Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
válasz
gezatata
üzenetére
pl.:
subst W: D:\temp
ekkor a W: meghajtó a d:\temp könyvtár tartalmára mutat. Ez nem nem csak TC-ben fog működni. Tedd bele egy .bat file-ba azt meg helyezd el a Startup-ba, hogy minden win-induláskor lefusson.
Mod:
A könyvjelző sáv helyett meg bekapcsolod a füleket, és rögzíted őket, ha ez lehetséges. Én nem használom. -
Chrys_
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Éppen ez a helyzet, mind2 portable és a pendrive-n vannak.
A probléma:
Tegyük fel, hogy a pendrive az A: meghajtót kapta.
A TC-vel tömörítendő file (ALT+F5) viszont a D: meghajtón van. Ekkor a kiindulási pont a tömörítő .exe file-jához a D: meghajtó és a file elérési útvonala. Innen kellene visszatalálni az A: meghajtóra és a tömörítő .exe file-jához. Szóval nem az számít, honnan fut a TC (egyébként én is azt gondoltam, hogy mégis ez adja meg az aktuális meghajtót). -
Sk8erPeter
nagyúr
Azt tudnám még elképzelni kicsit butább workaroundnak, hogy nem csak a tömörítőd portable, hanem a TC-d is, és mindig ugyanarról a meghajtóról indítod a portable TC-t, mint amin a portable tömörítő programod is van. Akkor már működne az említett meghajtó nélküli perjeles megoldás a roothoz.
-
Chrys_
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Pontosan, itt akadtam el én is

Lehet kell írnom egy kis C# kódot, amivel lekérdezem a TC process-t indító file helyét, és abból kiveszem a meghajtót, a többi pedig már tényleg csak abszolút útvonal megadás a tömörítő exe file-jának a helyéig.De hogy azt hogy etetem meg a TC options-szel, még homály..
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, OK, most már értem, mit szeretnél. Tehát mondjuk van egy pendrive-on hurcolt 7-Ziped, amivel szeretnél tömöríteni, viszont a pendrive betűjele változhat, lehet pl. F: vagy G:, és így tovább, úgyhogy ez az abszolút elérési út nem adható meg. Ilyen esetben ötletem sincs, hogyan adható meg, valóban az lenne a jó, ha a TC-től el lehetne "kérni" az aktuális elérési útját, ahonnan futkorászik...
-
Chrys_
addikt
Kipróbáltam a TC exe mellett egy batch-fileban. Onnan elindul ezzel a módszerrel a tömörítő, de ugyanez a TC options-ból már nem, nem találja a file-t.
Közben a módszereddel rájöttem valamire: mindig a betömörítendő állomány adja a kiindulási helyet, és onnan kell megkeresni a winrar.exe-t. A program egy pendrive-n van, de a tömörítendő cucc bárhol lehet. Ez esetben kell egy módszer, amivel minden esetben azonosítható a pendrive meghajtója. Onnan már egyszerű.
@Sk8erPeter:
Thx, már értem, ezért volt sikeres a fent leírt teszt. Az idézőjeles részt már ismerem, néhány egyéb portable prg-t is batch-ből indítok, ott volt küzdés vele. Viszont ott minden azonos meghajtón belül történik, nem volt gond a meghajtóval. TC bonyolítja nekem
Mod2:
Ha valahogy be tudnám azonosítani a TC.exe process futási helyét...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Viszont a \ELERESI_UT (pl. cd \Users) működik általában az elérési utaknál Windows-ban (szóközt tartalmazó elérési utat idézőjelek közé kell rakni, pl. cd "\Program Files"), akármilyen mélyen is vagy a könyvtárszerkezetben, tehát ha egy perjel van előtte, visszalépsz a "rootba" (pl. a "C:\Program Files\Total Commander" esetén a C:-be, nyilván más meghajtó esetén annak a "rootjába"), hasonlóan a Linuxos megoldáshoz (csak ott / a root, meg ugye az egész tök másképp működik, de a lényeg érthető).
Ebből nem tudsz kiindulni?
-
Chrys_
addikt
Hogy lehet portable TC esetén portable 7ZIP vagy WinRAR útvonalát megadni az options-ben?
Pl.:
%cd:~0,3%@_DATA\@_Program\Packager\WinRARPortable\WinRAR.exeA %cd:~0,3% a drive-t adja vissza, pl.: a:\
Ez nem működik, csak batch file-ból indítva jó megoldás. A lényeg, hogy a TC teljesen más útvonalon van, mint a utility, ezért a relatív útvonalban vissza kellene lépni 1-2 szintet, utána pedig egy másik könyvtártól kezdve lejjebb menni a tömörítő .exe file-ig. Az abszolót útvonal megadás nem jó, mert a meghajtó betűjele gépenként változhat.
-
gezatata
aktív tag
sziasztok,
meg lehet-e azt oldani, hogy a meghajtó gombok mellé gyorsindító gombokat lehessen tenni amelyek előre beállított könyvtárakhoz irányítanak?a CTRL+D lehetőséget ismerem, de egyszerűbbet szeretnék ha létezik.
valami olyasmit szeretnék mint a böngészőkben van a könyvjelző sáv.
-
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Total Commander 8.01-et használok Win8 64 bit alatt. Munkahelyi hálózaton vannak különböző hálózati mappák, amikhez csatlakozok (felhasználónév/jelszó kell hozzá) és meghajtókén jelennek meg (X, Y, Z stb.). A problémám az, hogy ezek eltűnnek, mikor kikapcsolom a gépet.
Valaki tud abban segíteni, hogyan maradjanak meg a mappák, hogy ne kelljen mindig csatlakozni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
dbius
veterán
válasz
core2trio
üzenetére
Erre - legalábbis egyetlen parancsként - biztosan nincs lehetőség a tc-ben. Fájlok tömeges átnevezése van - de ezt gondolom tudod -. Könyvtárak automatikus létrehozásáról nem tudok, esetleg pluginok között kellene szétnézned a neten, hátha valaki írt valami ilyesmit.
-
core2trio
tag
erre vki?

-
JetiRulez
őstag
Helló!
Szerettem volna, ha a TC betölti a miniatűröket, hogy könnyen válogathassak a képek közt. Telepítettem is ezt a kiegészítőt: File Thumbnails 1.0.2. Ám nem történt semmi változás. Miniatűr képek helyett most is ikonok vannak, hiába állítom be.

-
core2trio
tag
Üdvözletem!
Lenne egy feladat amivel nem tok mit kezdeni, hátha valamelyőtök tudja, hogyan lehetne +oldani.
Adott a TC-ben egy keresés eredményeként összeálló file-lista, vagy csak egy könyvtárban lévő sok-sok file, és ezt szeretném könyvtárakba rendezni pl. 10-100 darabonként automatizálva.
Tehát ne kelljen kijelölni és átrakni "kézzel" kijelölgetve hanem csak beállítani egyszer a darabszámot, pl sorszámozott könyvtárlétrehozással, és elindítani a folyamatot egyszer.
A legjobb az lenne ha a fájlokat is lehetne sorszámoztatni-átnevezni egyúttal ha épp szükséges.
Erre létezik valami funkció vagy beépülő? -
daninet
veterán
Üdv!
Van arra lehetőség, hogy az explorer ikonjait használja a total commander?
Van egy nagyon jó folder colorizer programom, illetve sugar sync is zöld pöttyel jelzi a szinronizált mappákat, ezek TC-ben nem látszanak, mert a saját ikonkészletét használja. -
karlkani
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Na igen, ez is egy jó megoldás, nekem ez a beállítás kint van az eszköztáron, néhány, gyakran használatos paranccsal együtt...

Eddig eszembe se jutott, most viszont betettem F2-re is, ne csak az egér kopjon, köszi!

-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Köszönöm!
-
andorra
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Majd ezt követően, már a csökkentett méretben is el lehet hatásosan menteni, ugyanabban a pozícióban. (Elnézést a kiegészítésért!)
-
-
-
andorra
őstag
Ha F5-el egy könyvtárnevet másolok át a benne lévő tartalom nélkül, vagy olyan fájltípust választok a szűröablakban, amely nincs benne, vagy jó a .* is. A probléma, amit kezelni szeretnék, hogy az alkönyvtárneveket már ne másolja át. Van ebben a felállásban erre lehetőség? Ennél bonyolultabb módszer nem érdekel, mert úgy én is megoldom. (Pl. másolás után kitörlöm az alkönyvtárakat.)
-
wwhy
veterán
Persze, próbáltam már mindent, az általad javasolt 2. és 3. lépést is -- hetek óta ezen gondolkodom.
DE megvan a megoldás, a TC angol topikjában segítette; bemásolom, hátha vkinek egyszer még jól jön:This is caused by a new feature in Windows 7. Whenever you drag the top edge of a window to the top edge of the screen the window is maximized top to bottom - full height, but only temporary - i also happens with Windows' own programs - try with for example the Control panel window.
Just don't expand the window so far to the top edge that it expands downwards by itself - then you can save the size of TC.
Or you can use the keyboard to rezize the window:
Press Alt+Space, choose resize, press Arrow Up once to chose to adjust the upper edge, then hold down Ctrl and press Arrow Up until you reach the upper edge of the screen and then press Enter. Then repeat it all for the lower edge using the Arrow Down key. Now save TC's window position.
És működik, azóta kb. 20-30x kiléptem-újraindítottam a TC-t

-
dbius
veterán
Ahogy nézem az oszlopbeállításokat - szélesség - sem jegyzi meg.
Nem tudom próbáltad-e már az alábbiakat:
1. napló fájl készítését bekapcsolni (beállítás - általános beáll. - napló fájl készítése), majd aztán megpróbálni elmenteni a beállításokat, pozíciót, kilépni a programból és újraindítani.
Nyilván ekkor is hibásan fog elindulni, de ezt követően a napló fájlban meg lehetne nézni, hogy naplózott-e valamit a beállításokról, azok mentéséről, valamint a program újraindításáról bármilyen hibaüzenetet.
2. Összehasonlítottad-e a konfig fájlokat (wincmd.ini a fontosabb, ez tárolja a pozíciót, stb.) tartalmilag, hogy a mentés után valóban megváltozik-e a fájl tartalma a mentés előttihez képest? Ugyanígy a program újraindítása után ismét meg kellene nézni, hogy tartalmilag változik-e valami az elindulást követően a mentett állapothoz képest.
3. Akkor is ugyanez történik, ha "Kézzel" mented el a konfig fájlt (beállítások - beállítások mentése közvetlenül fájlba) az eredeti helyére?
-
wwhy
veterán
Hülye azért nem vagyok

A 32-es sem működik, ugyanakkor érdekes, mert a külföldi fórumokon is felbukkan ez a "bug", de teljesen random, van akinél semmi gond, működik, ahogy kell. Nekem ugyanakkor 3 gépen, 3 különböző VGA-val (több helyen VGA driver hibára gyanakodnak) ugyanez a hiba.
-
wwhy
veterán
Egy kis help kellene, ha vki nagyon járatos TC lelkivilágában:.
Adott:
1 db TC 8.01 x64, shareware
1 db jogtiszta W8, x64Tünet: a TC az atyaistenenk sem őrzi meg az általam beállított ablakméretet, mindig a monitor közepén, egy adott méretű ablakban nyílik meg.
Eddigi kezelés:
- kb. 101x újratelepítve, különböző meghajtókra,
- wincmd.ini írás/olvasás stb. ellenőrzése, a kül. telepítések alkalmával kül. helyekre telepítve
- a Beállítások --> beállítások mentése --> pozíció mentése mindig eljátszvaEredmény: nagy büdös 0.
-
w.miki
veterán
Hali!
TC hez (7.5+) milyen plugint javasolnátok, könyvtárak összehasonlítására?
Elvileg van a Kijelölés menüben is, de nekem nem igazán működik.
Egyszerűen mindent kijelöl, ahelyett, hogy csak a különbözőeket/azonosakat jelölné
-
szata.68
senior tag
Helló
Véletlenül letöröltem a telefonról egy fontos videót Total Commanderrel,amikor rá volt dugva a gépre.
Valahogy vissza lehet hozni? Lomtárban nincs... :/
(lemezmeghajtóként volt-és van még mindig- rádugva)Üdv.
-
canniball
nagyúr
Be lehet-e úgy állítani a TC-t hogy tudjon róla, hogy ha egy meghajtó és egy ugyanazon meghajtó egyik mappájából készített virtuális meghajtó között végzek fájlmozgatást, akkor nem kell fizikailag is elvégeznie a műveletet?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andorra
üzenetére
Hát akkor miért nem hasonló módon írtad elsőre.

Akkor összefoglalom inkább:
1.) Ctrl+Shift+B
2.) numerikus billentyűzeten plusz (+) karakter lenyomása, majd *.txt beírása, Enter
3.) Utána a lehetőségek a kijelölésre (most ez angol változat) a Mark (Kijelölés) menüben:
"Sokáig tarthat, erre nem is érdemes érdemben reagálni."
Szerintem érdemes, mert ha mondjuk a C gyökérkönyvtárában nyom egy Ctrl+Shift+B-t, akkor számítson rá, hogy valószínűleg nem lesz türelme megvárni a végét, hacsak nem SSD-t használ."valószínűbb, hogy ezt a módszert könnyebb megjegyezni, mint egy parancssort, látható, hogy aki ajánlotta, neki is csak másodszorra sikerült szintaxis helyesen megadnia"
Nekem erről jutott eszembe, hogy "erre nem is érdemes érdemben reagálni": teljesen egyénfüggő, ki mit jegyez meg könnyebben. Nekem például most bevésődött ez a tree parancs a fejembe, mert tetszetős, hogy ilyen egyszerű. Sok kattintgatás helyett egy sort beírok, enter, aztán a háttérben csinálja csak. Ha a szintaxisra vagyok kíváncsi, hát a cmd elindítása után beírok egy
tree /?
sort, ahogy a legtöbbször szokás a beépített Windows-os parancsoknál.De igazából jól átrágtuk a lehetőségeket, ízlések és pofonok különböznek, mindenki eldönti majd, neki melyik tetszik jobban.

-
andorra
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az eredeti kérdésben nincs szó fastrukturáról, csak a fájlnevek listázásáról.
Nincs szó CTRL-C ről, a TC saját parancsai között a kijelölés menüben négyféle parancs vonatkozik erre:
1 A kijelölt nevek másolásra a vágólapra
2 A nevek másolása útvonallal együtt a vágólapra
3 Másolás a vágólapra minden adattal
4 Másolás a vágólapra minden adattal + az útvonallal
Mielőtt ajánlottam kipróbáltam, egy másodperc alatt kész volt.Miután alkalmi feladatról van szó, nem mindennapos tevékenységről, valószínűbb, hogy ezt a módszert könnyebb megjegyezni, mint egy parancssort, látható, hogy aki ajánlotta, neki is csak másodszorra sikerült szintaxis helyesen megadnia !
Sokáig tarthat, erre nem is érdemes érdemben reagálni. Most két módszer közül lehet választani, olyan nagy gond ez neked? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andorra
üzenetére
"Kijelölöm mind, majd egyetlen paranccsal vágólapra teszem őket"
Továbbra is kérdéses, hogyan.
Hogyan lesz neked ebből olyan fájllistád, mint amiről a kérdező beszélt? Elsőre is értettem, hogy az összes fájlt megmutatod egy helyen, aztán kiterjesztésre szűrsz, de:
1.) ez nagyon sokáig tarthat jól egymásba ágyazott könyvtárak esetén, nagyon sok fájlnál, és akkor még sehol sincs a lista, ami a végcél, míg az említett tree-vel egyből lehet fájlba küldeni a cuccot
2.) ha megvan a kijelölés, utána Ctrl+C és esetleg egy Notepadba Ctrl+V nem működőképes; ha a kijelölt fájlokat pedig egyszerűen egérrel áthúzod, akkor csak azok tartalma kerül bele a jegyzettömbbe, az meg szintén nem volt szükséges.
Tehát hogyan is lesz ebből fastruktúrád egy fájlban? Még mindig elbeszélünk egymás mellett."Azt egyébként is nehezebb fejben tartani."
Hát ez valóban rendkívül hosszú időt igénylő memorizálást igényel, hogy valaki fejben tartsa ezt: tree /f >tree.txt
Főleg, hogy fastruktúrát szeretnél elmentetni, akkor a "tree" egészen félrevezető.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"A Midnight Commandert köszönöm, de nekem TC-ben lenne csak jó."
Erre igazából nem tudom, miért reagáltál, mert nem neked ajánlottam. Érdemes megnézned a fejléceket is a hozzászólásoknál, lásd: "(#1728) Sk8erPeter válasza Kékes525 (#1725) üzenetére"... -
Kékes525
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi, de a hangsúly a majdnem volt.
A Far Manager 3.0 64bit-es sokkal jobb, csak nem tudja a compare funkciója a 256-nál nagyobb file-könyvtár rendszereket kezelni, míg a total commander igen.
-
válasz
andorra
üzenetére
Configuration/Options/Color/Define Colors by Filetype/Add/Define
Advanced tab
# Attributes elé pipa
# Directory elé pipaPlugins tab
# Plugin -> tc
# Property -> fullname
# OP -> =
# Value -> annak a mappának a pontos neve, amit "kiszínezel"Save és megadod a Template nevét, OK, OK, kijelölöd milyen színnel legyen megjelenítve a mappa, OK, OK
UI: nem véletlenül írtam, hogy "kissé" körülményes, főleg, ha több mappán kellene ezt végigzongorázni. (Ha meg sok mappáról van szó, akkor meg tényleg szenvedés. Kellene hozzá egy progit írni, ami lehet, hogy van is, vagy létezik valami plugin, csak én nem ismerek ilyet)
-
andorra
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen így szeretném. Ha lennél olyan szíves, írd le, hogyan lehet megoldani. Köszönöm.
-
válasz
andorra
üzenetére
"A lényeg azonban mégiscsak az, hogy sajnos nem lehet. Vagy mégis?"
Vagy mégis. -
andorra
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnálom, hogy félreértetted, a magyar nyelv finom árnyalatait néha nehéz felismerni. Ha az összesre gondoltam volna, akkor a mondat helyesen így hangzana: Lehetséges-e "a" mappa neveket más színre változtani? Tehát a névelő használatával egyértelműen az összeset, nélküle, egyeseket. A szórend viszont valóban így lett volna tökéletes. A lényeg azonban mégiscsak az, hogy sajnos nem lehet. Vagy mégis?
-
-
andorra
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A képen minden mappanevet kéknek látok.
Arra gondolok, hogy egyes mappaneveket más színnel szeretnék megjelölni. -
andorra
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor elmondom mégegyszer: Kijelölöm a főmappákat. Az említett paranccsal egyetlen gombnyomással megjelenik az összes fáljnév egyszerre, amik az almappákban vannak, azok is. Kijelölöm mind, majd egyetlen paranccsal vágólapra teszem őket. Gyakorlatilag három gombnyomás a szöveges beíráshoz képest. Azt egyébként is nehezebb fejben tartani.
A Midnight Commandert köszönöm, de nekem TC-ben lenne csak jó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andorra
üzenetére
Igazából eleve a "megoldási" javaslatodat sem értem, amikor eleve ez volt az eredeti kérdésben: "van kb 8 mappám, mappánként kb 10 almappám, bennük fájlok, szeretném a fájlneveket word-be, excell-be, bármilyen progiba áttenni, egy listát létrehozni a fájlnevekből, valahogy gyorsabban, egyszerűbben, mint az "átnevezés - másolás - beillesztés" módszerrel..."
-
andorra
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Valóban, ehhez további két lépés is kell, kijelölni a fájlokat és vágólapra tenni. De ezekhez is elég az egér.
Kérdésem:
Mappa neveket más színre változtani lehetséges alapból, vagy valamilyen pluginnel? -
Kékes525
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Úgy próbálom átalakítani, hogy majdnem(!) úgy nézzen ki, mint anno a Norton Commander. Vagy most a Far Manager.
-
-
Kékes525
félisten
Bocs!
Pontosabban a fájl ablakoknál levő függőleges gördítősávokat...
-
Kékes525
félisten
A Total Commander 8,01-ből szeretném eltávolítani a fájl panelek között levő gördülő sávot.
Van e lehetőség erre?
Előre is köszi a válaszokat!
-
default.
őstag
uraim!
egy furcsa kérdésem lenne, a következőt szeretném megoldani:van kb 8 mappám, mappánként kb 10 almappám, bennük fájlok.
szeretném a fájlneveket word-be, excell-be, bármilyen progiba áttenni, egy listát létrehozni a fájlnevekből,
valahogy gyorsabban, egyszerűbben, mint az "átnevezés - másolás - beillesztés" módszerrel...van erre valamilyen megoldás ?
karácsonyi ajándék lenne édesanyámnak, kérlek segítsetek !
köszönöm szépen előre is!
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen ezt már megbeszéltük egyszer.

Viszont a kollega sebességproblémája tuti, hogy nem TC bug.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erről már korábban pont veled dumáltam.

http://prohardver.hu/tema/total_commander/hsz_1658-1662.html
Akkor is írtam, hogy csak ritka FTP-zésre lehet használható a TC, gyakori használatra egy szegényes fos.
Ráadásul nem is túl megbízható (exmunkatársam volt, hogy elvesztette fájljait valami furcsa módon, amikor ezen keresztül FTP-zett, mármint a távoli szerverről, aztán idővel ő is elfogadta, hogy a TC nem FTP-zésre való, csak ráerőltettem végül a WinSCP-t
persze simán lehet, hogy valami bugos dolog volt, amit azóta javítottak), bár biztos stabilizálódott az új verziók megjelenésével; meg idegesítő, hogy várja a leokézást a párbeszédablakon keresztül, amikor megnyitsz egy fájlt vele, és esetleg vissza is akarod tölteni a módosításokat a szerverre; nem lehet a fájlokkal a háttérben dolgozni úgy, mint WinSCP-nél, hogy amikor elmented, megy is fel egyből a szerverre; tudtommal még mindig nincs benne olyan opció, hogy megjegyzi egy history-ban, melyik könyvtárban voltál legutóbb a helyi gépen és a távoli szerveren is; aztán még brutálsok opciót fel tudnék sorolni, de tök felesleges, elég csak elolvasni egy rendes FTP-kliens felkínált szolgáltatásainak listáját, és összehasonlítani azt a TC-vel.Összefoglalva:
a Total Commander helyi fájlkezelésre az egyik legjobb program, és alkalmankénti FTP-zésre is használható, gyakori FTP-használatra rendes FTP-klienst kell használni.====================
(#1709) Clemi : szívesen!

-
fatal`
titán
válasz
razorka777
üzenetére
Van.

(#1708) Sk8erPeter: Én nem hiszem, hogy ez TC hiba lenne, évek óta használom FTP-zésre (is), és még soha nem volt vele semmi gondom. És nem volt lassabb sem, mint bármi más.
-
razorka777
veterán
Sziasztok.
Total commanderhez létezik mtp plugin?Az új xperiám csak mtp módban kommunikál a géppel,de én nem szeretek a windowson belül másolgatni.
-
Clemi
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Oksa, köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem igazán tudok annál bővebb választ adni, mint hogy a Total Commander NEM FTP-zésre való. Arra a célra szerintem kifejezetten sz@r. Az általad említett programok viszont jó alternatívák, és kifejezetten FTP-zésre valók, használd azokat FTP-zésre! Saját gépeden való fájlkezelésre használd a TC-t.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Nekem is egy "hülye" kérdésem van. Miért van az, hogy a Total Commanderrel ha a kifelé mozgatok a gépről egy a hálózatban lévő másik eszközre fájlokat, akkor a maximum sebesség 6-7 Mbyte/sec és ez akkor se megy feljebb, ha átváltok FTP kapcsolatra, míg ugyanoda a FlashFXP vagy akár a WinSCP programmal ez a sebesség 10-11 Mbyte/sec. Igaz a mértékegység nem ugyanaz amit a programok kiírnak, de ugyanakkora fájl a TC-vel 40-42 perc a FlashFXP-vel 30 perc alatt ér át.
Ennek mi lehet az oka?
-
Segítsetek, mert megőrülök már!
Adott egy TC 7.56, de a 8 is ezt csinálja.
Ha F6-al áthelyezek egy fájlt a nasra, akkor onnantól kezdve nem lehet semmit csinálni azzal a fájllal.
Ott van, megvan a mérete, de nem nyitja meg a megfelelő program.
Ha F5-el másolom, akkor semmi baja. Most egyelőre visszaraktam a 7.04-est, azzal nincs ilyen gond, viszont jó lenne visszaszerezni a fájlok fölött a hatalmat...
Ha próbálom például másolni, akkor nem enged, rendszergazdaként meg jelszót kér, de nincs jelszó, vagy legalábbis nem tudom, mit kellene neki jelszóként írni... -
Mela Kehes
addikt
Hol lehet azt beállítani, hogy a méretnél ne eegybefüggően legyenek a számok, hanem tagoltan?
23789654 helyettt 23 789 654
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
További megoldás a VPN és a megosztás fájlmegosztás funkció.

-
ro_bert17
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
A kérdés számomra sem annyira tiszta. Mennyire "távoli" az az asztal? Ha alhálón belül van, akkor sima ügy. Vagy mivel használod a távoli asztalt? VPN, vindóz rdp? Mert akkor ott a beépített. Vagy egy netes távoli asztal? Akkor a teamviewer-é tök jó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Én csak kerülő megoldást tudok: FTP-szervert felállítani az adott gépen... ami egyébként pár kattintás. De nyilván nem erre a válaszra vágytál, ezért OFF-ba rakom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple Watch
- Videós, mozgóképes topik
- Óra topik
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Végre... mondjuk erre nem tudom mikor jöttünk volna rá

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem épp ezt kérdezted? "Mappa neveket más színre változtani lehetséges alapból, vagy valamilyen pluginnel?"