Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland-87
aktív tag
Sziasztok. Próbálta valaki a QoS-t 100megás nettel? Ha bekapcsolom kb 70 megát bír átvinni(LAN-on) azt is iszonyatos ingázások közepette. Többet vártam egy 700mhz feletti CPU-tól azért, tudom a Gargoyle miatt nincs Hw NAT de szoftveresen is többet vártam, a QoS sem szívhatja le ennyire mert az 54GL-em is 50 megát tudott átpaszírozni bekapcsolt QoS mellett kb harmad annyi teljesítménnyel. Esetleg próbáljak rá mást? DD-Wrt? OpenWRT elvileg ugyanaz mint a GG. Ha nincs QoS akkor lazán átmegy a 100 mega de a feltöltéskor egekbe megy a ping és eldobálja a skype hívásokat illetve minden más akadozni kezd szóval fontos lenne ha be tudnám állítani valahogy. Vagy lehet tényleg vennem kéne egy Asust és elfelejteni ezeket a vacak TP-link routereket?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
nimfas #64395 üzenetére
25 eurótól a csillagos égig...
Szűrőben beállítottam, hogy "csak" az AC képeseket mutassa.
-
suste
veterán
válasz
Borisz76 #64392 üzenetére
AC minek ha csak telefon tudja???
azon fogsz torrentezni? vagy mihez kell a nagy sebesség?
szerintem gondold át az igényeid és aszerint dönts, és ne a reklámok meg a gyártók marketing szövegei alapján
persze ha pénz nem számít.....(a "G" üzemmód az a régi wifi szabvány, ahol a max kapcsolati sebesség 54Mbit/s, a valós kb 20-30Mbit/s, , ami bőven elég a böngészéshez)
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm.
A készülék már legalább 6 éves....de lehet több is, pontosan nem tudom.
Fix csatorna megvan ,mert van még 2-3 jel a környéken és üres csatornára tettem át, hogy minimális legyen a zavarás.
Nem tudom, hogy jelenleg "G" üzemmódban van e...majd meglesem.
Megnézem az esetleges FW frissítést is....
Ha ez sem segít , akkor veszek egy "AC" képes routert mert az egy szem okosteló ( LG G4 ) , amivel használom a wi-fit - az tudja ezt a szabványt is.
-
suste
veterán
válasz
Borisz76 #64390 üzenetére
ha nem a régi, elfáradt alkatrészek miatt szarakodik (kondik), akkor ami szokott segíteni:
-csak G üzemmód (ha tud ilyet a gyári)
-fix csatorna, kipróbálni melyiken a legstabilabbalapvetően a hw sem tökéletes, de segíthet rajta a szoftver, így érdemes lehet másik fw-vel kisérletezni, de nincsen tuti megoldás
a legegyszerűbb és legjobb megoldás egy olcsó használt router (pl tp-841), a 1043 meg gigabites switch-nek még jó
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Édesanyám albérletében ( emelet ) egy szolgáltatói router adja a netet.
Ebből a routerből jön egy utp kábel le hozzám a földszintre és csatlakozik egy 8 portos gigabites switch-re.
A switch-ből osztom szét a netet az eszközöknek :
- Asztali Pc
- Synology Nas
- Samsung TV
- Sony házimozi erősítő
- Samsung hálózati lézernyomtatóMivel az emeleti router Wi-Fi jele gyenge , ezért a switch-re kötöttem egy elfekvőben lévő TP-Link WR1034ND v1-s routert. Megfelelő beállítások után csak az a feladata, hogy a Wi-Fi -t szórja.
De pont az általad említett hiba nálam is előfordul.
Pár napig jó aztán megszűnik létezni a kapcsolat.
Csak az újraindítás segít rajta. ( Néha többször is naponta )Érdemes lenne a gyári FW-t lecserélni egy más verzióra, hogy stabil legyen a wi-fi ?
Vagy hardveresen instabil a vezeték nélküli része ? -
Blans
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy TP-Link WR1043ND v3-as routert. Milyen wifis adaptert ajánlanátok hozzá, amivel ki is tudom használni a router sebességét.
A segítséget nagyon köszönöm.
-
Bazs-
tag
Sziasztok
Van egy v1-es routerem, amin OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) verzió van fent. Teljes megelégedéssel használom már jó ideje
, de elgondolkodtam, hogy van-e már egy újabb/más verzió, amit érdemes feltenni.
Ha igen, akkor tudnátok valamit ajánlani és hozzá egy leírást, hogy tudom feltenni ?
Köszi előre is.
-
dacsa
senior tag
válasz
temporello #64378 üzenetére
Nèzem köszi.
-
NoMagix
addikt
Üdvözlök mindenkit!
Teljesen gyári a routerem.
Segítséget szeretnék kérni, vettem egy WIN10-es pendrvie pc-t ami nem látja a routert, nincs wifi!
(ez a 2. ilyen eszközöm, a tegnapi tökéletesen látta a hálózatot, csak bizonytalan volt a power usb és kikapcsolgatott, ezért kaptam cserébe ezt)
A telefonomról megosztott internetet látja.
Beléptem a router menübe,ott a wireless statisztikában látok egy eszközt, (ami talán pc lenne?)mi a teendőm, mit kell ki vagy bekapcsolnom!
Teljesen laikus vagyok, kérem ezt vegyétek figyelembe!Köszönöm!
-
Headless
őstag
jah összekevertem, a v2->v3 flashelést a v3 to v2-vel...
Természetesen feltehető, csak hosszabb az út, ez azért lehet mert a v2/v3 hardverese ugyanaz. a lényeg az hogy flashelned kell egy openwrt-t ami v3-as utána mtd-vel flashelhető v2-es fw. ezután meg már minden v2-es fw-t flashelhetsz sysupgrade-el még akár gyári fw-t is.
Régen készült leírás, legegyszerűbb talán suste fw-vel (webes felületen). De megoldható bármely másikkal is, csak parancssoron keresztül.
-
dacsa
senior tag
válasz
Headless #64370 üzenetére
Teljesen igazad van a forrást nem írtam de a dl.eko.one.pl oldalon leltem az összefoglalóban is megemlítitek, szóval szerintem ezzel nem lehet gond.
A suste fw az BB és egy CC-t akarok feltenni akkor melyik *.bin kell nekem sysupgrate?
Nem szeretnék mesterséges újraélesztést, azért kérdezek
Köszi. -
Headless
őstag
Hát nem tudom milye forrásból származik az fw, de ennyiből nem lehet tudni, hogy tényleg benne van-e... Én is áttudok nevezni egy fw-t s beleírni, hogy luci. Mire lesz használva a router? Ha semmi hasznosra, csak routerként akkor gargoyle, ha luci, meg egyéb dolgok kellenek, akkor suste fw-t feltehetsz onnan meg mehetsz tovább bárhova, ha nem kell az, ami benne van.
De a puding próbája az evés, ha megbízol a forrásban (openwrt fórum pl) rakd fel, nagy baj nem lehet, legfeljebb soros portal újraéleszted
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!
Ezt fel rakhatom 1043v3-ra luci-15.05-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v3-squashfs-factory.bin? Természetsen gyárt fw-re. Ha jól értelmezem akkor ebbe bele van integrálva a luci igaz?
-
suste
veterán
válasz
direwolf #64365 üzenetére
mert a kerneles csomagok legtöbbször csak akkor működnek jól, ha a az fw-vel (kernellel) együtt fordulnak
ezért nem jó az sem, ha pl trunkot teszel fel, aztán pár nappal késöbb akarsz valamit telepíteni, miközben már újraforgatták az fw-kett a módosítások után (kivéve, ha letöltötted a teljes repot, és onnan telepítesz)
-
-
Headless
őstag
válasz
nimfas #64362 üzenetére
Nimfas, honnan veszed, hogy barrier breaker alatt nem megy a cdc? Nem inkább csak nincs leforgatva a kmod suste-nál? És a kernel modulok általában nem mennek, ha a más forrásból fordítják, vagyis a gyári openwrt repoban lévő nem fog menni.
Szerk;: márpedig suste repojában nem látok cdc kernel modult, szóval azt az openwrt repobol szedted le. Megkell kérni suste-t hogy forgassa le a cdc meg egyéb kernel modulokat.
-
nimfas
addikt
válasz
direwolf #64359 üzenetére
GoldenOrb ez van nekem a Router-en CC-s nem BB-s.
Nekem nem kellett mókolni semmit, csak rádugtam, beállítottam APN-nek a "NET"-et és megy.Modem menüpontban ezt találtam a debug alatt, hátha kihámozol belőle valamit... de ha megmondod hogy nézzem meg a driver-t megnézem neked!
Device Information
T: Bus=02 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=480 MxCh= 1
B: Alloc= 0/800 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 3.18
S: Manufacturer=Linux 3.18.23 ehci_hcd
S: Product=EHCI Host Controller
S: SerialNumber=ehci-platform.1
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr= 0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 4 Ivl=256ms
********************************************************************************************************
T: Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=480 MxCh= 1
B: Alloc= 0/800 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 3.18
S: Manufacturer=Linux 3.18.23 ehci_hcd
S: Product=EHCI Host Controller
S: SerialNumber=ehci-platform.0
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr= 0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 4 Ivl=256ms
********************************************************************************************************
T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=480 MxCh= 0
D: Ver= 2.10 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=12d1 ProdID=1506 Rev= 1.02
S: Manufacturer=HUAWEI_MOBILE
S: Product=HUAWEI_MOBILE
C:* #Ifs= 5 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr= 2mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=12 Driver=option
E: Ad=82(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 1 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=01 Driver=option
E: Ad=84(I) Atr=03(Int.) MxPS= 10 Ivl=32ms
E: Ad=83(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=03(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I: If#= 2 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=16 Driver=huawei_cdc_ncm
E: Ad=86(I) Atr=03(Int.) MxPS= 16 Ivl=2ms
I:* If#= 2 Alt= 1 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=02 Prot=16 Driver=huawei_cdc_ncm
E: Ad=86(I) Atr=03(Int.) MxPS= 16 Ivl=2ms
E: Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=04(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 3 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E: Ad=87(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=05(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us
I:* If#= 4 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E: Ad=88(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=06(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us -
direwolf
őstag
válasz
nimfas #64358 üzenetére
Nekem egy e3276 van, az is forró. 2,5 éve megy rendületlenül. Viszont a driver azért érdekelne, mert suste BB buildjébe fordított usb-modem driverrel csak HSPA+-ig megy fel. Kellene a cdc-ethernet, ami BB-hez bugos. Nem tudom a tied milyen protokollokat támogat, melyik openwrt és melyik driverrel megy 4g-n?
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #64012 üzenetére
Beüzemeltem a Huawei modemet (4G sim... 60/30 MBit), normálisan megy. Hasít is....
De olyan bajom van hogy most fogtam meg ahogy be van dugva a Routerbe és forró mint állat.
Most azon agyalok, hogy hogy lehetne vmi hűtést csinálni rá.... pl egy Alu. hűtőborda, vagy vmi halk venti...
Mert így nem fogja sokáig bírni, leolvad róla a forrasztóónVélemények? Ötletek?
-
suste
veterán
-
tam@s
tag
Sziasztok!
WDS-hez szeretnék segítséget kérni.
Van egy v1-es routerem, suste 5. frissítés körüli BB-s firmwarrel, és vettem egy v2-es routert, amin gyári firmware van.
Szeretném a családi házat lefedni wifivel, lehetőleg repeater helyett WDS alkalmazásával, úgy, hogy a két router kábelen van összekötve, mert egymást elég gyengén látnák. Milyen firmware-eket érdemes feltenni? Hagyjam a gyárit, mert az is tudja? Semmi külső vinyó, meg ilyesmi nem lenne rajta, a net is néhány megabites csak.
Sajnos egy ismerősömnél kellene megcsinálnom, aki messze lakik, tehát van rá 1-2 órám, és utána atomstabilan kellene működnie. Félévente találkozom vele.
Láttam Suste leírását a WDS-ről, a gondom csak a rengeteg információ, és az idő. -
Truman
senior tag
-
Truman
senior tag
válasz
Headless #64349 üzenetére
Köszi a választ! v9 hw verzióról van szó. És az a baj, hogy egyáltalán nem működnek a LAN portok. Egyik se, nem csak a LAN1, ezért is kockáztattam és raktam fel Wi-Fi -n keresztül az OpenWrt -t. Ezért gondoltam azt hogy az az 1, aminek a ledje is világít potyára, az okozza az összesnek a baját.
-
Headless
őstag
válasz
Truman #64348 üzenetére
Lehetséges, de miért zavarna be így az első port? Ha működik a 2-4 most nem kell leválasztani. Ha attól félsz, hogy valami zárlatot okoz a többinek akkor az nem lesz jobb egy port elkülönítéstől. Ha szoftveres gondok vannak így akkor az más. Amúgy megoldható.
Luci/hálózat (network) /kapcsoló (switch) .az, hogy melyik port melyik openwrt wikiben nem találtam meg, nah meg függ hardver verziótól a v8,v9-hez fent van, hogy melyik, melyik. Lehet próbálgatnod kell, ha nem ezek egyik verziója van nálad. [link]. Ha a cpu-t kapcsolod ki véletlen akkor lehet csak factory reset vagy wifis eléréssel tudod helyre hozni. -
Truman
senior tag
Sziasztok.
Adott egy TP-Link 841N router, aminek a LAN1 -es port ledje folyamatosan világit úgy, hogy nincs is bele dugva semmi. Wi-Fi -ről csatlakozva elérem a menüjét gond nélkül, de vezetékes portjairól nem, vagy ha mégis bejön, csak pár másodpercig. Wi-Fi -n keresztül felraktam az OpenWrt -t (Chaos Calmer 15.05.1), mert korábban valahol láttam benne, hogy kikapcsolhatók benne bizonyos portok, de nem találom sehol a beállítást. Arra gondoltam, hogy ha ki tudnám kapcsolni a nem működő LAN1 portot, akkor nem zavarná be a többi portot, így használhatnám a működő portokat 2-4 -ig. Lehetséges ez?
-
Headless
őstag
Hát nem tudom hogy működik ez, de a honlapon látok lehetőséget webdav mountolásra [kép].
Ez meg elviekben lehetséges, ha van fordítva davfs2 az fw-dhez, lehet sajátot kell forgatnod. Kissé öreg már, olvasd el a hsz-t is. Lehet van újabb megoldás már, vagy akár az is lehet, hogy trunkban van, nem tudom. [link]
Amúgy miért nem jó a szokásos ftp, stb plusz ha nagyon biztonságost akarsz akkor vpn-el fűszerezve?
-
raidx
őstag
Létezik egy ingyenes felhő program "Tonido". Málnásra van linuxos telepítő. Lehetne azt valahogy a routerre is telepíteni?
-
kokopo
aktív tag
kabelrol [link] mikor az adapterrel voltam akkor kb 20-25 Mbps
ugynezki mintha megoldott volna a problemam (ezt biztosra majd hetvege utan fogom tudni) annyira kellett volna elobb odafigyeljek, hogy amikor nyitottam a port-ot (halozat\tuzfal\port tovabbitas) odakellett volna figyelnem hogy a forras az "wan/wwan" a belso zona meg "lan" legyen (meg persze az ip-k) -
kokopo
aktív tag
-
kokopo
aktív tag
válasz
vargalex #64337 üzenetére
ugyanaz mint a (#64334) hozzaszolasomban
csak kerdem, nem azt kene elerni hogy a fo wifi ( R0Ya1_V1PeR_cA3aCa5 ) es a tovabbito wifi ( error ) kozt legyen atjaras ? mert amikor az adapterrel kapcsolodtam a fo wihi-hez, nemvolt ilyen gond
Probabol visszatettem az adapter, es aktiv lett a kliens (feltoltes) -
vargalex
Topikgazda
-
kokopo
aktív tag
válasz
vargalex #64324 üzenetére
Eddig ugy voltam hogy egy usb-s wifi adapteren (TL-WN822N_V3.0) keresztul kaptam a netet, MAC-Address szuressel, ez igy jo volt minden szempontbol (aktiv volt a visszatoltesem, kliensbol, trackeren eggyarant) hatranya, csak akkor volt net a tobbi eszkozon (telefon, tab, laptop, tv) ha a pc bevolt kapcsolva (mert hid-ba volt kotva a wifi adapter es pc halokartyaja, igy halokartyan keresztul ment a routerbe a net, es onnan tovabb)
Most az a helyzet, hogy suste kolega segitsegevel megcsinaltam hogy wifi-rol kapja a router a netet es tovabitja wifi-n es pc halokartyajaba is, igy mindenkinek van internete ugy is ha pc kikapcsolva van. Ennek a hatranya (nemreg tunt fel) hogy a kliensem passiv, tehat csak letolteni tudok, fel csak nagyon keveset.
Azt hogy privat ip-t kapok-e, nemtudom, de nemhinnem (a fo rouerben csak a mac address van beallitva)
Eddig azt hittem hogy picit konyitok a routerekhez, de rajottem hogy nem (vagy csak az en hibam hogy mozaik szavakbol nemtudok rajonni a megoldasra/tovabblepesre) -
kokopo
aktív tag
válasz
vargalex #64319 üzenetére
nemnagyon tennek uj fw-t, mert ujra vegig kene zongorazni a wifi-rol wifi-re historiat, amihez nincs kedvem, zsakutcanak erzem a dolgot
amugy ha telepitve van a -luci-app-upnp- akkor a kliens nyitva latja a port-ot, de a tracker tovabra is passiv-at mutan (45 perc utan es 1 nap utan is) -
TheProb
veterán
Sziasztok!
TP-Link WR1043 ND V3-nak mennyire jó a gyári fw-je? Stabil, nem kell hetente restartolgatni? Vagy biztos amit biztos alapon inkább rakjak rá egy suste-t?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kokopo #64313 üzenetére
Én úgy csinálnám, ahogy írtam. Azaz a routeren fix port forward-ok a kliensed felé.
A routeren pedig a miniupnpc telepítése után wan up-ra ezt futtatnám:upnpc -r 65500 tcp
természetesen a 65500 helyére a szükséges portot kell helyettesíteni.
Illetve elképzelhető, hogy kicsit jobban kell majd specifikálni a portokat/ip-t:upnpc -a wan_ip 65500 65500 tcp
Itt megtalálod a lényeget. A különbség összesen annyi, hogy a linkelt leírásban egy PC-n futtatja az
upnpc
-t, ami egy OpenWrt-n futó miniupnpd-nek küldi a nyitást.A
miniupnpd
, illetve aluci-app-upnp
akár le is szedhető, arra nincs szükséged. -
vargalex
Topikgazda
Én sem foglalkoztam upnp-vel, így én is csak kontárkodom a témában.
Amit te írsz, az a szerver oldal. Azaz képes port nyitási kéréseket fogadni és azon az eszközön (ugye ez jelen esetben a router) a tűzfalon portot nyitni, ahol fut.
Viszont neki ugye a saját routere előtti routeren kellene tűzfalat nyitni, így szerintem aminiupnpc
csomag telepítése szükséges. Viszont LAN oldalon nem használnék UPnP-t, mert akkor valami dinamikus nyitás kell az első router felé is, ez így bonyolultabb. Azaz inkább wan up-ra csinálnék nyitási kérés(eke)tupnpc
-vel az első router felé, valamint a második router tűzfalán fix forward-okat vennék fel. -
suste
veterán
válasz
vargalex #64309 üzenetére
na ezért is írtam, hogy nem nagyon vagyok otthon az upnp-ben
de akkor mi kell neki?
nála mindkét irányba kommunikálni kéne
fő router irányába és a kliensei irányába
google-val ezt dobta ki, hogy ezt engedélyezték sokan
a kliensek felé ez kell, nem?
persze most azt feltételezzük, hogy a fő routeren is engedélyezve van az upnp (mivel egy klienssel működött) -
direwolf
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest