Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz batorpeti #5808 üzenetére

A countertrend az egy egy, a főtrenddel ellentétes irányú trend, és (bár a trend meghatározása miatt másképpen nem lehet, de) a főtrend csúcsától (emelkedő trendnél) az utolsó völgyig tart (nem feltétlen onnan indul és odáig tart persze, de a trendkövető kereskedésben a vége a lényeges, tehát amikor a countertrend feltételrendszere elesik, mert ott lehet jó R:R aránnyal nyitni). A countertrend feltételrendszere ugyanaz, mint a főtrendé, ha eső főtrendben, emelkedő countertrendben az utolsó countervölgy alá zár bizonyos távolságra, pl. ekkor kell nyitni, ha ezzel a stratégiával akarsz kereskedni. Milyen vonalra gondolsz?
    Az eső trendnek az egyik feltétele az alacsonyabb csúcsok, a másik az alacsonyabb völgyek, a fontosabb kritérium ebből az alacsonyabb csúcs, mert az jelzi, hogy azokon a szinteken támaszt talál az árfolyam, ott érdemes nyitni (shortot nyilván). Amint jön egy magasabb csúcs (ill. az is elég, ha az utolsó csúcs fölé zár bizonyos méretű gyertya, mondjuk ATR/3, vagy ATR/2), akkor elesett a támasz.
    A képemen a piros vonal, és a rá mutató piros nyíl az egy magasabb völgy, és utána a zöld gyertyában megvalósul egy csúcs fölé zárás, tehát elesett az eső trend 2 feltétele is. Nem tudom, a Forexegyetemen pontosan mit oktatnak, már régen voltam, van valami Fibos visszateszt is, de én valószínűleg abban a nagy zöld gyertyában a shortzárás jelét látnám (mondjuk én nem pont ezzel a módszerrel kereskedem, bár sok a hasonlóság).
    A "főtrend elesik", az nem egyenlő azzal, hogy indul egy ellenirányú trend. Csak azt, hogy a jól kereskedhető szakasznak vége. Ez ugye világos? Tehát nem csak trendszerű mozgás van.

Új hozzászólás Aktív témák