- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Winner_hun #129 üzenetére
igen, földeléssel együtt gondoltam... Az a húzó érzés a földelés nélkül érdekes, nekem sikerült ilyen állapotban megfognom egyszerre a radiátor fém részét, meg a gépházat, hát kissé fájt... Aztán rádugtam multimétert, és a radiátor meg földeletlen gépház között aszthiszem 50 volt körüli váltóáramot mért...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Arról ki mit tud, hogy a táp burkolata, az milyen fémből van, mert egyik tanárom Meklaboros volt, és azt mondta, hogy ez egy speciális fém, amit hengereléssel, és hőkezeléssel alakítanak olyanra, hogy elektromágneses árnyékolást alkosson, és ha ezt valaki elkezdi hajlítgatni, meg alakítani, akkor nagyban csökken árnyékoló képessége, ami meg ugye fontos, mert ezek a kapcsoló üzemü tápok elvileg sok rádiófrekis zavarjelet sugároznak ki, amit elkell nyeletni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
pg012345 #121 üzenetére
miért nem veszel már egy normális tápegységet?
Nah, ha sorba kötöd, akkor mindkettőn 6V feszültség lesz, ami nembiztos, hogy pont a fele fordulatszámot eredményez, láttam olyan 8cm-es ventit, ami pl. csak 9V felet pörgött, de ez ritka... Javaslom a kötögetés helyett hogy adj egy kis WD40-et (fúvókás olajzőspré, az egyik legjobb...) a motornak, a matricát szedd le róla, az alatt van egy gumisapka, ott a tengely alatta, oda dörgess be kis WD40-et, és utánna 90% hogy halakbb lesz az egész...
Az hogy elég lesz-e a légáramlás a tápodnak, az már más tészta, elképzelhető hogy igen, mert a kodegány sosem fog leadni 300W-ot... De én még mindig inkább vennék normális tápot a helyedben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest