Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WR842ND - N300 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
64 kb rég kevés mindenre... De most komolyan annyi a lényeg hogy feltegyél egy gyári rendszert vagy openwrt-t miért szívsz ilyenekkel, ha luci nem is megy ssh-n wget tmp-be majd onnan sysupgrade ennél biztonságosabb módszer nem nagyon van, de esetleg még egy md5-öt is csinálhatsz.
-
suste
veterán
-0.8.1 fw előtti verzió esetén a 0.8.1 fw a frissítés
(#1938) MarQs
igen, ha nem akarsz fw-t frissíteni, akkor elég a mentéseket felrakni
vagy ha csak pont az fw frissítéshez kéne a 9092-es oldal, akkor elég a basic.tar.gz
de lényeges, hogy meg kell nézni van-e elég hely a mentések felrakásához -
suste
veterán
Az én leírásaim a mi fw-inkhez jók nagyrészben, hiszen csak ebben van 9092-es felület!
(#1932) MarQs:
Nem volt egyértelmű a válaszod
A 9092-es felületen próbáltad feltenni az újabb fw-t? (9092/system/backup/Download Firmware + Flash Firmware)A 9092-es felület elődje a 8081-es porton volt, de utólag oda is felteheted a 9092-es verziót a basic mentéssel.
És mi az hogy nem működik a 9092? -
suste
veterán
Sokmendentol fugg, de ha korultekinto sz ember es uj hdd vasarlas tortenik, akkor biztosan osszehozhato a + tap mentesseg (vastag es rovid kabel, 2,5es kulso hdd, bolttal lebeszelt cserelehetoseg).
Nekem pl 4 kulonbozo routeren 6 kulonbozo hdd-vel meg sosem volt kulso tapom. -
Headless
őstag
Elsősorban azokat a csatolási pontokat luci oldalonntöröld ki, mind a swap,mind a csatolási pontoknál.
Majd húzd le a a hdd-t.
Töröld ki. A /overlay/mnt tartalmát vagy annak a mappának a tartalmát amit beállítottál a transmissionban letöltési mappának.(webcommander vagy winscp segítségével)
Dugd vissza a hdd-t. Ekkor csinálj a luci csatolási pontjairól egy képet és mutasd meg nekünk/nekem.
Majd ha úgy látszik, hogy fel van csatolva a hdd (csatolt fájlrendszereknél /dev/sdXY-t tartalmazó sort látsz az jó jel) akkor tölts le...
Megjegyz: külső táp nélküli hdd nagyon nem ajánlott. Benne van a pakliban, hogy folyton leszakad, bár elvileg mostmár az automount megoldja ha nincs extroot. És a transmission/dlna/mount/swap vezérlés is engedve van benne. Alapértelmezetten így van.
-
suste
veterán
Gyorsan tegyük hozzá, hogy nagy részben HeadLess hozzáértése segített eljutni a 0.7-es állapothoz!!! Ezúton is köszönet Neki érte
!
Ha fent a 0.7, akkor esetleg érdemes a 9092/backup felületen letölteni a style.tar.gz metést/frissítést, és ott fel is lehet tenni.
Pár apró hibajavítás és a változtatható háttér/betű van benne. -
Treff
aktív tag
Köszönöm MarQs!
Pontosan egy ilyen jellegű és tartalmú válaszra volt szükségem!
Megjegyzem összességében a negatív hangütésű hozzászólóknak: aki éjjel-nappal benne van a témában, annak minden idegen szó és lépés triviális, de akinek lövése sincs róla és nem is érdeklik a rejtelmek, az csak kapkodja a fejét és kínai neki egy changelogbeli idegenszó halom. Én is tudnék az én szakterületemről tolni szakkifejezéseket és témákat úgy, hogy más csak "ahházna"
-
suste
veterán
a changelog-gal jobban jár, mert abban benne vannak a frissebb dolgok is
de könyörgöm, be van számozva, sorba van téve...
de ha csak megnyitja valaki valamelyik 0-ásat, akkor az első sorban ki van írva hogy melyik routerhez tartozik
egyébként meg nem egy többszáz oldalas könyvről beszélünk, szóval akár az összeset is el lehet olvasni -
Istju
senior tag
Hangosabbnak nem hangosabb. Levettem a venti fordulatszámát. Igazából nem hang nélküli, de az elhelyezett helyiségben (nappali) nem igazán hallható. És melegedés sincs, mivel a pc táp fogyasztása terhelésfüggő. Fogyasztásban , szerintem nincs számottevő különbség, bár ezt nem mértem, és ezt biztosan nem is állíthatom.
-
suste
veterán
működik
a "Services stop, HDD umount" ezeket állítja le:
minidlna, transmission, vsftpd, samba
majd leválasztja a HDD-tha más szolgáltatás is megy, ami használja a HDD-t, akkor nem biztos hogy sikerül a leválasztás
akkor ment rendben a dolog, ha az alsó "Mount information" ablak üres
-
suste
veterán
köszi!
Egy dologban kijavítanálak:
a 0.5-ös frissítés már létezik, fent is van a tárhelyen: [link]
Hogy lesz-e egyáltalán véglegesítve, mint fw, azt nem tudom, mert amiket be akartam építeni, azok bent vannak és működnek (kivéve az a fránya vendég wifi szívat még), és a hely meg elfogyott.
Így ha lesz még bővítés, akkor az már csak extroot esetén fér fel, és akkor meg jó így mentésként is.
Mondjuk most pont faragtam minden script-en kicsit, így a szkenner támogatás valszeg simán belefér, de 1 dolog miatt meg nem csinálok új buildet....és felfér mentésként is olyan pici (10KB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest