Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29369 üzenetére
Ha normális választ adtál volna elsőre, akkor nem tetted volna ezt meg még egyszer, ne forgasd vissza rám ezt a meleg van dumát plz. Nem várok el sem tőled sem mástól semmit, ha nem szeretnél válaszolni ne tedd nincs harag.
A CAL-DAY/NIGHT módnak számomra azért volt haszna ha úgy tetszik, mert így van a tévén 3 "slot" ahova 3 féle különböző beállítást tudtam elmenteni. Az elsőre BT1886 gammával kalibráltam egy I1 Display Pro-val fehéregyensúlyt+színteret, a másodikra 2.2-vel és mivel a Samsungon a Plex klippel 95-re állított kontraszttal, hiába jó a PC-re kötött Limited-Limited-Limited video level lánc, ezért a harmadik CAL-NIGHT "slot"-ra került az oda amúgy helyes 87-re állított kontrasztú kalibráció egyenesen a plexen futtatott patternekkel szépen kézzel egyenként váltogatva. Így egymás alá pakolva tudtam hasonlítgatni. Mondjuk az tény, hogy valóban nem állítgattam ezt utána ide oda. Egyáltalán nem fog ez hiányozni, azt hittem a TCL-en is elő lehet varázsolni hasonlót, ha nem hát nem, nálam a BT gamma a nyerő.
Az LD témában köszönöm a válaszod, azt hiszem ezzel egy pillanatig sem foglalkozom innentől tovább és nem aggódom miatta, mondjuk tök őszintén az ilyesmi szerintem nekem fel se tűnt volna szabad szemmel, pláne mozgóképnél.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29367 üzenetére
Lehet hogy nekem mégis kellene, de ezt inkább egyedül dönteném el, csak egy ártalmatlan kérdés volt.
Egy érdekességet linkeltem hátha mást is érdekel, illetve jó lett volna hallani egy hozzáértőtől hogy a fenti vélhetőleg user error és nem kell vele foglalkozni, de így is megfelel. Én kérek elnézést.. -
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29365 üzenetére
A Samsungokon a szerviz menüben lehet aktiválni +2 képmódot (CAL-Night,CAL-Day). Én ezt anno megtettem, mert így gombnyomásra lehet váltogatni a kalibrált és a gyári állapotot. Ilyen nincs elrejtve a TCL-eken?
Találtam egy érdekességet ha már teszt, egy 805c user postolta, miszerint a Local Dimming High-ra állítva elmossa a a részleteket, a képek alapján hasonlít a clippingre. Esetleg ha valakinek van kedve megnézhetné. Forrás: [link]
példa:
-
gab1ka
senior tag
válasz
bigrob #29348 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen az infót ez megnyugtató. Én valamiért látok egy 5000Ft-os szállítási díjat, az is csak az "első nyitható ajtóig", de egyelőre ez a legkisebb aggodalmam.
@Lackó1984: Tehát a TCL-es köröket te is végigjártad és ennek lett a vége az LG? Vagy az mellett most TCL tulaj is vagy?
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29332 üzenetére
Nyilván nem az összes létező TCL tulajnál jelentkeznek ezek, az gondolom feltűnt volna már a gyártónak is. Gondolom te is és még itt több tulaj szerencsés volt vagy tényleg nem is értem ezt a mizériát, ahogy van akinek csúszik a ps5 hangja, van akinél nem.
Nekem csak egy Plexre van szükségem meg 2 szabad HDMI bemenetre, se fityfenés Disney meg Netflix meg bármilyen tv adásra..Ha leakcióznák a Samu QN85c-t 400ra azonnal megvenném azt hiába csak 65", vissza se néznék, de ilyen áron most elkezdem rábeszélni magam erre.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29328 üzenetére
Nagyon köszi ezt nagyraértékelném.
A teljes tegnapi és mai napom külföldi fórumok olvasásával töltöttem, C835-ös userek már 2022-es postok szerint is ugyanerről panaszkodnak ahogy a C845-ösök is, szal eléggé tcl betegségnek tűnik ez amit egyik fw se tett helyre, gondolom arra kár is várni.
Van esetleg itt olyan, aki az Alzáról vett TCL tévét? Csak ott látok 400ért 75"-os méretben, viszont nem igazán kedvelem őket, miután eladtak egy karcos használt egeret anno újként, szerencsére visszavették.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Stealth #29321 üzenetére
Már hónapok óta elérhetőek tesztek a tv-ről több helyen, tisztában vagyok a műszaki paramétereivel meg a mért eredményekkel, nem tudom mire kéne még várni.
Mondjuk azt sem értem hogy az n+1-dik teszt megnézése után mi változik azoknál akiknél most is akadoznak a filmek otthon.Sajnos mostanra felgyorsult az újítás, már nem olyan kényelmes számomra mint eddig...legalábbis a tegnap reggel megjelent színes csíkok szerint a tévémen.
-
gab1ka
senior tag
Én is nagyjából ugyanazt kérdezném mint előttem. Tehát kimondottan azoktól érdekelne válasz, akik tapasztalják az akadásokat, hogy ezek külső eszközről is, azaz valamilyen Media Player-ről is jelentkeznek? Azaz a tv csak egyszerű "megjelenítő"-ként legalább funkcionál? Nem volna nagy probléma egy 10-15e Ft-os android box a tv mellé, ha azon keresztül lehet normálisan használni. Ha viszont úgy is van random hangcsúszás meg ez meg az meg amaz, akkor inkább elengedem ezt a gyártót teljesen.
-
gab1ka
senior tag
válasz
bigrob #29092 üzenetére
Félreértés ne essék, egy rossz szóval sem illettem a tévét, egyelőre nézelődöm, lassan érik a csere, nyilván engem is az ár, illetve a számomra különösen vonzó 5 év garancia fogott meg. Attól viszont én nem gondolok valamit legjobb ár érték arányúnak meg nincs nála jobb vételnek, ha a legalapvetőbb funkciója nem működik rendeltetésszerűen. Amikor egy tévének a képe akad meg csúszik rajta a hang, akkor hiába delegalább olcsó, meg ennyi pénzért jobb rajta a fekete mint a másikon meg lehet rá telepíteni ezt azt. Azért valljuk be, ez inkább tűnik az olcsóság árának. Ami aggaszt hogy nem csak ezen a fórumon és nem csak egy konkrét típusnál olvasni ilyen tapasztalatokat.
Nem zártam ki teljesen a modellt, csak amikor félmilliókat tervezek elkölteni, akkor nem szeretnék ilyen kompromisszumokkal együtt élni. Samsung userként maradnék azon a vonalon, viszont ott a korrekt FALD-os kijelzők a többi fityfenével együtt 75" méretben igazán szürreális áron mozognak.Talán annyi konkrétumot kérdeznék, hogy PLEX-et használva SDR tartalmakkal is jelentkeznek e a fenti anomáliák? Én csak azt használom filmezéshez, semmilyen streaming nem érdekel, illetve mellette pc monitornak+konzolhoz.
-
gab1ka
senior tag
Üdv, én csak külső szemlélője vagyok a topicnak, egy ideje szemezek egy C805-el bár mostanra elment tőle a kedvem az eddigieket itt olvasva.
Node ma találtam valamit, lehet már volt itt téma, ha igen, akkor elnézést, ha nem, akkor akár ki is tudjátok próbálni:
" "Use screen capture for album art" option in the Home Assistant ADB configuration"
Eme fenti dolgot kell kikapcsolni a tévén, amiről ti tulajok gondolom tudjátok mi ez és hol van. Elvileg ez sokaknál megoldotta a microlag problémákat. Forrás: [link]
-
gab1ka
senior tag
válasz
Pendragon911 #28952 üzenetére
Ha van/lesz neted, akkor egyszerűen nyitsz egy böngészőt és nézed az ingyenes M4 Sport Online Streamet 1080p-ben a "https://m4sport.hu/elo" címen, én évek óta így nézem az F1-et illetve most a meccseket. Ez persze vonatkozik tabletre, laptopra mobilra és persze tv-re is, csak net kell, semmi más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest