Aktív témák
-
_ak_
addikt
Tegnap hivatalosan is T500 tulaj lettem, egyenlőre még csak gyűjtöm az ismereteket, de azt már látom, h jó társam lesz ez a gép a jövőben. Amúgy hihetetlen h mekkora különbség van egy pr szériás msi és ez között, eddig szinte mindenben csak pozitív tapasztalatom van, ez alól kivétel a system update. Rányomtam, h keressen frissítéseket, talált is bőven, gondoltam emrész leszek és mindet kijelölöm, h töltse és telepítse, de vamikor a folyamat közben elment a kép és nem sikerült visszahozni, csak egy ki-be kapcsal, de ezt leszámítva végülis feltelepítette mindet, viszont azóta a gyári power manager áll le folyton. Ezt viszont megpróbálom orvosolni egy rendszer helyreállítással, így legalább azt is lehetőségem nyílik kipróbálni, de másodjára már csak szépen sorjában telepítem a drivereket, plusz partícionálom.
Ehhez fűződik az első kérdésem, gondolom a boot partíciót és a recovery partíciót nem érdemes piszkálni, de el-e lehet rejteni őket valahogy, h ne jelenjenek meg a sajátgépben?
illetve tudok ilyen módszereket, csak nem tudom, h nem-e rontanak el semmit, ha elrejtem a partíciót -
_ak_
addikt
Most már ezt is tudom.
Na de! Az előbb fixáltam le, h ma d.u. betérek a laptopinfoba a t500asért. Igazából örülök is, meg nem is. Egyrészt jó érzés, h vmi minőségi, megbízható terméket veszek, másrészt sajnálom, h nem tudtam megelégedni az msimmel, hisz 140k-ért hasonló subnotit szerintem még most sem lehetne találni és szegényen a recsegésen kívül, mind gyári hiba, de ettől függetlenül teljes mértékben elveszítette a bizalmam. Na meg szerettem volna egy xboxot venni a többlet pénzből, valahogy mostanság lesz 2ik éve, h negyed évente csúsztatom a boxot, mert hirtelen másra kell a pénz.
De ha boldogságom nem is teljes, a kíváncsiságomat nem tudnám leplezni, alig várom, h megnyomhassam a power gombot rajta.
Másik érdekesség, h az eladó szólt, h angol vista van rajta, amit annyira nem értek, h gyárilag bontatlan csomagolásba, h került össze angol os magyar billel, de gyakorlatilag, még talán fizettem is volna azért, h angol os legyen hozzá, tehát ez már egy piros pont.
-
_ak_
addikt
válasz
Dottore #6850 üzenetére
Igen így már majdnem 1 kilós többlettel lehet számolni.
Amúgy érdekes a táblázat, hisz elméleten könnyebb kéne, h legyen a t5 mint a t61, hisz elégé átszerkesztették a bill hátlapját, plusz ha jól láttam, akkor a rollcage is lukacsosabb lett. Mire fel a többlet súly?
Más. Párszor láttam olyasmit h win vista COA, az mit takar?
tegnap kiderült, h tudnék canadából behozatni notit, gyorsan át is futottam, h mit is tudok venni 260ért és beszarás, de még így is bőven versenyképes a laptopinfos ár
tényleg valahol jó lenne színt is kalibráltatni -
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #6840 üzenetére
Sajnos van egy olyan sanda gyanúm, h akksi nélkül 2.3, mintha az előbb láttam volna valamelyik ebayes hirdetésbe, h a t400 6 cellás aksival 2.7kiló. Na majd utánanézek.
az msi 8cellás aksival van ilyen súlyba. balanced módba 3,5 óra, power save módba 800ra leszabályozott akksival 5-6 óra között, bírja
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #6831 üzenetére
Sajnos az eddigi ismereteim ezt cáfolják. Már az sem biztos, h van rá iws, és ha van, akkor sem biztos, h szerelik Magyarországon. A típus számot beírva a megfelelő helyre kiad egy táblázatot, amin országok vannak telefonszámmal, már ha nem azzal kezdi, h erre típusra nincs iws, ha kis hazánk ott van, akkor elvileg szervizelik itthon is. Na és itt kezdődik a baj, h csak elvileg, mert erről senki nem tudott semmi biztosat mondani.
A válltáska meg szerintem alapból failure, jó h pl öltöny mellé nem elfogadható a hátizsák, de h 4-6 kiló egész nap a vállamon lógjon az tényleg, már több mint kellemetlen.
TOZ: én is ezt hallottam az egyik ismerősömtől, ezért nem tudnám nyugodtan kivárni, mire elfogynak a t500sok és érkezik vmi új, mert nem tudni h mikor és azt sem, h mi fog jönni.
Úgy h teljes mértékben hiszek neked Dottore, h fogok még szitkozódni a súly miatt, hisz a táskám üresen egy laptoppal szinte 5 kiló lesz és ha tutira tudnám, h lesz kisebb modell, akkor ki is várnám. Pl a pc házamra képes voltam 3 hónapot várni, de azt legalább tudtam, h úton van.
Mondjuk ami érdekes, h elvileg a 12.1es msi-m és a t500as között 5dkg különbség van, szal ki tudja, lehet, h nem is fog annyira feltűnni a különbség.
-
_ak_
addikt
válasz
Dottore #6820 üzenetére
Majdnem mindig mindenhova hátizsákkal megyek, szerencsére van egy elég jól párnázott dicota tatyóm is, tehát a cipeléshez viszonylag szokva vagyok, ami kellemetlenebb, h sokat netezgetek pl lefekvés előtt az ágyban. Az ilyen és ehhez hasonló helyzetekben nem tudom mennyire lesz kényelmetlen. Azért rákérdezek még egyszer, h 2-3 héten belül nem lesz-e t400, de ha nem, akkor lefoglalom az egyik t500ast.
Köszönöm, h próbáltok segíteni, de szvsz így is sokat variáltam már.
De még azért hagy kérdezzem meg, h pl ennek a t400asnak a model száma 2767 és az iws oldalon írják a hun availability-t, akkor ez nálunk is alapból garanciás vagy trükközni kell vele? Mert gyakorlatilag a 3év gari volt az ami végül is meggyőzött, h laptopinfonál kell venni, nekem elsőre macerásnak tűnt a us-ból behozott gépek szervizelése, és ahhoz képest nem jöttem volna ki annyival olcsóbban (legalábbis azok a modellek közül amiket néztem).
-
_ak_
addikt
Köszönöm a válaszokat, most már világos.
Várni meg várnék szívesen várnék, ha azt mondanák pl, h 3hétmúlva ennyiért ugyan ilyen t400as lesz, de sajnos szó szerint azt a választ kaptam, h:
Csak ezek a modellek lesznek amig még vannak.Igaz, h amikor megláttam haver 15.4es fusiját azt hittem rá, h 17es és nem is akartam elhinni először, h "csak" 15.4es. Meg hurcolászom a mostani laptopomat eleget és méretbe nagyon ritkán éreztem úgy, h jobb lenne egy nagyobb, de minél tovább várok annál kevesebbet fog érni a mostani notim is. Szóval még ha tudom is, h nem kicsit lesz nagyobb és nehezebb a 12.1es notimnál, szinte muszáj vagyok már lépni és azt megvenni.
-
_ak_
addikt
Úgy tűnk hiába a kitartás, csak nem találok jó árban 14.1"-os T-s gépet, úgy hogy jobb híján, szerintem rámegyek a laptopinfos t500-ra. [link] 260ért ilyen felszereltséggel és 3 év iws garival, még csak hasonlót sem találtam sehol, pedig már a végén arra sem figyeltem, h milyen lokalizációval van és h new vagy refurbished.
Ti sem tudtok ajánlani másik boltot esetleg?
mondjuk izgalmas lesz subnotiról 15.4esre váltani
-
_ak_
addikt
Az a para, h pl itt is olvasható, h melyik szériába mik kerülnek, de ebbe sem lehet teljesen megbízni, mert ugyan ezt megnéztem a US lenovo oldalán is és ott megint más volt pár érték.
-
_ak_
addikt
Elviekben pl itt is írják, 14,1 colos T61 és R61 között tényleg csak a meghajtótokozásban van különbség. illetve egy picit vastagabb és nehezebb, de ugyan úgy full rollcage, viszont ez már nem igaz a 15"os verziókra. Ott az R szériában csak fél rollcage van, ami nem terjed ki a kijelzőre.
-
_ak_
addikt
haha, egész megnyugtatóan néz ki Lenovo PC Crash Test
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #6722 üzenetére
Mintha azt olvastam volna, h az R és a T széria közt minimális különbség van. Ami konkrétan beugrik az pl az ultra bay, de pl rollcage és a shock protect van minkettőbe (leszámítva az egyéb jelzéssel ellátott modelleket i/e)
Más. Szinte megrökönyödve vettem észre pár screenshoton, h t61eken is elöl van a jack kimenet?! Nem tudom kinek az ötlete volt, de remélem tisztába van vele, h ez egy égbekiáltó failure.
-
_ak_
addikt
Valahol azt olvastam, h wxga+ os kijelzők másabbak, mint a sima wxga, mármint a fényerőre nézve. Mika tapasztalatok?
Egy külföldi fórumon beszéltek arról, h bár a t61esnek gyenge a kijelzője, de a wxga+ os verzió fényesebb, jobb minőségű. igaz ez?
Mivel sajnos a dollár csak fölfelé akar menni, ezért, bár elismerem kezd már szappanopera szintű lenni a dolog, visszatérek az eredeti felállásba d630 vagy t61.
-
_ak_
addikt
A posta miatt egy osztrák gép lenne jó, mert kint él az egyik haver így rajta keresztül simán el tudnám intézni, de ha nem osztrák akkor már angol, mert amúgy németül nem sokat tudok és biztos vagyok benne, h nyugtalanítana a német bill / os is, de sem angliába sem ausztriába nem találtam "rendes" új t400ast (amit találtam azok meg majdnem olyan drágák voltak mint itt nálunk), ezért néztem az amcsi ebay-t. ott legalább választék van, de aztán lehet, h csak én néztem be vmit.
Gondolom regelni sem lenne egy nagy kunszt, gondoltam akkor csinálok már egy rendes accot, de ott elakadtam, h válasszak statet, meg 10jegyü telszámot és inkább jöttem nyöszörögni, hátha csak lemaradtam vmi triviális dologról.
-
_ak_
addikt
Nem csak a parketta recseg alatta?
Amúgy valóban ijesztőnek tűnik, így már értem, h miért nem vagy oda annyira a notidért.
Más. Nem tudjátok, h külföldről vett lenovot garanciáját itthon is ki lehet terjeszteni iws-re vagy azt még kint kéne úgy megvenni? (nem sikerült beregelnem az ebayre h ezt az eladótól kérdezzem meg, ezért kuncsorgok mindenhol egy kis info morzsáért, h hogy is megy ez ilyenkor.)
-
_ak_
addikt
Az integrált intel annyiból lenne csak jobb, h kevesebbet fogyaszt, nem? Egyenlőre úgy is várok egy kicsit, hátha lejjebb megy a $, tipikus, h amikor elkezdtem nézni 188 volt, másnapra 201
, de akkor még keresgélek, hátha felkerül vmi új.
Azt nem vágom igazán, h ha a lenovos honlapról akarok rendelni, akkor miért drágább? Nem tudtok vmi helyet az ebayen kívül , ahol érdemes lehet még megnézni?
-
_ak_
addikt
Gondoltam én is a LEDes kijelzőre, de az esetek többségébe plusz min 40k-t jelentene és akkor 9cellás akku helyet 6 etc. Na meg fogalmam sincs megint csak, h mennyivel jobb egy ledes. írogatják, h szebb/élesebb a kép, de igazából, nekem a mostanival sincs bajom, pedig nem ledes, a nagyobb fogyasztást meg kompenzálom a nagyobb akksival.
Találtam olyat amibe ati és intel is van.de az is 60$-val több és ráadásul az xp-vel jön, holott egyébként is vistát használnék. 1000-1100$ körül sajnos ez van.
(hasonló nyűg a beépített camera is, azt is csak a jóval drágább darabokba nyomják bele, igaz nekem csak a mikrofon része számít, azt nem egy nagy gond magammal cipelni, csak egyszerűbb lenne, ha beépített lenne.)
A ramos szitut meg vágom, de akkor ezek szerint teljesen félreérthetően írják oda egyesek, és az összes lap támogatja 8gbot.
-
_ak_
addikt
Érdekes, én szinte azonnal beleszerettem a szélesvásznú képernyőkbe. Ok, h nap mint szembesülnöm kell azzal, h görgetnem kell a kedvenceket a böngészőbe, holott az asztali 21"oson minden kifért, de egy jól optimalizált oldal esetén nagyon hasznos tud lenni, na meg winen belül is szinte csak élvezet. Nekem mintha jobban "berendezhetőnek" tűnne a széles képernyő, de hát ugye kinek mi tetszik jobban..
-
_ak_
addikt
Az x200 baromira szimpatikus darab, de ha jól számolgattam, akkor 320k-tól indul, ami egy "kicsit" out of leauge. (különben is az év vicce lehetett volna az, h eredetileg egy használt PDA-t akartam venni, h tudjak wifizgetni, erre most ott tartok, h t400..
)
-
_ak_
addikt
Jelenleg van egy egész talpraesett asztali konfigom, de arra gondoltam, h ez menne az öcsémnek én meg beszereznék egy xbox360at, ezért szerettem volna alapjáraton egy kicsit izmosabb lapit, h legalább a fullhd filmeket megtudjam nézni, ha meg támad némi kedvem vmi játékhoz, akkor úgy is boxoznék.
-
_ak_
addikt
Hmm ez most akkor más megvilágításba helyezi a noti vásárlást, coreavc-t vágom sajnos 1.9es athlon x2höz is szükségem van rá, h 1080p-t tudjak nézni.
Azt látod nem figyeltem h mekkora a d630, valóban subnotit kerestem először, de ezt tudom a leghamarabb feladni, ha csak 15ös jó lapit találok, akkor legyen. akármennyivel kényelmesebb egy 12-13-14-os, más kérdés, h a 14es lenovok is legalább 1kg-al nehezebbek, mint ez az msi. Na mind1 köszönöm a tippeket, elolvasom a HP tesztet is. Ha vmi még valakinek eszébe jut, ne tartsa vissza magát.
Btw ha el tudok netezgetni vagy ebook-ot olvasni 3-4óráig, nekem az már elég, nem fontos, h ultra portable legyen, csak viszonylag sűrűbben szoktam buszozgatni, de oda-vissza 3-4 óra alatt megjárom az utat.
-
_ak_
addikt
HP-t ajánlani egy Thinkpad helyett? attól tartok tényleg nem haladok a korral, de most tényleg, ennyire nem számít már minőséginek egy T-s thinkpad?
Az h évek múlva recsegni fog az talán ok, de ez az msi még nincs 4 hónapos
Mindegy igazából nem lenne baj az, h kicsi, mert a mostani is egy 12.1"os, de az 1.2es proci az nagyon negatív, azzal sztem még 720p-t sem tudok nézni, nekem pedig az kéne, h 1080p is valahogy le tudjam játszani, de a 720p az a nagyon minimum, ezért ha van egy "jobb" lenovo (t61/t400nál) ami kb ennyibe van (200-250k) még talán feladnám a fullhd-t.
Esetleg D630as Dell?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy msi subnotit, de már most elkezdett nyikorognia dvdíró felőli oldala gépelésnél, amitől persze nekem hullik az egyébként sem túl dús hajam és emiatt arra jutottam, h lecserélem egy thinkpadra.
Keresgéltem erre-arra, míg végül én is az ebaynél kötöttem ki egy t400as mellett. Ezt, ha minden igaz, nagyjából 250kból érkezne meg hozzánk. Netán valakinek vmi ellenvéleménye van?
Több verziót találtam, de nem egyszerű dönteni köztük, sajnos nem láttam élőbe a különbséget egy WXGA és egy WXGA+ között, nem tudom melyik kényelmesebb.
Előfordul az a verzió is ahol az intel gma mellett ott figyel az ati kártya is, ez ennyire hasznos/kihasználható? Vagy alapvetően melyik jobb?
Vagy van ahol pl azt írják, h 8gbig bővíthető a memória van ahol 3ig ()
Eredetileg egy T61-et akartam venni 200k körül, a legteljesítményígényesebb feladat az az 1080ps videók lejátszása lett volna, de több helyen olvasta, h T61nek elég gyenge a kjelzője, plusz amelyikbe van Bt és ujjlenyomat olvasó azok nálunk már mind közelebb álltak a 300hoz, mint 200hoz. ezért tartok most ott, h kb 250ért egy olyan t400 szinte ajándék.
Tehát ha van vmi észrevételetek vagy tanácsotok, azt szívesen meghallgatnám!
(illetve ha megbízható forrásból tudtok esetleg használtat, akkor jöhet tippként az is.)
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Microsoft Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- Total Commander
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest