Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Átmenetileg fastpath lede, de szerintem a router életkorából adódóan nem fogod megúszni az új router vásárlását. Van ajánlós topik, de elég kevés routerről van kielégítő tapasztalat és általában csak azok ajánlottak. Bestbuy vétel jelenleg kínai webshopokból a xiaomi 3g.
-
gduck
addikt
válasz
proradeon #68787 üzenetére
Szia!
Épp van most egy "szűz" telepítésem, csináltam pár tesztet! Persze azt nem tudom mi a szűk keresztmetszet...
Router: TP-LINK 1043N v5 / 1.0.3 Build 20161118 rel.64282
Gép: Corei5-3470@3,2GHz, 8GB RAM, KINGSTON SUV400 SSD, Qualcomm Atheros AR8161 LAN
Kábel: 2m CAT5 (igen, sima CAT5)
-
hugi0
őstag
válasz
woodworm #68793 üzenetére
Koszonom az informacoiokat az uraknak !
A WiFi nem erdekel.
Mint emlitettem jatszom, leginkabb ez osztonoz a "nagyobb netre".Hosszu tavon melyik a jobb megoldas ha megis elofizetek a nagyob savszelre.
A LEDE vagy egy uj router ? - utobbinal milyen szempontok alapjan keressek ? -
woodworm
veterán
A v1 nem volt csak n300-as. Ezek szabványos wifi linksebességek, a rajtuk keresztül átvihető gyakorlati sebességek a kommunikáció módja miatt sokkal alacsonyabban alakulnak és függnek a működtető hardvertől, a másik oldaltól is.
Egy n300-as routernél, a környezet szennyezettségétől függően már a 70-80 Mbit jónak számít, ezzel a régi, viszonylag gyenge hardverrel a 100 Mbitnél gyorsabb wifi kommunikációra ne nagyon számíts. -
woodworm
veterán
válasz
proradeon #68787 üzenetére
Bár már a 1043ndv4 kapcsán is volt pár panasz és a 1043nv5 sem az igazi, de nem látom azt a rengeteg embert, aki sírna, hogy nem megy a gigabit. Hwnat nélkül 200-300Mbit ha átmegy. Tele kellene lenni a topiknak panaszokkal. Elhiszem, hogy ez nem mérvadó, de ilyen mértékű hardveres butulásnak meg kellene jelennie a visszajelzések között is.
-
hugi0
őstag
Koszonom az informaciot.
100-as van, gondoltam ha adott a lehetoseg a nagyobra (+355Ft) akkor miert ne.
Megtalaltam a #68699 -es kommentett, ami alapjan akar en is elvegezhetem a muveletett.Igazsag szerint router csere elott is allok, mert az agyamra megy mar, hogy hetente-kethetente egyszer resetelnem kell. (500-as elofizetes eseten melyik router javasolt ?)
Es amikor eppen tetmerkozesen hal be, . . . hat az nagyon bosszanto tud lenni. -
Sziasztok!
Elsősorban a topikgazdáknak szól az alábbi:
Javaslom a téma összefoglalóba beleírni, hogy - ahogy arról már korábban volt szó - a TL-WR1043N v5-ből a hardveres NAT-ot is kukázták.Úgy gondolom, hogy ez a legkomolyabb olcsósítás a TP-Link részéról a TL-WR1043N v5 verzióját tekintve.
Bár a wikidevin azt írják, hogy QCA8337N típusú a switch vezérlő, de az első képet megnyitva látszik, hogy a chip-en a QCA8337 után egy kötőjel szerepel, és semmiféleképpen nem N betű. Sajnos nem teljesen olvasható a felirat, de így szinte biztos, hogy az van ráírva: QCA8337-AL3C. Ennek a vezérlőnek a datasheet-jében szó sincs hardware NAT-ról, ellenben a QCA8337N verzió datasheet-jében egy egész fejezet arról szól. Továbbá beszédes az is, hogy a TP-Link TL-WR1043N oldalán sincs az a szokásos "a Hardware-es NAT-nak köszönhetően a router erőteljes adatátviteli kapacitással rendelekzik" szöveg, ahogy az a TL-WR1043ND esetében volt.
Nem tudom, hogy a beépített 750MHz-es Atheros SoC mennyit képes NAT-olni, de úgy gondolom, hogy kizárt, hogy egy gigabites internetkapcsolat valós sebességét (~950 mbps) le tudja kezelni.
-
hugi0
őstag
Sziasztok !
Szeretnek gyorsabb netet - holnap megyek a DiGi-hez
Kerhetem toluk az IP6V-t ?
Erdemes egyszeru felhaasznalokent ezt kerni ?Ezek az egysegek megfelelnek hozza ?
Router:
Firmware Version: - 3.13.15 Build 140319 Rel.41339n
Hardware Version: - WR1043ND v1 00000000OPrendszer: Win7
Alaplap: Asrock B85 Pro 4 - Intel(R) Ethernet Connection I217-V
-
suste
veterán
válasz
DiabloCorsa #68783 üzenetére
A portforward teljesen felesleges így.
-
DiabloCorsa
őstag
Hossszúúúú kísérletezéssel elkészült Lede fimmel a külső ftp kapcsolat.
Ilyen beállításokkal:Külső meghíváshoz csak az IP, semmi 21 vagy 221 ,2221
Fájl átvitel az belsőről tárról az USB-re 10MBs körül.
Aki tudja hol lehet az ftp jelszót változtatni - Linux nélkül - kérem írja meg. Jelenleg a vargalex - nál megadott jelszó működik, azt frissítettem. A 8081 itt nem működik -
uriember
aktív tag
Nem javult meg a ki-be kapcsolgatással...Ma átvettem az Aqua-nál a vadiúj N18U-t, amit a hibás helyett kaptam(az is leszakadó wifi volt, de ott még az SSID is eltűnt), beállítottam a TP-Link helyére és(egyelőre...) stabil 300Mbps linksebességgel megy a wifi...Úgy tűnik a TP-Link valóban hardver hibás, mindent megpróbáltam vele, amit javasoltatok.
Ha valakit érdekel NAT miatt és nem kell neki wifi, normális ajánlatot meghallgatok.Köszönöm mindenkinek!
-
suste
veterán
válasz
uriember #68777 üzenetére
legalább annyira érdekes, mint hogy nem mindegy, hogy hova teszem le a routert
miért lenne ez furcsa?
rádiójelekkel dolgozik ez is, ugyan úgy mint a mobil vagy a rádió
a mobilnak mindenhol ugyan olyan a térereje?
vagy a rádió mindenhol ugyan úgy szól?
nem csak az adótól való távolság számít -
uriember
aktív tag
válasz
Dragon3000 #68776 üzenetére
Tápok kizárva, volt cseredarab mindegyik routerhez...sőt a laposhoz is már. Az Asusnál figyeltem meg, hogy RX/TX rate kezdett csökkenni, ezzel párhuzamosan a kapcsolati sebesség is lecsökkent, wifi belassult és a router végül leszakadt. Kezdetben 300Mbps a linksebesség, aztán 270, 243, 180, 144, 80, 40, 10(!) és vége...
Mindenesetre ez is egy érdekes-számomra-megközelítés, ki fogom próbálni, legalább annyira érdekes, mint hogy nem mindegy, hogy hova teszem le a routert... Az összefoglalóba javasoltam egy-két topikba betenni, hogy "lássa" a routert a kliens, mert nektek evidens, hogy így kell elhelyezni a routert, de az átlag user csak leteszi valahová és várja a max sebességet...
-
suste
veterán
válasz
uriember #68774 üzenetére
minden és bármi létezik, sőt az ellenkezője is
de amit írtál az még minidg nem jó tesztnek!!!
ha egszer kilövi az egyik kliens a wifit, akkor a másikon sem fog menni!
minden wifi kikapcs, router reboot, 1 kliensen wif be és tesztel
majd ezt ismétled mindegyik klienssel
sajnos elég macerás, de csak így tudod kiszűrni, hogy ha tényleg az egyik kliens a ludas -
uriember
aktív tag
Holnap kipróbálom az általatok javasolt dolgokat(wifit laptopon ki-be kapcsolni, illetve ha legyengül a wifi, akkor kikapcsolni az egyik klienst, hogy akkor a másik megy-e),létezik egyébként, hogy két routerrel is (1043nd, rt-n18u) ugyanezeket a "kompatibilitási problémákat" produkálja a laptop (Fujitsu s760) ? Köszönöm a tippeket !
-
suste
veterán
válasz
uriember #68769 üzenetére
kérdés hogyan teszteltél?
csak úgy az igazi, ha a teszt erejéig csak a tesztelt készülék legyen csatlakozva a routerre az adott wifin, más semmi
ha valamilyen inkompatibilitás van, akkor az már egy alap kapcsolatnál is előjöhet, és kinyírhatja a teljes wifit, és így azt hiheti az ember, hogy a másik eszközzel is baj van.... -
llax
senior tag
válasz
uriember #68767 üzenetére
Szempontodból csak a WiFi beállítások lényegesek, azok az eddigiek alapján rendben lennének, ill. a legutóbb írtak is (hardveres NAT be, nem használt USB funkciók ki). Az UPnP ezt nem befolyásolja (automatikusan nyit portot az ezt kérő alkalmazásnak). Egy gyári visszaállítás majd újrakonfigurálás akár használhat is, egy próbát megér. Mielőtt a kukában landolna, ki kellene próbálni másik WiFi-s klienssel is (vagy a sebesség lecsökkenésekor a laptopon ki-bekapcsolni a WiFi-t - ha ettől "megjavul", mindenképp kell másik eszközzel próbálni).
-
uriember
aktív tag
i5 lapos és lumia 930 telefon ugyanúgy belassul, majd leszakad...mással nem próbáltam. Egy Asus N66U-val próbáltam, azzal jó volt, egy RT-N18U szintén szakadozott, de azzal még az SSID is eltűnt, most szervizben van, kíváncsi leszek, mit mondanak. Két hibás router? Már gondoltam a laptop wifi kártyájára is, hogy hibás, de a telefon is? Drivereket is cserélgettem már, semmi változás, ezért gondolom, hogy a laptop jó.
-
uriember
aktív tag
A nagyon közel az esetemben 1méter. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ha csinálok egy gyári visszaállítást, akkor az alap beállításokon kívül(PPoE belépés, titkosítás, wireless adatok)mit kéne letiltanom, illetve mit ajánlott engedélyezni? Gondolom DHCP-t engedni kell, USB beállításokat tilthatom, NAT engedélyezve, de például azt nem tudom mi is a UPnP és azzal mi a teendő? Most engedélyezve van. De egyébként én már annyit játszottam a beállításokkal, hogy gyanítom itt tényleg hardware hiba van, egy darabig megy rendes linksebességgel, aztán elkezd leépülni és szakad. Kikapcsolom-bekapcsolom, indul újra jó linksebességgel. Lassan kuka lesz azt hiszem, kezd elegem lenni belőle...
-
llax
senior tag
válasz
uriember #68764 üzenetére
A WPS használata általában mellőzhető (van olyan készülék - pl. egyes WiFi-s nyomtatók - amihez muszáj bekapcsolni), ugyanaz mondható róla, mint általában minden másról: ha nincs rá szükséged, kapcsold ki.
A többi beállítás nagyjából rendben lenne, a speedboost is elérhető a frissebb v2-es gyári firmware-ekben (legyen bekapcsolva). A szomszédos hálózatok jelszintjét a router helyén is ellenőrizd (odateszed a laptopot ahol a router lenne). A router antennái ne álljanak párhuzamosan, nagyobb fémfelület ne legyen a közelében.
Ha a router-hez nagyon közel is durván ingadozik a linksebesség, az akár hardver hiba is lehet (és nem csak a routeré). Vagy van a környéken egyéb zavaró 2,4Ghz-es eszköz, de ezt nem látod a WiFi eszközök között, próbálgatni kell más csatornákat, más elhelyezést.
-
uriember
aktív tag
Annyi még, hogy falu, kis forgalom, 40-50dB kisebb jelek a környéken, csatorna üres helyre állítva. A laptop "látja" a routert, nincs semmi közöttük.
-
uriember
aktív tag
Sziasztok, 1043nd v2-m van, a wifi instabil. Tudna valaki felvilágosítást adni arról, hogy mit kéne engedélyezni és mit tiltani a menüjében, mert se perfekt angolom nincs, se a routerekben nem vagyok nagy guru(bár tanulok a fórumok olvasgatásával...). Digi 1000 van, LAN-on át is jön, de wifin a kapcsolati sebesség ingadozik 300Mbps és akár 10Mbps között, ezáltal a mért sebesség is gyatra. Legújabb gyári firm van fenn, nem kísérleteznék, ha egy mód van rá alternatív módokkal. Csak wifi routerként használom, semmi más. Tehát a beállításoknál is tiltanám a nekem haszontalan funkciókat. Fórumon olvastam, hogy a WPS-t ajánlott letiltani, de miért? Ha letiltom, akkor kell-e valahol konkrét beállításokat eszközölni? Wifi beállítások most: bgn mixed, 11 csatorna, 40Mhz, speedboost nincs, WDS disable, WPA2/AES,
-
llax
senior tag
Nekem nem 15m vezeték kell (1-1 kiállás más helyiségebe 15-30m kábel + tervezett 2x50m kábel a műhelyembe - WiFi helyett), amit csak lehet "bedrótozok"
Egy TL-SG108E és egy TL-SG108 lóg a 1043v3 mögött (utóbbi switch-ét nem használom LAN switch-ként).
Közben jobban utánanéztem annak a 40Gbps vezérlőnek, valamely nagyker fals információit (és képeit) adja tovább az összes hazai webshop, ahol forgalmazzák (a legnagyobbak is). Állítólag csak DELL gépben megy és az olcsó (~16kHUF) verzió nem RJ45-ös.
-
sony309
őstag
Nincs szükség nagy stabilitásra, mert akkor már a lejátszás megoldódott, mert a NAS és a lejátszó már egy routeren lenne.
A 300 Mbps netsebesség csak a NAS-nak kellene le és feltöltésre.chros:
Én is egyetértek, én is előnyben részesíteném, ha lenne rá esztétikus megoldás.
De nekem nem sikerült rá megoldást találnom.
Egy viszonylag új építésű házat nem fogok szétvésni ezért és festetni sem utána. -
chros
őstag
Abszolute egyetertek, kabelparti vagyok
Lehet, hogy kell majd 15m vezetek, de nem lesz 40e, az tuti! S szepen el lehet azt vezetni fal mellett a foldon, ajtokeret korul/keresztul, stb. Es mindig fog mukodni (amig valaki szet nem nyirja a kabelt valahol
) Es nem beszelve a kisebb elektromagneses szennyezesrol! (Es ezzel nem hulyulok! En lekapcsoltam az 5Ghz-t mar regota.)
-
llax
senior tag
válasz
sony309 #68759 üzenetére
Stabil 300Mbps 2,4GHz-es WiFi-vel felejtős. Laborban talán össze lehetne hozni N450-es (vagy N600-as) eszközökkel, de a gyakorlatban 200Mbps átlépéséhez is egy helyiségben kell lenni az eszközöknek, más zavaró hálózat (vagy egyéb, sávban dolgozó eszköz -> ezek a szoftverekben "láthatatlanok") nem lehet a közelben.
5GHz-en az Ytong fal nagyobb akadály lesz, mint 2,4GHz-en, így ott is erősen kérdéses a 300Mbps elérhetősége.Ami biztos, az a réz...
LAN-on belül garantált 1Gbps up és down (egyszerre).
Ráadásul 2 "erősebb" WiFi eszköz árához nem is sokat kell hozzátenni, és kijön belőle egy 40Gbps pont-pont kapcsolat (2x QLE7340CK - az RJ45-ös verzióból). -
sony309
őstag
válasz
Headless #68758 üzenetére
Most azon agyalok, ha a NAS-t átvinném a lejátszó mellé és a bridge módú routerhez kapcsolódna a lejátszó és a NAS is, akkor nem kellene akkora sávszélesség wifi-n, csak annyi, amennyit a NAS is tud, ami jelenleg kb. 300 Mbps (QNAP TS-228).
Ezt a sávszélességet milyen két routerrel tudnám 8 m-re ellőni?
A 8 m-ben egy Ytong fal (10-15 cm) és egy ajtó van a két router között.
A külföldi rendelés nem játszik, mert nincs számlám (és pénzem se
).
-
Headless
őstag
válasz
sony309 #68757 üzenetére
igen, bár wifije nem lesz jobb attól még... azcsak a lan sebesség-be számít,, mivel wifin gigabitet jelenleg semmilyen eszközzel nem tudsz átvinni. még az új AC-s eszközökkel sem.
A 8 m alatt hány/milyen fal található?
Amúgy nagyon jó árban van a xiaomi routere, jelenleg szerintem bestbuy, habár sajnos már feljebb ment az ára, de időtálló, persze külföldi rendelés és gyári fw-t is rögtön cserélni érdemes (xiaomi router 3g) Van benne AC-s wifi, usb is ha netán kedvet kapnál hozzá. hardveres nat nem szükséges, mivel szoftveresen kipréseli a gigabitet. ~40-45 $
-
sony309
őstag
Az ND tudja a hardwere-s NAT-t, csak az N nem?
-
sony309
őstag
válasz
Dragon3000 #68753 üzenetére
Akkor csak le kellene cserélnem a 1043N-t egy 1043ND-re?
Még el tudnék állni a vásárlástól és vehetnék egy ND-t 14 eFt-ért.
-
sony309
őstag
válasz
Headless #68751 üzenetére
Értem! Igazad van!
A felállás a következő:
Most van egy 1043N router üzemmódban és egy 841N WDS bridge módban, mert az egyik szobába is kell vezetékes net a lejátszónak és másképp nem tudom eljuttatni a netet oda. Kellene a minél nagyobb sávszélesség a HD streamhez, NAS -->lejátszó.
Vettem két darab Asus N18U-t, de mindkettő hibás volt, sőt azt írták, hogy az egész széria hibás. Vissza is kaptam a pénzem.
Most 2 db routert kellene vennem, de egy darabig még tudok várni, hátha lesz valami kedvezőbb vétel.Most ezen agyalok, hogy várjak még vagy mit vegyek kb. 40 eFt-ból, max. 50 eFt-ból?
Vagy milyen módon tudok még "nagyobb" sávszélességet eljuttatni oda? Vésés, kábel nem játszik, sajnos. -
-
sony309
őstag
Akkor ezek szerint, ha nekem nincs szükségem az USB portra és antennát sem akarok cserélni rajta, akkor felesleges az ND-t megvennem?
Kb. 14.000 Ft-ért jutnék hozzá az ND-hez.
-
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a 1043N különbözik hardware-ben az 1043ND-tol?
Vagy csak az antenna és az USB port a különbség?
A TP-LINK oldalán nem találtam erről semmi infót.Köszönöm a választ!
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
WDR4300 v1-hez mi a javaslat? Pontosabban mi a különbség a factory, és a sysupgrade között?
-
Melorin
addikt
Üdv!
Az imént véletlenül kizártam magam? a routerből és szeretnék visszamenni a luci felületre.
Épp bridge módba tettem a guest wifit és a LAN-t, és a firewall beállításnál accept-re tettem az in/out/forward-ot és amikor rányomtam a save and accept gombra, kiírta, hogy waiting for configurating...
Na az volt az utolsó amit láttamHogyan tudnék visszalépni a routerbe ha az SSH le van tiltva?
LEDE van rajta ha ez fontos.
-
szasza107
csendes tag
Üdv!
Előre is bocs a lámázásért, de meghaladta a képességeimet a probléma. Adott egy 1043 v3-as router, amihez eddig is és korábban is csatolva van/volt egy 2 TB winchester. A routeren suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 firmware. Kb. 3 hete megint megtelt az overlay, nem tudtam módosításokat elmenteni, ezért reseteltem. Korábban mindig sikerült gond nélkül a wifit, csatolást, transmissiont visszaálllítani a lucy-ban. A legutolsó reset után sehogy nem sikerült a HDD felcsatolása, amit leginkább formatálás nélkül kellene megoldani. Erre kellene valamilyen megoldás, segítség. Próbáltam a ki-, be kapcsolást a HDD, próbáltam Lucyban és HDD managerben is, de nem jutottam semmire.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Headless
őstag
válasz
Funkymonkey #68729 üzenetére
Szia szerintem egyszerűbb ha egy privátban küldesz valami hozzáférést (teamviewer, stb) és pár perc alatt megoldanánk...
-
Funkymonkey
csendes tag
68715-re tudtok segíteni? Sehogy nem jön össze hogy a 4TB-os HDD-t csatoljam, pedig a router látja. Se a suste HDD managerrel, se HeadLess által leírt parancssorral, se egyéb partíció kezelőkkel. Egy új HDD-ről van szó, 100/100% a HDS-el. Ami érdekes hogy 3 partíciót hozok létre. Minitools-os formázást követően (GPT-ext4) az 512MB Swap és extroot látszik, és ugyanúgy ext4-el van formázva a maradék 3.7GB (mnt). De ha végez, arra nem ext4 et mutat, hanem azt "other", és mind a 3.7GB használt. Ha ext3 ba formázom akkor csatolja a router automatikusan a HDD-t, de akkor se kerek valami. Lehet érdemes lenne egy surface tesztet (egy újabb nap elmenne) csinálnom? Előre is elnézést hogy harmadjára írok , de egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.
-
suste
veterán
válasz
grizlisandor #68726 üzenetére
Ok, hogy megosztottad a problémád megoldását, de azért azt is remélem tudod, hogy ehhez semmi köze nem volt a routerednek, és ezt is jó lett volna ha közzéteszed ....
#68725) HiFiHobbi
Ez egy openwrt/lede - hez fejlesztett egyedi weboldal része (ami a 9092-es porton működik). Külön mentésként lehet telepíteni a szervereinkről....
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #68386 üzenetére
Ismerőstől kaptam egy tippet és sikerült megoldani a problémámat. Leírom, hogy hátha segítség lesz ez másnak.
A probléma az, hogy SSD és HDD kombót használok és a HDD-re megy a letöltés és disk overload(katt)Logout cikk megcsináltam ez alapján és már rögtön gyorsabban jönnek le a dolgok.
-
HiFiHobbi
tag
-
HiFiHobbi
tag
válasz
HiFiHobbi #68717 üzenetére
Valaki esetleg tud segítséget adni az előző hozzászólásomba feltett kérdésekre?
És abba tudtok-e segíteni az Archer c7 ac1750 v2.0 USB-je kiszolgálja táppal a WD MyPassport 2TB 2,5-ös USB 3.0 külső HDD-met? Vagy mindenképp kell neki külön 5V 1A tápfeszt adni? Ez a kérdés természetesen érvényes a TL-WR1043ND v2.1 routerre is! Mivel azzal is össze kéne hozni egy hálózati meghajtót.
-
gduck
addikt
válasz
keke69 #68714 üzenetére
Network/Firewall/Port Forwards menüpont!
Name: akármi
External port: ami az utorrentben be van állítva (ne legyen véletlenszerű minden indulásnál!)
Internal IP address: amelyik gépen fut az utorrent
Internal port: ugyanaz mint az external port! (ami az utorrentben be van állítva) -
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Headless #68716 üzenetére
Próbáltam nem sikerült. No output error, ezt írja ki, ha futtatoma parancssorba amit írtál. kb. 3 évvel ezelőtt szintén egy WD my book 4TB volt rácsatolva és gond nélkül felcsatolódott. És érdekes módon akkor MBR partícióba tudtam felcsatolni úgy, hogy látta mind a 4TB-ot. Ez az eszköz (majdnem ugyanaz) egy WD elements 4TB, és bármit csinálok nem tudom felcsatolni ( a HDD 100%-os és vadi új). Látni látja az eszközt, de extroot se jön létre, vagy valamit nagyon elbénázok. Formáztam már minitoolsban az egészet GPT ext4 re, majd 3.1 et indítottam neki, előtte kinulláztam egyszer teljesen, csináltam már sok mindent. 3. napja szívok vele, nem tudom mit próbálhatnék még.
-
HiFiHobbi
tag
válasz
wwenigma #60078 üzenetére
Szia!
Segítséget kérnék most 2018-ba mi a részletes menete a TL-WR1043ND v2.1 router frissítésének a v3 firmware verzióra? Mivel már azóta több új kiadása is kijött a v3-as firmware-nek. A v3-ba már javították az IPv6 hibáit az elmúlt évek alatt? A frissítést az IPv6 és a Guest Network miatt szeretném elvégezni.
Másik routerrel is lenne hasonló kérdésem!
Adott két TL-WR940N router egy v4.0 és egy v5.0. A v5.0 firmware-ja úgy tudom felmegy a v4.0-ra is mivel állítólag a két router egyezik hardveresen. Plusz a v5.0 router Hardware verziónál v4/v5-öt ír. Ha ez így van hogy tudnám a v4.0 firmwaret feltenni a v5.0-ás routerre?
-
Headless
őstag
válasz
Funkymonkey #68715 üzenetére
a formázó felületen nem fogod tudni, mert benne van az ellenőrzés...
( majd valamikor módosítjuk, az új fdisk-hez méltóan).írtam megoldást.
2 db parancs létrehozni a particiókat, h a atábla már létezik.
Ezt akár runcommandba is futtathatod, viszont arra figyelj, hogy más ne legyen a routerre dugva, mert ha más is rajta van és nem sda a formázandó hdd, akkor mást fog leformázni, amit nem szeretnél...
-
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Headless #68668 üzenetére
Szia!
Teljesen kinulláztam a 4TB-os HDD-t, majd GPT-re állítottam minitoolsban. Aztán rádugtam a routerre, és a HDD managerbe hiába nyomok a 2.4-re vagy a 2.3 ra nem tud mit kezdeni vele. Látni látja a winyót, de ugyúgy ezt írja ki: Your drive is bigger then 2.2TB. You should format your drive with GPT partition table...
Letudnád írni lépésről lépére hogy csináljam? Napok óta nem boldogulok vele.
Köszi előre is.
-
keke69
őstag
Utorrent beállítással nem boldogulok, esetleg valaki tudna segíteni? Szerintem nem tudok nyitni neki portot.
-
keke69
őstag
Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét!
Jelentem fent van a LEDE és tökéletesen működik 1043ND V1
Amit nem értek még az annyira ha nyitok egy portot nem látom utána, nincs lista. -
törölt tag
ha esetleg valakit érintene, a legutóbbi v1-hez való, 03.05-én kijött ddwrt eddig stabilnak és jónak tűnik, a rúter oldala is elég reszponzív. ritkán szoktam feltenni új fw-ert, de a 150 megabites net úgy tűnik amit kb. 2 éve használok, kissé megviselte, meg időnként beállt, mint a szög, csak az áramtalanítás segített (ezen a naponkénti ütemezett újraindítással segítettem), a qos is elszállt rajta végül. de nagy kedvem nem volt próbálgatni semmit. a qbit-ben raktam egy sebesség korlátozást. azóta csak 2 havonta kellett kb. áramtalanítani.
pont mikor felnéztem, ez volt az aznapi... gondoltam, mit veszíthetek... az estémen kívül. de végül talán nem kellett próbálgatnom többet, meg keresgélnem neten, hogy kinek melyikkel a legjobb. -
keke69
őstag
válasz
krealon #68699 üzenetére
Javasolt az ilyen, nagy lelegzetu muvelet elott, egy gyari visszaallitast (reset to factory defaults) elvegezni a routeren, hogy biztosan ne forduljanak elo hibak.
Értsem úgy, hogy mielőtt bárminek is nekikezdenék reseteljem a router hátulján vagy a tl-wr1043nd_v1-webrevert.bin felrakása után gondoltad? -
krealon
veterán
"Tp-link TL-WR1043ND V4-es - EU- verziós a routerem.
DD-WRT- ből jó-e ez letöltés az én routeremhez?
Mert v4-eshez nem mutat ott."A v4-eshez csak a v4-es fuirmware a jo, igy a te eszkiozodre nem letezik DD-WRT.
"Csak remélem hogy ez növeli a wifi sebességét."
Felelesleges remnykedni.
Az alternativ firmware-ek altalaban a gyari firmware-ben nemletezo funkciokkal bovitik a routerek repertoarjat, a Wifi maximum stabilabb, de nem gyorsabb (eltekintve 1-2 nagyon-nagyon ritka kiveteltol)."Ha ez nem jó, akkor más is lehet ami a wifit erősíti gyorsítja."
A Wifi 3 dologtol fugg:
- az Access Point (Wifi router)
- a kornyezet (zavaro halozatok, nem wifi jellegu zavarok (bluetooth, jelatvivo))
- a kliens eszkoz (telefon, tablet, notebook, stb.)Ha a Wifi atvitelt a kliens tudsa korlatozza, akkor allithatsz a routeren barmit, nem lesz gyorsabb az atvitel.
Ugyanez igaz a kornyezetre is.Tehat mielott esz nelkul elkezded szorni a penzt uj router-re, vagy ossze-vissza elallitgatod a router-edet, arra kellene rajonnod, hogy vajon van-e a rendszeredben tartalek, amit kiaknazhatsz.
Ha ezekhez nem ertesz es megtanulni sem szeretned, hogy mi, miert, hogyan, akkor keress egy halozati szakembert aki megvizsgalja a kornyezeteted es az eszkozeidet es utana javaslatot tesz a szukseges valtozasokra.
Aki azt mondja, hogy vedd ezt, vagy azt es biztosan javulni fog a Wifi-d, azt erdemes azonnal fakepnel hagyni, mert nyilvanvaloan hozzanemerto.
-
ksa
újonc
Üdv.
Tp-link TL-WR1043ND V4-es - EU- verziós a routerem.
DD-WRT- ből jó-e ez letöltés az én routeremhez?
Mert v4-eshez nem mutat ott.
https://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
Ha jól tudom itt a 4,12Mb-ost kel letölteni ,telepíteni.
Akinek van ilyen routere és ilyet telepített kérem jelezze, hogy a wifin növekedett-e a sebesség?
Csak remélem hogy ez növeli a wifi sebességét.
Ha röviden megírod mekkora sebesség lett rajta, megköszönöm.
Ha ez nem jó, akkor más is lehet ami a wifit erősíti gyorsítja.
Köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest