- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen házat vegyek?
- Amazon Kindle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Állvány topic
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti #5808 üzenetére
A countertrend az egy egy, a főtrenddel ellentétes irányú trend, és (bár a trend meghatározása miatt másképpen nem lehet, de) a főtrend csúcsától (emelkedő trendnél) az utolsó völgyig tart (nem feltétlen onnan indul és odáig tart persze, de a trendkövető kereskedésben a vége a lényeges, tehát amikor a countertrend feltételrendszere elesik, mert ott lehet jó R:R aránnyal nyitni). A countertrend feltételrendszere ugyanaz, mint a főtrendé, ha eső főtrendben, emelkedő countertrendben az utolsó countervölgy alá zár bizonyos távolságra, pl. ekkor kell nyitni, ha ezzel a stratégiával akarsz kereskedni. Milyen vonalra gondolsz?
Az eső trendnek az egyik feltétele az alacsonyabb csúcsok, a másik az alacsonyabb völgyek, a fontosabb kritérium ebből az alacsonyabb csúcs, mert az jelzi, hogy azokon a szinteken támaszt talál az árfolyam, ott érdemes nyitni (shortot nyilván). Amint jön egy magasabb csúcs (ill. az is elég, ha az utolsó csúcs fölé zár bizonyos méretű gyertya, mondjuk ATR/3, vagy ATR/2), akkor elesett a támasz.
A képemen a piros vonal, és a rá mutató piros nyíl az egy magasabb völgy, és utána a zöld gyertyában megvalósul egy csúcs fölé zárás, tehát elesett az eső trend 2 feltétele is. Nem tudom, a Forexegyetemen pontosan mit oktatnak, már régen voltam, van valami Fibos visszateszt is, de én valószínűleg abban a nagy zöld gyertyában a shortzárás jelét látnám (mondjuk én nem pont ezzel a módszerrel kereskedem, bár sok a hasonlóság).
A "főtrend elesik", az nem egyenlő azzal, hogy indul egy ellenirányú trend. Csak azt, hogy a jól kereskedhető szakasznak vége. Ez ugye világos? Tehát nem csak trendszerű mozgás van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged