Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzoli

tag

válasz Ferdzsoo #4004 üzenetére

Most ez nem teljesen világos amit írtál.
    Nyereségnek én azt hívom, amit már realizáltál, és jóvá is írták a számlán.
    A lebegő profit, az más tészta, az még nem a tied. Nem lehet a csúcsokon be, és kiszállni, a lebegő profit egy részét pedig vissza kell tudni adni a piacnak. Cél, hogy minél tovább benne tudj maradni a mozgásokban.
    A kilépés egy nagyon bonyolult témakör, nehezebb mint a jó belépés megtalálása. Több idősíkot kell vizsgálni egyszerre, és amikor már a felettes idősík mozgása nem támogatja tovább a folytatódást, akkor célszerű zárni. Eddig én is csak 1-1 hullám kereskedésében gondolkoztam. Egy trendirányú kitörésnél elég egyszerű megtalálni a momentum pontokat, ahonnan a mozgás elindulhat. Majd egy szűk gyertyastoppal végigkövetni a mozgást.
    Viszont most kezdem gyakorolgatni a pozíció sor építéseket, amivel látványosan lehetne növelni a profitot. De itt jönnek a problémák. Pontosan meg kell tudni határozni, és elkülöníteni a trendirányú, és a korrekciós hullámokat. Meddig engedjem vissza a korrekciós hullámot? Mikor tekintsem már fordulásnak? Hol fog kiújulni a mozgás, hogy a következő pozíciót ráépíthessem? Hol csinálok részzárást, és hol kellene zárni az egészet?
    Tényleg nem egyszerű kérdések.

Új hozzászólás Aktív témák