Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboj
tag
Valaki megadná ennek a facebook csoportnak az elérhetőségét? Akár itt, akár privátban. Köszi!
-
Bullitz
aktív tag
Gémklubbál már beszéltem, sajnos nem tudta egyik beszállítójuk sem megmondani lesz-e, ahogy néztem a BGG fórumot ott is tanácstalan mindenki. Ha lesz is szerintem reprint kell hozzá.. az meg mikor fog megtörténni...... talán soha.
LFG fórumon írtam de más is írt rajtam kívül, szerintem magyarországon nem igen akarja senki eladni -
maross
nagyúr
válasz
Bullitz #1690 üzenetére
Ha ennyi a kulonbseg, akkor mindenkeppen roll. race for the galaxyt hasznaltan erdemes ilyen arak mellett. irj a tarsasjatek csoportba, hogy keresel, a 20k ember kozul csak megszan valaki, 7000ft korul realis, +1-2 ezres hiány felár. Vagy gemklubbol rendelsz 10k (-1k kedvezmeny), es jon amikor jon.
-
maross
nagyúr
válasz
Bullitz #1688 üzenetére
Persze, megvan, mindkettot nagyon szeretjuk, es kellokeppen kulonbozoek ahhoz, hogy elferjenek a polcon. Nemreg vettem ambition kiegeszitot hozza, de az még nem kerult sorra. Hallottam olyan velemenyt is hogy "csak azzal az igazi", nekem nem volt hianyerzetem alapjatek soran sem.
-
Bullitz
aktív tag
Roll For The Galaxy-t próbáltátok?
Nagyon vadászom az új engine builderemet..Mivel a Race beszerezhetetlen, ezért utána néztem ennek, sokak szerint jobb, sokan pedig (lehet csak ragaszkodnak), a régebbi jobb.
Viszont nem occsó 15 lepedőért.
-
Ilidzser
tag
Sziasztok!
A Res Arcana játékot nagyon dícsértétek. Ebben mi a különleges, vagy mitől más, ami kiemeli most a többi kártyajáték közül?
Én valamiért ezt most így nem látom... -
maross
nagyúr
vengefulon mar megint van par nyalcsorgato tetel...kar hogy mar 5000dkk a rendelesi hatar az ingyen postahoz, gyorsan megtornék ha feleannyi lenne.
-
Mr.Csizmás
titán
rózsadomb center spar: Colorado 2399
-
Azie
őstag
Planettel mik a tapasztalatok?
-
maross
nagyúr
nehogy marsba vagy akar feleolyan bonyolultba/hosszuba belekezdj. dixit, 5 minute dungeon. nalam a tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon-nagyon-nagyon konnyuekkel lehet csak bevonzani az embereket, kulonben paran kozuluk a szemuket forgatjak majd, es demoralizaljak a csapatot.
-
DJGABI
addikt
Scythe helyett My little scythe?
Santorini nagyon ilyen sakkozós, elsőre nekünk uncsi volt, de lehet még elő lesz véve. + az inkább 2 főre optimalizált
Carcassonne-ból az alap is tök jó, de a Safari talán picit még élvezetesebb, minimálisan összetettebb is, ha nem szeretnél kiegészítőket vásárolgatni szerintem érdemesebb utóbbiba beleugrani.többihez nem tudok hozzászólni. (Exploding kittens, Hanabi, Fedőnevek, Bang ilyen partijátékok esetleg?)
-
tuki2200
senior tag
Carcassonne, Azul, Century, Imhotep, Dixit. Csak én ezeket azért nem szeretem, mert társaságfüggő az élvezeti értékük, ha olyan a banda, akkor lehet nagyon jó, de nagyon rossz is. Ha szeretik a sci-fit, lehet megpróbálnám a Mars Terraformálását.
Én a családot a Trónok Harca Rizikóval húztam be, ismert brand, mindenki nézi a sorozatot, tudnak azonosulni vele, nem volt idegen, tudta mindenki miről/kikről van szó. A játék mechanika is egyszerű, nem kell sokmindent megjegyezni, de mégis több mint a Monopoly amit eddig ismertek. Utánna meg jöttek az összetettebbek..
-
Bullitz
aktív tag
Évszakok-ról vélemény? Eddig elkerülte a figyelmemet, de sajnos ma sincs annyi meló ami miatt ne érnék rá olvasni
Esetleg valakinek eladó példány? Illetve eladó Quadropolis?) (mondjuk akik 15 ojróért vették philiről?
)
-
Azie
őstag
A [listám]ról melyik az az 5 játék szerintetek, amit legkönnyebb tanítani társas-szűzeknek, illetve élveznék is (és nem aludnának be szabálymagyarázatnál, vagy nem borítanák rám a pakkot)? 3-5 játékos lenne, 40+ korosztály, illetve lehet, hogy a gyerekek (is), akik 18 körüliek.
-
maross
nagyúr
welcome to / köszöntünk... c jatekot nezegessetek még, boven van olyan jo mint a ganz schön, és kevesbe szaraz az egesz
szinten gemklub, 6500- 15% kedvezmény mert aranymedalos jatek, kb 5500-ert behuzhato. Hasonlo aron van tarsasnavigator.hu -n is, es lehet megjelenik hamarosan még egy-ket helyen. kb 45 perc egy parti, nagy kedvenc ez is.
-
DJGABI
addikt
ganz schön clever nekünk is bejött, itteni ajánlásra behúztam, asszonynál beütött a "csak még egy kört" effekt, vasárnap délután egy pillanat alatt elrepült, azt mondta eddig ez a legjobb. bár nem mostanában társasoztunk.
múlt héten pesten voltam, ha lett volna valamelyik közeli boltban, doppelt húzom be. bár ahogy nézem magyar leírás még nincs ahhoz
-
Bullitz
aktív tag
Ha szigorúan véve kéne a Mars-hoz hasonló társast ajánlanotok, mi lenne az?
Raiders-nél ugyanúgy, ahogy az Architects-nél a grafika fogott meg, de nem vagyok biztos benne, hogy a rengeteg jobbnál jobb játék mellé kéne még ez, csak ez a borzasztó vágy a vásárlás iránt leküzdhetetlen néha.
Most nagyon az engine buildereket, kártyajátékokat nézem 2 napja, de egyelőre nem tudom. Kicsit azt is észrevettem, hogy belebuzultam a BGG top100-ba.. pedig helytelen döntés lenne, 2 hete kipróbáltuk végre a potom 3.000.- Ft-ért vásárolt Chicago Express-t.. és az valami borzasztó jó játék, abszolút top 20-as kategória nálam, és mégis lőtávolba sincs BGG-n.
-
Bugarov
aktív tag
-
Milán13
tag
Clank!-hez még annyit, hogy tényleg kevés a lapkidobás a palidból, engem ez el kezdett zavarni. A másik problémám, hogy nekem unalmassá vált a játék két fővel. Szerintem inkább 3-4 az ajánlott játékosszám.
Most a Thunderstone Quest (ala maross phili) fog terítékre kerülni, mint deckbuilding, sokat várok tőle.Raiders of the North Sea: nagyon megfogott a játék. Kimondottan szeretem a munkáslehelyezős mechanikát. Az alap játék könnyed, szvsz két fővel is tök jól működik. A kiegek fantasztikus módon mélyítik a játékot.
Javaslom a témában a draft yt csatorna három videóját megnézni. Nem mellesleg az alap és a FoF kieg magyar szabálya is elérhető a videók alatt.
Aki a gyűjtő szenvedélyét élné ki, elég sok extra promot lehet összevadászni a játékhoz. -
maross
nagyúr
válasz
Bugarov #1636 üzenetére
150 euros rendeles folott 5 euro a posta, ezert szoktunk mindig kozosen rendelni philirol. Azt az 5 eurot amugy is en szoktam fizetni az oldalon kapott pontokbol, de igy kulon orom
.
amcsiknal nagyonnagyonnagyon sok cucc szuperolcsos-joarasitott, kar nezni, de tenyleg. semmi jo nem lehet belole, csak csopog a sarga irigyseg
. neha vannak "konteneres" rendelesek, de macerasak, honapok mire ideer, es ramaszik afa, vam, kitudjami, ezekbe nem szoktam beszallni, de vallalkozo kedvuek elore.
-
Bugarov
aktív tag
"ami hiba volt az alapban, azt kijavították" - most kiváncsi lettem, hogy milyen különbségek vannak
4-en is lehet pörgetni egyébként, ha már kicsit jobban ismeritek a lapokat
A lapkidobó lehetőség pedig tényleg kevés, nem csak elsőre; egy-két lap van csak amivel dobni lehet (meg talán két token a huszonikszből). Annak örültem volna a legjobban, ha ezen változtatnak, de ezek szerint akkor ehhez nem nyúltak.
-
D4v3
őstag
válasz
Bullitz #1617 üzenetére
Én pont nem olyan rég hoztam el a Szellemből az ő használt példányukat, aminek kb. csak a dobozán látszik, hogy volt valaha is valakinél. Így asszem 15-öt fizettem, ami még mindig kicsit húzós szerintem, de a játék ettől még tök jó. Négyen próbáltuk először, sajnos a holtidő itt már jelen van, de persze első alkalom lévén lassabb is volt mindenki. Viszont a kritikák alapján a Space gyakorlatilag egy Clank! 1.5, ami hiba volt az alapban, azt itt kijavították. Kicsit talán kevésnek tűnt elsőre a lap kidobó lehetőség (Star Realms-ben ugye ez a scrap), így nem éreztem nagyon azt, hogy valami felé tényleg épülne a deckem, mert jó vaskos volt a játék végére
De fogunk még játszani vele (plusz mobilos app-al solo mód is van), úgyhogy még kitapaszalom jobban nyilván. Mindenesetre elsőre nekem bejött, rengeteg lap (telis-tele sci-fi utalásokkal), moduláris pályaelemek, több jónak tűnő stratégia, ami irányba elindulhatsz (maradsz hátul és felvásárolsz kártyákat és a végén valami értéktelenebb cuccal menekülsz ki, bemész a legvégére teleportálgatva és gyorsan próbálod letudni plusz ugye ott vannak a jól érezhető deck building sémák is a lapokon, amiket elkezdhetsz gyűjteni stb.).
Én elsőre egy 7/10-et adnék neki biztosan, de még bőven van kiismerni való benne. -
Azie
őstag
kiss péter csinál most philit, berakattam egy flickem dow-t kóddal, elvileg van megint nekik. ha van van, ha nincs nincs. semmi új akciósat nem láttam.
ami kb a wishlistem a rengeteg utóbbi ks mellett ha lát vki jóárasítva:
M&M: Seas of Glory (kieg)
Explorers of The North Sea (alap)
Feudum alap (retail alap)
Evolution: Climate (alap) -
maross
nagyúr
philiberten ha lattok valami kihagyhatatlant a kozeljovoben, szoljatok, es ha engem is erdekelne szervezek egy kozoset. A legutobbi jol sikerult rendeles utan megdobtak 5 euros fajdalomdij-kuponnal, ami pont fedezi majd a kovetkezo postat
.
-
maross
nagyúr
válasz
tomee007007 #1620 üzenetére
probalkozz direwild-dal, paromnak most ez a kedvence
-
Bugarov
aktív tag
válasz
tomee007007 #1620 üzenetére
Én meg nagyjából semmivel... Jól beleválasztottam
-
Bullitz
aktív tag
válasz
Bugarov #1618 üzenetére
Imádja a Mars terraformálását, és nagyon tetszett neki mind a 2 játék ami lement eddig a Gaia projekttel. Szóval azt gondolom az űrhajós téma tetszene neki. Néztem a Star Realms-et meg a Hero Realms-et is, nekem utóbbi tematikára jobban bejön.. de ez csak külcsíny, gondolom nagyrészt ugyanaz a kettő.
Viszont star realms-et sehol nem látok készleten. -
Bugarov
aktív tag
válasz
Bullitz #1615 üzenetére
A Királyi Áru más tészta : engine building. Két doboz cigi áráért ajándék : amíg a 'valami komolyabb'-on agyalsz, addig nyugodtan megveheted, mert nagyon jó játék.
(Persze ez is magyarul van meg, és ehhez is régóta nézem a kiegészítőket, amik nem tudom, mennyire fognak elütni a magyar kiadás lapjaitól)
Star Realms esetleg Dominion helyett? Nem drága az se, és deckbuilding klasszikus.
Szerk: látom már, asszony ízlésének is meg kell felelni, ezért az űrhajós téma miatt nem biztos, hogy bejön(Klank! tényleg nem olcsó, de kizártnak tartom, hogy 11-ért ne tudd majd eladni, három rugót meg akkor is megér, ha csak egy estét üttök el vele.)
-
Bullitz
aktív tag
Köszönöm!
MEglátjuk.
Clank! in space-t valaki próbálta? overall úgy látom jobban tetszik annak, aki már játszott mind a kettővel.
Bár ezt még nehezebb lenne eladni mivel csak angol van
Úgy érzem magam mint egy partra vetett vergődő hal.
Kell egy jó deckbuilder, amire az asszony is rábólint, bár neki szerintem jó eséllyel nagy része tetszhet, nála a tematika többet számít mint nálam. -
Bullitz
aktív tag
Esetleg a Királyi áru jó kiinduló pont lehet deckbuildingre?? Vagy inkább vágjak bele valami komolyabba?
Most végig néztem, de a Dominiont szinte esélytelen beszerezni, se magyarul se angolul, se az intrika nincs sehol. Klank-ért kicsit soknak találom a 14 rugót, főleg ha nem tetszik és nem tudom eladni, de régóta szemezek már vele. -
Bugarov
aktív tag
Igen, baromi sok a lap, nem ér annyit, hogy felvédőzzem... A másik, hogy gyakran kell keverni, ami védővel nagyon idegesít.
(Meg egyébként is, védőzött kártyával játszani olyan, mint kotonnal akciózni - nem az igazi
)
Lehet az lesz a vége, hogy veszek egy angol alapjátékot, ha látok valahol jó áron hirdetve.
-
Azie
őstag
válasz
Bugarov #1611 üzenetére
én is magyart vettem és kibontás után szembesültem a problémáddal
viszont én nem tervezek egyelőre kieget venni hozzá. Ami megoldás amúgy, a deck protector, mondjuk a 3-400 lapot felshieldezni premiumba az nem olcsó mulatság. - persze magicnél sem volt az, amikor kellett tesztdeck, meg minden formátumra, meg nagyjátékra is pakli
-
Bugarov
aktív tag
válasz
Bullitz #1606 üzenetére
Én a Klank!-ot nagyon ajánlom, nálunk óriási kedvenc. A legtöbb játék egy-két partit él meg maximum, de ez rendszeresen előkerül. Ami nekem nagyon tetszik, hogy a táblás részt ötvözi a pakliépítéssel, és ilyen játékból azért nem sok van. Számomra a pakliépítős része is elég "mély", bár bevallom, tisztán pakliépítésből én még csak a Star Realms-t próbáltam, a Legendary sorozat eddig kimaradt. Amivel a tábla + pakliépítés műfajból össze tudom hasonlítani, az a Quest for El Dorado, de azt közel se éreztem annyira izgalmasnak, mint a Klank!-et. Megvan még a Tyrants of the Underdark is, de mivel az konfrontatív, így még nem került sorra (főleg a kölykökkel játszok, akik egyelőre nem tűrik a direkt konfrontációt).
Amit így utólag másképp csinálnék, az az, hogy az angol verziót venném belőle, mert így, hogy a magyar van meg, az angol nyelvű kiegészítők elütnek a magyar kártyáktól (az egyiknek Clank! van a hátoldalán, a másiknak Klank!, így tudni, milyen típusú kártya következik).
Még turbóztam is rajta: az eredeti béna meeple-k helyett a Massive Darkness figuráit használjuk hozzá, nagyot dob a játékélményen.
Amivel most szemezek - és pakliépítős - az a Hogwarts Battle, mert a Harry Potter láz most érte el a gyerekeket, így ahhoz is le tudom majd őket ültetni - itt azon filózok, hogy megvárjam-e a magyar megjelenést, vagy vegyem inkább az angolt (hogy ne szívjak megint a kiegészítőkkel). -
-
Bullitz
aktív tag
Facebookon nem vagyok, messziről kerülöm. Maximum a public csoportot szoktam olvasni, leginkább megjelenések, KS miatt
Általában hála istennek a kérdéseimre itt is mindig találok választ!
-
Azie
őstag
válasz
Bullitz #1606 üzenetére
klank megvan, egyszer játszottuk, mindenkinek tetszett, nem nagy gamerek. inkább partijáték, nem túl mély a pakliépítős része, persze fontos eleme a játéknak, mert az alapján haladsz. De messze nem a "klasszikus" pakliépítő. Mondjuk a drágakövek jó része véletlen a dobozban maradt, a végén derült ki
A társas >bank nálam is megvan.
a héten elkezdtem hallgatni győri zoliék podcastját is, tanulságos, hasznos, vannak jó tippek benne. javaslom a fb csoportot (iS), ott tuti többen és jobban tudnak segíteni.
-
doc
nagyúr
válasz
Bullitz #1606 üzenetére
Nekem pakliepitosbol bejonnek a Legendary jatekok, sokfele van (Marveltol X-aktakon es Buffyn keresztul Fireflyig rengeteg fele).
Elegge komplex jatekokat soroltal fel, egyszeru, lightos filler is erdekel a temaban? Mert pl. Splendor az egy ultralight set collection/engine buildernek is elmegy
Komolyabb engine buildernek meg mondjuk Alien Artifacts?
-
Bullitz
aktív tag
Mivel a bankba nem látom értelmét fektetni, ezért inkább több társast veszek.
Segítsééég: tegnap végig gondoltam, hogy nagyjából mi a kedvenc mechanikánk asszonnyal, és leszűkítettem az engine building és pakli építésre. (MT, Korokon át pl.), egy-két munkáslehelyezőst is szeretünk, de Ő pl. kifejezetten utálja a sok megkötést, és feszültséget, pl. Agricola, meg némileg a Tzolkinba is van.Szóóóóval eddig nem értettem, hogy lehet pakliépítéssel és kizárólag kártyákkal "társasozni", nálam ez inkább kártyajáték sem mint BOARDgame, de rá kellett jönnöm, hogy a MT közbe is túlképp ezt csináljuk kiegészítve egy központi táblával..
Kérdés: mit ajánlotok, ami a legjobb vagy a legjobbak között van a kategóriában? Szemezgetek a Dominion-nal, de ahogy látom magyarul lehetetlen beszerezni, és angolul sem sokkal könnyebb.
Klank! van magyarul, de nem tudom ez mennyire valós deckbuilding a fentihez hasonlítva?
Mit tudnátok ajánlani még? Race for The Galaxy a sok ikon miatt nem igazán tetszik, így azt passzolnám mielőtt valaki azt írjaJa és még egy kérdés, engine buildingbe is szívesen fogadok egy két tippet.
Lorenzo Il Magnifico munkáslehelyezés, vagy inkább engine building?Köszi előre is!
Z -
Azie
őstag
kikerültek a meta ehavi akciósai
-
Azie
őstag
FBn lassan zárul a munchkin dungeon közös rendelés, ha valaki még érdekelt lehet benne.
-
Azie
őstag
éjfélig thalia-n -20% van
Thalia Germany is running a 20% discount on games today with voucher code OSTERN20APRIL.
Code valid till midnight CET (11pm BST).Gloomhaven 112€ (English version), which is about £96
https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/ID97091876.ht... -
Tristis
őstag
válasz
Bullitz #1589 üzenetére
Raiders megvan. Kellemes kis játék, fő előnye, hogy ketten is jó. Kicsit lehatárolt a variációs lehetősége köre. Az önfeláldozás sokszor nem annyira éri meg, így igazából egy fő pászta van, amivel lehet nyerni. Ezekkel együtt is egy nagyon kellemes játék és még nem szorult ki a rendkívül szigorú darabszámlimitünkből. Tapasztalt játékosok lenyomják kb. 1 óra alatt. Nincs verekedés egymással. Nincs belőle magyar, de nagyon kevés nyelvtudás kell hozzá. Szine 0. Van egy jó kiegje, de úgy már mocsok drága, de úgy 8.3-as játék.
Architechts, igen jön magyarul. Az ára szerintem ugyanannyi lesz, mint a Raiders-é. 2-en nem jó, 3-an már ok, 4-5 kiváló. Pörgős, nagyon érdekes mechanika van benne.
Ha sokat játszotok ketten mindent figyelembe véve lehet megvenném a Raiders-t. Annyira gyönyörű játék, fém pénz stb.
Yokohama: az Istanbul-hoz hasonlítják ránézésre de azt mondják, hogy inkább a Castles of Burgundy-val mutat rokonságot. Ami engem riaszt az az, hogy csunyácska és ilyen komplexitással vannak iszonyatosan jó játékok. Mondjuk azok mechanikája más....
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari