Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nincs kikapcsolva az UAC? Nem admin módban fut valamelyik program? Helyi vagy távoli az a meghajtó?Kipróbáltam, nálam is előjött ugyanez a jelenség ha a Win11 saját képnézegetőjét hívom meg... Lehet, hogy megér egy bugreport-ot Christian Ghisler-nek, mert itt a file átadása az applikációnak még OK, de mintha a path nem menne vele...
-
-
VGYke
addikt
Olvasd el még egyszer amit írtam, ha kell, többször is! Nem a képnézegető és annak társítása volt a kérdés. TC alatt megnyitva a képet a társított programmal, nem lehet lépkedni, fájlkezelő alól ugyanazon társított programmal megnyitva, lehet lapozni. Tehát belebújt az ördög a TC-be.
-
poirot
őstag
Ne haragudj, de ez egy olyan marginális probléma, hogy nem is értem a problémádat.
A képeket társítod egy képnézővel, és akárhol vagy Total commanderben, az intézőben az fogja megnyitni a kiválasztott képet, illetve ott lehet tovább lépkedni az előzőre a következőre, és azt állítasz be léptetésnek amit akarsz. Nálam az XnView van erre a feladatra beállítva, másnak más. Teszi a dolgát. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Kérdésemmel átjöttem a win11 fórumból ide, hát ha tudjátok a problémára a megoldást.
Win11 Fényképek programjáról van szó! Nem tudom mi történt, de egyik napról a másikra, eltűnt a fényképek lapozásának lehetősége, tehát ez:
Előbbi fórumban, King Unique társunk világosított fel, hogy ez a TC-ből megnyitott képek esetén ismert jelenség.
Valóban, win fájlkezelő alól megnyitott képeknél lehet lapozni (fenti fotó is így készült), a TC "alól" megnyitott képeknél nem lehet lapozni.
Ha ismert jelenség, ha nem, nekem egy bizonyos ideig működött a lapozás TC alatt megnyitott képek esetén.Mi történhetett, illetve nem lehet valahogy a működést helyreállítani?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
arcitec
üzenetére
én így csinálnám:
"valójában minden 4. karakternek kellene nagynak lennie"
emiatt beszúrnék a 3. karakter után egy szóközt
így: csoportos átnevezés -> Keresés és csere résznél a RegEx-et kipipálni
keresendő: (^.{3}) <- ez jelöli ki az első 3 karaktert
Cserél: $1 <- cserélnél a $1 után még van egy szóköz, ez visszailleszti az eredeti 3 karaktert és tesz utána egy szóközt"minden kezdő szónak is nagybetűsnek kellene lennie"
így: csoportos átnevezés
"mindent alapállapotra tenni"
Nagy/kisbetű: Minden Szó Nagybetűs -
arcitec
addikt
Kérdésem lenne, hogy lehet a file nevek kezdő betűjét nagybetűsre állítani? Illetve nem is, mert szám és kötőjel van előtte, így valójában minden 4. karakternek kellene nagynak lennie. És akkor már minden kezdő szónak is nagybetűsnek kellene lennie. Ezt jó lenne két műveletben megoldani. (Mert nem mindig kellhet a kettő együtt). Használnám a csoportos átnevezés funkciót, találtam maszkot is rá, de sajna nem működik.

Köszönve.. -
tonyrulez
őstag
Nagy valószínűséggel nVidia Geforce Experience a ludas: https://superuser.com/a/1139293
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy az ALT + F7 a keresésre nem reagál billentyűzetről, a Menüsorból egérre rákattintva viszont igen. A SHIFT + ALT F7 billentyűről viszont müködik. Újra telepítettem a Total Commandert és evvel szembesültem. -
-
poirot
őstag
Hát most hirtelen egy megoldást tudok, de biztos van ennél jobb. ABC sorba rendezed, és kezded el kijelöl a file-okat, addig jelölöd, míg nem váltanak számok. Vagyis pl. 3 szám aláhúzás, utána ctrl M , majd átnevezéshez, az aláhúzás utántól jelölöd ki, a vége hosszú legyen, hogy beleférjen mindegyik file név. Ha jó mész tovább, ugyanigy, mint a fentiek.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Csoportos átnevezésnél hogyan kell megoldani azt, hogy a fájlnév előtt különböző karakterszámú szám van, de mindegyiknek a vége "_" (alulvonás). pl. 123_fájl1, 12345_fájl2, 987654321_fájl3, stb. Szóval, a számokat szeretném törölni, a felülvonással együtt.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
ALT+SHIFT+ENTER hatására kiszámolja a mappák méreteit, de FTP kapcsolat esetén ez nem műkszik. Van rá lehetőség, hogy ott is kiszámolja a mappák méreteit?
-
Valaki26
csendes tag
Sziasztok!
Van lehetőség arra,hogy a "Kijelölt nevek másolása a vágólapra" funkciónál csak a nevek legyenek másolva és a kiterjesztésük ne?
-
Hello,
Van mód, hogy a cm_CountDirContent mellé az order módot is automatikusan by size állítsa a TC? Egyszer régebben (plugin nélkül) megoldottam, hogy 1 Buttonra berendezte a könyvtárakat méret szerint, de most nem sikerül reprodukálnom

Ha jól emlékszem csak a kalkulálás idejére tette méret szerint csökkenő sorrendbe, könyvtárváltás után ismét az alap, név szerinti rendezésre tért vissza. -
totron
addikt
A dir parancsot (fájlba listázás) hogyan lehetne kiterjeszteni hálózati meghajtókra is?
-
-
Ablakos
addikt
Double Commander kérdés, de hátha...
A name sorrendben látható fájl listánál a hashmark kezdetűt #recycle úgy rendezi, mintha nem spec. karakter lenne az első pozíción. (A lista végén lenne a helye.) Az okot, megoldást szeretném megtalálni.
-
A Cloud plugin rövidesen nem lesz kompatibilis a Gdrive-al.

-
tonyrulez
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Doublecmd-t használom(tam) Linux-on TCMD híján, megpróbálva ugyanolyan kinézetre hozni (színek, betűtípus, ikoncsomag, eszköztár). Nem rossz, egy-két dolog máshogy néz ki/működik, az én igényeimet 99%-ban kielégítette.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Igen, teljes értékű marad. A linkelttel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de töltsd le, és próbáld ki

-
Veiled Bride
senior tag
A total commander a próbaidő lejárta után is teljes értékű marad? Gondolok itt legfőképpen az Ftp funkciójára. Néztem hogy van egy full ingyenes alternatívája. Ezt próbálta már valaki?
-
enemi
senior tag
-
Ablakos
addikt
Add-onok között nem találtam, de hátha mégis...
Zenei fájlokra (mp3, flac) létezik lejátszó lista generátor kiegészítés? -
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm. Mindig tanul az ember.
-
Bármelyiken ablakon alkalmazhatod, SHIFT+F1 és kiválasztod.
A megjelenő popup ablak alján, sorszámozva jelenik meg olyan névvel, amilyen névvel korábban mentetted az egyedi oszlop beállítását. Pl. Én korábban (ahogy a korábbi képemen is látható) könyvtár.. néven mentettem.
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm. Tökéletes.
Csak az egyik ablakban tudom beállítani.
-
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, sejtettem.
-
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Be lehet azt állítani, hogyha egy mappából törlök egy file-t, akkor ne frissítse a mappa dátumát a törlés időpontjára, vagy ha esetleg belerakok egy file-t. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagy köszönet
-
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Azt meg lehet csinálni valahogy a TC-ban, hogy hasonlóan a Shift+F2-höz, csak könyvtárakat, is összehasonlítson a két ablakban?
-
-
tpotyka
tag
válasz
tpotyka
üzenetére
Sajnos a korábbi - a gépen belüli hosszú elérési utas végbement másolásról a - következtetést kár volt kiterjesztenem: a külső forrás HDD-ről cél HDD-re a TC hasonlóan művelte, mint a Win intéző. S mindezt kb. 1,5x hosszabb játékidő alatt. Itt is csak a másolás végén sorolta a hosszú elérési utas állományokat, amiket tehát ki kellett hagyni, szintén túl későn, hogy átnevezhetőek legyenek, és nem is gördülékeny beazonosíthatósággal, mivel csak közvetlen mappájukat dobta fel. Jóllehet ezúttal 4000 file helyett annak kb. fele, 2000 körüli db lett kiszórva.

Ez így nem megfelelő. További próbakörök komoly idővonzatot jelentenének, amit persze szeretnék megelőzni.
A kérdésem fennáll: hogyan lehet elvégeztetni ebben a helyzetben hosszú elérési utas másolást, anélkül, hogy rar vagy zip cselt alkalmazna az ember?
(A gép SSD-je sem olyan nagy, hogy csak emiatt strapáljam, és köztes állomásként odaírogassa az állományt, ha egyáltalán úgy engedné.) -
genndy
addikt
A Shift+F2 nem arra van. Megtévesztő lehet, de a súgóban írja mire van: "Összehasonlítja a forrás- és a célmappa tartalmát. Ennek során kijelölődnek az újabb fájlok. Az egyik mappából hiányzó fájlok a másikban szintén kijelölődnek. Nem az összes különböző fájl jelölődik ki, csupán az újabbak."
Neked a Parancsok-Mappaszinkronizálás kell. Egyik oldalon legyen az egyik mappa, másikon a másik, összehasonlítás után szép színes nyilakkal jelöli melyik újabb, régebbi, ott van-e, stb. -
tpotyka
tag
válasz
tpotyka
üzenetére
További kérdés: mit lehet tenni, ha nem másolja át az eredeti mappa dátumokat?
Direkt beállítottam: Beállítások/Ált. Beáll/Másolás-Törlés/ mappaidő bepipálva, TC újraindítva, stimmel a beállítás a panel kiírása szerint.
A már átmásolt állományba viszont aktuális mappadátumok kerültek, nem az eredetiek.
-
wwhy
veterán
Srácok, egy kis segítséget kérek.
Adottak A és B mappák, mindegyikben, külön-külön 6xxx fájl, 99%-ban ugyanazok, a fájlnevek is. Meg kellene tudjam, hogy melyek azok a fájlok, amik csak a B-ben vannak meg, és hiányzanak az A-ból. Hogy tudom/lehet összehasonlítani a 2 mappát
A Shift_F2 azt írja ki, h a fájlok a mappákban ugyanazok, holott 100%, hogy a B-ben vannak olyanok, amik nincsenek meg az A-ban, a fájlok darabszámából is látszik - A-ban pl. 6882, B-ben 6884. -
tpotyka
tag
válasz
Salamander
üzenetére
Köszi, közben kreáltam csak ehhez egy teszt szitut borzalmasan hosszú file és mappa nevekkel. S valóban, a figyelmeztetés jön, hogy biztos végre akarja-e az ember hajtani, mert a legtöbb prg nem bírja kezelni, de végrehajtja. Ez a lényeg. (Számomra.)
Már a másolás elindítása után nyilallt belém (ami a Win file kezelőben később meg is lett lőve), hogy TC-ben kellett volna biztonságképpen végezni. Hát, most felelevenedtek emlékeim.
Sok év óta figyelek már az elérési út hosszokra, hogy a Win intéző setiltakozzonszabotáljon ilyen feladatot, de ez régi állomány volt. Sebaj, az újrázáshoz nem is tapsolom vissza a file kezelőt.
-
tpotyka
tag
Sziasztok, nagy összméretű adatmásolásnál a Windows file kezelő néhány hosszú nevű file-t nem másol át, vagyis az elérési út hosszából adódóan, mivel a file-ok többszörösen összetett mappa rsz-en belül vannak. Az pedig ugye ilyenkor a folyamat közben derül ki, s közben át sem nevezhető, előtte meg sajnos nem jelzi.
A probléma egyszerű áthidalása (vagyis zip vagy rar állományt létrehozni, abban átpakolni, és nincs panasz) nem játszik, mivel mint jeleztem, nagy terjedelmű, biztonsági mentés, másolás a teendő és az eredeti mapparendszer közvetlen elérhetősége szükséges.
- A Toal Commander (10.52) tűrőképessége nagyobb a filenév hosszoknál? (Túl nagy az összállomány, hogy próbálgassam.)
- Vagy van valami opció, hogy másolás előtt jelezze, hogy mi nem menne át a file névhossz miatt?
- Van-e TC-nél aktuálisan jelentős különbség az adatátviteli sebességben vegyes felvágott állományok esetén? (Külső SSD 10 Gb/s, külső HDD 5 Gb/s értékeit jó lenne kimaxolni, az op.rsz.amúgy Win 11 Pro és a laptopon nem múlik.)
- Ha a TC sem alkalmas a jelen feladatra, milyen alternatív út javasolt? -
Grg
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem sem létfontosságú, csak most több fájlnál is feltűnt, ezért kezdtem utánajárni. -
-
Grg
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van ilyen opció, de nem változtat ha bepipálom. Persze lehet, visszamenőleg nincs hatása.
-
Grg
tag
Sziasztok,
Az mitől van, hogy a nyári időszámításban letöltött/létrehozott fájljaimnál a TC (7.50 verzió) most hogy téli idő van, egy órával kevesebbet mutat?
Pl. xy fájlt tudom, hogy 6:55-kor töltöttem le, ehhez képest most 5:55 van a dátumnál. Ha explorereben nézem meg ott korrekten 6:55 van....
-
Ablakos
addikt
A két oldalon található mapplistát hogyan tudom összehasonlítani? (csak a mappa név szerint, dátum nem érdekel sem a benne lévő almappák)
Jobb oldalról szeretném másolni a komplett mappát (kijelölni), melyek a baloldalon hiányoznak. (Természetesen nem szemmel verve, hanem valami TC-s okossággal.) -
G@ben
addikt
A fájlok kezelését a Commanderben végzem, ezt a könyvtárat is onnan nyitom meg. Ha társítom a Galériát, akkor ezt csinálja, amit írtam. Ha a telefonra előtelepített Saját fájlok programban nyitom meg szintén a galériát használva, akkor jól lapozható, viszont egyáltalán nem abc sorrendben jönnek a képek egymás után, hanem össze-vissza. Szóval olyan, mintha attól függne, milyen programból indítom a képeket.
-
G@ben
addikt
Android 13-on használom a 3.42-es Total Commandert. Ha egy képekkel teli mappában megnyitok egy képet, akkor nem tudom őket lapozni, hanem vissza kell mennem a mappába, majd megnyitni a következő képet. Van valami saját képnézegetője, amivel tudom teljes képernyőn lapozni a képeket, ráadásul úgy, hogy abc sorrendben kövessék egymást?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Áruljátok már el, hogy ezt a szerencsétlen programot hogy lehet rávenni arra, hogy a mappákat méret szerint rendezze sorba?
Már félórája szenvedek vele, és ez a (szerintem) botegyszerű funkció olyan szinten van elrejtve, mint a Kennedy gyilkosság elkövetőjének kiléte.
Vagy nem is tud ilyet?Eh, sztornó, persze a poszt után pont megtaláltam
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez nagyon, nagyon jó ! Le vagyok nyügözve ettől a kis programtól.
Hogy én miért nem hallottam eddig róla ??!!
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a Válaszod.
-
Legjobb tudomásom szerint ezt TC-ben nem lehet kivitelezni, azon egyszerű oknál fogva, mert a menü az egy ún. menubar komponens (windows komponens) azaz csak a Windows beállításokban lehetne beállítani. W7-ben még volt rá lehetőség, de W10/11-ben már nincs, csak registry matatással lehet megoldani, hogy kizárólag a menubar komponens betűt lehessen módosítani (természetesen erre is igaz, hogy minden olyan alkalmazásra érvényesek lesznek a módosítások, amelyek ezt a bizonyos menubar komponenst ill. ebből származtatott alkomponenseket(pl. popup) használják).
Szerencsére van ehhez is megfelelő szoftver:
Advanced System Font Changer | eredmény (tahoma, 14pt, bold) -
poirot
őstag
Sziasztok ! A TC-ben, a menükben lévő betű méreteket nem lehet nagyítani? 2K felbontásban már elég zavaró tud lenni ez a méret.
Erre gondolok; -
Polgesz
tag
-
Gertev
csendes tag
Szerintem simán megéri még most is: fájlkezelő, zip, fájltípusonként színezhető fájlnevek, rendes külső nézőke (excel, world, pdf gyorsnézete..), és a felső sor feltölthető rengeteg ikonnal, mint sűrűn használt programokkal. És kereső is van. stb... Igazi svájci(bicska) commander... Egyszer kell csak megvenni...
-
-
-
-
-
-
xrvman
őstag
Total Commander szokott akciós lenni, tudtok erről valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Projektor topic
- Anyagi helyzetek és életutak
- Sweet.tv - internetes TV
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Létezik a kis/nagybetűs átnevezés fent középen, ott van többféle variáció. De persze köszi ezt is...

)