- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
st6rbuck
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi eszközök UPS-el való meghajtásán gondolkodom:
CuBox ARM minicomputer - fogyasztás 3-5W
2x Sharkoon eSATA 3,5 Rapid Case + 2x 2TB HDD - fogyasztás 2x12W
EPC 3925 modem-router - fogyasztás? ~ 10W?Létezik-e ilyen alacsony fogyasztás (~40W) mellett alkalmazható UPS? Össz. 4 db külső tápegységet kellene tudjak csatlakoztatni hozzá.
-
Cickánykoma
tag
Update: megoldódott a pár sorral fentebbi problémám, a topikban keresgélve az egyik fórumtárs által javasolt más verziójú Viewpowerjével látja a szerveren is végre a szünetmentest! Nagy köszönet neki!
-
Cobra.
őstag
válasz
boszibee #5995 üzenetére
FSP Nano jó, bár ne egy 300W fogyasztású gépet rakj rá.
avman: a ciripelés inkább hálózati probléma, bár tény, hogy egyes szünetmentesek jobban viselik a zajt. Alsó árkategóriában FSP, Eaton NV, Centralion Radian ami ajánlott. APC jelenlegi modelljei nem tartoznak ide.
-
törölt tag
ünnepekre való tekintettel elhalálozott immár a 2. apc back es szünetmentesem is. áramszünet, iszonyatos sivítás, elment és egy kb. 8 órás x264 kódolásnak lőttek. azóta a hidegvizet sem viszi el, ha lehúzom. jó csereakkuval dettó kehes.
1,5 éve megdöglött egy ugyanilyen, ugyanígy. ezt később vettem, ez is kb. 4 évet bírta, pedig olyan sok áramszünetet nem kellett áthidalnia ennek sem.
ahogy nézem, kb. ua-ban az árban van most is, de nagy kedvem ezek után nincs hozzá.
400w körüli/feletti olyan csereszabatos akkujú on/off kellene, ami alapállapotban kussban van, nem ciripel, nem zúg, nem fogyaszt sokat. az nem zavar, ha elmegy a delej, és kattogni fog, meg zúg, míg töltődik, és társai, az errefele azért nem túl sűrű jelenség.
lógna rajta egy htpc, meg állandóan a modem/rúter kombó.
nézegettem ezeket az fsp-ket, de elég sok helyen írták, h alapállapotban is ciripelnek.
mondjuk jó lenne egy szabványos dugvillás valami, vagy egy hasonló fizikai felépítésű mint az apc es.
jó helyről használtban is gondolkodok. -
boszibee
csendes tag
Sziasztok,
Karácsonyra szeretnék venni egy szünetmentes tápot ajándékba. SOS kérném a segítségeteket, hogy milyet érdemes venni, kb. 16.000 Ft-ig lenne rá pénzem. Találtam egyet ami jónak tűnik: FSP 600VA EP Nano 600 UPS erről van esetleg valakinek véleménye?
Előre köszi!
-
Cickánykoma
tag
Elnézést, de az 5974-es kérdésemre senki nem tud reagálni érdemben?
-
válasz
canniball #5992 üzenetére
Hát ugye 2012.12.21 a világvége az pedig péntek. Szóval valamikor Pénteki napon fog véget érni. Esetleg az időeltolódás miatt még lehet pár órát szombatból is élni. Bár kisge*i Bieber koncert is lesz pénteken szóval szerintem a koncert közben lesz vége a világnak
Szóval a szombati bulinak alapesetben is World After Party nak kéne lennie
World's End After Party -
Cobra.
őstag
válasz
Roland76 #5980 üzenetére
Roland76: szerinted mivel jársz jobban, egy 5-6 éves táp mellé veszel egy 8-15 éves szünetmentest, vagy egy vadonatúj szünetmentes mellé veszel egy vadonatúj tápot?
Szünetmentes ki/be kapcsolásra: az akku se szereti, ha sokáig áram nélkül van, illetve az elektronikának se fog tetszeni a sok ki/be kapcsolgatás.
-
Most nem emlékszem hogy az 1000es APCben volt-e venti de szerintem biztos.......
A szegmens aljában lévő szünetmentesekben állandóan megy a venti aminek azért elég erős hangja van.
Viszont az SUA1500I -sömben néha ment 1-2 percet aztán leállt.
Nem tesz jót nekik a ki-be kapcsolgatás. Arra tervezték, hogy sinusz hullámot generáljon és tartsa a lelket az aksikban amíg lehet.Lenne egy másik kérdésem, hogyan fogyaszt a szünetmentes táp?
Gondolom kell valami alap áram, hogy éljen az elektronika és tartsa a kraftot az aksikban
Arra vagyok kíváncsi, ,ha ki-be kapcsolom, akkor minden bekapcsolásnál több áramot fogyaszt esetleg az akksik feltöltésére?
Erre nem tudok felelni, ha tölteni kell az aksikat bizonyára többet fog enni mint a nyugalmi áramfelvétel.
Ugye az aksik öregednek illetve nyugalmi nem használt állapotban is lassan kisülnek. Így valamennyi áramot mindig rá kell szánni a töltésre, hogy ha majd szombat reggel beüt a világ vége még legyen idő befejezni a doom pályát esetleg webcammal üzenetet hagyni az utókornak és kiírni DVDre....HA zavar a sok zöld fény akkor leragaszthatod duck-tapeal.
-
Lacces
őstag
HUfantom és 14adam Köszönöm
Lenne egy másik kérdésem, hogyan fogyaszt a szünetmentes táp?
Arra vagyok kíváncsi, ,ha ki-be kapcsolom, akkor minden bekapcsolásnál több áramot fogyaszt esetleg az akksik feltöltésére?
Vagy nyugodtan ki lehet kapcsolni a számítógéppel együtt?A válaszokat előre köszönöm.
-
K6000
aktív tag
Sziasztok!
Van 2 db APC smart-ups 420 szünetmentesem és mivel meg vagyok velük elégedve (ős öreg mind a 2) sok-sok éven keresztül csak akkumulátort kellett cserélni bennük. A jó tapasztalat miatt az új számítógép mellé beszerzésre kerül egy új immáron harmadik APC smart-ups 420 ez már fekete SC modell. A problémám a következő: Hétvégén az iroda áramtalanításra kerül (pontosabban 2 fázis a 3. marad, hűtő meg a riasztó miatt) és az új smart-ups SC 5-6 másodpercenként kattan egyet. A gépeket természetesen rendben leállítjuk a szünetmenteseket kikapcsoljuk, a régi 420-asok nem csinálják (soha nem is csinálták ezt a kattanást) az új meg csinálja.
A smart-ups SC 420 egyébként rendben működik, szünet mentesít, (hidegen indítva is hiba nélkül végzi a dolgát) túlterhelésre jelez, önteszt rendben lefut.
Miért működteti a relét az új szünetmentesem ha nincs fogyasztó, önmaga nincs bekapcsolva és nincs áram? A régi típusok miért nem? -
Hát én laikusként gondolva a szünetmentes tápnak is ugye van hatásfoka és ugye az amit az oldalán kitol magából hő formájában
Szóval ha mindegyik 90%os...... oks biztos nem ennyi a valóságban akkor ::: ( 100Watt * 1,1 ) * 1,1 = 121 jön ki a konnektorból.
Bár szerintem inkább 97-98 körül lehetnek tippre a UPS tápokr-chee
Én is dobok +1et az APCre....
Smart 1000asom volt és Smart 1500 van most. Nagyon meg voltam vagyok elégedve velük. Az ár persze más kérdés.... -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogy ha van a számítógép tápja, és a szünetmentes táp, akkor a szünetmentes táp mennyi áramot vesz fel a hálozatról?
Gondolom ha az aksik fel vannak töltve, akkor magának vesz fel egy alapot és amennyit a tápegység kíván, igaz? Vagy pedig van itt valami turpisság? -
Krissz5435
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #5978 üzenetére
és @r-chee: Köszi mindkettőtöktől, gondoltam, hogy nem lesz olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Filmvilág
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- APC SMX1500RMI2U
- Effekta MTD 1500 1500VA 938W valós szinuszos szünetmentes eladó új aksikkal
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest