Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nope

    tag

    válasz Teasüti #1013 üzenetére

    A goto parancs gykorlatilag a régi basic nyelvből származik ami meglehetősen egyszerű mai szemmel nézve (igen, a Taker is az, de hát nem is programnyelv). Ott még a sorok sorszámozva voltak, és nem volt lehetőség függvény (function) használatára.
    A később programnyelvek némelyike ( pl. C) még meghagyta a goto-t, de a struktúrált programozási technika bizonyította, hogy nincs rá szükség.
    Pl. a Java nyelvben fenntartott szó (azaz változó névnek nem használható), de nincs ilyen parancs.

    Hogy miért ne?
    Pont az ilyen sorszámozott programnyelveknél a legveszélyesebb, mert ha később változtatsz egy kódot, nem tudhatod, hogy valahonnan nincs-e egy ugrás arra a kódrészletre, amit éppen átírsz. Nyilván a Tasker esetén általában nincsenek többoldalas kódok, így átlátható, de egy komolyabb kód esetén, pláne ha többen is dolgoznak rajta, egyszerűen tilos.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Go_To_Statement_Considered_Harmful

    Folyamatosan futó task: azért annak is oka van, hogy a beállításokban be lehet állítani a várakoztatott taskok maximális számát (tudom, csak közvetve érinti a párhuzamosan futó taskokat). Ha valamit meg lehet oldani, úgy, hogy ne legyen folyamatosan futó task (a fenti eset jó példa), akkor érdemes úgy megoldani, még ha nem is okoz problémát.
    De végezz el egy tesztet: írj egy végtele ciklust, benne egy jól látható műveletet, pl. a flash ki-be kapcsolása másodpecenként (ha nincs, akkor a fényerő változtatása két fázis között, vagy valami hasonló). Indítsd el, majd kezdd el használni a telefont. Nem kell nagy dolog, menj be a gyári beállításokba, nézegesd a kontaktokat, naptárad, stb. A villogás ritmusa jól láthatóan szétesik, és bár a Tasker prioritása (nagyon helyesen) alacsony, azért ez vice versa is.

    Nope

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák