- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz joergie #3898 üzenetére
ha te szopatásnak érzed azt hogy mpeg4-el jobb minőséget lehet elérni akkor fura vagy...
én speciel kifejezetten örülök hogy T-home mpeg4-et választott a SAT TV-hez mert így kristálytiszta szép képet nézünk tányéros tévével isnézd meg a DIGITV-t vagy UPC Direct-et ott meg elég ratyi a kép az mpeg2 miatt...
sőt a jövőben valszeg az mpeg4 is elavult lesz majd és jön helyette H.264 vagy X.264 szerintem ami mégjobb
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
joergie
őstag
aha. én meg tudnám behozni tonnaszámra az mpeg2es freeview-ot. mpeg4-et meg nem gyártanak mert egyelőre mindenhol mpeg2 van európában, (földfelszini musorszorásról van szó), rajtunk kivul tudtommal franciaországban van csak mpeg4 még...és ugyebár 2012ig el kéne terjednie, főleg a szegényebb rétegekben, mert azok nézik az ingyentv-t. no mind1, ez már régen nem arról szól, amiről a topipknak kell.
szóval szép és jó az mpeg4, csak épp azokhoz nem fog eljutni a technika, akihez kéne.nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
c41r0^
őstag
nekem ugyan nincs szükségem 3 STB-re...csak próbálok segíteni nekik
ami nekik kell és eddig nem írtam le: 2 Mbites stabil, forgalomkorlát nélküli net, 2 TV-n fogható adás (eddig UPCnél voltak analóg kábelen, tehát az EPG és a digitális is újdonság lesz)
tehát ez a két csomag lenne jó, ezt kiokoskodtuk:
a, kábelTV családi csomag 2 TVn, pl. egyik digitálisan, STB-vel, másik csak analóg, ez bőven jó lenne + 2 Mbit-es forgalomkorlát nélküli kábelnet + kábeltelefon
b, SatTV családi csomag, 2 TVn 2 STB és digitális ugye emiatt mindkettő, 2 Mbites Solo Happy ADSL forgalomkorlát nélküli net + DSL telefon
Én az a, -ra szavaznék szívem szerint, de csak a net+telefon megbízhatósága miatt, mert nem tudom, hogy azon a környéken mennyire jó a telefonhálózat...
ááá a csomagösszeállító wizard szerint a címükön nem elérhető a kábelTV...feladom
-
TeeJay
félisten
válasz T.Jones #3905 üzenetére
írd le milyen routered van!
szerintem ez lesz a hiba hogy valami ütközik a csatornán a wifi-vel vagy túl nagy a zaj és nálad már nem megy jól.
amúgy a csatornát mindig ott lehet állítani ahol a wifi tulajdonságait is
SSID, B/G, channel, security stb...az is megoldás lehet ha mozgatod az antennát és közben figyeled javul-e a kapcsolat
sajnos a wifi az ilyen dolog és lehet vele szívni is ha nincs jól beállítva.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
c41r0^
őstag
a T-Home csomagvarázsló szerint semmilyen kábelTV/kábelnet sem kiépíthető a címükön, amit pedig csodálok, mert az előző háztulajnak asszem T-s kábelTVje volt
de amúgy jót mondasz, sat TVnek, kábel netnek és kábel telefonnak kéne a legjobb és legolcsóbb konstrukciónak lennie, csak ekkor nemtom, hogy él-e a kedvezmény, mivel a kábel T-Kábel, a TV pedig T-Home nem kicsit bonyás már az egész
-
TeeJay
félisten
T-home a SAT TV is a telefon is meg a kábeltévé is mivel T-kábel területen van
vagy ha jó nekik a 2megás ADSL akkor
2megás DSL SOLO +DSL telefon ami 5490 mellé meg SAT TV családi 1990
+390 ha még egy beltéri kellMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz T.Jones #3909 üzenetére
Thomson-ba ilyen a WIFI beállító rész
interface type amit én 802.11G-re tennék hogy csak 54megabites cucc csatlakozhasson rá és úgy is kezelje mindet
Channel selection --> manual és végigzongorázod az összes csatornát 1-13ig majd megnézed melyiknél lesz a legjobb a vétel.
titkosítást meg WPA+WPA2 PSK-ra teszed és kész
ha elmentetted kapcsold ki hátul a cuccot várj 1 percet majd kapcsolt be és várd meg míg szépen feláll a HGW.
utána próbálhatod, az antenna meg függőlegesen nézzen felfeléelvileg mennie kellene rendesen mert rokonéknál is 2darab Linksys WMP54G csatlakozik egy ilyen HGW-re és simán 36-54megabit körüli értékeket kapnak pedig bő 8-10méter és 2fal van a cuccok között
-
Cyberslider
őstag
válasz joergie #3884 üzenetére
Szerintem neked SKY freeview lehet, ami a 28.2 fokos pozicióból jön az Astra 2A/2B/2C/2D & Eurobird 1 műholdról. Ahhoz mindenképpen kell parabola+másik box, lévén mpeg2+NDS kódolás.
Azonban ha FREESAT-ot fogod angliában, akkor kukkants ide, és nézd csak meg a műhold nyalábot: [link]
Ez bizony nem fog neked jönni magyaroroszágon, sajnos.....
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
vasasf
csendes tag
Sziasztok!
A barátom új üzleti csomagot kötött, azóta nincs net. Kapott egy rutert meg egy ip: címet
hogy avval kel csatlakozni a netre. A ruter-be még csak be tudok lépni, de hogyan tovább, tudna valaki segíteni. -
blaces
tag
Sziasztok!
Kéne véleménye A DSL Solo Happy csomagról. Sajnos gazdasági válság és orosz földgáz hiány megszorítások vannak nálunk is, és ezt néztük ki csomagban.
2Mbit le, és 192kilcsi fel.
Nálunk két gép van plusz egy laptop, akár hiszitek, akár nem, torrentezés nincs. Két öcsém van, ők játszanak a gépeken (én csak hétvégén vagyok idehaza, akkor is csak youtube és netezés van nálam), és az egyik hardcore WOW-os(eredeti szerveren), aki wow alatt, netezek, youtube, msn..., a másik öcsém meg szeret mellette ugyanúgy videokat nézni, és előfordul, hogy egyszerre wow-oznak.
Szóval bírni fogja az a net csomag ezt fajta kiképzést? Vélemény?Most gyakorlatilag 4M le és 700k fel, kapcsolat van, (papíron több ), de így sem gyors a net, elég lassú... lehet hogy a router miatt, de ezt másik fórumban fogom firtatni. Érdekes, hogy csak 500K-val szedi le max a dolgokat...
Köszönettel: blaces
-
T.Jones
tag
igen ezt már tegnap megtaláltam köszi,és át is állitottam a channelt 3x de mikor újraindittottam mindig 1esen volt meg b/g--n,a hálózat meg még mindig 2x jelenik meg,most tegnap volt h 2 wifi adapter volt,ha az usbset letiltottam és a másikat próbáltam akkor csak 1 hálózat volt,usbssel 2,na de próbálkozom még köszi a segítséget majd irom hogy mit sikerült
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz T.Jones #3922 üzenetére
akkor szerintem megvan a hiba oka
a te kártyáddal nem a routerre csatlakozol hanem a másik gépben az USB-s adapterre...a routerben a WIFI résznél az SSID-nek írj be olyan nevet ami egyértelmű
pl DSLHGW
így az asztali gépednél ha bejönnek az elérhető hálózatok erre csatlakozol majd és nem a másik USB-s kütyüreMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
ha nincs torrentezés akkor gyakorlatilag 2megabit is elég mindenre.
ha DSL SOLO csomagra váltasz akkor kérj mellé mindenképp DSL telefont is és azt úgy 0forintért kapod plusz a régi modem helyett kapsz egy vadiúj HGW-t ami modem+router egyben és még WIFI G is van benne, plusz DSL telefont kezel aminek nagyon olcsó percdíjai vannak.
2megás DSL SOLO 5490
8megás DSL SOLO 8390 pénz
DSL teló mellé 0forintMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
lesaux
veterán
Tudom, hogy RTFM, de ha vonalat meg kábeltévét szeretnénk lemondani, azt lehet telefonon/faxon stb., vagy személyesen kell? Utóbbi esetén meghatalmazás jó hozzá, vagy az illetőnek kell sorban állnia?
-
Dolby
senior tag
Sziaztok!
Szűrőt szeretnék beszerezni telefon elé de Europarki Tpontban nem volt. Van valakinek tanácsa hogy hol lehet venni vagy legalább odamenetel előtt megkérdezni h van-e?
Köszi
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
T-online 8Mb-es netem van, és néha csinál olyat, ha csörög a telefon abban a pillanatban hogy vki felveszi megszakad a net. Két telefon van, egy sima, meg egy vezeték nélküli.
-
petne
őstag
válasz CounterBoci #3931 üzenetére
DSL szűrő megfelelő helyen van? Az a kis dobozka, ami a fővonalra kell tenni mielőtt még bármi mást kötünk rá, az egyik vége megy a dsl modembe, a másik vége meg a telefon(ok)ba.
-
petne
őstag
válasz CounterBoci #3934 üzenetére
Valamelyik, akkor meghibásodott...
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
8megabites adsl nél mekkora sebességre számíthatok szerintetek reálisan 6-6.5 vagy reménykedhetek a 7 ben?
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
8megabites adsl nél mekkora sebességre számíthatok szerintetek reálisan 6-6.5 vagy reménykedhetek a 7 ben?
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
-
Gerisz
addikt
Január óta olyat játszik a net, hogy iszonyat sürün ledob az oldalakról, oldal nem elérhető üzenettel.
Ja és még azt szeretném megkérdezni, hogy az elhavazott műszakisoknak meddig tart egy hiba kijavítása? Még mindig ott tartok, hogy 3600 körül van a le és 103-106 a feltöltésem. -
battag
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat, de valahol ki kell sírnom magam! A következő üzenetet írtam a CÉG-nek a T-Home webes felületén:[I]Tisztelt Hölgyem/Uram!
A mai napon (megközelítőleg este fél nyolckor) a Mammut T-Pont II. ügyfélszolgálatukat az alábbi ügyben kerestem meg:
T-Kábel Magyarország Kft-nél előfizetett családi analóg kábeltévé szolgáltatásomat (melynek hűségideje évek óta lejárt) szerettem volna felmondani és egy év hűségnyilatkozat vállalása mellett átváltani T-Home családi analóg kábeltévére. Az átszerződtetés eredménytelen volt, mivel az ügyintéző szerint "Nem működik a rendszer"!
Sajnos az e-féle elutasítást már harmadszorra hallom, mivel eddig három alkalommal próbáltam meg ugyanezen ügyfélszolgálaton a - véleményem szerint nem igazán problémás - ügyben eljárni. Legutóbb december 23-án próbálkoztam sikertelenül, akkor a kolléga elkérte értesítési számomat. Azt ígérte, hogy legkésőbb a két ünnep között megoldja kérésem és az új szerződés aláírásához csak be kell fáradnom, aminek időpontjáról a megadott telefonszámon értesít. A mai napig nem kaptam semmilyen értesítést, ezért kellett újra próbálkoznom. A végkifejlet megegyezett a december 23-i esettel. Kolléganőjük nem volt hajlandó megadni az Ő elérhetőségét mondván, hogy "...úgysem fogja azt senki felvenni!" Kérdéseim a fentiek kapcsán a következők lennének:
- A vázolt problémát miért nem lehet a T-Home internetes weboldalán vagy telefonos ügyfélszolgálatán elintézni? Mindkettőt próbálva azt a visszajelzést kaptam, hogy ez csak személyesen lehetséges. Ezek után mire használható a két említett felület, ha szolgáltatás megrendelésére és lemondására nem?
- A magát az ország vezető infokommunikációs szolgáltatójának tartó cég hogy engedheti meg magának, hogy a legalapvetőbb ügyviteli rendszerei nem működnek?
- Mivel az átszerződéssel 1100 forintos díjcsökkenést érhetnék el, kérdésem, hogy fordított esetben is hasonlóan kezelnék-e ügyfeleiket?
- Hogy lehet az, hogy a magát ügyfélorientáltnak tartó cég ügyfélszolgálatán a munkatársak segítőkészsége és ügyfélközpontúsága a minimális szintet sem üti meg?Válaszukat feltett kérdéseimre és javaslatukat problémám mielőbbi megoldására türelmetlenül várom és előre is köszönöm!
Tisztelettel: ...
u.i.: Csak halványan reménykedem benne, hogy levelemet megkapják, mivel annak elküldésekor hibaüzenetet kapok![/I]
Hát ez van. Miért kell nekem a legbunkóbb és legimpotensebb ügyintézőket kifogni? Gondolom és bízom benne, sőt tudom, hogy nem mindenki ilyen a CÉG-nél, mivel itt a fórumon is találkozhatunk segítőkész és hozzáértő munkatársakkal...
Üdv.: BattaG
-
m.lala
aktív tag
köszönöm szépen akkor a 6.5 remélem meglesz hamarosan kiderül
majd beírom
rosszalkodott az oldal 3 szor ment el a post ha kérhetnék egy kis takarítástDoktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
-
TeeJay
félisten
8megás ADSL-nél ha a modem 8096/512-re feláll stabilan
akkor letöltésre 845-850KB feltöltésre pedig 55-56KB-ot lehet elérni másodpercenként maximálisan.
ez a plafon ettől többet nem érdemes remélni (sima ADSL-en)persze ha a vonalad nem olyan jó és csak 7000kbit körül csatlakozik fel a modem akkor természetesen kevesebb lesz a letöltési sebesség
-
Gerisz
addikt
THOMSON ST780
benne van ha megnézem a DSL kapcsolatot, hogy 512/8096. Ezt mondták is az ügyfélszolgálaton és én is látom. Nem vagyok türelmetlen (nagyon)
Csak ebben az a cink, hogy nemrég újítottam meg a szerződést és újraindult a hűségidő.
Dehát a semmire. Igaz nem kerül többe mint eddig, sőt 10Ft-vel olcsóbb is. -
TeeJay
félisten
a HGW-ben 8096/512-re csatlakozik fel?
mert akkor mi a probléma?
845-850KB-al tudnod kell letölteni normális szerverről
ha meg túl sokszor dobna olyat hogy nem elérhető az oldal akkor jelentsd be és szerintem HGW csere lesz...másold már be a vonal adatokat Speedtouch-ból
olyan részt keress ahol Margin Attenuation meg TP-t is ki írMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest