com/tplink-stripped-firmware/) letölthető stripped FW-el. Ez sikerült is. Most működik a router gyári FW-el
Ebből az állapotból akarok visszatérni Openwrt 18.06.04-re. Ehhez ugye az alábbi FW kell?
http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.4/targets/ar71xx/generic/openwrt-18.06.4-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
Simán a gyári WF menüjében betöltötm a fenti file és már mehet is a flashelés, majd ha újraindult, akkor már openwrt jön be egyből.Ugye arra a lépésre nincs szükség, hogy most a routeren lévő strippelt gyári fw felfrissítsem a TpLink honlapjáról letölthető teljes gyárira, és csak azt követően menjen rá az openwrt factory?
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70250 üzenetére
Visszatettem a stripped gyári FW-t, és így 95 Mbps letöltési sebességet mérek 100-as kapcsolat esetén. Gigabites esteén pedig szépen jön a 120 Mbps amit a netkapcsolatom tud.
Ilyenkor mi van? Openwrt hiba? Érdemes erre feladni bugriportot openwrt oldalán?
Most, hogy az ún stripped gyári fw van fenn, és vissza szeretnék térni ismét openwrt-re melyiket tegyem fel: a factory-t, vagy a sysupgrade-et?
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70249 üzenetére
Köszi Alex!
Bemásoltam Luciban a Local Startup ablakba, mely most így néz ki:
# Put your custom commands here that should be executed once
# the system init finished. By default this file does nothing.
sysctl -w net.ipv4.tcp_wmem="4096 65536 1048576"
sysctl -w net.ipv4.tcp_rmem="4096 87380 1048576"
exit 0És csináltam restartot, de sajnos nem segített. Továbbra is 45 Mbps letöltési sebességet mérek csak.
Megpróbálom visszatenni a gyári FW-t majd egy próba erejéig, itt a topic összefoglalóban mintha láttam volna factory revert-et. Ugye az kell nekem, ha Openwrt-ről gyárira akarok visszaállni.
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Routerem "újra-telepítését" tervezem, már ha lehet ezt így mondani. Gyakorlatilag arról van szó, hogy egy ideje megmakacsolta magát kiváltó ok nélkül az USB port és nem működik a nyomtatómegosztás (sem), pedig látja az eszközt. Próbáltam gyári állapot visszaállítást, de nem segített.
Szóval most egy új, érintetlen OpenWRT flash-t szeretnék tenni a routerre, ami mellesleg nem igazából "új", mert verziószáma megegyezik a mostanival, csak én hívom "újnak", ami leváltaná az azonos "régit".
2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1. Ha OpenWRT alatt szeretnék új OpenWRT képet felrakni, akkor a sysupgrade, vagy a factory változat kell? Nem baj, hogy a "frissítés" valójában csak a mostani lecserélése ugyan arra?
2. Olvastam, hogy az OpenWRT tud készíteni egy konfigurációs fájlt, amit betöltve a zsír új rendszer visszaáll teljes konfigurált állapotra (mint frissítés előtt). Ez valóban így van? Csak a konfigurációkat hozza vissza, vagy a csomagokat is újra fogja telepíteni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
petakpa1 #70245 üzenetére
Nem úgy értettem a letöltési csatornákat a modemben. A modem config oldala szerint természetesen meglesznek, viszont pl. 1 szálú letöltés esetén csak 1 csatornán fog valójában forgalmazni.
Esetleg mérés előtt próbáld meg ezt parancssorban kiadni:sysctl -w net.ipv4.tcp_wmem="4096 65536 1048576"
sysctl -w net.ipv4.tcp_rmem="4096 87380 1048576"
Azért én megnézném most is egy gyári firmware-val, hogy biztosan jó-e. -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70244 üzenetére
Gyári FW-el nem volt ez. Szépen kimértem a kb. 80-85 Mbps letöltési sebességet 100-as linksebességű eszközökkel is.
A Gwlim féle sebességre optimalizált (flow offload fastpath LEDE) FW egy 2018. végi verziójáról upgradeltem most openwrt 18.06.04-re. Rögtön a FW csere után azonnal még alapbeállításokon mértem egy letöltési sebességet 100-as eszközzel, és ugyanúgy kb 45 Mbps sikerült csak, mint a korábbi Lede-vel.
QOS-t, firewall pár port FW szabály beállításán kívül nem buzeráltam. Szolgáltatások közül is csak a WOL, DynDns és uHTTPd van utóbbi csak azért, hogy WAN felől is elérjem a router konfig felületét.UPC modemben mind a 8 le és 4 feltöltési csatorna csatlakozik aminek 120/10-es netsebességnél kell, az értékek is teljesen jók.
Ha a 100-as eszközt (router kihagyásával) közvetlenül a kábelmodembe dugom, akkor 82 Mbps le és 10 Mbps feltöltési sebességet mérek. -
vargalex
Topikgazda
válasz
petakpa1 #70243 üzenetére
Gyári firmware-val nem produkál ilyet?
Nálam a cégnél sokáig ment egy v1 a saját buildemmel router módban, voltam is 100 Mbps-es eszközök, de nem volt gond a sebességgel.
Nincs QOS, vagy bármi egyéb? Nincs előtte másik eszköz? Alap configgal is próbáltad? Minden 100 Mbps-es eszközzel ezt tapasztalod? Esetleg másik neten nem tudod kipróbálni? Olyan, mintha csak 1 download channel-t használna ilyenkor az UPC modem. -
petakpa1
őstag
Tudom. Végigolvastam a topiknak azt a részét, de nem volt megoldás a problémára.
A probléma lényege annyi, hogyha openwrt fw van a v1-es routeren, akkor a 100 Mbps linksebességgel kapcsolódó eszközök a netről csak kb 45-50 Mbps sebességgel tudnak letölteni.
100 Mbps szabvány esetén a gyakorlatban elérhető átviteli maximális sebesség olyan 90 Mbps körül van. Ez a 90 Mbps körüli sebesség meg is van akkor, ha egy LAN-on lévő másik gépről töltök le adatokat a 100 Mbps linksebességgel kapcsolódó gépre. Ha viszont netről töltök le adatokat a 100 Mbps linksebességgel kapcsolódó gépre akkor csak olyan 45-50 Mbps sebsség van meg, annak ellenére, hogy a netkapcsolatom 120 Mbps-es.
(Ha gigabites linksebességgel kapcsolódó géppel töltök le netről, akkor meg is van a 120 Mbps körüli letöltési sebesség).
Bízom benne, hogy így már érthető -
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70240 üzenetére
Íme a mérési eredmények a szelessav.net oldalon is.
1 Gbps linksebesség: 109,06/10,34 Mbps
100 Mps linksebesség (Windows eszközkezelőben hálókártya 100 Mpbs full duplexre állítva) 50,96/10,42 Mbps.Kipróbáltam ubuntu iso letöltést is BME szerveréről, de ugyanez az eredmény:
1 Gbps linksebesség esetén olyan 14 MB/s-el jön, ami 112 Mbps azaz közel van a netkapcsolatom maximális 120 MBps letöltési korlátjához, mígy
100 Mps linksebesség esetén olyan 5-6 MB/s-el jön ami 40-48 Mbps csak. -
petakpa1
őstag
válasz
Borisz76 #70238 üzenetére
Nem kell még egy kis áramfogyasztó, természetdvédő vagyok + a 1043ND 4 db LAN portja is elég számomra
Csináltam viszont még egy tesztet:
Fenti B gépen Windows eszközkezelőben hálózati kártya sebességét visszavetem Gigabitesről 100 Mbps Full duplex-re és megismételtem a fenti másolási teszteket.
Akár A gépről B-re, akár B gépről A-ra utaztak az adatok Windows intéző egyaránt 11,4 MB/s azaz 91,2 Mbps sebességet mért, ami éppen a 100 Mbps-es kapcsolaton gyakorlati maximális átvihető sebesség.A gépen futtatva egy speedtest-et 45,7 Mbps le és 10,5 Mbps sebességet mérek ha a hálókártya 100 Mbps full duplexre van korlátozva. Ha nincs korlátozva, azaz 1 Gbps a linksebesség akkor speedtest szépen kiméri a UPC-s netkapcsolatom 120 Mbps le és 10 Mbps fel maximális sebességét.
A fentiekből én arra jutottam, hogy mégiscsak 1043ND-n futó openwrt-vel van valami gond, de kizárólag akkor ha 100 Mbps linksebességú kliens-t NAT-ol WAN felé.
Szerintetek érdemes ezt angolul beírnom openwrt fórumába? Foglalkozik még valaki 1043 ND v1-el, vagy már annyira régi, hogy senki nem fog utánnamenni a dolognak?
-
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #70236 üzenetére
Köszi.
Továbbra is 18.06.04. FW van a routeren. Próbaképp másolgattam egy 6 GB méretű fájlt a hálózaton lévő gépek között.
A gép: Egy régebbi laptop 2 GHz-es kétmagos AMD procival 4 GB memóriával, SSD-vel mely sata 2-es porton van, Gigabites hálókártya természetesen, OS: Windows 10
B gép: Sem mai darab 3,4 GHz-es néegymagos AMD APU, 12 GB RAM, SSD sata 3-as porton, Gigabites hálókártya természetesen, OS: Windows 7
Másolás A gépen belépve Windows intézővel történt megosztott mappák között, sebességet is a Windows intéző másolási ablakában olvastam le.
1) Amikor A gépről B-re mozogtak az adatok 103 MB/s, azaz 824 Mbps volt a sebesség, míg 2) Amikor B-ről A-ra akkor 85 MB/s azaz 680 Mbps.1)-es méréssel elégedett vagyok, azt nem tudom 2)-es mérésnél miért alacsonyabb a sebesség, de szerintem ennek okát inkább Windowsok hálózatkezelése körül kellene keresnem.
Ha esetleg visszarakom majd a Gwlim féle fastpath FW-t csinálok azzal is mérést, hogy kiderüljön LAN<->LAN sebességre van-e hatása FW-nek?
Logikailag azt mondanám nincs, mert LAN<->LAN forgalom esetén csak a routerbe épített switchen keresztül mozognak az adatok, magának a router CPU-jának és az azon futó szoftvernek nincs szerepe, de aki esetleg jobban ért ezen kütyük működési elvéhez majd kijavít ha rosszul gondolom -
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70204 üzenetére
Most jutottam odáig, hogy felraktam a 18.06.04-es Openwrt-t (egészen pontosan ezt: http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.4/targets/ar71xx/generic/openwrt-18.06.4-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin), hátha megoldja a 100 Mbites kapcsolat esetén tapasztalt sebesség problémámat...
Sajnos nem jártam sikerrel, 100-as kártya, vagy Windows eszközkezelőben 100-as sebességre korlátozott kártya esetén továbbra is csak 45-50 Mbit/sec sebességet mérek.
Alex itt javasoltad hogy próbáljam ki a ath79 és ar71xx fw-eket is.
Jól értem, hogy amit most felraktam az ar71xx típusú?
Az ath79 típusú ez lenne? http://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ath79/generic/openwrt-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Jól látom, hogy ez ún snapshot build, azaz nincs benne alapból Luci?
Tudna esetleg valami egy olyan builde-et csinálni, amiben benne van a Luci?Továbbá lenne még egy olyan kérdésem is, hogy ezek a i) Shortcut-fe és ii) FlowOffload fastpath feature-ok nem csak a WAN<->LAN, hanem a LAN<->LAN irányú adatátvitelt is gyorsítják?
-
djdaniel
senior tag
Köszönöm, sikerült!
Mertem egy speed testet kábelen 450mbit/s meg volt, utána beállítottam a WiFi jelszót, utána szintén mertem kabelon keresztül akkor már csak 120mbit/s volt a sebesség . Hogy kellene beállítanom? Wifi sebessége nekem nem számít. Kábelon keresztül szeretném kihasznalni az 500as diginetet -
djdaniel
senior tag
Sziasztok, wr1043nd v.1.8 felraktam amit a kolléga említett "lede-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin. Minden jó volt, elkezdtem a WiFi beállításokban turkalni, ramentem a mentesre, gondolkodott és vége. Maga a gép se látja h hálózatnal és nem tudok belepni sem a 192.168.0.1 címen. Valakinek valami ötlete?
-
Rover623
félisten
Valakinek van tapasztalata idegen régiós firmware-ek használatával?
Ausztrál/Új Zéland régióban a V3-hoz adtak ki 2016-07-14 keltezésű firmware-t is.
Jól sejtem, hogy főleg a WiFi környékén lenne gubanc? -
fgy
csendes tag
válasz
vinibali #70222 üzenetére
nagyon nagy köszönet!!
teljes siker!!
nekem egy másik imagebuilder volt letöltve.
Az általad írtak alapján letöltöttem, kicsomagoltam, összeállítottam a csomagot, és hajrá.
Gyönyörűen megcsinálta.
Jelenleg ezzel buildeltem:
make image PROFILE=tl-wr1043nd-v2 PACKAGES="bash busybox block-mount kmod-fs-f2fs kmod-fs-ext4 libext2fs kmod-fs-autofs4 kmod-usb-core kmod-usb-storage kmod-usb-uhci kmod-usb2 kmod-usb3 luci minidlna e2fsprogs transmission-daemon-openssl transmission-web"
És még maradt szabad hely is párszáz KByte...
Tehát ha valakinek otthonra egy "mediaszerver" szerű szolgáltatásra van csak szüksége, akkor a fentiek alapján megteheti.
Mindezt cca. 7MByte-ban..Hihetetlen...
És még egyszer, egy TP-Link 1043nd v2 a router, amire a fentiek vonatkoznak.
És megint csak köszi!! -
fgy
csendes tag
válasz
vinibali #70218 üzenetére
megtudhatom, hogy a repositories.conf-ban mi van Nálad?
nálam hibát dob.Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci:
* libip4tc2
* libip6tc2
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
* opkg_install_cmd: Cannot install package procps-ng-vmstat.
make[2]: *** [Makefile:156: package_install] Error 255
make[1]: *** [Makefile:117: _call_image] Error 2
make: *** [Makefile:196: image] Error 2Be lehet állítani, hogy a repokból pl. a 18.06.1-et használja csak?
Nálam mindenhol a http://downloads.openwrt.org/snapshots van. -
konczp
csendes tag
válasz
konczp #70216 üzenetére
Kicsit jobb lett a helyzet. A TPlink WR1043-as (OPENWRT) router lekapcsoltam a UPC connect box-ról. Tehát csak a TV - Router - HDD van kapcsolatban. Így működik minden jól , mármint mennek a filmek.
Most az a gond , hogy net nélkül nem mennek a letöltések a Transmission-ban !
Valakinek ötlet , hogy mit állítsak ? -
konczp
csendes tag
Sziasztok !
A következő problémám van. Van egy Samsung 40C5000 TV amin a filmeket dlna -n keresztül játszottam le. A filmet egy külső HDD-n vannak összekötve egy Open WRT-es TPlink WR1043 2nd routerrel. A TV a routeren (lan-on összekötve) keresztül érik el a filmeket. Nem is volt eddig probléma , de most nem akarja felismerni a filmeket , ha be is tölti a mappákat , a file-ra kattintva azt irja , hogy nem ismert formátum. A múlthéten ezeket a file-kot még simán vitte. Én a TV DNLA hibájára gyanakszom. Járt-e valaki igy. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
A TV firmware frissítse már nagyon régen megvolt és a hivatalos oldalon nincs is újabb (2013-as).
A router -en firmware is a legfrissebb. Számítógépen keresztül elérhetőek a filmek, lejátszhatók.
Járt-e valaki igy. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. -
vinibali
őstag
szia.
gyárilag ilyen kész build nem készül. viszont magadnak tudsz építeni: [link] és azt raksz bele amit szeretnél.
ha nem Linux-szal gurítasz, szívesen csinálok neked egyet, de egyébként én ezt a kettőt szoktam csinálni:#20181216 1043v2 transmission
make image PROFILE=tl-wr1043nd-v2 PACKAGES="bash busybox block-mount diffutils e2fsprogs kmod-fs-ext4 kmod-fs-f2fs kmod-usb-storage luci mailsend minidlna nano ppp-mod-pppoe procps-ng-vmstat shadow-su transmission-daemon-openssl transmission-web vsftpd"
20190818 1043v2 transmission 18.06.4 mbedtls nfs-server
make image PROFILE=tl-wr1043nd-v2 PACKAGES="bash busybox block-mount diffutils e2fsprogs htop iperf3 kmod-fs-ext4 kmod-fs-f2fs kmod-usb-storage luci mailsend-nossl minidlna nfs-kernel-server ppp-mod-pppoe procps-ng-vmstat shadow-su transmission-daemon-mbedtls transmission-web vsftpd -libopenssl1.1"
az nfs-kernel-server sajnos törött
szerk: és ahogy nézem a programkód beillesztés sem az igazi... -
fgy
csendes tag
sziasztok, van a 18.06-os openwrt-vel olyan custom build, amiben usb,transmission és minidlna benne van? És tplink 1043nd v2-re feltehető?
-
peti800
tag
Sziasztok
Egy router beállítással kapcsolatos kérdésem volna. Jelenleg egy TP-LINK TLWR543G típusú routert használok, ami egy kölcsön gépezet. A sajátom pedig egy TP-LINK WR1043ND V2. Mivel a kölcsönt vissza kell adnom, szerettem volna a régit beüzemelni, azonban nem akar sehogy sem felcsatlakozni az internetre. A beállítások ugyan azok, mint a régi routeren, a jelszavak rendben, stb. PPoE-n keresztül, a szolgáltató által megadott felhasználóval és jelszóval lépek be, azonban a connecting kiírás megy folyamatosan, de nem történik semmi sem. Amint visszarakom a régit, gond nélkül fel is csatlakozik, újfent..
Szerintetek mi lehet a megoldás?
Előre is kösz a segítséget -
hódmaci
senior tag
válasz
Jamboo529 #70205 üzenetére
Szia!
Talán a beállításokban segíthet. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Jamboo529 #70205 üzenetére
Ha megoldható a kábel ( ami amúgy is stabilabb, gyorsabb ) , akkor [ez alapján be lehet állítani.]
Nekem is ez a leírás segített....lassan 4 éve megy így.
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Mai nap lecserélésre került a 1043 v1 router. Helyette egy ASUS RT-AC65P teszi a dolgát.
Viszont úgy gondoltam még nem nyugdíjaznám teljesen a 1043-ast. Szeretném felhasználni valamilyen wifi jel erősítőnek, továbbítónak a 2 emelettel alattunk lévő garázsba (Tehát odalent csak wifi kell, kábel nem lényeg).
Kábeles összekötés tehát nem lenne a két router között.
A TP-linken jelenleg Luci /suste Openwrt rendszer osztja az észt.
4 kérdésem volna.
1. Érdemes-e valamilyen másik oprendszert feltenni a ketyerére, vagy jó lesz a jelenlegi?
2. Hogyan tudom kivitelezni, a fent leírt dolgot? WDS/ repeater / client/ bridge, vagy mit kell beállítani?
3. Fog-e működni abban az esetben is, ha az új router wifijének rejtve van az SSID-je, valamint a mac adress szűrés is be van állítva a wifi oldalon. (tehát aminek nincs felvéve a címe, azt nem engedi a hálózatra)
4. a TP-link alján a mac adress az a kábeles, vagy a wifis? vagy a kettő ugyanaz? -
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70203 üzenetére
Erre valaki? Ahogy nézem van Luci-n Keep Settings beállítás, de kérdés, hogyha a jelenlegi v17 Lede-ről frissítéek 18-as Openwrt-re, akkor működni fog?
+ Kellene egy kis tanács is, hogy melyik FW-re álljak át:
Jelenleg ez van: OpenWrt SFE 17.01 r3988-5970e6d466 / LuCI ( 17.01 )
18.06.4-es stabil opwnert-vel szemezek.
Kérdéseim:
1) Ugye a sysupgrade verzió kell nekem, tekintve, hogy már most is Lede/Openwrt-n vagyok?
2) 18.06.4-ben ugye csak csak FlowOffload Fast Path van, SFE Fast Path csak a gwlim féle FW-ekben van?
3) 18.06.4-ben Lucin keresztül lehet telepíteni az alábbi szolgáltatásokat? wake-on-lan, dyndns, ftp, usb support, pptp vpn kliens (csak átmenetileg használnám, és az se baj, ha lassabb lesz a sebessége a kapcsolatnak, illetve ha addig ftp és usb nem lesz telepítve)?
4) 18.06.4 vajon megoldja a 100 MBites linksebesség kapcsán fentebb kifejtett problémáimat?Másik jelölt a legfrisseb gwlim FW
Ebben tutira van SFE Fasth Path is, de kérdés, hogy 3) beli szolgáltatásokat tudom-e telepteni rá? A jelenlegi gwlim fw-jez nem sikerült USB és ftp támogatást beizzítanom. -
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70198 üzenetére
Beállítások kapcsán az működhet, hogy a mostani Gwlim féle openwrt FW alatt lementem a beállításokat frissítem a FW-t a legfrisseb Openwrt-re, telepítem azokat a plussz csomagokat amik nekem kellenek (WOL, Dyndns, uHTTPd, magyar nyelv, USB, ftp, kb asszem ezek vannak, bár utóbbi kettő nem működik), majd visszatöltöm rá a lementett beállításokat?
Vagy újból minden konfigolnom kell, miután FW-t cseréltem?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest