- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tunkiih
őstag
válasz
Guseppe #63095 üzenetére
Az Apple oldalán megadott hivatalos router beállitásokat átpörgettem az eszközeikre, ugy néz ki most jó.
Holnap belinkelem, vagy dobj egy privatot, ha elfelejteném. Most nem otthon vagyok, de nekem a 20Mhz-es beállítás volt a lényeg igazábol ugy gondolom, a többi eddig is azon az értéken volt.
Engem eléggé frusztrált, főleg hogy az 5 ezres ruterem nem produkált ilyet, de kis utánanézéssel megoldódott ugy néz ki.
-
Guseppe
tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám, és gondoltam ide megírom ti biztosan meg tudjátok magyarázni. Nagy valószínűséggel csak én vagyok a láma...no de.
Adva vagyon T-home 120Mbites előfizetés. Stabilan jön kábelmodemen a 110-120 Mbit (lan kábelen).
A t-home által adott cisco modem(router) antenna nélküli, így a wifi jel nagyon gyenge volt a lakásban.
Ezt a problémát kiküszöbölve vettem pénteken egy TP-Link WR1043ND V3 routert. A t-home által biztosított router wifi jelét kikapcsolatam, majd az új routert beüzemeltem. A jelerősség baromi jó lett, mindenhol a lakásban szuper. Ellenben amivel nem vagyok elégedett és erre keresem a választ, az az, hogy wifin keresztül 10-45 Mbitnél gyorsabb letöltési sebességet még nem láttam az elmúlt két napban soha, miközben kábelen stabilan jön a 110-120Mbit. Rálátva a routerről 1méterről is 10-20Mbit.
A konfig részben semmit nem találok ami esetleg segíthetne ezen, csatornát eleinte auto-*n hagytam majd kézzel állítottam olyan csatornára ami a wifi analyser szerint jobb, de semmi nem változott.
Van ötletetek? Kertes környéken lakom, szóval nem egy panelben ahol 30 router van a közelben, igaz a telefonom így is vagy 8-at lát a közelben. Lehet olyan, hogy valami zavarja a routert? -
tunkiih
őstag
Sziasztok! Lecseréltem a routerem 2 napja egy WR1043ND v3-ra. Tökéletesen szuperál, viszont feltünt, hogy mikor telefonról böngészek, még ha nem is irja ki hogy nincs internetkapcsolat, fél percre-percre időnként teljesen életképtelen a net(tölt-tölt majd betölt ujra mindent, azidő alatt semmit), majd ujra jó.. esetleg valami ötlet? A quick setupot csinaltam csak meg, legfrissebb fw.
Köszönöm! Jóval gyengébb ruter volt eddig, azon gond nélkül ment.
Most épp Wifi Analyzer segitségével csatornát váltottam, beállítottam a 3 antennát különböző irányba.. remélem így megoldódik.
A laptop és a konzol kábellel van összekötve, ott nem is tapasztalom.
-
Szabest
tag
válasz
Szabest #63087 üzenetére
ez van a logban, mit jelent ez?
[2016/04/14 19:37:32] minidlna.c:889: warn: Starting MiniDLNA version 1.0.24 [SQLite 3.7.12.1].
[2016/04/14 19:37:32] minidlna.c:912: warn: Creating new database...
[2016/04/14 19:37:33] minidlna.c:989: warn: HTTP listening on port 8200
[2016/04/14 19:37:34] playlist.c:125: warn: Parsing playlists...
[2016/04/14 19:37:36] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2016/04/14 19:37:50] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2016/04/14 19:38:57] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2016/04/14 19:38:59] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args -
Szabest
tag
Sziasztok, egy amatő kérdéssel fordulnék hozzátok. Valamiért nem szkenneli/frissíti bel a DLAN megosztásokat a router. akármilyen időintervallümot állítok be sajnos. Milyen parancsot kellene lefuttatnom, pl puttyon keresztül hogy ezt manuálisan elindítsam? Vagy előtte pl winspc-n keresztül töröljem a db- fájlt? Mit javasoltok!? előre is köszönöm a válaszokat!
-
siddis
őstag
-
raidx
őstag
Adott egy 1043ND Gargolyle firmwares router ami 5-10 másodpercenként újra indul. Gyanakodtam a tápra de más lehet a baj mert most egy 12V 60W vadi új táppal is azt csinálja.
Gondoltam a firmware frissítésére de az újraindulások miatt nem merem. Bár legtöbbször csak a net megy el de néha teljes restartot produkál. Mindezt párnappal ezelőtti többször ismétlődő áramkimaradás után kezdte.Valami ötlet, mert kellene de nem merek nekiállni a frissítésnek.
-
rdavid89
csendes tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
rdavid89 #63077 üzenetére
Milyen firmware? Ha gyári, akkor lehet, hogy v3 esetén is ehhez hasonló fordul elő.
-
rdavid89
csendes tag
sziasztok,
miért van az, hogy a v3-as routerem mindig lefagy?nem érhető el az admin felület, nem enged csatlakozni, kábelen sem oszt címet, és csak az ujraindítás segít, kb 2 napig
-
Headless
őstag
válasz
Mentolka #63075 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz.
Egyrészt külön kell választanunk az ac-t az n-től. Ugyanis ac szabvány alapjaiban változtatja meg a kommunikációt, csak 5GHz-en megy és kevesebb adatfolyammal nagyobb elméleti/valós sebességre képes, ahogy ezt látod a 3 képen is. Az archer c5+7260 vezérlőknél, amik ha jól be vannak állítva akkor 867 mbps elméleti sebességgel tudnak kapcsolódni. Amiból ha jól látom ~260 mbps lesz a valós.
De azt már nem követem, hogy ehhez milyen csatornaszélességek társulnak talán 80 MHz és 160 MHz-el érhető el 3 adatfolyam mellett az 1300 mbps elméleti. De inkább google mint ez.Nah mármost 2,4 GHz-en CSAK b,g,n szabvány van leggyorsabb az N ahol 40 MHz sávszélesség mellett 3 adatfolyammal (ez a lehető leggyorsabb) is CSAK 450 mbps az elméleti sebesség ami durván 120-150 mbps valósat jelent.
5GHz-en még ott az A, N, szabvány is az ac mellett, A az ősidőkből, N ugyanazokat az elméleti sebességeket produkálja mint a 2,4 GHz-es társa, talán azért preferálják sokan, mert nem annyira zajos a 5GHz-es sáv.
-
Mentolka
senior tag
válasz
szaboi6512 #63073 üzenetére
Hello,
Én eddig azt szűrtem le a különböző hsz-okból, hogy a sebességet nem befolyásolja a GHz. Az 5GHz csak a távolságot és az elkülönítés (sok egyéb eszköz 2,4GHz) mértékét növeli, nem?! -
Kakaduku
senior tag
válasz
szaboi6512 #63073 üzenetére
Milyen különbségek. Az általad ajánlott stick érdekel. Írok pü-t.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Kakaduku #63069 üzenetére
Teszteltem a hálózatomat a kedvedért
500/200 Diginet
AC1200 Wireless Dual Band Gigabit Router
Model No. Archer C5 routerIntel Dual Band Wireless AC 7260 wifi kártya 5 GHZ
Intel Dual Band Wireless AC 7260 wifi kártya 2.4 GHZ
ZXHN H298N router 2.4 ghz
Szerintem meggyőző a különbség
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63065 üzenetére
Igazad van, de nem mondom vissza, mert van egy ps4 is, ami viszont kábelen csatlakozik és ott lesz sebesség növekedés. Egyébként a 100-as net helyett a 200-as 400 forinttal kerül csak többe.
Akkor most már tényleg az utolsó kérdés (megígérem): A routerben is állítsam be 40mhz-et? Csak azért kérdezem mert a céges laptop, 2,4Ghz-en is tudja a 40-et, most néztem meg. Van 20 és auto beállítás, szóval gondolom az auto lenne. A routerben most 20-40 helyett auto-n van. Ha átállítom, akkor azok az eszközök (tv,telefon,saját laptop) működni fog és hozni fogja a mostani sebességet? Nem fog "bezavarni" nekik?
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget.
-
Headless
őstag
válasz
Kakaduku #63064 üzenetére
Igazából mi az indok a nagy sebességre? böngészés (semmi haszna nincs)?torrent (10 perc helyett 8)? Szerintem ameddig lehet mond vissza a 200-as netet mert sose fogod kihasználni, főleg nem wifin. És törődj bele, hogy vezeték nélkül sose számíthatsz sok jóra.
Ha tényleg képes lennél 20-30 mpbs javulásért wifit/ kliensben cserélni adaptert mondjuk egy archer c7 ~35k plusz egy usb ac-s wifi még 10-15k. Szerintem nem éri meg. De persze kinek mi...
Neked kell tisztáznod magadban hogy mik az elvárások/árak, és azokat mérlegelni, van-e értelme...
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63062 üzenetére
Tehát azt mondjátok, hogy a router oké, csak az eszközökhöz kellene venni valamilyen wifi sticket, amivel ki tudom használni a routert és elérni legalább a 80-120Mbit-et.
A cégeset nem akarom bántani, mert a melóhelyen, most néztem meg tényleg 5Ghz-es a router, viszont otthon csak 2,4Ghz van. Az otthoniba kéne egy sticket beszereznem, vagy 5Ghz-es router otthonra és a saját laptopomba egy stick a cégeset meg nem kellene bántani.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kakaduku #63061 üzenetére
Ahogy Headless topictárs is írta, a 433 Mbps AC-s wifi-t feltételez. Márpedig az AC 5 GHz-en üzemel. Amit ugye az 1043ND nem tud. Az viszont elképzelhető, hogy a céges eszközöd 2,4 GHz-en ugyan úgy csak 150 Mbps-t tud, mint a sajátod, tehát bármit csinálsz, nem lesz gyorsabb.
Gyanítom ez a hozzászólás zavart meg, de azt azóta már megbeszéltük (megbeszéltétek), hogy nincs összefüggés a kettő között. -
Headless
őstag
válasz
Kakaduku #63061 üzenetére
Áttudja vinni, de nem a te eszközeiddel. Vagy a routert kell ac-sre cserélni, akkor a "korszerű" eszközöddel meglesz másikkal ugyanúgy változatlan lesz, vagy a kliensekben cseréled a hálózati kártyákat olyanra, ami n-s szabvány mellett tud 300,450 mbps kapcsolati sebességre, vagy routert és a kliensekben is cserélsz hálózati kártyát
.
Hiába korszerűbb ha csak 1 adatfolyamra képes... n-s szabványon 2 adatfolyam kell 40mhz-es sávszélesség mellett, hogy elérd a 300-as link sebességet, vagyis a 80-120 mbps valós tempót.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63060 üzenetére
Akkor ezzel azt akarod mondani, hogy a router a ludas? Bocsi, hogy értetlenkedek, de egyszerűen számomra felfoghatatlan a dolog. Annyit írj meg, hogy a router át tudja hozni a 100 mbit-et vagy sem? Az oké, hogy a kliens (mármint a saját, nem a céges) nem tudja, csak a cégest nem értem, hogy miért nem, amikor korszerűbb. Na mindegy. Szerintem én most ezt feladom.
-
Headless
őstag
válasz
Kakaduku #63059 üzenetére
433 az ac-s szabványban szereplő sebesség, de mivel a 1043nd csak n-es.Az n-es szabványnál a 150 mbps-t jelenti (1x1:1 MIMO). Ez windows kijelzési hiba valószínűleg, hogy nem detektálja hogy milyen szabvánnyal csatlakozik és ezért fixen kiírja az ac-s értéket.
Igen ez a sebesség attól függ milyen kártya van a gépben. nagyon fontos hogy tudják a 40 MHz sávszélességet, és hogy hány adatfolyamot támogatnak: Multiple Input Multiple Output (MIMO)
1x1:1 -> 433 ac -> 150 n -> 40-60 mbps valós.
2x2:2 -> 866 ac -> 300 n -> 80-120 mbps valós.
3x3:3 -> 1300 ac ->450 n ->120-150 mbps valósPersze ac-s routerrel és ac-s kapcsolattal maradnak az ac-s linksebességek érvényesek, arról most nincs információm mire képesek de úgy rémlik a 433-al 200 mbps valósat lehet mérni.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63058 üzenetére
Látom bővítettél a leíráson. Szóval összefoglalom a dolgot. A saját laptop 150Mbit-el csatlakozik, ami fedi is a valóságot, hogy 53-60 Mbit közötti a sebesség, viszont a céges laptop 433,3Mbit-tel csatlakozik és itt is csak 60Mbit-et hoz át a 100-as net. Akkor ez az elméleti sebesség, amivel kapcsolódik mitől is függ? Hogy lehet az, hogy mind a két géppel ugyanakkora a sebesség más kapcsolati sebességnél?
-
Headless
őstag
válasz
Kakaduku #63057 üzenetére
Előre megmondom neked, semmi köze nincs a netsebbességhez, az hogy mennyit visz át wifivel...
ugyanannyi lesz a 200-as nettel is. Az a kérdés, hogy van beállítva a wifi (40-20 mhz sávszélesség, WPA2-AES titkosítás), milyen távolságok vannak, milyen környezeti zajok, valamint a legfontosabb milyen a kapcsolódó kliens mekkora elméleti sebességre képes és hogy mekkorával csatlakozik a routerhez(linkspeed).
link speed -> valós várható
54 mbps -> 15-20 mbps
72 mbps -> 25-35 mbps
150 mbps -> 40-60 mbps
300 mbps -> 80-120 mbps
450 mbps -> 120-150 mbps <-az ilyen kliens ritka mint a fehér holló.Persze ezek az elérhető maximumot mutatják, ha távolabb mész a routertől nyilván csökkenni fog a link sebesség és ennek függvényében a valós is.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
szaboi6512 #63052 üzenetére
Köszi, de egyelőre akkor maradok ennél. Még megvárom, hogy 100-ról 200 legyen a netem és akkor megnézem mennyi jön át wifin. Ha már 100 fölött lesz akkor ok, ha nem akkor majd kitalálok valamit, csak az a baj, hogy most vettem ezt a routert és nem szívesen cserélném azonnal le.
-
madle
őstag
Sziasztok,
olyan jellegű problémám volt a Tp-Link WR1043ND V2 routeremmel, hogy a lakás legtávolabbi részén, ami a 2. szoba a nappaliban elhelyezett router után, hogy nagyobb fájl letöltésénél spontán megszakítgatta a kapcsolatot, ez mindent eszközön megtörtént. Tehát teljesen elszállt a wifi jel. Újra kellett indítani a routert. Semmi új jelenség nincs a környéken, sem új eszköz a szobákban stb... 5 napja ezt csinálgatta.
Ma csináltam rajta egy firmware frissítést, eddig a gyári volt rajta, most a Tp-Link honlapjáról leszedtem a legújabbat és sikeresen frissített. Nekiugrottam a letöltésnek és frankón megy. Nincs megszakadás a kapcsolatban.
Nem tudom mi okozhatta a problémát pontosan, de ez megoldotta. Persze a router a frissítés után kapott egy hosszú resetet is.
Azért írom le, hátha valaki ebben a cipőben jár.Olyan kérdésem lenne, hogy a gyári Tp-Link firmwareknél vannak jobbak is, melyek stabilabbak, vagy azokat a moddingokat már egy mezei felhasználónak felesleges bántani?
Köszi!
-
suste
veterán
válasz
Pinocchio23 #63053 üzenetére
luci/interfész/lan oldalon az ipv6-nál tegyél mindent disabled-re, ha nem kell
alul a dhcp server résznél is! -
Pinocchio23
tag
SZiasztok!
Az ipv6 kell hogy címet osszon ki a gépeknek? Ki lehet kapcsolni suste féle openwrt-ben?
Vagy hagyjam? -
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #63049 üzenetére
Gondolom ez Kakaduku -nak akart menni
-
szaboi6512
őstag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kakaduku #63045 üzenetére
Szia!
Vehetsz egy normális usb-s wifi adaptert, vagy ha cserélhető, akkor egy másik wifi kártyát a gépbe. Sajnos a notebook gyártók mindenen spórolnak, így kerülnek még ma is 100 Mbps-es vezetékes és 150 Mbps-es wifi adapterek a gépekbe.
Egyébként a 40 MHz csatornaszélesség engedélyezve van? Erre nem válaszoltál. -
Kakaduku
senior tag
válasz
vargalex #63034 üzenetére
Megnéztem és csak 2,4Ghz-es a kliens, valamint 150Mbit sebességet tud, ha jó helyen néztem. Szóval az 5Ghz-es router ki van zárva. Nem sok beállítási lehetőség van a beállításokban, szóval ezzel a sebességgel kell beérnem, bár 2016-ban egy kicsit többet várnék el a technológiától.
Esetleg, ha van valami további tanácsotok, hogy mit lehet tenni a net sebességének megemelésén kívül, akkor szívesen veszem.
Gonolom, ha megemelem a sebességet 100-ról 200-ra, akkor nagyobb lesz a sebesség wifin keresztül is, tehát nem 53-at, hanem többet fog áthozni.
-
direwolf
őstag
No, úgy tűnik minden ok. Kivéve, hogy az ikonok mind Luciban mind 9092-n csak wifis klienssen töltődnek le, és ezeken gyors is. Vezetékes klienseken iszonyú sokat várakozik, és nem tölti le az ikonokat, függetlenül a browsertől, tűzfaltól stb.
szerk.: na csak annyi, hogy https-el jó ez is
-
GrandS
senior tag
Lehet, hogy kezdő kérdés, de a router usb portjára töltős elosztót teszek, akkor printer és hdd is mehet?
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WRD1043 v3 típusú router. Beüzemelés után futtattam egy speed testet, az előfizetés 200/100-as Diginet. A mérés eredménye kb 90/10 megabit lett. Esetleg router konfigurálási hiba van, van más lehet a gond?
Üdv,
Balázs
-
suste
veterán
válasz
direwolf #63036 üzenetére
Ha luciban beallitod akkor csak bekeversz.
Torolj onnan mindent, es allitsd.be a labelleket aszerint higy hova akarod mountolni (readme segit), es utana egy restart utan mar jonak kell lennie.9092 fejlecben az fw verzio utan ott a 9092 verzio is.
Az ikonokat regen tarhelyrol szedte, de lassitotta a rendszert....
Most egyebkent a sajat szerver leallt, masodlagos szerverrol olvassa a dolgokat, ezert szinten lasabb kicsit. Links oldalon lathato melyek szerverrol dolgozik. -
direwolf
őstag
Ok, az automountot értem, de mi történik, ha Luciban is beállítom? Melyik fut le először? És ha most átírom a labelt, akkor reboot után már jól kéne mountolni, vagy töröljem az egészet, és kezdjem előröl?
A 3g if neve az én heppem, működik így is, úgy is
9092 képek az összes ikon. De amúgy érdekes módon Luci ikonok se jöttek be tegnap este akármit csináltam, ma reggel meg egyszer csak ott voltak
A repair csomagot hogy tudom ellenőrizni, hogy tényleg települt-e? Alaphelyzetbe állítás után amúgy eltűnnek, újra kell telepíteni őket? -
suste
veterán
válasz
direwolf #63024 üzenetére
El kene olvasni a readme-ket es a changelog-ot!
Automount van, a luciban egyaltalan nem kene piszkalni a mount fulet, a csatolasnal teljesen iresnek kell lennie.
Az automount label alapjan csatol!A 3g if azert lett wan2, mert az mwan3 multiwan csomagban ez van alapbol beallitva, így nem kell sokat allitgatni.....
9092 kepeken mit ertesz?
Mert a repairban benne vannak az ikonok, tehat azt be kene toltenie. -
vargalex
Topikgazda
-
Kakaduku
senior tag
válasz
vargalex #63027 üzenetére
Ilyen laptopom van: DELL Inspiron 15R 5537
Nem találtam leírást arról, hogy támogatja-e az 5Ghz-et. A specifikációban sincs róla leírás, egyébként arra gyanakszok, hogy csak a 2,4Ghz-et támogatja.
A link sebességbe úgy látom, hogy 10/100.
Amennyiben így van, akkor nem tudok semmit tenni a sebességgel?
-
-
FishAir
senior tag
Valaki erre?
-
direwolf
őstag
válasz
RedCat #63007 üzenetére
Szia!
Az enyém felmegy 4G-re. De ez a Huawei E3276 elég spéci cucc ahogy olvastam, nem is igazán modem, hanem egy router van benne. PC-n ethernet drivere van. Csak gondolom kompatibilitás miatt lehet modem parancsokkal is vezérelni. No mindegy, mértem azért speedtestet is: 22/5. De nálunk ennyit tud a hálózat, az LG F6-om és a fiam Xiaomi Redmi Note 2-je is ennyit mér.
@suste #63005:
rátoltam a frissítéseket ahogy írtad, bejön a 9092, de a képeket nem tölti le akármivel próbálom
És amit még nem sikerült megoldanom, hogy a modemben az sd kártyára létrehoztam két partíciót (/DEV/SDA1 és SDA2) az elsőt swapnek, a maradék ext4, de a másodikat valami idétlen hosszú krix-krax néven mountolja, hiába adom meg neki a /mnt -t. Akár Luci-ból, akár a 9092-esből próbálom. -
Kakaduku
senior tag
Köszi srácok. Látva a hozzászólásokat, azt a következtetést vonom le, hogy nincs mit tenni?! Ez egy kicsit felháborító, mivel azért vettem 450Mbit-es routert, hogy hátha segít a problémámon, valamint a jövő hónaptól 200/100-as netem lesz. Én arra gyanakodtam, hogy a 2,4Ghz-en nagyon sok wifi eszköz van, valamint ezen belül az 1-es csatorna tűnt a legjobbnak, mert ott csak 1-2 eszköz, de ez sem orvosolta a problémát. Esetleg egy 5Ghz-es router megoldaná a dolgot? Az egész környéken nincs 5Ghz-es router megnéztem analyzer-rel.
-
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512 #63018 üzenetére
"A wifi kb a felét tudja a lan sebességének."
"Ne keverjük már a lan sebességet a wifivel."Bármilyen hihetetlen, de mindkettőt te írtad. De lassan gőzöm sincs mit szeretnél közölni a lan, a wan, az előfizetés és a wifi sebességének összefüggésében. Mert szerintem túl sok nincs, max. meghatározza a maximum értékét.
(#63019) szaboi6512
"Adott egy TP-LINK WR1043ND v3 router"
"A wifi kb a felét tudja a lan sebességének."
Ezzel kezdtem, már hogy tudná felét wifin a lan sebességének. -
siddis
őstag
-
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512 #63015 üzenetére
Már megbocsáss de az előfizetése a 100-as. Erre bármilyen törvényszerűséget megállapítani, hogy mennyit visz át egy router, színtiszta voodoo.
Ha a linksebesség negyedét mérni tudja 2,4 GHz-es n-es wifin, csapkodhatja magát a földhöz, és akkor még rendelkezésre állnak a megfelelő ellenoldali eszközök is.
A másik az elméletedhez, ha a gigabites router tud 5 GHz-et vagy az ac-t, akkor hogy alakul a szabályod? -
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512 #63013 üzenetére
Ezt azért gondold át még egyszer.
-
-
Kakaduku
senior tag
Üdvözletem!
Lenne egy problémám, valamint kérdésem.
Adott egy TP-LINK WR1043ND v3 router és hozzá egy Digi 100/50-es internet. Panelban lakom és a Wi-fi-n keresztül a sebességem alig éri el az 50Mbit letöltési sebességet, míg a feltöltés 53Mbit körül mozog. Leellenőriztem a csatornát (1-es) és csak 1-2 van rajta az enyémen kívül. Nekem (laikusnak) érthetetlen, hogy ekkora sebességveszteséget okoz ez a dolog. Lehetséges ez, vagy a szolgáltatóval van valami probléma? Router beállításait nem babráltam, mert nem nagyon értek hozzá, így az értékei alapon vannak, természetesen a titkosítást beállítottam. Kábelen 92 Mbit-et hoz letöltésnek a feltöltés a wifi-ét hozza. Mi lehet a probléma, valamint milyen megoldást tudtok javasolni? Most vettem a routert és csak 2,4Ghz tud. Az 5-ös lehet megoldaná, de félek, hogy az eszközeim nem tudják azt.
Köszi előre is a segítséget!
-
FishAir
senior tag
Sziasztok!
Látom pont 3g/4g a téma. Nekem csak egy ajánlat kellene, hogy melyik, most kapható modem jó a 1043nd v1-hez?
Köszi.
-
RedCat
senior tag
válasz
direwolf #63006 üzenetére
Szia!
Speedtest-et csinálj, mert a suste build-el nem megy fel 4G-re. Legalábbis a Huawei 3272 tuti nem.
Suste fw mobilnet: 13-16 Mb/s le, 2-3 Mb/s fel
ROOTer fw mobilnet: 40-60 Mb/s le, 25-35 Mb/s fel.Nekem a led 3G és 4G esetben is kék, edge módban zöld.
Nekem azóta sem jött be a 9092, de ráhagytam, most a ROOTer fw van fent. De jó lenne megcsinálni a suste féle buildet is 4G támogatással.
-
suste
veterán
válasz
direwolf #63004 üzenetére
először a 0.8.1-repair-t kell feltenni!
utána be kell jöjjön a 9092
ha mégsem, akkor próbáld meg privát böngészéssel, vagy másik böngészővel
utána már a 0.8.2-repair is felmehet, de azt célszerűbb már a 9092/system/backup menüben (download, majd restore), mert így nem indítja újra feleslegesen a routert, meg a mentést sem kell keresgélni...a modemet azt kipróbálhatnád majd a mi felületünkön is beüzemelni, de elötte töröld le amit kézzel csináltál a luciban, vagy kezd előlről (factory reset, 0.8.1-repair, 0.8.2-repair, 9092/setup/usb3g)
a 4G dolgot is jó lenne tisztázni, hogy azon megy-e vagy nem!
a külön usb3g mentést neked nem kell feltenni, mert az benne van az fw-ben meg a frissítésben -
direwolf
őstag
Hali!
Én is hasonlóan jártam, mint RedCat kolléga. Volt egy 2 éve hibátlanul működő 1043 V1-em vargalex builddel 4G modemmel, ami tegnap full resetelte magát. Sajna az akkori doksijaimat már nem találtam, felhúztam a Te BB 0.8.1-es buildedet, de a 9092-es port nem válaszolAnnyi, hogy nem sysupgrade volt, hanem factory, de configot nem tartottam meg.
Mi lehet a gebasz?
Másik kérdés, hogy a repair packagekből a 0.8.2-repair-2016-04-04.tar.gz is rátolható az alap 0.8.1-re? És a többi is kellhet? pl.: usb3g-2016-04-06.tar.gzAmúgy a Huawei E3276 LTE modemet nekem simán kezeli ttyUSB1-en. 4G hálóra kapcsolódik (a ledjén látszik)
-
Mentolka
senior tag
válasz
RedCat #63000 üzenetére
Naponta ránézek a topicra, de ez nem maradt meg. Mindig használom a keresőt mielőtt kérdezek, ezt már megtanultam. A TPLink oldalán kb.egy hete néztem, de ott nem volt ilyen leírás (én akartam az lenni, aki elhozza ide is hírt).
Mondjuk az idézett hsz-ből csak az utolsó sor jelzi, hogy erről van szó... -
suste
veterán
válasz
vampire17 #63001 üzenetére
ha jó a letöltési hely beállítás a TM-nél, akkor simán lehet hogy a pen kapcsolata megszakad a túlterhelés miatt (load mekkora?), így nincs hova mentenie
mik a TM beállítások?
kapcsolatokat minimalizálni kell, és letöltési sor szigorúan 1!azt értsd meg, hogy azzal hogy a penre csinálsz swap-ot, azzal nem segítesz a rendszeren, hiszen a swap-ot is ugyan úgy írnia kell
az ext fájlrendszer az ok, azzal kellett volna kezdeni
a legroszabb az, ha ntfs-sel próbálkoztál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest