Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
The DJ
addikt
Már van Butterfly Effect 2 is, hasonlóan jól sikerült, mint az 1, érdemes megnézni.
-
Yutani
nagyúr
Urak, nem tudja valaki, hol lehet beszerezni a két befejezéssel kiadott változatot? Nagyon kíváncsi vagyok rá, jó lenne újranézni a filmet DVD-n...
Minden megoldás érdekel, jöhez privibe is...
-
barneey
újonc
Abszolut egyetertek, es sajnos az is igaz, h ''halivudban'' mindent kepesek elrontani, h finoman fogalmazzak. Ahogy emlitetted, a Matrix tokeletes pelda: Az 1. reszrol nem kell semmit mondanom, az ugy kiraly, ahogy van. A masik kettore meg szerintem nem erdemes szot pazarolni... :((
Csoporttarsakkal egyutt neztuk meg a filmet meg anno...khm...szamitogepen, es pont arrol beszeltunk, h ez pont tokeletes befejezes. (Marmint a sima.)
Mert ha tenyleg minden osszejon, ok is osszejonnek, az mar tul halivudi lett volna, igy meg ki mit szeretne, azt gondolja a vegere. En persze azt, h majd osszejonnek. :)
Viszont ami erdekes meg, h amikor eloszor neztuk, a feliratbol nem derult ki, h kivel beszel a vegen a srac. Ami - nekem legalabbis - fontos volt. Mert ugye ha epp a baratnojevel/felesegevel beszelget, akkor kevesebb eselyt latok a sajat verziomra.
Ugyebar ugy koszon el, h ''love you, Mom''. Na ez a ''Mom'' nem volt a feliratban benne, es nem mindenki hallotta, igy aztan eloszor tobbfele verzio votl a fejunkben. Remelem, ertheto volt...
Na ez egy kicsit hosszu lett, de meg lenne egy kerdesem:
Kinek a hangjat halljuk a rendezoi valtozat vegen az anyamehben???
PS: Koszonet Koxxnak a linkert. -
Kokot
csendes tag
![[kép] [kép]](http://images.amazon.com/images/P/0780622553.01._PE56_.Dark-City-New-Line-Platinum-Series._SCLZZZZZZZ_.gif)
[Szerkesztve] -
Kokot
csendes tag
Aki nagyon jó filmet akar kicsit mátrixos, söt sztem annál jobb is az nézze meg ezt:
![[kép] [kép]](http://www.netpiac.hu/upload/M_237/rek3/571.jpg)
Dark.City.DVDRip.DivX.AC3.HUNDUB-Ocean
Dark City CD1-Ocean.avi
Dark City CD2-Ocean.avi
Leírás:
[link]
Várom a beszámolókat ! -
KrAt
veterán
Most néztem meg. Nagyon jó film! Azt hittem, ott lesz vége, mikor elmegyógyba kerül, de nem. Iszonyat nagy! Nekem legalábbis nagyon tetszik

-
The DJ
addikt
Tegnap én is megnéztem, mert felkeltette az érdeklődésemet, ahogy olvasgattam a topikot és nem csalódtam...
Az ilyen filmek kötnek le igazán, amik elgondolkodtatnak és kiszakítják az embert a hétköznapokból.
Végre valami, ami újszerű és nem csak a sablonok teszik sikeressé...
Egy apró cselekedet megváltoztathatja az egész életed...
Most pedig a hasonló kategóriájú filmeket fogom megnézni, amikről olvastam még itt a topikban, remélem azok is lesznek majdnem ilyen jók. -
LOTR
addikt
válasz
kíváncsi
üzenetére
az agytumorra:
sajnos nem emlékszek rá 100%-ra, de a föszereplő Aston is mondta a filmben, hogy mi is az ő betegsége valójában(és az nem daganat volt az agyban), és én akkor elgondolkoztam rajta, hogy akkor, hogy maradhat életben, arra a következtetésre jutottam, hogy mivel az emberi agy csak néhány százalékát használja az egész agyának, tehát ha 40-50 évnyi tudás halmozódott fel a fejében 10 év alatt, akkor ezen logika szerint max elmebeteg lehet, de mivel happy end a vége -szerintem ez a befejezés az lett- ő nem az a fajta ember aki megbolondul ez miatt, ellenben az apjával
remélem érthető voltam
na még bele akartam offolni a topikba:
eszembe jutott az A.I. - Mesteréges Értelem c. film is
én anno sokat gondolkoztam rajta, hogy milyen is volt a film, ha jól tudom Stanley Kubrick volt aki eredetileg meg akarta csinálni a filmet, csak meghalt
, így rendezhette Spielberg
itt a kérdésem az lenne, hogy ki mit hallott a befejezésről?
mert nem emlékszek arra, hogy Kubrick milyen befejezést akart tehát az ami lett, az ha jól tudom Spielberg befejezése, mert Kubrick nem fejezte be, és hálivúdnak hála -mondhatni- happy end lett ez is, habár nekem nagyon tetszett, de valóban ennek kellett lennie?
eléggé eltértem A Pillangó Hatástól, de talán még belefér ennyi kis kitérő, ha meg nem, akkor maradjon olyan költői kérdés, mint amilyen a ''filmben is volt''
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
Na megnéztem a rendezői változat végét hála Koxxnak.
Nekem nem tetszik. Azért nem mert, mikor megtörtént vele a dinamitos robbanás a postaládánál és a jövőben nem volt keze, akkor az anyukája láncdohányos lett és ugye tüdőrákos volt.
Nem tudom Ti, hogy vagytok Vele de szerintem ha egy anyuka átéli a saját gyermeke halálát akármilyen módon az nagy hatással lesz az egész életére. Főleg ez, tudom nem ismerte még a gyermekét így de akkor is szerintem, így lehet ugyanúgy rossz jövője.
Ennyi erővel már oda kellett volna visszautazni, mikor egyesült a petesejt meg a hímivarsejt igaz arról nem volt film amit megnézhetett volna
Bár mikor a kórházban volt, mondhatta volna az anyjának, hogy hozzon olyan képet ami a születése előtt mondjuk 8hónappal és 3 héttel történt. Mert ekkor a ''baba''/embrió/ lehetett egy 1hetes és még nagy valószínűséggel nem tudtak róla, hogy van. Igaz ekkore meg nem tudta volna megölni magát kis embrióként
Na ezért szeretem az ilyen filmeket mert elgondolkoztatnak
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Nekem is már régóta ajánlgatták ezt a filmet de most a napokban néztem csak meg a tv*-őn. Nagyon üt ez a film.
Mondjuk van olyan benne amit nem vágok:
Pl. mikor a végén ugye agytumora van, elvileg ez amiatt van, hogy sok mindent átélt és nem bírta az agya és kialakult egy ilyen elváltozás. Nem?
Na most a végére mikor elégetik a cuccot miért nincs már agytumora?
Különben én is nagyon szeretem az ilyen típusú filmeket.
Köszönöm mindenkinek amiket leírtak. Van egy barátom Ő is szereti az ilyen típusú filmeket és tanácsolta is, hogy nézzem meg a következő filemeket:
Donnie Darko(ez már volt)
K-Pax: A belső bolygó
Amerikai História X
Mechanikus Narancs
Hullámtörés
Almodozók
Dogville
Fűvel-fával
Jézus végső megkísértése( The Last Temptation of Christ)
Még sok ilyen jó filmet alkossanak! -
Versus82
aktív tag
nekem van egy olyan verzióm amikor a végén a srác utána megy és elkezdenek dumálni, csak nem tudom miről mert nincs hang....ez negvan valakinek?
-
MANyka
csendes tag
Érdekes, hogy nagyon kevés olyan film van, aminek mondani valóján el lehet gondolkodni.
Mert mostanában a filmek csak a látvánnyal és a különböző trükkökkel próbálják az embereket a moziba vagy TV elé csalni. Pedig egy ilyen viszonylag egyszerü kérdessel ( Mi lenne ha...? ) is lehetne pénzt keresni. Erre egyébként a legjobb pl. a Matrix. Az első részben
még nem volt agyon tömve fullos effektekkel, de mégis a másik kettö együtt nem hozott annyi bevételt, mint a Matrix 1.
Egyébként az alap befejezés sokkal jobb, mint a rendezői változat, mert nyitva hagyta a film végét és mindenki olyan befejezést képzelhet el amilyent szeretne. Imádom az ilyen végű filmeket. -
N1
tag
Nekem jobban tetszik az alternatív befejezés.
Igazából az a happy end. Ő sose születik meg, és az érintett emberek élete nem csesződik el.
Mintha arra lenne predesztinálva a főhős, hogy bármit is csinál élete során, annak tragédiába kell átmennie
Ez a befejezés azt is magában hordozza, hogy talán nem véletlenül születnek babák halva, ki tudja, mi lett volna belőlük. Ez az, ami durva benne..
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
Ez a rendezői befejzés régebb óta is fúrta az oldalam; de most ismét felmerült egysmás... Az egyik, ami nekem fura, ugye, hogy megfojtja magát az anya hasában. Lehet, hogy nekem hiányos e téren a tudásom; de nem az orrán át lélegzik a baba; ezért is kell, hogy felsírjon, mikor megszületik
Persze, az ilyen elszorítással a vér áramlását is megakadályozhatja; de vajon van-e ekkora ereje egy csecsemőnek; plusz (jó, tudom, az egész film eléggé fantasztikus) ugye amikor visszamegy valahova, viszi magával az emlékeit és a tudását; de az ilyen idős agy képes-e ekkora info eltárolására... Szóval bár durvább, meg kevésbé happy end; de én az eredeti befejezésre se mondanám, hogy boldog; meglátja az utcán, megfordul, majd nyel egyet, és megy tovább; talán valahol még ''nyomasztóbb'' is; és nekem jobban is tetszik. -
Dorian
félisten
Valaki régebbe feltett a rendezői változat végéről egy linket, jó lenne megint, mert én is kíváncsi vagyok rá, bár nekem simában is nagyon tetszett és szerintem egyáltalán nem hepiend...
-
Retekegér
MODERÁTOR
Nekem is bejött a film, mondjuk az a tipikus időzavaros, a szálakat bogozós és mégis összegubancolós a végén meg már majdnem happy end...
-
Yutani
nagyúr
Szerintem a BE egy nagyon jó film. Most megpróbálom megszerezni a rendezői változatot, mert én is csak a kommersz verziót láttam.
Egy komolyabb bakit találtam benne: amikor a szeméttelepre mennek, ahol Tommy felgyújtja a kutyát, a visszalépések nem a megfelelő időpontba viszik a főszereplőt.
Ezt onnan lehet tudni, hogy az első jelenetváltozatnál odaérnek, és amikor a verekedés (vagy mi) kezdődik, akkor esik ki neki 1-2 perc.
Viszont amikor visszamegy gondolatban, már a helyszín megközelítésénél tér vissza a múltba, ami ugye hibás megoldás, mivel a ''lyuk'' csak később keletkezik.
Remélem értitek, mire gondolok. -
Comm
senior tag
Mit ne mondjak nagyon jó film.Tegnap néztem meg.Hiába akartam aludni, inkább megnéztem végig.

-
Drizzt
nagyúr
válasz
-boyscout-
üzenetére
Akkor meg ezek is: Frequency, The Jacket.
-
-boyscout-
tag
Ez is hasonló témájú: A Sound of Thunder. Minőségét tekintve viszont nagyon lehúzták.
Talán a forrásául szolgáló Ray Bradbury novellát érdemes inkább elolvasni. -
N1
tag
Megnéztem a filmet, nagyon érdekes..
Valahogy a Matrix óta ez az első film, amiben igazi ötlet van.
Én is tudok pár pillanatot idézni, ahová így visszamennék. Rossz, és jó dolgok vegyesen.
Ezentúl meggondolom, hogy melyik cselekedetem mire lehet hatással.
Eszméletlen..
Mint amikor fellöksz egy dominót, és borul az egész. (domino day)
3 másodpercre figyelmetlen vagy, meghal valaki, és borul az egész.. Például.
Ez egy forgatókönyvírónak hálás táptalaj, jól beleválasztottak.. -
N1
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Akkor azt inkább nem tekintem meg, az előző kommenteket olvastam volt..
-
N1
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Még nem láttam a filmet, de megvan, és már határozottan érdekel is.
A végébe belenéztem: tömeg, egy fiú és egy lány mennek az utcán, elmennek egymás mellett, félig visszafordulnak, de mennek tovább. Ez melyik verzió? A sima, vagy a rendezői?
isten nyugosztalja a pulp fiction-t -
cskamacska
addikt
A rendezőiben megváltoztattak(hozzáraktak) néhány jelenetet, és a végkifejlet is más.(szerintem jobb, de az eredeti sem volt olyan rossz)
Nem mondom meg mit, nem lövöm le a poént.
Néha komolyan nem értem a magyar forgalmazókat. Sztereó hang, 4/3-as kép, s így is 5000 forintba kerül...
Akkor, mikor az újságosnál kapni 1500-ért(5.1 Német/Magyar hanggal, 16:9-es aránnyal) A Bukás c. filmet.. 
Ennél már csak az lenne szebb, ha a DVD megjelenés örömére a mozikban is újra játszanák, de nem szalagról, hanem DVD-ről.
(volt már rá példa) -
VladimirR
nagyúr
válasz
GombócArtúr
üzenetére
stephen king
es remelem a rendezoit nezted (ott nincs happy end) -
GombócArtúr
senior tag
ÁHh... ilyen topic is van... úgy egy fél éve láttam a filmet... húúú hát eszméletlen!
Akkor sem értettem hogy mindenféle szarság miért megy le a moziban, ennek meg mintha a létezését is eltitkolnák, csak véletlenül került hozzám.
Akinek tettszett a film, nézze meg A gépészt is. Nem fog csalódni.
Mi az az ''SK''? -
Sátán44
addikt
Én is láttam a filmet és hasonló véleményen vok mint esmein! Nagyon bejött a témája!
-
Pompi
nagyúr
Remélem nem lesz gond, hogy felhozom a topicot!
Én anno lemaradtam a filmről, pontosabban nem akartam divx-ben megnézni a TV-n, vártam hátha eljut a hazai mozikba valaha a film. Persze nem így lett, tegnap láttam az egyik reklámblokkban, hogy ma leadja a TV2, így mégiscsak a TV-ben kellett megnéznem.
Nekem is nagyon bejött a film, kevés filmet tudok mostanában így átélni, tiszta gyomoridegem lett a végére.
Írtatok páran valamiféle rendezői változatról. Erről lehet tudni valamit bővebben, mik vannak benne pluszban, illetve, hogy esetleg hol lehet ilyet beszerezni?
Most nézem, hogy időközben megjelent a film DVD-n itthon. Hát elég szomorú, hogy egy ilyen kaliberü film ilyen hitvány kiadásban lát napvilágot (pl.: 4:3 képarány) [link]
Hja és ahogy olvasom ez sem a rendezői változat... -
gyufa
tag
Elég kevés mai film jön be nekem. Na ez közéjük tartozik.
-
cskamacska
addikt
Szerintem a rendezőinek is hepi az endje, sőt e lehető legboldogabb(és szerintem a legjobb) a vége. Ha a főhőst is beleveszem, igazán kellemes keserédes vége van, se nem az igazán boldog és felhőtlen, se nem a borzasztóan pesszimista ''úgysemgyőzhetsz'' féle, se nem az ''értelmiségi'' ''mostittjólelvágjukaztgondoljanakamitakarnak'' típusú.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
''Ezt se kell már elmosogatni''

-
VladimirR
nagyúr
válasz
cskamacska
üzenetére
huhh, az idetlen idokig mekkora film - a kedvenc mondatom az, mikor a csaj (Andie MacDowell) mondja, hogy az emberek szeretik azt a kis allatot, vagy mar nem is tudom, mire mondja, erre Bill Murray a kovetkezot feleli: ''az emberek a vereshurkat is szeretik - az emberek barmok''
-
cskamacska
addikt
Szóval az a helyzet, hogy kb 1 órája fejeztem be a filmet és hát..
megfogott.
Igen csak a hatása alá kerültem, a Koxx féle utolsó három perc
megtekintésa közben pedig majd összetört alattam a szék.
Ellenben, mindenkinek tanácsolom, hogy teljesben nézze meg a rendezői
változatot, úgy üt csak igazán.
Picit hasonló még a Lé meg a Lola c. film is, szegény lány mennyit fut, mire a hepi enddel végződő alternatívát megtalálja..
Lazán kapcsolható még az Idétlen időkig című film is, bár vígjáték, elég szépen kielemzik, hogyan élheted meg ugyanazt a napot sokszor, az előzőek ismeretében, emlékezetével eggyütt. -
Esmein
nagyúr
válasz
cskamacska
üzenetére
Katasztrófaturisták. Tuti nem a final destination, sokkal régebbi filmről van szó de nem láttam végig és nem is jut eszembe a neve sajna

-
cskamacska
addikt
-
Na hi!
a topic miatt ujra megnéztem a filmet
igaz nem olvastam el csak 2 hszt
most megértettem miről is szol a film. amikor először láttam (vagy kétszer néztem meg nemtom...) akkor nem esett nagyon le hogy ujrakreálodik az egész élete.
már csak annyit nem értek hogy akkor a rövid távú memóriájára miért nem emléxik? az máshol van az agyban?
és hogy emléxik a többi emlékére ha teljesen ujrakreálodik az agya ott ahol a felvételek mutatták??? -
I_Am
veterán
A káosz elméletet alkotta, a pillango effektus, nem pontosan ezen a néven, de Kínában több ezer éve létező dolog. Sőt még Thaiföldön is, valamint a legtöbb keleti kultúrában.
Tudod nagy vonalakban egy pillangó szárnycsapásai valahol máshol a világban hatalmas viharokat idézhetnek elő. -
I_Am
veterán
Az a baj, hogy a pillangó effektust elhálívúdiasították. Kínában több ezer éve hisznek ebben, azzal miért nem foglalkozik senki? Mert lényege pont nem az amiről a film szól.
-
Trak
addikt
Akkor sorban mindenkinek:
Gregorik: nem szívóztam, csak ez a szó vlahogy kimaradt az életemből...
Sihto_: Drizzt nem Neked mondta az utolsót.
[Szerkesztve] -
Sihto_
tag
Szaisztok
Ez a film hasonlit arra a filmre, amiben katasztrófaturiosták voltak az időutazók?
Valaki nem tudja ennek a másik filmnek a cimét? -
gregorik
senior tag
kb egy éve láttam; az egészből csak a karnélküli jelenet maradt meg, az ütött..
-
_az
senior tag
megnéztem a feltöltött uccsó 3 percet, hát nem is tudom, elég zord, viszont számomra teljesen irreális, hogy abban a ''helyzetben'' a srác ilyen döntést hozzon, úgy értem, nem tudhat még gondolkozni... szerintem...
szal nekem a sztenderd befejezés tán jobban tetszett, jobban illett a képbe. és semmi nyál-halivúd nincs benne!
summa summarum: zsír film, bár a komplett rendezőit is megnézném eccer
-
megnéztem és háthatalmas film. a végén mikor a csaj szembe jött a sráccal kirázott a hideg.
-
Esmein
nagyúr
A frequencyt láttam az is jó volt !
De most megyek és tanulok a vizsgámra gy kicsit.
-
VladimirR
nagyúr
Bővebben: link - port.hu-n csak a szereplok/ehgyebek vannak, pedig ott is szokott lenni par szo - remelem jo lesz ez is, attol, hogy amerikaiul van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hungeek
senior tag
én még szeptemberben láttam a filmet (a rendezőit) és nagyon sokkolt... 2 napig nem tudtam magammal mit kezdeni és csak ez járt a fejemben.... még mos tis libabőrös vagyok. Az egyik legeslegjobb film amit valaha láttam. És a legjobban az tetszik, hogy nem happy end!!!
-
-
Felraktam a butterfly effect rendezői változatának utolsó 3 percét Bővebben: link
-
GEIL
addikt
Szasztok !
Tényleg baromi jó film
kb december elején néztük meg a barátnőmmel felirattal, most a hétvégén még egyszer szinkronnal. -
Trak
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Akkor szerencsére a legritkább eset vagyok

Ezek a plaza emberek... Én pl a film miatt megyek (illetve mentem, mostanában nem nagyon), popcornt az utóbbi 2 évben egyszer ettem moziban, akkor is azért mert éhes voltam, és nem volt másra pénzem
Azért is nem járok, mert nem lehet rendesen figyelni a sok baromtól.. mindenki zabál, beszélget, telefonál. Mindig rászólok a körülöttem lévőkre, de múltkor pechem volt, nagy állat kopasz kissebbségi volt
Még neki állt feljebb, hogy miért baj az, hogy Shrek 2 közben telefonál mellettem kettővel, fogjam már be... -
_cirmos_
őstag
bár tudnám melyiket láttam. asszem megnézem mindkettőt, irány a téka, hátha megvan nekik.
-
mr.geeZ
aktív tag
Ezt azért elég durvának tartom: az még rendben van, hogy mondjuk a forgatókönyvet filmesítik egy könyv átírásakor, de azért szörnyű, hogy azért változtatnak meg történeteket kommersszé, hogy a popcornzabáló amerikaiak ''értsék'' a filmet
Egyébként nem ismerem pontosan a körülményeket, lehet hogy hülyeséget mondok persze. Egyébként hasonló dolog még az RTL filmcifrázgatása is, de az egy másik topic... -
Trak
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Amikor elsétálnak egymás mellett, az a sima változat.
VladimirR: a film közben pár olyan rész, amik nem olyan hosszúak, és a vége. Tételesen, pontosan leírni nem tudom, régen láttam. Mivel a kimaradt részek nem voltak feliratozva, így akkor tudtam melyek azok, de ez nem ma volt.
Talán vlaki másnak frissebbek az emlékei.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
valakui, aki latta mindket valtozatot, az legyen szives irja meg nekem mailben, hogy mik az elteresek a ket film kozott (azert levelben, hogy ne spoiler-ezzunk)
koszonom -
adalbert1
veterán
Most melyik befejezés melyik?
Én azt láttam, ahol a végén a srác és a csaj elsétálnak egymás mellett a végén?
Ez lenne a nem rendezői? -
Trak
addikt
Én is pont javasolni akartam a rendezőit, de megelőztek

Azért nem teljesen más, van benne pár rész ami a simában nincs, és a vége más. Szerintem ez jobb vég neki, mint a rendes változaté. Érdemes megnézni. Én csak a rendezőit láttam, utána mesélték, hogy mi a sima vége, örültem, hogy nem azt láttam. -
Dale
aktív tag
A Frequency-t én is be akartam linkelni, de megelőztek.
Viszont ha könyv is érdekel, akkor Ken Grimwood ''Replay'' c. regényét nagyon ajánlom, magyarul Időcsapda címen jelent meg. A magyar borító rettenetes, ponyva-förmedvényre hajaz, de ha emiatt nem siklassz el felette akkor már jól jártál. Egyébként ez a könyv azzal is dicsekedhet hogy ha egyszer kölcsönadod valakinek, nem kapod vissza. Én is már a második példányt birtoklom, de hallottam olyanokról is szerte a világban akik nem úszták meg ennyivel.
Szerintem manapság nem is lehet már kapni magyarul, antikváriumban esetleg. Ne is kérjétek, nem adom kölcsön! 
-
-
Den
veterán
a pillangóeffektusnál is összefüggnek a dolgok egymással, a pillangó szárnyrebbenése (pekingben) szerepet játszik a tornádó kialakulásában, azáltal hogy légáramot kavar, ezáltal megváltoztat egy másik légáramot, ami így más hatással lesz a környezetére, stb.... a lényeg hogy egy rendszerben a rendszer összes eleme hatással vcan a rendszer működésére, és egy bizonyos bonyolultság fölött a legapróbb változás is kiszámíthatatlan változást okoz a rendszer működésében.
Ezt amúgy egy időjárás kutató tudós ''fedezte fel'', mikor éaszrevette hogy egy viszonylag egyszerű számítógépes időjárás modellben a egy 4-ről 3 tizedesre kerekítás is teljesen más lefutást eredményez. -
lanyoo
tag
Én is már hónapokkal ezelőtt láttam, többször is megnéztem.
Magvas mondanivaló szerintem nincs benne, sőt, ha végiggondolod bődületes nagy marhaság a gondolatban időutazás, viszont egyszerű dramaturgiával nagyon ütős filmet csináltak belőle. A rendezőt, meg a forgatókönyv íróját dícséri a hatás (nem SK-t). -
adalbert1
veterán
Én pár hónapja láttam ezt a filmet, és nagyon ott van! Először azt gondoltam, hogy még egy igénytelen amerikai movie, de sikerült eltalálniuk.
Ja a Frequencyt még annak idején moziban láttuk, és döbbentünk, hogy milyen jó. Aki még nem látta, és érdeklik az ilyenek, az nézze meg... -
L3zl13
nagyúr
Ja! És mellesleg! A film címe szerintem rossz, mert amiről ott szó van az pont nem a pillangó effektus.
A pillangó effektus tudtommal az lenne, hogy egy jelentéktelen apróság hogyan tud befolyásolni egy távoli és elvileg tőle független másik eseményt. (Ugye valami olyasmi az elv eredetije, hogy valahol a világ egyik felén egy pillangó meglebbenti a szárnyát, és a világ másik felén elered az eső.)
A filmben viszont nem egymástól független dolgokról volt szó, hanem az egyik esemény közvetlen következménye a másiknak.
Pl: Csávóka ráuszította a kiscsaj apját a testvérére, hogy inkább azt kínozza. Hát persze, hogy utánna később nem kedveli őt túlzottan...
Vagy:
Srác felrobbantja magukat egy dinamittal. Szvsz nem olyan furcsa ez után, hogy nyomorék lesz, és nem sikerült összejönnie a csajjal.
Stb... -
hezzo
tag
A pillangó-hatásban nincs semmi misztikus, ellenben egy rendkívül komoly tudományos felfedezés (a káoszelmélet csak a populárisabb neve).
Bővebben: link -
iguana
őstag
nekem is nagyon tetszett. szerintem ezt is nagyon fogod bírni:
Frequency
2000-es film, nem is hallottam róla semmit, kb. 1hónapja láttam és szvsz iszonyat jó. nem akarok mesélni a filmről, mert úgy jó, ha nem tudsz róla semmit. kötelező.
Bővebben: link -
simonzé
addikt
Miért ne hihetnénk el, hogy ami ma még nincs, az egyszer majd lesz. Verne idejében nem sok tengeralattjáró úszkált, rá pár száz évvel meg már megszokott dolog. Ha nagyapámnak gyerekkorában azt mondták volna, hogy egyszer egy dobozból jön majd ki a szórakozás minden este, hát hülyének nézte volna az illetőt. Ma meg már túl vagyunk jónéhány Barátok közt részen, meg bigbrádörön. Ilyen a fejlődés: aki ma ''idióta'' az lehet hogy tíz év múlva ''zseniális feltaláló'' lesz.
-
simonzé
addikt
Ja, beugrott még egy zseniális film:
Terry Giliam: 12 majom
Emléxem, a hideg véguigfutott a hátamon a végkifejletnél, amikor minden kiderült. Ráadásul Brad Pitt őrülete elképesztően hihető volt. -
-
simonzé
addikt
Nem láttam ezt a filmet, de ígérem meg fogom nézni.
Rám a K-Pax c. Kevin Spacey film volt ilyen hatással. Napokig rágódtam rajta, és meg kellett néznem újra +újra+újra.
Ja, ha javasolhatom, eredeti angol hanggal nézd meg, a magyar szinkront elcseszték. Spacey-nek utánozhatatlan a hangja, fantasztikus. -
Glottis
senior tag
Jó kis film ez, de az etalon csakis a Donnie Darko lehet.

-
L3zl13
nagyúr
Hát főleg azok mekkorákat röhögnek, akik nagyba dolgoznak rajta, hogy matematikailag levezessék az időutazás képletét... Lehet, hogy néhány dolog nem is akkora marhaság, mint azt a hétköznapi ember gondolná, mert mi elakadunk a paradoxonoknál meg olyan dolgoknál amelyek a hétköznapi logikának látszólag ellentmondanak, a matematika meg már rég túllépett rajta.
A film nem volt rossz, de szvsz volt benne egy hatalmas logikai baki, amit rengeteg más időutazásos filmben is elkövetnek.
Egyszer visszamész, és megváltoztatod a jövőt, de valami kis apróság miatta nem úgy sikerül, ahogy szeretted volna. Visszamész valahova máshova és mással próbálkozol? Miért nem ugyanoda mész vissza, és változtatsz meg csak annyit, hogy az a kis apróság ne ne történjen meg, vagy hogy annak a következményeit kiiktasd?
Kedvenc időutazásos könyveim Poul Anderson Időőrjáratos történetei....
Nem próbálja a logikai buktatókat elsimítani olyanokkal, hogy paradoxon, meg hogy megsemmisül a világegyetem ha egyszerre duplána vagy egy adott helyen és időben... Persze ettől még nem biztos, hogy a mögötte lévő elmélet hibátlan, de legalább nem érzed úgy, mintha a hibákat akarnák eltusolni vele. -
marcee
addikt
Én már nem emléxem konkrétan erre a filmre, csak annyira, hogy tetszett, beleéltem magam, izgultam és szórakoztatott. De azt nem állítanám, hogy rögtön nekiestem volna a ''gondoltak az élet értelméről''-póznak.
-
_az
senior tag
Nekem nagyon bejött!!! Annak ellenére, hogy(mint minden időutazós filmben) ebben is voltak kisebb-nagyobb logikai bakik

amúgy a fizikusok mennyit röhöghetnek már egy ilyen sci-fi filmen?
tudjátok, mint pl időutazós filmek, vagy űrhajós filmek, ahol hangja van az űrcsatának 
(mert ugye az űrben nincs semmi, ami továbbvinné a hangot, szal...
) -
QuarK
senior tag
Kevés olyan film van, amit ne rontanának el jól bevált hálívúd fogásokkal; vagy minek ne csapnák le a végét.
Ez azok közé tartozik, folyamatosan okozta a ledöbbenéseket, és szvsz a vége is egy aranyos pofon
és a zene mikor égeti a naplót iszonyat jó, most is libabőrzök, ha rágodnolok...
Ott van nekem a top10 között a Ryan közlegény, Angol beteg, stb. mellett... -
Esmein
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Elkezdtem gondolkodni a film hatására mit kell változnom, akár csak egy picit hogy más legyen a sorsom

Szoktam ilyenekkel szórakozni amúgy. Pl nem indulok el azonnal a zöldnél a zebrán, hanem elszámolok 3ig és megváltoztatom a jövőt vagy hasonlók. Csak sajna nem látom a különbséget
-
VladimirR
nagyúr
mibol tudod, hogy nem azert ilyen a vilag, mert egy ''evil terrorist'' kezere jutott?
btw itt nem talalmany, szuperfegyver volt, hanem egy kepesseg
de inkabb ugy nezd, hogy a film arra probal meg ravilagitani, hogy az eleted legjelentektelenebb mozzanata akar tobb (tiz/szaz/sok) emberre olyan hatassal lehet, amely egesz eletet megvaltoztatja (legjobb erre a filmbol az erdei ''kiesos'' jelenet) -
Esmein
nagyúr
Sok ilyen film van :/
okostudós feltalálja a szuperfegyvert/időgépet/halhatatlanságot, mire elkezdik üldözni az arabok/oroszok/maffia majd magukhoz ragadják eme technológiát és kiírtanak mindenkit/pénzt követelnek az usatol de szerencsére a főhős mindig 1 seccel a robbanás előtt elvágja a piros drótot/kék drótot/egyik drótot se, de megmenekül.
Ez nem ilyen film. Eredeti a maga nemében és látok benne ötletet. -
attilam
őstag
DVD-n kijött már ez a film? Mert VHS-en tuti, de DVD-n még nem láttam.
-
twollah
nagyúr
Egy muhold, stb teljesen mas teszta mint az, hogy barki onkenyesen meg tudja (tudna) valtoztatni a jovot.
Ha letezik is ilyen ketyere akkor az 7 pecsetes titok.
A keszitoit lelovik, a csaladjat kiirtjak, a haziallataikbol agyelot keszitenek, a haz helyet felszantjak, es soval bevetik.
Remelem erted, hogy mire akarok kilukadni.
Eleg ha csak (a mostani szofordulattal elve) az ''evil terrorist'' kezebe kerul, es elszabadul a pokol. -
twollah
nagyúr
Nekem nem jott be a film.
Fikcio az egesz.
Ilyen dolgokon felesleges diozni, mert csak beleorul az ember a ''mi lett volna ha akkor ezt, es ezt csinalom'' dolgokba.
Ami megtortent az megtortent, a tudomany mai allasa szerint azon nem tudsz valtoztatni.
Ha megis meg tudnad valtoztatni akkor sem emlekeznel az alternativ jovore, mert megvaltoztattad, es a megvaltoztatott jovore emlekszel.
Zarszo:
Hulyeseg ezen diozni. -
VladimirR
nagyúr
mikor neztem a filmet, meg voltam rola gyozodve, hogy SK adoptacio (bar utana nem talaltam erre utalo nyomot) - ugy tunik jol ereztem
a film egyebkent szerintem is hatalmas
a Donnie Darko szinten nagy film es a vegen a zene (gery jues - mad world) annyira durva, annyira passzol, hogy az mar szinte nem is igaz
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Hmm.. még azt sem láttam, akkor estére megvan a program

-
divot
veterán
Jó kérdés: én inkább a káoszelmélet híve vagyok, bár ahogy öregszem, úgy közeledek a ''valaminek léteznie kell fölöttünk'' gondolatvilága felé.
Szerk: Jaj, attól nagyon komolyan megijedtem, hogy utánamegy, mert kell a hepiend. Az komoly csalódás lett volna. Így azért lájtosabban intézték el.
Jut eszembe: végül is ez úgy volt pillangó effektusos történet, hogy közben arról szólt: a srácnak az volt eleve elrendelve, ha együtt van a kislánnyal, abból semmi jó nem sülhet ki.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Most láttam a filmet(magyarul A pillangó effektus) és le vagyok nyűgözve. Egyszerűen sokkol. Arra késztet, hogy kezdjek magammal valamit mielőtt még késő lenne. Nagy élmény volt. Tud valaki még ajánlani ilyesmi stílusú filmeket ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mindenesetre nekem tetszett, kinek mi jön be 

, így rendezhette Spielberg

Akkor, mikor az újságosnál kapni 1500-ért(5.1 Német/Magyar hanggal, 16:9-es aránnyal) A Bukás c. filmet.. 
(volt már rá példa)
Azthiszem nem érzed eléggé az abszrakciót