Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nincs kikapcsolva az UAC? Nem admin módban fut valamelyik program? Helyi vagy távoli az a meghajtó?Kipróbáltam, nálam is előjött ugyanez a jelenség ha a Win11 saját képnézegetőjét hívom meg... Lehet, hogy megér egy bugreport-ot Christian Ghisler-nek, mert itt a file átadása az applikációnak még OK, de mintha a path nem menne vele...
-
Kérdés: Nem csak akkor kéri a bejelentkezési adatokat, amikor Admin-ként futtatod a TC-t? Adminisztrátorként sajnos nem őrzi meg a Win hosszú távon az adatokat, csak a sima session-ben.
Ha nem csak admin-ként: Próbáld meg a windows Credential Manager-ben kidobni az összes bejegyzést, ami a NAS-ra vonatkozik, majd egyszer újra beadni neki.
-
1. Nem, semmit nem zavar. Mivel nincs szó a 32bit-es leállításáról, ezért a támogatása is megmarad.
2. A kompatibilitáson kívül nem látom más hasznát. Viszont manapság már a plugin-ek is mennek rendben, inkább megszokás lehet még. Aki viszont megmaradt valamiért 32bit-en, annak az az egyedüli TC-Opció. Minél többet gondolkodok rajta, annál inkább értelmetlen számomra a 32+64bit-es combo csomag...!
Nem hihetetlen, én is pont 12 éve legalizáltam minden gépemre.
-
-
Szerintem neked a WinCE plugin kell: http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/wincefs.zip
TC plugin-ek: https://www.ghisler.com/plugins.htm -
válasz
üzenetére
Az nVidia GF Experience keresztbe tud tenni neki: [link]
open NVidia GeForce Experience settings -> General
disable Share totally. this will free the binding of Alt F7 among lots of others
if you do use Share feature you can use this alternative:
press Alt + Z when you are on desktop for example settings -> keyboard shortcuts change the binding of Alt + F7 to something else
-
válasz
farkasnyom
üzenetére
Nem lehet, hogy az UAC ki van kapcsolva, a TC pedig Admin módban fut?
Hasonló együttállásnál láttam ilyet eddig... -
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Én személy szerint a "sima" TC-ben bízok, abból is a 64 bites verziót használom. Mára már teljesen egyenrangú a 32 bites verzióval.
Lassan ki tudod tapasztalni, mire is van szükséged, majd a beállításokkal és a plugin-ekkel bőven testre lehet szabni, ami frissítésnél is megmarad. -
Félreértetted, a legalizálás alatt azt értem, hogy magamnak már megvettem!

Pont ezért tudom, hogy egy többfelhasználós licenszet fog kapni, amit ha több embernek is kiad, akkor problémás lehet a jövőben.Ami a kulcs elterjedését illeti: Arra gondoltam ez alatt, hogy ha tízen beszállnak, és csak egy valaki adja oda egy havernak, vagy adja el a vinyóval véletlenül, akkor az a kulcs elkezd keringeni. És mivel mindenki azonos kulcsot használ, ha tiltólistára kerül, problémás lehet.
Ilyen példát egy cégnél láttam, kellemetlen meglepetés volt nekik frissítéskor... -
válasz
Hordozóóóóóó
üzenetére
Én már rég legalizáltam, de egy tipped adnék:
A közös vásárlás nem feltétlen jó ötlet, mivel 1 db kulcsot kapsz, ami egy névre szól. Ha viszont nagyon "elterjed" a kulcs, az újabb verziókban Christian simán blacklist-re rakja. Sajnos az emberi természetet itt nehéz kizárni, tehát terjed...
A javaslatom az lenne, hogy a magyar forgalmazót keresd meg a témában, hogy csoportos vásárlás esetén külön licensz-et kaphattok-e? Elérhetőség -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Na ez már tényleg nézőpont kérdése...
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A másik szempont viszont, hogy én pl. nem szeretek millió kis vacak progit telepíteni.
De hát kinek mi...
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, ez lenne alapból a legszimpatikusabb!
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha az első 5 mp-ben van valami üzenet (pl megerősítés felülíráshoz) akkor feldobja az ablakot rögtön - azt feltételezve, hogy a user ég ott ül a monitor előtt. Ha utána, akkor csak a legvégén. Emiatt még megyek a TC fórumba egy kört, a 0,5 mp sokkal jobb volt!
-
Viszont egy dologgal "megszivatott" Ghisler az új bétával:
A másolásnál/mozgatásnál most már kihagyja azokat, amiket nem tud másolni, és csak a végén kérdez rá. Ezt mutattam egy kollégának, de nem akart működni! A megoldás - hátha más is belefut:
Amikor elkezdi a műveletet, kicsit várm azt feltételezve, hogy úgyis ott van a felhasználó. Először a várakozás 0,5 mp volt, most már 5 mp.HISTORY.TXT:
01.09.13 Added: F5 copy, questions asked at end: If there is a dialog within the first 5 seconds, show it instead of postponing it (the user should still be there) - was 0.5 seconds in beta 1 (32/64) -
válasz
pvt.peter
üzenetére
Első tesztre ez bejött:
Beállítások -> Általános beállítások -> Képernyő -> Rendezési elv: -> Természetes rendezés: karakterkód és számok által@akom: Ha viszont így is belassul, akkor ott nem a TC a problémás. Esetleg érdemes lehet a HDD-vezérlő driver-ét frissíteni, de akár az is megeshet, hogy a vinyó viselkedéséből adódik. Nagy cache-sel rendelkező HDD-k esetén előfordulhat, hogy a cache-be kiírja a dolgokat, és onnan a végleges (vagy akár késleltetett írás - bár ennek a természetében nem vagyok biztos) lemezre írás végéig nem jelez vissza, hogy az adat ki van írva
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Bár csak tipp, de szerintem helyhiány...
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha a szerveren az alkalmazás fogja a file-t, akkor sajnos valószínű, hogy nem is lehet távolról hozzáférni FTP-vel. Az FTP ugyanis addig szintén lock-olná a file-t, amíg az átvitel folyamatban van. Mivle az alkalmazás lock már rajta van, az FTP nem is fogja tudni zárolni.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kicsúsztam az szerkesztési időből...
UME: User Management Engine (Legalábbis én ezt a verzióját ismerem, nagyon más téma)

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Basszus, igen, UAC.
Lassan inkább megyek aludni, mielőtt még több hülyeséget írok! Éjszakás műszak...@spiky03: Az az UAC: User Account Control
Akkor jön elő, ha adminisztrátorként akarod futtatni a TC-t (vagy bármi egyéb programot).
Jobb klikk a TC ikonjára -> kompatibilitás -> futtatás rendszergazdaként elől a pipát kivenni -
válasz
spiky03
üzenetére
Ami ötletem van hirtelen:
- rendesen telepítve lett?
- hivatalos telepítő, nem pedig valami kókányolt szutyok?
- nézd meg a Help -> About Total Commander alatt az INI-files részt: Létezik-e az ott megadott mappa, és tud-e írni bele a TC?
- esetleg Vista/Win 7 alatt a kikapcsolt UME is bekavarhat jogosultság témában -
szerintem pedig ez már csak hitvita.
Két teljesen különböző szemlélet:
ha nincsenek hibák minek javítani <-> új funkciók
Az is egy külön ág, hogyha vannak hibák, amik érintenek, de esetleg nem érdekelnek az új funkciók. Teljesen egyénfüggő, szerinem felesleges ebben a témában egymást győzködni!
-
válasz
BullZeye
üzenetére
http://www.ghisler.com/whatsnew.htm: "Since 32-bit plugins cannot be used by 64-bit programs, they need to be converted first. Therefore there will not be many plugins available initially for 64-bit. If you use plugins extensively, you should keep using the 32-bit version. You can install both in parallel to the same directory - there is now a separate installer which will install both together."
A 32 és 64 bites verzió külön létezik, mindenki azt használja, amelyiket akarja. Mindkettőnek ott van létjogosultsága, ha valaki örül a 64 bitnek, és használná, de vannak olyan plugin-ek, amik jelenleg csak 32biteshez elérhetőek. Ilyen esetre van a 32+64 telepítő, ami gyakorlatilag mindkét verziót felhúzza megadva a gyors váltás lehetőségét.
-
válasz
Mela Kehes
üzenetére
ctrl+D-vel előjön a könyvtár gyorslista, ott tudsz hozzáadni is.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor pláne nem értem a problémát, nekem ugyanis mindent megjelenít (user folder és public folder desktop is)
@Dedkov76: Egy példát írj pls, mit nem jelenít meg! (akár screenshot is). Nincs véletlenül ékezet a felhasználó-nevedben?
-
Újabb pénteki béta: Total Commander beta 9
-
A bugok jó része már javítva van, egy próbát megér! Az alap műveletekkel nincs baj, fagyást és crash-t sem tapasztaltam, megjelenítési problémán kívül mással nem is találkoztam!
A 64 bitesnek van egy "problémája": Nem kompatibilis a wcx_ftp.ini-ben levő jelszó 32 bites verzióval, tehát újra be kell írni őket amikor FTP-t használsz. -
Mivel ennyire nem működnek együtt, én holnap külön fogom szedni a két verziót - átmenetileg. A beállításokat egyszer átviszem (wincmd.ini és wcx_ftp.ini), és remélem, hogy a 64 bites lassan életképes lesz! Így legalább a jelszavak nem vesznek össze!
A plugin-ekre viszont Ghisler kitalálta, hogy a 64 bites plugin 64-re végződik majd, pl xyz.wfx64, tehát egy plugin mindkét verziója elfér egymás mellett! Ez határozottan tetszik, de kellene egy wcx_ftp64.ini is - de legalábbis a jelszó-tárolást egységesíteni...
-
válasz
PhoenixK
üzenetére
Fent is van, az első pár perc alapján:
- x64 alatt a plugin-ek nem működnek, egy sem! - ahogy írja is az oldalon
- párhuzamosan működik a 32 és 64 bites verzió - ugyanabba a mappába telepítve
- a 32 bites alatt természetesen minden plugin OK!szerk: Tudom, feltűnően a pluginek miatt siránkozok, de nekem a lister plugin-ek hiányoznak!

Na lássuk azokat a beállításokat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem is kicsit erős, de ha már felmerült az igény, gondoltam megosztom!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)