- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Steam Deck
- Apple MacBook
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
senior tag
válasz
eszakas #15396 üzenetére
1. A belső hálózaton található NAS-t fix IP címre rakod VAGY dhcp-s beállítás esetén a dhcp szerveredben beállítod, hogy mindig ugyanazt az IP címet ossza ki neki
2. Port forward beállítása erre a belső (nas-os) IP címre (természetesen csak a megfelelő port-okat forward-old be)
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #13923 üzenetére
Nem nyomkodni kell, hanem lenyomva kell tartani. Kb 5-10 sec mire beindul a failsafe. Amikor kiírja az első request time out-ot akkor megnyomod a wps/reset gombot, és lenyomva is tartod amég a sys led (napocska alakú) nem kezd el villogni mint a karácsonyfa. Akkor fog választ adni a ping-re amikor beindul a failsafe mód. ha ez meg van akkor jöhet a putty.
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #13899 üzenetére
Megtaláltam neked a leírást ami alapján én csináltam -> Indul a nagy európai sávszélességteszt Ennek biztos hogy működnie kell. Én annyit variáltam vele hogy WinSCP-vel tettem bele a /tmp-be a firmware-t mert nem akarta behúzni wget-tel (40-45% körül mindig megállt). Így nem kellett az ftp szerver sem.
-
-
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #13885 üzenetére
Kapcsold ki, majd kapcsold be. Amikor a sys led egyet villan, tartsd nyomva a reset gombot. Ha ez nem megy, dugd be egy router mögé és nézd meg milyen ip címet kap. Majd kapcsold ki majd be, közben menjen a cmd-ben a ping -t arra az ipre amit kapott előzőleg a routertől. Amikor megadja az első választ, nyomd folyamatosan a reset gombot.
-
válasz
eszakas #13883 üzenetére
Pedig annak mennie kellene.
https://www.youtube.com/watch?v=GVIrpJVebyE
https://www.youtube.com/watch?v=xJNWzlInzn8Itt a krelalon által írt megoldás is.
https://www.youtube.com/watch?v=1hWT35w6sVI
https://www.youtube.com/watch?v=54PAS0gvW2kPingelni tudod a 192.168.1.1 címet?
-
-
válasz
eszakas #13878 üzenetére
Ha nem megfelelő rajta a bootloader, akkor nem fog tftp-n átmenni a firmware, vagyis marad minden a jelenlegi állapotban. Az általam linkelt leírás minden esetben működik ha üzemképes OpenWrt van a vason, krealon példája akkor hasznos, ha brickelt router kerül a kezedbe, amin már semmilyen fw nem megy.
-
válasz
eszakas #13870 üzenetére
Szia!
Ha megfelelő bootloader van rajta, akkor jó a linkelt leírás, de használhatod ezt is.
-
vargalex
félisten
válasz
eszakas #12456 üzenetére
Szia!
Pont így értettem az IP-t.
Viszont, ha ők router nélkül tesztelnek, akkor a központban simán vonatkozhat az adott MAC című eszközre más tűzfal szabály, mint mindenki másra. Szóval, ez szerintem nem bizonyíték arra, hogy maga a szolgáltatás jó...
Gondolom te saját géppel router nélkül ugyan úgy nem tudsz ping-elni, mint routeren keresztül.
-
vargalex
félisten
válasz
eszakas #12454 üzenetére
Szia!
A szolgáltatói laptoppal az a baj, hogy a MAC címe alapján teljesen más forgalmi megszorítások vonatkozhatnak rá a központban, mint rád. Azaz igazából feltétlenül a te szolgáltatásodat veszik igénybe. Persze, ha azt a notebook-ot a te routeredre kötötték rá, az más.
Szerk.: Milyen külső IP-t kap a routered?
-
válasz
eszakas #12441 üzenetére
Hát akkor ez volt a probléma, így ez nem jó, mert nem tud NAT-olni azonos címtartományba.
Példa:
1043ND LAN port -> WDR3600 WAN port -> WDR3600 LAN port -> PC
- 1043ND WAN port üres marad
- 1043ND LAN port 192.168.2.1
- WDR3600 WAN port dinamikus IP
- WDR3600 LAN port 192.168.1.1 -
válasz
eszakas #12439 üzenetére
Ha ebben a felállásban tudtad a 1043ND-t pingelni, akkor ezek szerint a WDR3600 is átengedi az ICMP forgalmat.
Viszont itt nem csak a végződéseknek kellene eltérniük, hanem az IP cím többi részének is, mert a két router nem lehet azonos alhálózatban. Mennyi a 1043ND, és mennyi a WDR3600 LAN IP címe?
-
-
-
válasz
eszakas #12433 üzenetére
Most már a kíváncsiságom kielégítése végett bekötném azt a routert két gép közé, és kipróbálnám úgy a pingelést. Tehát...
PC1 -> TP-LINK WAN -> TP-LINK LAN -> PC2
És így pingelni PC2-ről PC1-et.
Persze PC1-en és a router WAN portján ehhez statikus IP konfig szükséges.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vagy akár lehet úgy is, hogy...
1043ND LAN -> WDR3600 WAN -> WDR3600 LAN -> PC
És PC-ről pingelni a 1043ND-t. Így nem kell hozzá statikus IP beállítás.
Csak a két router LAN tartománya eltérő kell legyen, tehát mondjuk 192.168.1.x és 192.168.0.x
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #12431 üzenetére
firmware a legújabb? Emlékeim szerint a tp-Linkeknél volt valami gebac a pinggel.
Meg is találtam -> a lap legalján írják.
-
-
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #11818 üzenetére
suste oldalán találsz vágott firmware-t. Ugyanúgy upgradelni kell minta a gargoyle-t
-
válasz
eszakas #11818 üzenetére
Értem! Ez esetben vagy a Headless által ajánlott suste féle oldalról, vagy innen is letölthetsz vágott gyári firmware-t a routeredhez, amit simán betallózol a Gargoyle firmware upgrade menüjében, és flasheled. Aztán ha felment, és működik, akkor már letöltheted a gyári oldalról az ott lévő legfrissebb verziót, és mehet fel az is.
-
Headless
őstag
válasz
eszakas #11815 üzenetére
Ha már openwrt van fent, akkor:
Bár nem tudom mit linkeltél, de semmiképp sem a tplink gyári honlapjáról letölthető fw-t kell feltenned. Ahhoz Vágott fw-k szükségesek suste tart ilyeneket a honlapján a routerhez tartozó mappában és azon belül a webrevert mappában.[link] -
-
válasz
eszakas #11795 üzenetére
Reset gombot áram alatt nyomva tartva ~10mp-ig, nincs semmi változás?
A gépen fix 192.168.1.x IP címet beállítva, nem válaszol a router a pingre?
Ha saját routerrel összekötöd a WhiteBox WAN portját, nem látszik a saját router DHCP kliensei közt?
Ha UTP kábellel összekötöd valamelyik LAN portját a PC-vel, a számítógép érzékeli a kapcsolatot? A routeren kigyullad a megfelelő LAN LED?
-
-
Headless
őstag
válasz
eszakas #11790 üzenetére
Először mostmár akkor tényleg megkéne tudni, hogy a failsafe üzemmód még működik-e az eszközön, mert ha működik akkor nem kell angolul se tudni csak le kell másolni a dolgokat mint ott csináltak, ez olyan esetben még google fordítóval is menne.
Szóval hogy ezt kiderítsd.
1. áramtalanítsd a routert
2. Kapcsold be a routert
3. amint bekapcsoltad kezd el nyomogatni a qss gombot hátul veszettül.Ha sikerült failsafe módba lépni az jelzi, hogy a system led(csillag) iszonyat gyorsan villogni kezd. Ha ez megvan akkor örülj, mert még minden kokányolás nélkül megoldható a dolog.
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #11785 üzenetére
Csak megjegyzem hogy a whitebox firmware cseréhez ez a helyes módszer: [link]
Én is így csináltam. Ami a Samknows topikban van az nem jó. Ugyanis te engedélyezed az ssh hozzáférést telneten, utána rá kell dugni a saját hálózatodra hogy ip-t kapjon, különben elveszik az ssh hozzáférésed. Ez tapasztalat. Én is cseréltem fimware-t a whiteboxomon (miután nem keresték) így lett a második 3600-asom. És egy fél napom elment mire rájöttem (illetve megtaláltam ezt a leírást
). És evvel a leírással elsőre sikerült.
-
vargalex
félisten
-
Headless
őstag
válasz
eszakas #11781 üzenetére
Közbe megtaláltam a samknows topicot és látom onnan kerültél át ide
Alexnél biztos nem tudok okosabb lenni
Firmware attól függ mit kezdenél vele.. kell-e torrent vagy csak úgy routerként szeretnéd.
Ha egy mindenest szeretnél, akkor Suste buildjét ajánlom jól működik. Viszonylag friss.
Ha viszont csak router funkciókat szeretnél, akkor garagoyle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Xbox Classic / Xbox 360
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest