Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz vfo7 #43 üzenetére

''Nem véletlen, hogy a tápegységeket nem befújósra, hanem kiszívósra méretezik''
    ''egyben sem találsz befújóst, csak kiszívóst.''

Amit leírtál, csak ''álló'' házakra igaz. Fekvő házban már a ''befúvós'' tápventi a jobb választás, és léteznek is ilyen tápok. (A legelső ATX szabvány is még befúvóst írt elő, mert a procik hűtését is ezzel képzelték megoldani, de aztán gyorsan rájöttek, hogy álló házban gondok vannak.)

• HM21

tag

válasz vfo7 #43 üzenetére

''Nem befúvósra, hanem kiszívósra tervezik őket''

- Ez alapból egy 2 ventis táp volt, ahol az alsó venti BEFÚJJA a levegőt. (Egyébként az összes 12 centis táp is befele tolja a levegőt:U) Az az alsó venti mindössze 1,5 centi magas volt , így nem mozgatott túl sok levegőt... Moddolás előtt a táp ha hosszú időn át volt járatva, akkor HANGOS volt.(Függetlenül a terheléstől, tehát windows alól, miközben csak letöltést végez a gép). Ez volt már az egyetlen hangforrás a gépemben, idegesített. Nem gondolom hogy jobbat alkottam a gyári megoldásnál, mindössze HALKABBAT. Én szeretek zavartalanul aludni este, és nem akarom a táp hangját hallani. Hogy milyen forrók a cuccok belül? Őszintén mondom nem tudom, még nem taperoltam meg belülről üzem közben:DDD
    Azt tudom, hogy a doboz langyos, és meleg lenegőt fúj ki. A Feszültségek atom stabilak. A Chieftek pedig elég rendesen túlméretezi a cuccokat amiket a tápba épít, úgyhogy nem hiszem hogy tönkre fog menni- Persze lehet hogy nincs igazam, akkor ígyjártam. Tisztában vagyok azzal hogy a tápom életével játszom, saját felelősségre csináltam, bejött.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák