- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
A Total Commander 8,01-ből szeretném eltávolítani a fájl panelek között levő gördülő sávot.
Van e lehetőség erre?
Előre is köszi a válaszokat!
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Bocs!
Pontosabban a fájl ablakoknál levő függőleges gördítősávokat...
-
Kékes525
félisten
válasz Sk8erPeter #1724 üzenetére
Úgy próbálom átalakítani, hogy majdnem(!) úgy nézzen ki, mint anno a Norton Commander. Vagy most a Far Manager.
-
Kékes525
félisten
válasz Sk8erPeter #1728 üzenetére
Köszi, de a hangsúly a majdnem volt.
A Far Manager 3.0 64bit-es sokkal jobb, csak nem tudja a compare funkciója a 256-nál nagyobb file-könyvtár rendszereket kezelni, míg a total commander igen.
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
A Total Commanderben telepítve van az ADBPlugin.vfx. Tökéletesen működik, rendesen tudom vele kezelni a telefonom file rendszerét.
Most a honlapjukon látom a TotalAndDroid alkalmazást.
Ez miben más, esetleg miben jobb mint ami nekem van?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A Total Commanderrel (8.51a) kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Szeretném, hogy automatikusan másoljon 256 karakternél nagyobb elérési út + fájl névvel rendelkező állományokat.
Alapesetben, ha ilyet talál felfüggeszti a másolást és figyelmeztet. Ezt szeretném kiküszöbölni.
Hogyan lehet ezt megoldani?
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #2137 üzenetére
Megtaláltam:
TC help file section 4.b:
LongNameCopy=0
During file operations, warn if target name is longer than 259 characters:
0=always
1=never
2=if source name isn't longer than 259 characters
3=disallow long names[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Új topik, akit érdekel, aki használja: Far Manager - file and archive manager
Nem konkurencia! Én is használom mindkettőt.
-
Kékes525
félisten
Lenne e mód a Total Commanderben arra, hogy egy könyvtárban lévő *.md5 file-ra klikkelve a total commander automatikusan ellenőrzi az *.md5 file-ban lévő file-ok integritását.
Vagy a könyvtárra állva rekurzív módon ellenőrizné a benne lévő *.md5 file-ok hoz tartozó file-ok integritását. Így gyorsan lehetne ellenőrizni az adott könyvtár file-ainak integritását.
Elég körülményes a legördülő menüben kiválasztani az ellenőrzés funkciót.
-
Kékes525
félisten
De igen. Én is használom. Nyitottam is egy topikot, de nincs látogatottsága: Far Manager - file and archive manager
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Lehet a fájlablak méretét kézzel állítani(billentyű kombinációval)? A Far Managerben tudtam a Ctrl bal nyíl, Ctrl jobb nyíl -al.
-
Kékes525
félisten
TCFS2 és/vagy TCFS2Tools -t használja valaki? Nem tudom munkára fogni. Hogy müködik? Hogyan kell installálni?
TCFS2 + TCFS2Tools: Full-screen mode for TC etc
Ha jól olvasom ezzel ideglenesen el lehet tüntetni szinte mindent a TC-ről, majd egy billentyű kombinációval vissza lehet tenni, így sokkal nagyobb lesz a fájl ablak mérete. Én igazából a Main menu bart (legördülő menüt) szeretném eltüntetni, mert arra elég ritkán van szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Tudnátok linket adni TC makrónyelv és pluginrendszeréről? Angol is jó lesz. Köszi.
-
Kékes525
félisten
Köszi!
Azért keresem, mert egy billentyű kombinációval el akarom tüntetni, amikor kell ismét visszahozni a legördülő menürendszert (hisz erre ritkán van szükség, mert a szükséges funkciókat billentyűkombinációval illetve az eszközsorral elérem), ezzel növelem a fájl ablak méretét. Ahogy például az Explorerben az alt billentyűvel a menürendszert előhívom, majd eltüntetem.
Másrészt, ami még fontosabb, be tudnám állítani a fájl ablakot úgy, hogy csak a fájlnevek látható hosszát változtassam meg a dátum és az idő változatlanul láthatóságának megmaradása mellett. Magyarul rögzíteni szeretném a dátum és idő oszlopokat, miközben egy lépésben változtatni tudom a látható fájlnevek hosszát. A Far Managerben ez rendkívül egyszerű ctrl bal és jobb nyíllal azonnal megnövelhetem a látható fájl nevek hosszát, anélkül, hogy a dátum és az idő elmozduljon képernyőn.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #2633 üzenetére
Szerintem, ha 4GB vagy esetleg több memória van a gépedbe, akkor a memória jobb kezelése miatt mindig érdemesebb a 64bites programokat választani. Egy 64 bites program 64 bites címeket használ. Ennek az előnye az, hogy több memóriát tud egy process allocálni. A több memória általában gyorsabb működést jelent. Például a copy gyorsabb, mert kevesebbet használja a lassabb merevlemezt.
Mivel a kérdést feltetted, rendszered 64 bites, azaz legalább 4GB memóriád van. Nem sok értelme van az 64GB-os operációs rendszereknek, ha a rajta futó alkalmazások 32 bitesek.
-
Kékes525
félisten
Kérésemre a szerző beletette a 9-es verzió legújabb bétájába a könyvtárak külön ellenőrzését:
Can I create separate CRC files in more directories one step
"10.08.16 Added: Files - Create CRC checksums: New option to create checksum file in each directory. Use name of directory as checksum name by default (32/64)"
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #2641 üzenetére
*.md5 re teljes mélységben rákeresve, majd a feed to listabox (Ablakba), az összes md5-öt kijelölve ellenőrizni tudom. Persze, szerintem könnyebb lenne az adott könyvtár kijelölésével, meglátjuk lesz e benne ilyen funkció.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nálam ott semmi sincs beállítva (egyiken sincs pipa) mégis müködik az ALT+F1 és az ALT+ F2 billentyűk, a két panelon a lemezeket állítja be. Neked valamelyik Windows program felülírhatta ezeket a billentyűket, azért nem müködhet.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Olyan uninstal kell, ami a registryből is kiszed mindent. Erre a Revo Uninstaller Pro a legjobb. Másrészt mint írtam szerintem a hiba nem a TC-ben van, hanem valami külső program felülírja. Azt kellene megkeresni és megszüntetni.
Írod, hogy alapértelmezett parancs van erre írva. Mi az?
-
Kékes525
félisten
"A TC egyébként .ini fájlban tárolja a beállításait, registryvel nem foglalkozik. A wincmd.ini törlése alapra állítja." Igaz, általánosan írtam, mert ismeretlen hiba estén alap a registry pucolás is, szerintem. Persze arra nem a revo, hanem például a CCleaner vagy a Wise Registry Cleaner gyors vizsgálata része a meglelőbb.
Nekem is elsőnek valami külső program jutott eszembe, de nem gondoltam, hogy az Nvidia keretprogram okozhatja (AMD-ét használok).
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Erre gondolsz: Windows Media Audio 2 (MP3) 1.2? Mert ez: "Requires Windows Media Player 10 or newer! " Total Commander - Plugins
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Arra van más beépülő is: [link] Ehhez, hogy működjék, a fejlesztési beállításokba be kell kapcsolni az USB hibakeresést. A MyPhoneExplorer 1.8.7 is használható erre. Vagy ez is: TotalAndDroid Valamelyik, biztos hogy jó. Az első kettőt kipróbáltam én is, nálam mindkettő jó.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Hát akkor? Mi a probléma? Írtam, hogy anélkül ne várd el, hogy feltelepüljön a beépülő.
"Windows Media Audio 2 (MP3) 1.2? Mert ez: "Requires Windows Media Player 10 or newer! "" fordítása: Szükséges hozzá a Windows Media Player
Installáld és remélhetőleg jó lesz, engedni fogja a TC feltenni a kérdéses plugint.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ez: Media Feature Pack csomag a Windows 10 N és KN kiadásai számára Ami nem kell azt utólag törlöd
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Az asztalon sincs?
Hát, nem tudom, mi lehet a baj. Helyedben leszedném és megpróbálnék egy másik helyről letölteni. Olyan nem létezik, hogy ne lehessen telepíteni. Nézz be a Windows 10 topikba.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Hordozóóóóóó #2692 üzenetére
Én nem szállok bele, mert nekem már megvan.
-
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #2727 üzenetére
A bitről bitre történő összehasonlítás az A adathalmaz elemeit bitenként veti össze a B adathalmaz elemeivel, azaz 100%-osan pontos az összehasonlítás. Egyben ez a leglassabb. Az MD5 kódolás bármilyen adatból – függetlenül a méretétől, vagy a típusától – egy 32 karakter hosszú hexadecimális hasht eredményez. Azaz ellenőrző összeget képez az adat bitjeiről és ezt veti össze az összehasonlítandó adathalmaz ellenőrző összegével.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #2732 üzenetére
Azonosak , de nem bitről bitre történik az összehasonlítás . Nagy különbség. Hogy megértsd: amikor egy netről letöltött fájl identitását ellenőrződ akkor fizikailag lehetetlen a bitről bitre történő összehasonlítás, hisz az eredeti nincs a birtokodban, a másolatot töltöd le és annak az identitását ellenőrzöd az MD5 ellenőrző összeggel.
-
Kékes525
félisten
New functions in Total Commander 9
"Create checksums separately in each directory, Készítsen ellenőrző külön-külön minden könyvtárban" Ezt én kértem...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Daywalkerke #2772 üzenetére
Hivatalos oldal (magyar): Total Commander regisztráció Picivel kevesebb.
"Egy felhasználós licenc
A TOTAL Commander egyszemélyi regisztrációs díja ( personal licence): 1 (elsõ): 9 984 Ft + áfa
Többfelhasználós licenc
2 (másodiktól) – 10 (tizedikig) user : 4 992 Ft / felhasználó+ áfa
11 (tizenegyediktől) – user : 3 744 Ft / felhasználó + áfa
26 (huszonhatodiktól) – user : 2 995 Ft / felhasználó + áfa"
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A TC milyen felhőket támogat? Én a dropboxra használom, de váltani szeretnék. Támogat a TC más felhőket is?
-
Kékes525
félisten
A TC-vel lehet valahogyan könyvtárak és azok alkönyvtárainak ellenőrző összegének készítését és ellenőrzését elvégezni? Valami kiegészítővel, pluginnal esetleg? A beépítettje az nagyon gagyi, csak file ellenőrzésére alkalmas.
-
Kékes525
félisten
Használtad? Mert vagy csak valóban egyet készít, amiben nem látom az egyes fájlokat, vagy teleszemeteli a mappát sok ellenőrző fájlal. Másrészt hogy lehet ellenőrizni azt hogy egy könyvtárban, amiben 102 fájl van, mely fájlok azok amelyek megváltoztak? Másrészt ha egy teljes könyvtárban egyet hozok létre nem tudom ellenőrizni.Ezt írja ki:
Erre (fájl menű alja):
Ezt írja ki:
Ellenőrzés nélkül pedig nem sokat ér a készítés.
Valószínűleg nem értetted meg amit írtam, vagy én mondtam rosszul. Ehhez hasonló tudást szeretnék (a készítés és ellenőrzés alapján): CDCheck - News, Csak ráállok az adott könyvtárra megnyomom a CRC gombot, elkészíti a megfelelő ellenőrző összeget, ha megnyomom a vizsgál gombot, akkor ellenőrzi és kijelzi, hogy a könyvtárban melyik fájl változott meg. Példa, egy "akarmi.md5" fájl tartalma:
"b13ef93367f499c8ac6e25db2e7d360c *10-05-2016 03-48-10.reg
79df3b166fb73938ae938b0386b20579 *PublicDNS.exe
0e1ab5744e15fe74e312d3c1b66bee2d *readme.txt
ba356deb6948397410f564637f8c8f34 *servers.ini
23b942669aa27f57bb4fc5bc84e3e35c *what is new.txt"Csak a könyvtárra kell kívülről ráállnom és már a vizsgál gomb megnyomása után ellenőrzi is.
"
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Köszi, így megy. Kitettem az eszközsorra. Az zavart meg, hogy nem választottam ki az ellenőrző fájlt ellenőrzéskor, másrészt valamelyiket mindig bepipáltam készítéskor. Ezt, így már az előző verziók is tudták?
Az lenne a legkényelmesebb, ha csak a könyvtárat kellene kijelölni készítéskor és ez elég lenne ellenőrzéskor is. Ha a könyvtárat jelölöm ki, akkor is elkészíti, de nem az adott könyvtárba helyezi el az ellenőrzőösszeget, hanem abba, amiből nyílik.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Cseréld le a legújabbra A TC-t Total Commander 9.0a . Nekem azzal megy az 1,09-es.
-
Kékes525
félisten
Ezt nézd át:
Total Commander :: View topic - New plugin available: Cloud (access to Box, Dropbox, etc)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Hobby elektronika
- Peugeot, Citroën topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest