Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brigi90
csendes tag
Fel feltudok csatlakozni, legalábbis csatlakozásnál azt írja ki, h sikeresen csatlakoztam, de közben meg azt, h korlátozott kapcsolat, és amikor megpróbálok lapot megnyitni pl.: (citromail) Akkor meg ezt írja ki : "A következőhöz való csatlakozás nem sikerült: t-online. Újracsatlakozás folyamatban... Ha továbbra is ezt a hibaüzenetet kapja engedélyezheti a naplózást a hiba elhárításának megkönnyítése érdekében." A vírusírtást meg megcsináltam no vírus, semmi nem volt! De nem értem, h a sima asztali számítógépemről lazán tudok netezni, semmi gond nincs, a Lap-Top-ról pedig nem!
-
Pilács
senior tag
KÉP ilyen tartóból a bal oldali sorból sztem a leghosszabbal szerelték fel nekem az antennát a SAT tv-hez. Ebből lehet olyat kapni, ami max 15-20 cm-re áll ki a falból? (annyi bőven elég lenne) Vagy flexeljek meg heggesszek? Ezt vissza kell adni ha valamikor lemondom?
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Core2duo6600 #5595 üzenetére
véleményem szerint inkább DSL.
-
Aranytaltos
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #5595 üzenetére
Szolgáltató függő, és te mire szerzödtél velük (hiba elhárítás, rendelkezésre állás, szolgáltatás nélküli órák száma adott időszakban) egy átlagos előfizetésnél lényegtelen a módszer.
-
Aranytaltos
csendes tag
+ analóg: egy vonal - egy egyidejű hívás
ISDN: egy vonal - két egyidejű hívásanalóg vonal több készülék: felfüzhető, vagy központ
ISDN vonal több készülék: NT analóg portján tetszöleges készülék szám, ISND portján 8 ISDN telefonkészülék megfelelő hálózattal 4 vezetékes, maximum készülék programozandó a telefonszámaADSL bármelyik tipusú vonalon müködik.
-
petne
őstag
válasz
Core2duo6600 #5587 üzenetére
Jó a táblázat, csak egy apró hiba van benne, a másodiknál a koaxnál gondolom kábeltelefonra gondoltál és nem dsl telefonra...
-
mózes25
csendes tag
Hali!
Bekötötték múlt héten hozzánk is a Sat Tv-t!
A szerelők, hogy is mondjam,nagyon ráérősen dolgoztak (nem is tudom hány cigi-szünetet tartottak), de korrektül dolgoztak.Intek beltérit adtak,azt mondták náluk már csak olyanok vannak,csak azokat adják a környéken.
Az eddigi fibernet-es kábel tv-hez képest érezhetően jobb a képminőség,már mindenképp megérte!A duna tv-nek viszont valóban nem túl jó a minősége,nem tudom ezen lehet e majd valamit segíteni a későbbiekben,bár nem sokszor nézem ezt a csatornát,így annyira nem ördöngős számomra.
Kérdésem az lenne,hogy a szoftver-letöltést érdemes e megcsinálni,mert olvastam korábban,hogy pár dolgot elcseszett? Most amit eddig észrevettem hibát az csak a már jelzett: National G. és a National G. Wild csatik EPG-je fel van cserélve...szóval a frissítéssel mire lehet számítani? -
rii
nagyúr
sao!
melyik az a telefoncsomag, amiben vidékre a helyi számokat ingyen lehet hívni?
-
Core2duo6600
veterán
Csináltam egy kis táblázatot, a kérdésem az, hogy jól értelmezem - e a thome tripla kedvezményeit ?
Asszem az összes lehetőséget belevettem, de ha kimaradt valami akkor mondjátok -
Garold
senior tag
válasz
Core2duo6600 #5584 üzenetére
Ha kábelnetre váltunk, akkor megmaradnak - e a mostani e-mailcímek ? - át lehet hozni az új csomagba
Kábeltelefon esetén megmarad - e mostani isdn vonal egyik száma ? - ha külön kéred igen
Digitális kábelTV esetén rajta maradnak - e a kábelen az analóg adások is, (TV tuner miatt)? - maradnak
A digitális STB tartalmaz - e merevlemezt ? - nem
IPTV esetében elérhető - e már a második STB én a felvétel lehetősége ? - nem
Még annyi , hogy a T-home tripla kedvezmény csupán annyi a feltétele, hogy 3 szolgáltatás 1 számlán legyen ?
Tehát nem kell az, hogy mind a 3 szolgáltatás koax on, avagy a rézdróton jöjjön ? - igen -
Core2duo6600
veterán
IPTV esetében elérhető - e már a második STB én a felvétel lehetősége ?
-
Core2duo6600
veterán
Még annyi , hogy a T-home tripla kedvezmény csupán annyi a feltétele, hogy 3 szolgáltatás 1 számlán legyen ?
Tehát nem kell az, hogy mind a 3 szolgáltatás koax on, avagy a rézdróton jöjjön ? -
Core2duo6600
veterán
Jelenleg adsl ünk van 8mbit le , mostanában készülünk váltani.
Több kérdés is felmerült ezzel kapcsolatban :Ha kábelnetre váltunk, akkor megmaradnak - e a mostani e-mailcímek ?
Kábeltelefon esetén megmarad - e mostani isdn vonal egyik száma ?Digitális kábelTV esetén rajta maradnak - e a kábelen az analóg adások is, (TV tuner miatt)?
A digitális STB tartalmaz - e merevlemezt ? -
Garold
senior tag
válasz
brigi90 #5577 üzenetére
Akkor először is van-e routered? Ha van meg van e a kapcsolat a router és a gép között?
Ha nincs router van e szélessávú kapcsolat létrehozva? Ha van fel tudsz-e csatkazni vagy ír e ki három jegyű számot, hibakódot. Ha fel tudsz csatlakozni (vagy megvan a kapcsolat a router és a gép között) tudsz e esetlek kifelé pingelni?
Pingelés:
win billentyű+R, ide beírni hogy CMD, utánna a fekete ablakba beírni pl. ping origo.hu
Van e elveszett csomag, vagy 4 küldött 4 fogadott, de akár be is illesztheted hogy mit ír ki.Légy szíves válszolj ezekre a kérdésekre hogy megtudjuk hol kell keresni a hibát.
-
TeeJay
félisten
válasz
Core2duo6600 #5574 üzenetére
váltanod kellene már régóta 8/1megára 6890-ért...
ha bejön a DOCSIS 3.0 akkor kábelneten is lesz 25/5megás csomag szerintem
ott már tudnak ennyit adni.
addig meg marad a 8/1bár pohly fórumon egyik belsős azt írta T-com-nak is készül már a válasza UPC-re
reméljük jól járunk mi előfizetők -
Core2duo6600
veterán
Ha lesz is válasza, biztosan nem a nagy többség számára elérhető :
Egy kérdés :
Jelenleg ahogy látom a 25 mbites ADSL csak néhány helyen érhető el.
Míg a többi csomag ugyanazt tudja mint a kábelnet azonos sebességű csomagjai.Vérható-e , hogy a kábelnet is gyorsít ?
Mert már lejárt régen a hűség és sok a 8mbitesért a 12 000 Ft -
petne
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz
LordVader80 #5571 üzenetére
egyrészt ez listaár
az internet 15 és 30 csomagok pedig ott lesznek ahol DIGI is van kb. -
TeeJay
félisten
UPC április 1-től emel
"Április 1-től módosulnak a sávszélességek
Chello Start:
512/256 kbit/sec Jelenlegi
1024/512 kbit/ec Április 1-től
Lista ár: 4000 FTChello Bronze:
2048/1024 kbit/sec jelenleg
4096/1024 kbit/sec Április 1-től
Lista ár: 8000 FTChello Silver
10240/2048 kbit/s Jelenleg
15360/2048 kbit/sec Április 1-től
Lista ár: 10000 Ft.Chello Gold
20480/3072 kbit/s Jelenlegi
25600/3072 kbit/sec Április 1-től
Lista ár 12.000 ftMárcius 2-től
Van 2 új csomagInternet 15 csomag: 15360/1024 kbit/sec
Lista ár:6000 FtInternet 30 csomag:30720/3072 kbit/sec
Lista ár:9000 ft "lehet találgatni T-com-nak mi lesz erre a válasza
ha lesz egyáltalán valamiADSL fronton a 4megás csomagnak talán még lehetne is ellenfelet
na de a 15/2megásnak???
egyedül ADSL2+ jut eszembe 16-18/1megás csomaggal -
Garold
senior tag
válasz
brigi90 #5568 üzenetére
Először is van e routered? Ha van valami rosszul van beállítva a helyi kapcsolat.
Ha nincs akkor hozz létre a vistán szélessávú kapcsolatot. Nem tudom van e előre létrehozva.
Ha esetleg elakadsz szóllj, segítünk! -
brigi90
csendes tag
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni mert a most vett Laptop-Net Classic Happy csomag laptopja nem amikor csatlakozik az internetre és beszeretnék hozni egy oldalt mindig bontja a kapcsolatot és kapcsolat nélküli munkába vált. A régi gépen semmi baja sincs az internetnek. Ezen probléma megoldásában szeretném a segítségeteket kérni és azt előre is köszönöm. -
Garold
senior tag
Analóg telefonnál is lehet természetesen több készülék (egy közös számmal).
A fax küldése is garantált mind analóg, mind isdn vonalon.
Az adsl szolgáltatást nem befolyásolja az hogy isdn vagy pstn a vonal.
Az isdn lényege röviden az hogy egy fizikai vonalon több hívószám lehet, pl. egy szám a telefonálásra, egy a faxnak. -
Garold
senior tag
" van nekem egy dir 100 routerem, az egyik gépen win xp van itt jó a net a másik gépen win 98 van "
ezek szerint van routere
lala68 - sztem beállítási hiba lehet, nézd meg van e beállítva IP cím vagy automatikusan kapja-e a routertől.
Vagy egyáltalán tudsz e kifelé pingelni? Nem e esetleg böngésző hiba. -
Garold
senior tag
Az intracom az egy ISDN NT, attól még hogy egy szám csörög mindkét telón attól még lehet 2 számotok, csak nincs felprogramozva.
Nézd meg a számlát hogy milyen tételek vannak kiszámlázva, ha isdn a vonal szerepelnie kellene rajta.
Ha analóg telefont akarsz akkor vissza kell migráltatni a vonalat pstnre, és ebben az esetben már továbbra nincs szükség az intracom nt-re. -
TeeJay
félisten
válasz
Core2duo6600 #5547 üzenetére
budapesti adatkicserélő központ
a szolgáltatók a saját hálózatukon belül garantálják a sebességet, utána BIX-en keresztül cserélik az adatot tehát a BIX után ők már nem tehetnek arról ha te xyz szolgáltató felé nem kapsz annyi sávot...ezért szoktunk BIX-et pingelni mert odáig tuti jónak kell lenni a hálózatnak
Útvonal követése a következőhöz: bix.hu [193.239.149.1]
legfeljebb 30 ugrással:1 <1 ms <1 ms <1 ms . [192.168.1.254]
2 8 ms 8 ms 8 ms lo1.bsr0-ozd.net.telekom.hu [145.236.238.149]
3 13 ms 13 ms 13 ms vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu [193.188.137.12]4 13 ms 13 ms 13 ms r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
5 15 ms 15 ms 14 ms bix.hu [193.239.149.1]de ezt is pingelheted --> 193.188.137.12
mert már ez is a BIX-en van T-com-nak -
lala68
csendes tag
-
gabo89
senior tag
hali
Nekem most van egy olyan üzleti csomagom hogy gratisz500+4Mbit-es net.
Nem tudom, hogy a telefon isdn-es, apámat még nem kérdeztem. Most egy 2 Mbit-es neten, és felező dijcsomagon gondolkodok, ami pstn.
Most a telefon és az intenet ugy jön, hogy bemegy egy kábel egy intracom- nevü cuccon, azon jön az egyik telefon ki, és egy szürő amiből jön a másik telefon, és a net.
Gondolom ez isdn telefon. Lecserélhetem ezt pstn-re ugyan erre a rendszerrel, tehát hogy ne változtassanak, vagy arra a dobozra már nincs szükség?
Van valami nagy különbség a pstn és az isdn között? Egy vonalunk(számunk) van, és két telefon van rácsatlakozva. -
válasz
Core2duo6600 #5555 üzenetére
...persze attól is függ, hogy milyen a forrás anyagod
Pl sima vhs esetén ne várj javulást.a t-home fórumban, nyilván t-home stb-t rákötése a kérdés nem egy video
de elnézzük -
válasz
Core2duo6600 #5555 üzenetére
STB és tuner kártya összekötéséről van szó.
-
NKFN
csendes tag
Üdv,
tegnap bejelentettem hibára a Sat TV hang/kép csúszását, mivel többen is egyetértettünk abban, hogy tényleg gond van, nem csak képzelődöm. Illetve először tegnap fordult elő, hogy néhány csatornán kockásodott, akadozott a kép. Kérdés: vajon ez a két probléma megoldható-e antenna állítással? Remélem ma már ideérnek a szerelők.
Köszi.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Darth_Revan #5549 üzenetére
Milyen eszköz/OS? mert a PPPoE kapcsolatnál alap esetben nem kell szervert megadni.
-
Darth_Revan
veterán
T-Online ADSL bejelentkezésnél mit kell megadni szerver elérhetőségénél?
-
TeeJay
félisten
netán mutatnál traceroute meg ping adatokat akkor tudnánk is mit mondani erre...
parancssorba írd be hogy --> ping bix.hu
vagy azt is hogy --> tracert bix.huaztán a kijött eredményt másold be
illetve megadod mi a szerver IP címe ami neked nem okés
és megnézi más is hogy tőle jó-e -
broaff
tag
Nem tudjátok mitől baromi nagy a ping ha gamelni akarok? T-online-om meg idegrángásom van. És csak este 120 as ping átlagban bármelyik szeróra akarok menni.
-
válasz
Core2duo6600 #5541 üzenetére
Nah azt hogy csináltad?
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Core2duo6600 #5541 üzenetére
nalam is...
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Core2duo6600 #5534 üzenetére
Az mx re meg A ra simán jó a dyndns.org (teszteltem ment simán) a PTR -t viszont az adott IP szolgáltatója állítja be, jelen esetben a T. Viszont a dinamikus poolbol kapott ipre ilyet nem állít(hat)nak be, mindenképp kell a fixip, viszont T-Home lakossági csomaghoz nem lehet kérni, csak az üzletihez 4E+áfa áron (aszem). De ha ez megvan, akkor már csak kell hogy mutasson rá egy A rekord, aztán mehet is a ptr, és a levelek
-
Nescafé
őstag
petne:privi ment.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
KicsiUbul #5526 üzenetére
Sikerült megcsinálni, de csak a t-online on keresztül egy smtp connectorral.
Anélkül nem muködött, és kérdéses, hogy egyaltalán elhagyta-e az exchanget.
quene ben ott voltakHát ha nem megy önmagában akkor nem megy ...
reggelt domain név nélkül csoda, hogy befelé jönnek. -
Akarom mondani STB.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Core2duo6600 #5523 üzenetére
Szia,
Nagy kérdés, hogy hogyan küldesz ki.
a; smarthost - ez esetben mint egy kliens működik az exhange, egy másik mailserveren keresztülküldi ki.
b; direktbe küldesz a nagyvilágbaa; esetben a mail.t-online.hu -n tudsz authentkálva smarthostolni, más mailserveren alapból nem, mert SMTP szűrés van, ami alapból csak a mail.t-online.hu felé enged. Ez kikapcsolható a My T-Home on.
b; esetben ha nincs kikapcsolva az SMTP szűrés, alapból nem fogsz tudni kiküldeni 25 ös porton. Ha kikapcsolod, akkor a mail kimegy, de esélyes hogy csomó helyre nem fog megérkezni a leveled (pl TO címekre sem), mert nem dinamic IPről kevés mx vesz át levelet.
Hogy rendesen tudd használni kell fix IP cím, és megfelelően beállított PTR. -
Garold
senior tag
válasz
Core2duo6600 #5523 üzenetére
A www.t-home.hu oldalon ha belépsz a My T-homeba ki tudod kapcsolni az SMTP szűrést.
A másik: be van az állítva hogy a küldő kiszolgáló hitelesítést igényel? -
Core2duo6600
veterán
Csináltam egy exchange servert
Befelé jönnek az e-mailek akár a t-homosl akár máshonnan
De kifelé nem !Fogja a t-home az smtp servert ?
Mert ahogy olvastam az exchange ről.
Ha folyamatos a kapcsolat, akkor nem kell semmi extra beállítás neki, felteszem és kész már megy is
Mi lehet a gond ? -
Misi 007
őstag
Ha tegnap kötötték be a T-Satot családi csomaggal kb meddig lehetlesz nézni a Discovery Worldöt?
-
-
Én kedden rendeltem meg neten keresztül a SAT-TV-t, tegnap már hívtak is az ügyfélszolgálatról, már csak a szerelőre kell várnom. Ha szerencsém van hamar sorra kerülök mert van a falunkban egy T-HOME-os szerelő
Mikor gond volt a telefonvonallal, betelefonáltam az ügyfélre, másnap jött is a szerelő, ráadásul szombaton.
Még egy kérdés: hogy a legérdemesebb összekötni az STB-t a tunerkártyával? -
tibibi
őstag
jó ez a 8mbit -
Nescafé
őstag
Üdv
Ez az ADB STB mindenkinél zúg egy kicsit.? -
Nescafé
őstag
Üdv
Január 26-án rendeltem meg.
Na ma voltak reggel nállam most már van Sat-tv-m.
Én nem intek beltérit kaptam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest