Új hozzászólás Aktív témák
-
parkasz
senior tag
Meglestem. Nah, sokkal előbbre nem jutottam, mert a google is csak egy linket adott ki, amin még véletlenül sem írnak pl.: cfm értéket
. Abszolúte noname venti figyel benne (protechnic electric MGA8012HR-A15). Össz-vissz annyit bírtam kibogozni, hogy 15mm széles a jószág. Ez csak szépít a dolgon, mert lila iboly fingom sincs ilyet hol lehet kapni, és melyik milyen jó.
-
plömplöm
őstag
válasz
robyeger #153 üzenetére
hát, ha ebből indulok ki: [link], (azért ebből mert ilyenem van és ezen 100% hogy nincs ''nagy molex'' csati), egészen konkrétan ''Power Requirements Voltage +5V±5%,+12V±10%'', akkor az a 3.3V a sata tápcsatiban csak valami lehetőség szerintem valami jövőbeni dologra.
szerk: bazz, most nézem hogy milyen gyorsan válaszoltam. ki is offolom inkább
[Szerkesztve] -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. VAn egy Aopen barebone gépem, és hát a táp ventije kezd eléggé zörgös lenne. Szeretném egy halkabbra kicserélni a ventit. (tápcsere a hülye speciális méretek miatt nem jáccik).
Mire kell figyelni? A táp amúgy egy FSP220-60CU(PF). Érdemes-e például a venti fodulatát lejjebb venni? Mekkora cfm értékű venti kell egy ilyen táphoz, hogy ne melegedjen túlságosan?
Előre is köszi a segítséget! -
tomcs
őstag
lehet hogy valahol megvan a forumban mar a valasz, de sajnos nincs tul sok idom kikeresni, ugyhogy egy gyors kerdes.
katodsugarcsoves monitoroknal tudom hogy akar baj is lehet, maradhat valamennyi toltes a kondenzatorokban ami okozhat kellemetlen meglepeteseket, tapegysegeknel nem tudom, szoval hogyan biztonsagos egy tapegyseget szetszedni? kell valamennyit varni, vagy ha kihuzom a konnektorbol, miutan kialudt az alaplapon a led mar biztonsagos szetszedni vagy meg erdemes valamennyit varni / egyeb muveletet elvegezni?
egyebkent sima atx tapegyseg burkolatat es huteset kellene megfaragni, magahoz az aramkorhoz erdemileg nem nyulnek -
robyeger
addikt
válasz
Csaba_20_ #152 üzenetére
+adalék: a winyós teszteknél külön megemlítik, hogy mindegyik ugyan azon molexről kapta az 5 és 12 voltokat, ha másképp nem lehetséges egy átalakítón keresztül a korrekt eredmények végett. Nekem mint alapból szkeptikus egyénnek, helybő gyanus, valami fontos részletet nem tudunk, mégpedig a bűvös 3,3V kapcsolatban.
-
robyeger
addikt
Feladom, úgy néz ki egyetlen egy tesztlabor se vette a fáradságot, hogy lemérje a winyók melegedését 3.3V-al és anélkül vagy még nem tudom rendesen kezelni a google-t. Mind1, nekem már csak ilyen fura a gondolokodásom
úgy néz ki lesz alapanyag, szóval megcsinálom, megadom a winyómnak azt ami jár
-
XSiGma
aktív tag
csáo lenne egy olyan kérdésem hogy a molex csatikat hogy is kell kicserélni?valami célszerszámmal?el nem tudom képzelni...
a másik meg hogy a hangérzékelős neonoknak ugye az invertere hangérzékelős??
bár az utobbi nem ebbe a topikba tartozik,de hátha... -
didyman
őstag
válasz
robyeger #145 üzenetére
Éppen az újabbaknál tendencia a molex csati visszatérése, mivel a sata tápcsati egy kalap trágya megbízhatóságban a sata adatcsatival egyetemben.
A PWM-es szabályzás egy az egyben erre a veszteségminimalizálásra van kiélezve, de ott más a dolog lényege, viszont a vinyón sok esetben lineáris stabilizátor pihen: Egyszerűen nincs nagyon terhelve, párszáz mA, ami ott elfolyik csúcsokban, nincs értelme a kapcsolóüzemnek. -
robyeger
addikt
Én azt vettem észre, amelyik Sata winyón van molexes tápcsati, az még nem tudja használni a 3,3V, hiába van rajta a sata power csati is(ezek a régebbiek). Amúgy az Impulzus szélesség modulált venti szabályzás(PWM)-ről is ez a véleményed, hiszen a DC ventik 12V redukciójánál se keletkezik egetverően nagy plussz hő
-
didyman
őstag
válasz
robyeger #142 üzenetére
Az a stabilizátor még fél W-ot sem disszipál el a panelon, szóval ez az érvelés elég érdekesen hangzik. Az viszont már inkább érdekes, hogy a legtöbb sata vinyón nincs bekötve a 3,3V-os táppont. Egy link valóban érdekes lenne ezekkel az állításokkal.
Ragozni pedig illene rendesen. -
robyeger
addikt
Lehet hogy ez nem tartozik szervesen a topic témájához, de megköszönném ha bárki tudna adni ötletet vagy javaslatot
: [link]
[Szerkesztve] -
menthor
tag
vki mondja meg nekem, hogy mellyik két pöcköt kell rövidre zárni a táp indításához!!!
Kösszeee -
didyman
őstag
Ventit cserélni a tápban és szabályozni olyan táp esetén, amelyiknek van saját hőmérsékléetfigyelése, egyszerűen hülyeség és a táphalál hosszútávon biztosan termő fája. Pláne egy codegen esetében...
A földeletlen gépházon pedig a tápban található szűrőkondik által normális esetben földre csatolt, egyébként meg félhálózatnyi, de nem életveszélyes (a műszer is képes elhúzni mérés közben) feszültség jelenik meg. -
G5
csendes tag
válasz
Winner_hun #133 üzenetére
utána mennyi időig nem tudtál ennyi?
Mégis a leg tutitt a mikroan lévő kondik kivágnak belöleg egy darabot! ÉS K@rvára fáj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
-
darabka
tag
válasz
Winner_hun #131 üzenetére
PC nyalás? Hehhe, vizuális típusok előnyben...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Winner_hun #129 üzenetére
igen, földeléssel együtt gondoltam... Az a húzó érzés a földelés nélkül érdekes, nekem sikerült ilyen állapotban megfognom egyszerre a radiátor fém részét, meg a gépházat, hát kissé fájt... Aztán rádugtam multimétert, és a radiátor meg földeletlen gépház között aszthiszem 50 volt körüli váltóáramot mért...
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #128 üzenetére
Lehet, hogy így van, de szvsz akkor is el kell vezeni vhova a zavarjeleket. Pl ha nincs földelve a gép, akkor ha gyengén egy ujjal hozzányúlok a táphoz és huzogatom rajta az ujjam, akkor olyan, mintha hmmmm talán egy kicsit bizseregne vagy nemtudom, szal nem siklik a kéz. Ha földelve van, akkor nem érzek semmit, csak a sima fémet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Arról ki mit tud, hogy a táp burkolata, az milyen fémből van, mert egyik tanárom Meklaboros volt, és azt mondta, hogy ez egy speciális fém, amit hengereléssel, és hőkezeléssel alakítanak olyanra, hogy elektromágneses árnyékolást alkosson, és ha ezt valaki elkezdi hajlítgatni, meg alakítani, akkor nagyban csökken árnyékoló képessége, ami meg ugye fontos, mert ezek a kapcsoló üzemü tápok elvileg sok rádiófrekis zavarjelet sugároznak ki, amit elkell nyeletni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
pg012345 #121 üzenetére
miért nem veszel már egy normális tápegységet?
Nah, ha sorba kötöd, akkor mindkettőn 6V feszültség lesz, ami nembiztos, hogy pont a fele fordulatszámot eredményez, láttam olyan 8cm-es ventit, ami pl. csak 9V felet pörgött, de ez ritka... Javaslom a kötögetés helyett hogy adj egy kis WD40-et (fúvókás olajzőspré, az egyik legjobb...) a motornak, a matricát szedd le róla, az alatt van egy gumisapka, ott a tengely alatta, oda dörgess be kis WD40-et, és utánna 90% hogy halakbb lesz az egész...
Az hogy elég lesz-e a légáramlás a tápodnak, az már más tészta, elképzelhető hogy igen, mert a kodegány sosem fog leadni 300W-ot... De én még mindig inkább vennék normális tápot a helyedben... -
Winner_hun
félisten
válasz
[HUN]Tyson #125 üzenetére
Akkor az attól függ.
Lehet, hogy csak egy 3 pines csatlakozóval van a venti rádugva a tápra, akkor mázlid van. Ha nem, akkor esetleg forrasztani kell. De lehet még rosszabb is, amikor forrasztani sem lehet, úgy el van dugva. Akkor ha annyira érdekel, talán szét lehet szedni a tápot, de én ezt nem ajánlom, inkább csípőfogó, csakhát akkor ugye gar... -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Winner_hun #122 üzenetére
oké, és ha a garit figyelmen kívűl hagyjuk? Tehát bontható a táp?
-
csongi
veterán
Van egy codegány 300W-os táp,8cm ventivel. Egy PIII-as gépet hajt tuning nincs. Azon agyaltam, hogy nekem van itthon egy 12cm ventim, és azt beraknám úgy, hogy kivágnám a lemezt és fejre fordítva raknám vissza a tápot. A kérdésem az, hogy gond ha fejjel lefele rakom be. Lehet a 12-s venti is hangos a fordulat miatt? Ha igen, akkor milyen potit érdemes berakni. Azért akarom így csinálni, mert hangos az a 8-as venti, viszont nem akarok most 6-7K kiadni tápra. Ezt a kis barkácsolást szerintem meg tudnám úszni úgy 2.5K-bol.
-
Winner_hun
félisten
válasz
[HUN]Tyson #120 üzenetére
Mert ha az sérült, akkor szerelték a tápot és akkor nincs már rá gar.
Azt, hogy miért ne lenne? Mert nem raknak rá, az én Chieftekemen sem volt mondjuk nálam úgyis tökmind1, nem érdekel a gar, az az első, hogy az elszáll -
pg012345
senior tag
helló van egy 300wattos codegen tápom és vízhűtésem van marha hangos a tápventije de ebbe nem akarok venni újat szóval ha sorba kötök vele egy másik 8cm-s ventit akkor fele akkora fordulaton megy ezt tudom de meglessz a légáramlat ami kell neki?
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Winner_hun #119 üzenetére
Hát a picsa se tudja, de miért ne lenne???
Majd este megnézem otthon. -
Winner_hun
félisten
válasz
[HUN]Tyson #118 üzenetére
A táp burkolatán van az összeillesztéseknél matrica?
-
[HUN]Tyson
senior tag
hali!
Elkezdtem halkítgatni a gépem, és ennek keretében lecseréltem a tápomat egy 400as FSP-re. Akkor ugy tünt hogy de qrva jó halk, de aztán felraktam 1 passzív videohűtőt és egy 1200on pörgő hangtalan Freezer 64 pro-t (meg kiszedtem egy 8ast), és így most ott tartok, hogy megint a táp a leghangosabb.
Van e arra valami módszer, hogy halkítsam a gari elvesztése nélkül? Valahogy jó lenne lassítani a benne levő 12-esen. Meg lehet ezt valahogy oldani?
Hangsúlyozom, a garit nem akarom elveszteni. -
sryman
csendes tag
Hi! Van egy 450W-os Chieftec tápom és nagyon hangosnak találom a ventit benne! Nem azér mer rossz hanem azér mert csend mániás vok
És azt szeretném megkérdezni h nem e tudjátok hol lehet kapni tápba vmi jó halk ventit ?? (12cm-s)
Előre is thx! -
Ferdzsoo
addikt
Mondjuk a PFC- működésének elmagyarázásánál én (akinek ott megáll a tudomása az elektronikáról hogy egy kapcsolót beépítek egy áramkörbe), már bajban voltam a magyar nyelvre való fordításánál, de aki kicsit otthon van a témában biztos nem fogja többet megkérdezni mi is az a PFC tulajdonképpen
-
didyman
őstag
válasz
Csaba_20_ #112 üzenetére
Tekintettel a fentebb írt, régi hozzászólásokra: Ventit cserélni a tápban veszélyes, olykor értelmetlen dolog. Az alacsonyabb fordulat hosszútávon a táp halálát okozhatja, a hőfokvezérlés pedig úgyis feljebb tornssza a lassabb ventit is, ha melege lesz és amíg bírja...
A szenzor eltávolítása a bordáról viszont nagy hülyeség!! -
Csaba_20_
őstag
válasz
Ferdzsoo #111 üzenetére
Ahogy mondod, gyakorlatilag mindegy. Egyedül a 13-as érintkezőnél szokott lenni egy barna vezeték is a narancssárga mellett, ami egy érzékelő vezeték. Tehát ha egy narancssárga kábel mellett van egy barna is(ugyanabba a fém érintkezőbe krimpelve), akkor azt a 13-as helyre rakd!
-
-
D@ni88
addikt
én úgy oldottam meg a tápom hűtését, h alul kapja egy 12cmes ventitől, meg a táp házban lévő végébe tettem egy 8cmes ventit, így a meleg nem is jön vissza a házba, és még jobban is hűti a tápot...gép hátuljánál meg ilyen dróthálós módszer van gyárilag, ott meg csak jön a langyos air
-
Ferdzsoo
addikt
Nah még annyi, hogy hogy az istenbe jegyzem meg melyik tüske hova ment?
Felírogatom a kábelrais meg a csatirais? Hogy amikor visszarakjam tudjam...
Pl számokkal? vagy te hogy csináltad van egyszerűbb megoldás? -
CounterBoci
senior tag
válasz
Ferdzsoo #105 üzenetére
Kis csavarhúzó megfog, két kis pöcköt behajlít, ami megakadályozza a tüske kicsúszását a csatlakozóból, tüskék ki, elvileg már rámegy. (De ha nem a vezetékekere is mechanikusan van rányomva a tüske, azt is kihajlít, kivesz, majd visszahajlít. Pepecs munka, de ingyé' van. Vagy elektronika boltokban ez filléres dolog, veszel újat, és rányomod.)
Mikor visszarakod a csatlakozóba a tüskéket a pöcköket kihajlítod, majd a helyére nyomod. Van akkora rugalmasága, hogy nem fog visszajönni. Nekem működött. -
Ferdzsoo
addikt
Kérdésem lenne.
Kábelharisnyát akarok húzni a tápom 24-tűs alaplapi csatlakozójára.
Probléma: Valamivel el kell távolítani a tüsiket hogy rámenjen a harisnya. Namármost neten találtam direkt ehhez fejlesztett szerszámot, az egyetlen probléma vele hogy 2600FT.
Az meg elég sok. Emiatt nem venném csak meg hogy 10 percig használjam.
Szóval bármien másodlagos megoldást elfogadnék, esetleg tapasztalatokat ki hogy oldotta meg, vagy hogy egyáltalán létezik e alternatív megoldás.
Előre is thx! -
stol
addikt
válasz
CounterBoci #103 üzenetére
Kivitelezhetetlen
Legalábbis, hogy stabilan működjön.
Pláne, ATX-táp méretben. -
CounterBoci
senior tag
Hi
Remélem jó helyen járok.
szóval: az ámítógép tápja ha jól tudom kapcsolóüzemű. Működne-e úgy a dolog, h tekertetek a kellő feszültségekre egy toroidot, graezt-hidak, fesz. stabilizátorok, pufferkondik, ki-be kapcsoló, és kész. gonlodolom kikapcsoláskor (meg bekapcsoláskor) küld vmelyik vezetéken egy impulzust, ezt kéne megfejteni, és máris működne digitális kapcsolóval is. csak ez nem kapcsolóüzemű lenne, de elvileg ugyanazt a feladatot ellátja. És jól is nézne ki egy nagy toroid a plexi mögött. vélemény? -
pIIrash
tag
Sziasztok!
Most kaptam egy PII 400-ast ingyen. És hát jó jó, de marha hangos és jó lenne bekötni az alábbi tápba egy 12-cm-est, mert elég hangos! ( TASK 920- TX )
A kérdés az lenne, hogy mekkora levegőmennyiség kell egy ilyen tápnak, hogy stabilan müködjön!? Mert valami 800-1000 fordulatos, 20-30 CFM-esre gondoltam
[Szerkesztve] -
Szak1
csendes tag
Hi!
vettem egy hőfokszabályzós Coolink 8 centis ventit, ami 30 fok alatt minimumon pörög, 45 fölött pedig maxon. A kettő közt értelemszerűen szabályozza magát.
A kérdés az, hogy hova ragasszam a tápon belül a szenzort?
A., A venti elé nagyjából, hogy a fújt levegőt mérje (nem sok az a 45 fok levegőnél?)
vagy
B., A hűtőbordákra a tápban? (szerintem azok állandóan melegek)
Egy Codegen 420W-os tápom van.
Jó lenne, ha a lehetséges minimumon pörögne a cucc. Háklis vagyok a zajra.
Köszi! -
harry
veterán
válasz
zsoltee10 #97 üzenetére
De a nyákon (a forrasztás helyén) van valami sárga ragacs, gondolom épp azért, h ne forrasztgassuk le (Bővebben: link).
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
óvatosan ki kell forrasztani a nyákból a vezetékeket. egyébként általában a fordulatszabályzó érzékelője rá van ragasztva a bordára, így ha az felmelegszik, nő a venti fordulatszáma. viszont, ha leveszed a bordáról a hőérzékelőt, akkor nem fog forróságot érezni, és nem hangosodik fel a táp.
-
zsoltee10
addikt
Chieftec dragonom van, 7 venti van a házban, de ha netezek, akkor nem megy egyik sem, tehát szellőzés nincs, és elég jól felmelegszik a levegő odabent. viszont ilyenkor a gép nincs terhelve. ha terhelve van, akkor felnyomom a proci venti fordulatát, és elindítom a szellőztető ventiket. a táp egyébként akkor is felhangosodik, ha az asztalon van, és terhelve van. szvsz maradok a dupla ventis megoldásnál, ez nem olyan bonyolult.
-
-
harry
veterán
válasz
zsoltee10 #81 üzenetére
Én itt láttam: Bővebben: link - jelenleg nincs.
Mistralban van! Bővebben: link -
zsoltee10
addikt
Nah, nekem van egy 400W zalman tápom, és terhelés alatt elég rendesen fel hangosodik. mivel ez a legnagyob zajforrás a gépemben, ezért kicsit.
szeretnék egy komolyabb halkítási projektet megvalósítani a gépemen. a vinyót gy silentmaxx hdd hűtő/halkító keretbe rakom, és úgy építem a házba, hogy ne érjen hozzá semmihez. a procin egy Thermalright slk900u hűtő lesz, egy YSTech 9,2cm ventivel 700rpm környékén, ami nem lesz kevés, mert a procim 3200+ órejeln megy 1,45V-n, így nem fog melegedni. már csak a táp maradt.
nem szeretém a garit elveszíteni, és az különben is veszélyes lenne, ha lekötném a ventit 700rpm körül, mert valszeg kevés lenne. viszont a modding kiállításon láttam olyan plexi cuccot táphoz, amin ki van alakítva egy alsó ventinek a hely.
így egy ilyen plexi tetővel kicserélném a gyárit, tennék az aljára egy alacsony fordulatú ventit, így a tápban a hőmérséklet nem emelkedne meg, halk maradna.
a kérdés az, hogy hol lehet ilyen kialakítású tápfedelet venni? talán revoltec volt, ha jól emlékyszem -
-
harry
veterán
420Wos Chieftecet mod - hogyan cseréltétek ki a ventiket? Mivel a nyákra van forrasztva és van rajta vmi sárga cucc ezért kicsit körülményes eltávolítani - főleg a gari miatt. Ti ezt hogy oldottátok meg? Csak simán lekapartátok?
Bővebben: link -
Totyi
őstag
segítsen vki!
-
Totyi
őstag
Nagy kérdésem volna felétek.Van énnékem egy aerocool 550 wattos tápom.Namármost 2 venti van benne,a hátsó nem zajos;az alsó viszont már egy kicsit igen.Ebben a házban vanBővebben: linkHátul még van egy venti,kifelé nyomja a levegőt,ami nem meleg,sem a tápnál,sem a ventinél.Inkább hűvős a kezemnek.Tehát a táp nem meleg.Az alsó ventit szeretném lelassítani egy beforrasztott potival.Nem lesz ettől vmi gáz a tápban?A venti menne,csak lassabban.Elvileg nincs rajta fordulatszám(manuális)szabályozó,auto-n tesz ezt.Nem használnám mindíg így,csak este,meg ha letöltök.Ez így nem lenne para?
-
Majstor
senior tag
Ez nem egy kicsit kockázatos dolog...föleg ha gyengébb tápall szórakozik az ember?
-
Loretto
veterán
halihó.na mivel sikerült minden cuccomat lehalkítani vagy passzivan megoldani, igy máe cska a tép maradt.na ami érdkelne hogy lehetséges hogy akármilyen halk venti van benne mégis hangos?arra gondolok hogy ahogy megtörik a levegő a rácson az ad vmilyen hangot?
ha tenneék 300w codegenbe egy 8cm-es coolink ventit ami 18-20dB azzal halkabb lenne?egy ilyen van a házban és 0 a hangja. -
zLegolas
őstag
Nekem a tápommal kapcsolatban 2 tervem van:
1: A ház felé néző valamelyik oldalára vágok egy csini lyukat, úgy 12-12 centis átmérővel, oszt teszek elé egy régi tápoknál használt venti.rácsot, a felcsavarozós-csini fajtából.
vagy
2: A lyuk elé teszek egy ventit 5-7 V-on.
(Tehát a ház levegőjének nagy része sutty -át a tápon is....)
Meggyőződésem szerint nagyságrenddel jobb lesz a ház és a táp hűtése, mint most. A hangja is csökken, mivel a mostani lyukacsos burkolólemezen átszítt levegő bizony susog, rendesen.
Csak nem nagy kedvem és időm van szétbombázni a gépet...
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
lehet hogy nem említettem de ez a régi fajta ház olyan
hogy a tápot alulról tartja egy jó nagy lemez amit levágni bonyolult lenne nagyon
képzeld el hogy a tápot úgy kell kivenni hogy a helyéről kicsavarozod majd hátrahúzod úgy 10centit és utána a procira vigyázva szépen leemelem a házból
szóval a tápot alulról félig eltakarja egy lemez
ezé nem lehet kívülre rakni sajna -
TeeJay
félisten
utólag megnéztem hogy nálam ez nem kivitelezhető
mert a tápban valami alu lamella túl magas ahhoz hogy még beférjen a venti
a tápon kívülre ventit meg nem tudok rakni sajna
szóval veszek egy 8centis GT-SB bele és az halk is lesz meg levegőt is fog forgatni neki
ennyit tudok csinálni vele -
mr_ricsi
veterán
''megéri 300Wos táp 8centis ventijét 12centisre cserélni???''
Szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni.
Ki kell vágni a táp tetejét. Minden nyílást le kell zárni a dobozon, kivéve a hátul lévőket. (Ott inkább jó alaposan kilyuggatni)
És átfordítani az egész tápot, hogy a 12cm-es venti lefelé nézzen. (Ez 3-4 új, menetes lyuk a csavaroknak.) -
TeeJay
félisten
megéri 300Wos táp 8centis ventijét 12centisre cserélni???
sok vele a baj?
ezt tudnom kéne mert a silent blade 12centis 2000
azon felül meg még nem tudom hogy mi kell ahhoz hogy 12centis ventit rakjak a tápomba
please help -
LLKobe
veterán
Bexarok annak a mustárnak még a weblapja is tré...
mustár/számitogép hütök kellékek/utolsó
[Szerkesztve] -
LLKobe
veterán
Vegyél egy ilyet:
Bővebben: link -
gerlaip
addikt
Vettem egy kétventis (tehelésre emeli a ventik ford. számát) Csíftek tápot. Sajna elég hangos terhelés mellett. Feljebb olvastam, hogyha ventit szeretnék benne cserélni, akkor hasonló légszállításúra cseréljem.
Namost két venti van. Lehet-e azt csinálni, hogy a táp alján lévőt egy alacsonyabb fordulatszámúra cserélem, (csak azért mert van egy elég drága ventim, ami 2100-as fordulaton megy 12 volt mellett is) és a hátsót meg mondjuk egy Glacialtech Silent Blade-re? Vagy ezeknek nem elég nagy a légszállításuk? -
mr_ricsi
veterán
válasz
regergedeon #54 üzenetére
''Szal .. ''
Akkor úgy kell megbarkácsolni a táp hűtését, hogy a venti menet közben is cserélhető legyen. (Pl. kívülre, ráccsal, kivezetett csatlakozóval.) -
regergedeon
csendes tag
Na p1 proci passzivhűtéssel megvan. éjjen.
A tápventi szvsz nem birja tovább 0-24 ben kb. 3 évnél. Szal .. -
Sick Boy
őstag
itt is egy kis táp mod --> Bővebben: link
-
Horbal
őstag
válasz
regergedeon #50 üzenetére
Milyen ventik, milyen hamar
-
mr_ricsi
veterán
válasz
regergedeon #50 üzenetére
''ventik elromlanak elég hamar''
A tápventik??? Még nagyon igénytelen tápokban is hosszú évekeig működnek. -
regergedeon
csendes tag
Jó lenne ha hozzányúlás nélkül nagyon sokideig működne, ventik elromlanak elég hamar, meg azzal együtt jobban porosodik a belseje,...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
regergedeon #48 üzenetére
A pincében úgysem zavar senkit, mi értelme van a zajcsillapításnak?
-
regergedeon
csendes tag
A gép pincében lenne elhelyezve, úgyhogy nem közvetlenül veszélyeztetnék vele embereket
Meg gondoltam hog yott pár fokkal hidegebb van..
IDE vezérlő kártya van ( ez is ISA ), ami a floppyt is vezérli, ezért kell bele, vinyó nincs rákötve ( egy ideig nem is lesz rajta ).
Venti 5 V on elég neki? -
mr_ricsi
veterán
válasz
regergedeon #46 üzenetére
''Ha a táp IC it külön bordákra rakom, lehet teljesen passzívan hűtődniük ?''
Nem biztos, hogy jó ötlet külön bordára rakni őket, mert akkor minden bordát a FET max terheléséhez kell méretezni. (Nincs mindegyik egyidőben maxon terhelve.)
''Házon kívülre kitehetem ezeket?''
Ha valakit ki akarsz nyírni, akkor feltétlenül. Ugyanis 2-n közülük az egyenirányított hálózati fesz. van.
''egy IDE''
Vinyó nincs?
Ha a tápban teljesen megszünteted a légáramlást, ott pillanatok alatt óriási forróság alakul ki. Erre az óriás méretű bordákkal is csak kicsit tudsz befolyással lenni.
Szerintem inkább a venti fordulatszámát kellene csökkentened. -
regergedeon
csendes tag
Ha a táp IC it külön bordákra rakom, lehet teljesen passzívan hűtődniük ?
Egy 200 W os táp, 486 os proci ... gépben összesen 2 hálókártya + egy IDE vezérlő kártya működik. Jelenleg két borda szerű valamivan, amihez hozzávan rögzítve 7 tranzisztor ( ??). Házon kívülre kitehetem ezeket? -
mr_ricsi
veterán
''Nem véletlen, hogy a tápegységeket nem befújósra, hanem kiszívósra méretezik''
''egyben sem találsz befújóst, csak kiszívóst.''
Amit leírtál, csak ''álló'' házakra igaz. Fekvő házban már a ''befúvós'' tápventi a jobb választás, és léteznek is ilyen tápok. (A legelső ATX szabvány is még befúvóst írt elő, mert a procik hűtését is ezzel képzelték megoldani, de aztán gyorsan rájöttek, hogy álló házban gondok vannak.) -
HM21
tag
''Nem befúvósra, hanem kiszívósra tervezik őket''
- Ez alapból egy 2 ventis táp volt, ahol az alsó venti BEFÚJJA a levegőt. (Egyébként az összes 12 centis táp is befele tolja a levegőt) Az az alsó venti mindössze 1,5 centi magas volt , így nem mozgatott túl sok levegőt... Moddolás előtt a táp ha hosszú időn át volt járatva, akkor HANGOS volt.(Függetlenül a terheléstől, tehát windows alól, miközben csak letöltést végez a gép). Ez volt már az egyetlen hangforrás a gépemben, idegesített. Nem gondolom hogy jobbat alkottam a gyári megoldásnál, mindössze HALKABBAT. Én szeretek zavartalanul aludni este, és nem akarom a táp hangját hallani. Hogy milyen forrók a cuccok belül? Őszintén mondom nem tudom, még nem taperoltam meg belülről üzem közben
Azt tudom, hogy a doboz langyos, és meleg lenegőt fúj ki. A Feszültségek atom stabilak. A Chieftek pedig elég rendesen túlméretezi a cuccokat amiket a tápba épít, úgyhogy nem hiszem hogy tönkre fog menni- Persze lehet hogy nincs igazam, akkor ígyjártam. Tisztában vagyok azzal hogy a tápom életével játszom, saját felelősségre csináltam, bejött.
[Szerkesztve] -
vfo7
senior tag
Az egy dolog, hogy meleg levegő jön ki belőle, de egyszer próbáld megfogni azt a hűtőbordát, ami a tápban a meleget csinálja. Megégetné a kezed.
A félvezetők általában 200 fokos réteghőmérsékletet kibírnak, ami a hűtőbordán 60-70 foknak felel meg, de az elkók nem. Ha melegük van, rohamosan kiszáradnak és elvesztik a kapacitásukat. Ez egy folyamat, ami típustól és minőségtől függően néhány hónaptól 1-1,5 évig terjedhet - ha forró környezetben kénytelenek működni. A kapcsolóüzemű tápokban a kondenzátoroknak kritikus szerepük van és a legtöbb táphiba kondihiba miatt következik be.
Nem véletlen, hogy a tápegységeket nem befújósra, hanem kiszívósra méretezik, ugyanis másképpen áramlik a levegő. Hidd el, hogy az ilyen sufnimodok lehet, hogy jóérzéssel töltik el a fusert, mert lám jobbat csinált mint a gyár, de a gyáriak hosszú kísérletsorozatok következményeképpen hozták létre pont azt a struktúrát, amit látsz. Az sem véletlen, hogy az összes ventis táp lényegében egy koncepcióra épül és egyben sem találsz befújóst, csak kiszívóst.
Úgyhogy én nem szívesen dolgoznék a te befelé fújós gépeden. -
-
vfo7
senior tag
válasz
_Volkovy_ #36 üzenetére
Ez szerintem hülyeség volt. Ha a tápventit nem tudod szabályozni, ha pl. játszol, vagy renderelsz, pillanatok alatt felforrósodik és hamar tönkremegy. Nálam egy 360-as Chieftec megy, 2,8C + a szokásos dolgok, de ha pl. DVD-t vagy AVI-t kódolok órákig, legalább 10 V-ra fel kell kapcsolnom a prociventit és a tápventit is, hogy újra beálljon a hőegyensúly. A ház Casetek és van venti elöl-hátul, a procinak meg köcsög-Zalman (7000 alcu)
Amit te csináltál legfeljebb akkor jó, ha Office-t használsz, különben nagyon felmelegszik és a táp meg a proci tápellátásának az elkói kiszáradnak, elvesztik a kapacitásukat, majd csendben elhaláloznak, magukkal rántva az általuk szűrt áramkör(ök)et. -
gery03
senior tag
válasz
_Volkovy_ #36 üzenetére
Volkovy: Nekem a samsung vinyómhoz működött ez az ibm/maxtor vinyókhoz kifejlesztett hangcsökkentő cucc. Eléggé volt hangja a samsungnak, de így 0 lett.
Nem az acoustic managmentet használtam (nem volt floppym), hanem egy chip magazinhoz adott mentőöv nevű cd-n volt rajta ez a tool.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Elkezdtem csendesíteni drasztikus módszerekkel.
Szétkaptam a tápot,a benne eredetileg lévő ventit kikaptam,beraktam egy befelé fújó standard 8centis ventit,és 5V-ra kötöttem.
Tehát 5V-on fújja be a tápba hátulról a kinti szobahőmérsékletű levegőt.Elég ez a légáramlat neki?300W DTK táp.
A prociventit is 5V-ra kötöttem,az se zavar sok vizet.
A HDD-m kurvahangos lett így,arra mit lehetne kitalálni?Samsunghoz nincs valami csendesítő progi,mint az IBM/Maxtor pároshoz?
A vége offtopic lett,de sebaj.. -
Integra
titán
legjobb táp modding!!!!!!!!
fogok egy 12-es fekete alkoholos filcet és bazi nagy X-et rajzolok a matricára!!!!
aztán befeketítem az egészet. így már a feliratot sem lehet elolvasni sem, de nem ám!!!!!
ekkora moddingot csávókáim!!!!!!!
ezt próbáljátok meg utánozni -
duracell89
senior tag
annak adta el a mistral
LOL
-
Keitaro
addikt
válasz
duracell89 #31 üzenetére
Nem szóltam
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
válasz
duracell89 #31 üzenetére
és ez neked pro(végülis az LELE PRO-ja )
-
duracell89
senior tag
alap 200/200 de most tuningolva megy 246/220-on
-
Keitaro
addikt
válasz
duracell89 #29 üzenetére
Bocs, hogy offolok kicsit, de a 9200Pro-d milyen órajelekkel megy?
Senkinél nem láttam még gondoltam itt az ideje megtudni ^^ -
duracell89
senior tag
Megoldottam!
Már forog is!!! -
duracell89
senior tag
nincs rossz ventiről drótom hogy csináljam?
-
duracell89
senior tag
két vékonyka kábele van, egy fekete, és egy piros
hogy rakjam 12V-re? -
Flashy
veterán
válasz
duracell89 #25 üzenetére
1 éves táp nem régi... régi az a 8 éves, aminek a ventijéből én csinálok házhűtőt
a ventik 12V-tal mennek, úgy adsz neki ahogy akarsz. én rossz ventiről vágom le a drótot. -
duracell89
senior tag
hello
bocsi, ha nem teljesen ide vág a kérdésem, de azért felteszem:
Hogyan tudnám megoldani azt, h egy régi (1éves) tápból kiszedett 8*8-as venti a gépbe építve rendszerhűtő ventillátorként használjam?
Milyen erőforrás kell neki (esetleg alaplapról 3pinesre gondoltam)?
Segítsetek! -
mr_ricsi
veterán
''A plexi érintésvédelmileg miben befolyásol?''
A táp alapban ''nullázós'' érintésvédelmű, viszont ha nemvezető anyagból készül a külseje, akkor át kell alakítani ''kettős szigetelésűvé''. (Viszont a gépház többi része továbbra is marad ''nullázós'', ezért meg kell oldani a földelővezeték összekötését a fém házzal.
Nem lehetetlen megcsinálni, csak kicsit dolgozni kell rajta. (Meg persze érteni hozzá) -
Bővebben: link
check this out...
nekem ez az oldal tetszik a legjobban.csak mod cuccok vannak, csak kár h nem lehet Mo-ra rendelni... -
melyiken? ;)
-
I_Am
veterán
Bővebben: link ezt árulják.
Legalábbis amikor voltam náluk, akkor árulták. Szerintem hivd fel őket, ugy konkrétabbat meg lehet tudni, mint az onlány listából. Ha nincs most nekik, akkor meg megmondják be tudják-e még szerezni.
[Szerkesztve] -
roPHka
senior tag
I Am : én keresgéltem a honlapon de nem találtam semmit
[Szerkesztve] -
ezt nézd meg. én sztem ez alapján fogom megbuherálni... -
I_Am
veterán
Én náluk láttam mikor ventiket vettem. -
roPHka
senior tag
és valahogy az egész fedőlapot nem lehetne kicserélni plexire?
-
roPHka
senior tag
köszi
-
roPHka
senior tag
itt találtam egy oldalt, ahol egy tápegységet teszteltek. Ugyanaz a venti van benne (típusszámra is) :
A ventiről röviden ennyit ír :
32 CFM, 26 dBA @ 1M, 2500 RPM Max
mi az a 32CFM, és a @ 1M ?
[Szerkesztve] -
Gamespy™
tag
lehet másmilyen venit is belerakni!
-
roPHka
senior tag
A héten megvettem a PH! egyik házigazdájának a házát (számítógépházát)
, egy Aopen H600B Black Pearl-t. Nagyon szép ház, nekem bejön
A ház külseje, és a benne található kevés modding (uv, ledes venti, plexi ablak...) a tápegység moddolására késztet(ett).
Sajna most nincs pénzem igényes/új tápegységre, ezért az eddigi KME 300W-os tápomat szeretném kicsit átmódosítani.
A tápegységben lévő eddigi ventit valamilyen led-esre szeretném kicserélni, illetve szeretném a táp fedőlemezét plexiből vagy plexisre megcsinálni.
A történet ennyi, hogyan is kezdjek hozzá?
Az eddigi ventilátor 12V; 0.15A-os volt. Ugyanilyen 0.15A-osat kell beszereznem, vagy jó lesz más értékkel rendelkező is?
Plexi modding, hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hővezető paszták
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged