-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv all.
Az elmúlt órában volt kb. 5-10db másodperces áramszünet amivel alapesetben különösebb gond nincs mert van 2db szünetmentes is amiből az egyik a PC-t át is lendítette, de a mellékes fogyasztók mindannyiszor elsötétültek ahány szünet jött.
A PC szünetmentese egy tiszta szinuszjelű APC Smart SMT 1000I, legalább 6órát viszi önmagát - szolgáltató tavasszal egy szinte egész napos szünettel letesztelte. A mintegy 6órás műsor végén az akkumulátora 30% körül volt. Semmi más nincs a PC-n kívül ezen és akkor természetesen kikapcsolt állapotban volt.
A mellékes dolgok szünetmentese egy ON-OFF rendszerű MGE Pulsar Ellipse ASR 1000, ő már nem bírta ki a 6órát, igaz rengeteg stand-by van rajta valszeg ezért is merült le akkor teljesen, és gondolom az eltérő technológia sem segíti az idejét.
Ezt azért írtam le hátha segít valakinek kis fogyasztóhoz is fél napra szünetmentest találni - visszaolvastam kicsit
Na most a tavaszi eset után mindkét egység gond nélkül visszatöltött és üzemelt. Most ahogy írtam a mellékes úgy tűnik már nem üzemel amikor kéne, de ha az akkumulátora rossz (jó ég se tudja mikor vettem bele utoljára) akkor nem kellene elszállnia akkuhibával?
Mert attól hogy minden sötét lett, elkezdte a szünetmentesítést - átkapcsol és hangjelzés is van. Illetve gondolom hogy átkapcsol mert az APC olyan kattanást nyom ilyenkor hogy az MGE átkapcsolását nem is hallani. Az MGE egy 11éves cucc már, olyan lehet hogy a relé belassul és túl sokára kapcsol át?
Első akkuhibánál ugyanis teljesen használhatatlanná lett és emlékeim szerint csak a szűrt kimenetet lehetett használni az akkucseréig. Azt is fontos megemlíteni hogy ekkor már borzalmasan melegedett, gondolom a gyenge akku állandó töltése miatt így az új akku előtt teljesen átdolgoztam a burkolatát, gyakorlatilag ahol csak lehetett kifúrtam hogy jobban szellőzzön. Ez 8-9éve volt és azóta valszeg volt még akkucsere, de ami biztos hogy most sztem nem melegszik annyira mint az első csere előtt ami számomra azt jelenti hogy jó még az akku és csak a relé lehet a lassú átkapcsolásnál?
Leállást követően mindjárt le is tesztelem de addig is kíváncsi vagyok a véleményekre. Egyébként 10k a két akku bele 12V és 7A. Ha viszont reléhibás akkor meg inkább szünetmentest kellene már venni.
Ez esetben ajánlani kellene valamilyen APC-t amin van ethernet védelem is és ha már fejlesztek egy line-interaktív + AVR szünetmentes kéne. Eaton is jó lenne de gyors visszaolvasva sok jóra nem számítok, úgy látom ezen a teljesítményszinten már van ventilátor ami egy vicc. Annak idején Eaton 1500-as volt az APC előtt és kb. 5percet ment mert küldtem vissza. Olyan hangos volt hogy még 3db PC mellett is feltűnt volna, és nem csak terhelésnél hanem még teljesen kikapcsolt terheletlen állapotban is, az már más kérdés hogy ha feltöltődött volna esetleg nem ventilátorozott volna de a nagy dög APC-t egy percig se bántam meg amire akkor cseréltettem.
Szóval csak ventilátor nélküli szünetmentes érdekel, amit előre is köszönök - én is keresek közben.
-
Cs1csó
titán
válasz
Marci112233 #16494 üzenetére
Az elsőnek kb. a legolcsóbb Legrand, Kstar, APC, Eaton, CyberPower, PowerWalker is jó 600VA-es pl.: [link] [link] [link]
A másiknál sincs szükség nagy teljesítményre csak nagyobb akkukapacitásra: SPS SOHO 300-as és mellé 1-2 db komolyabb akku.
(Fölösleges 1000-1500 vagy 2000VA-es UPS-t venni mert abban is jellemzően max 2db 9Ah-ás akku van, és minél nagyobb annál drágább kb. 30-40k és ugye a tartási ideje nem túl acélos, ez az inverter (gyakorlatilag egy akku nélküli UPS) 27,3k mellé pedig 1-2 db nagyobb akku pl. 14k-ért van 1db 18Ah-ás tehát kb. 55k-ért van 36Ah tartási képesség, vagy pl. 19k-ért 24Ah-ás tehát kb. 65k-ért 48Ah-a tartásra képes akku kapacitásod lehet, ott a boltban tudnak tanácsot adni ha a kamerarendszer fogyasztását meg tudod adni és hogy mennyi ideig szeretnéd egy áramszünet esetén üzemeltetni.) -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Jelenleg a PC-t és egyéb dolgokat véd egy Kstar Microsine 1000VA ami nemrég óta a gyártói adattól eltérően erősebb mert a 2x7 Ah akkukat cserélnem kellett benne és 2x9Ah-ást kapott. Ezzel nincs is probléma, viszont újabb két szünetmenetes vásárlásán törjük a fejünket. Azoknak közel sem kell nagy terhet kibírniuk.
Az elsőnek egy Tp-Link TL-WA801ND-t és egy Tp-Link CPE610-et kellene ellátnia egy kis időre ha pár perces áramkimaradás van. A másodiknak kicsit többet, mert ott egy Tp-Link CPE610 egy Tp-Link TL-WR542G, egy 2 kamerás megfigyelőrendszert ami későbbiekben lehet bővülni fog 4 vagy 6 kamerára.(Analóg rendszer ami analógon 4 kamerás, emellett képes még 2 IP kamerát kezelni.)Ezekhez az MS1000VA bőven sok, így kérdezném hogy alsóbb árakon miket érdemes nézegetnem.
-
Arganel
újonc
Helló! Segítséget szeretnék kérni egy AETON Nova 1250 szünetmentes tápegység estében.
Sajnos nincs 24 V ami tölti az aksikat sőt a bekapcsolással is gondok adódtak. Nincs állapot visszajelzés sajnos. Próbáltam mérni a FET-eket és a katalógus adatokkal összehasonlítani de nem volt eredményes. Esetleg valami javaslat, vagy tanács hogy mit és hogyan kezdjek el rajta csinálni. Remélem javítható.
Csatoltam képeket is hátha az segít.Előre is köszönöm a segítséget!
-
zettisch
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok?
CyberPower UPS VP1000ELCD [link]
CyberPower UT1500E 1500VA [link]
Egy asus router + Synology DS218+ + közepes gamer gép(300-350W).
A kompatibilitási listán szerepel mindkettő a synologynál, a VP1000ELCD-es picit pofásabb, a másik nagyobb kapacitású. Nézegettem az APC-t de elvetettem 78e forinttól indulnak azok melyek kommunikálnak a NAS-sal, EATON-ből esetleg a Eaton 5E 1100i USB jöhetne szóba...
Elsődleges feladat a Synology ellátása és hogy legyen 4-5 percem a számítógép kikapcsolására.... -
Cs1csó
titán
válasz
newuser2020 #16488 üzenetére
SPS SOHO 300 (ez egy akku nélküli eszköz egy inverter mondhatnám, hogy kvázi UPS)
Mellé pedig egy-két nagyobb akku ha ezt a boltot ahol linkeltem az invetert leírod, hogy mit és mennyi ideig biztos adnak tanácsot.
-
newuser2020
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Szünetmentes szeretnék vásárolni horgászathoz.
A lényeg hogy egy max 30w led reflektort akarok üzemeltetni rajta max 6 órán keresztül.
Ilyenkor mit kell nézni? Hogyan tudom kiszámolni hogy az éppen kinézett akksi meddig bírja üzemeltetni a reflektort?
Köszönöm a válaszotokat!
-
Cs1csó
titán
Az APC-hez elég jó szoftver van amiben teljesen kikapcsolható a hangjelzés.
Alapvetően mindegyik UPS-ben lehet cserélni az akkut, van amelyiket a mérnökök elég intelligensen terveztek meg és pikk-pakk megvan, az APC Back UPS vonal nem feltétlen tartozik ide, kicsit macerás de van róla a YouTube-on videó és az alapján kivitelezhető.
-
gl59
csendes tag
válasz
Cs1csó #16466 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod, a 70 valahány ezer Ft-os már sok nekem, a másik 3 közül melyiknek lehet a csipogását kikapcsolni?
(az APC Smart-UPSnél nem emlékszem, hogy lett volna erre lehetőség, ezért is másztam néha a falra miatta amikor 3-4 UPS egyszerre kezdett el csipogni fülsértő frekvencián.) A kikapcsolás alatt értem azt, hogy OK, hogy csipog amikor kimarad az áram és ő szolgáltat, de lehessen a csipogást utána kikapcsolni, nem kell csipognia végig az áramszünet alatt.
És másik fontos szempont az, hogy lehessen az aksiját cserélni később. Lehet mind a háromnak és lehet mindhez aksit kapni nálunk?
Néztem az akkuk.hu weboldalt, nagyon sokféle aksit árulnak de nehéz eligazodni.
Az általad javasolt APC-nek az útmutatójában az áll, hogy az aksi nem cserélhető a felhasználó által. Ez mennyire komoly? Ha mégis kicserélném, akkor rá is faraghatok mert kell valamit reset-tálnom is szotftware-en keresztül?
-
Cs1csó
titán
válasz
#98320896 #16482 üzenetére
Ha azt a sárgát bedugot gyakorlatilag akkor csatlakotad az akkukat a UPS-hez. Ez egyfajta biztonsági megoldás mert ha azt kihúzod után már UPS kezelőpaneljének nincs kapcsolat az akkukkal biztonságosabb.
Bedugod a hálózatba bekapcsolod és 12-24 óráig terhelés nélkül töltöd mivel lehet nálad is meleg van a helyiségben ahol most van a UPS és a töltés is melegíti az elektronikát ezért bekapcsol a ventilátor de ha már feltöltött - mint írtam 12-24 óra - azután már remélhetőleg nem lesz hangja maximum akkor ha elmegy az áram és akkumulátoros táplálásra vált át a UPS.
-
jozsi252
veterán
válasz
Cs1csó #16480 üzenetére
Az APC-t felhívtam, és azt mondták hogy ezen adatfolyam nem megy át, csak tv-hez alkalmas. Szóval ez kilőve, pedig az egyik ilyen nekem.
Mondtam hogy akkor az az egy megoldásom van hogy a koax belemegy a modembe, a modemből viszont nem a routerba megy az utp kábel, hanem a túlfeszvédő bemenetére, majd a kimenetből jön egy utp ami menne a router-ba. Így a modem nem lesz védve, viszont ami utána jön az már igen.
Amúgy marha érdekes hogy egy APC méretű cégnek nincs erre megoldása otthoni felhasználók számára hogy a koax kábel is le legyen védve. -
jozsi252
veterán
válasz
Cs1csó #16478 üzenetére
Köszi a magyarázatot, akkor jól emlékeztem hogy valami gebasz lehet.
Az a baj hogy tiszta szinuszos nagyon drága, annyit nem szívesen szánnék rá. Persze van előnye, mert azokon általában van kijelző így lehet látni mennyi szufla maradt benne, illetve nem kell attól tartani hogy valamelyik eszköznek baja lesz vele, mint a kvázi szinuszos jelet kibocsátó ups-el szemben.
Igen így éri meg összekötni hogy legyen dupla védelem.
Sajnos a max áramfelvételt nem figyeltem, de azzal nem hiszem gond lenne mert a mostani 700VA-s UPS-t évek óta használom és az se produkál hibát mikor bekapcsolok 1-1 nagyobb fogyasztót. Volt hogy a TV is rá volt kötve és akkor se volt baja mikor bekapcsoltam. Nem terhelődött túl, szóval ettől én nem tartanék.Úgy fogom mindenképp bekötni, csak még böngészgetek milyen lehetőségeim lennének. Szemeztem olcsóbb tiszta szinuszos ups-el, de nem tudom hogy megmerjem-e venni azokat. Az APC-nek azért elég nagy neve van, és soha nem történt nálam semmi, mindig megvédte az eszközeimet.
Viszont lenne még egy kérdésem. A mostani szünetmentesen van 2 port ami a net védelemre szolgálna. Ezzel régebben nem is volt gondom mert DSL net volt. De a legutóbbi pár évbe kábelnetre váltottam, és koax kábelen jön a net. Na most ez elvileg úgy nézne ki hogy ami jön a falból netkábel azt kellene bedugni a ups-be, majd a ups-ből a kimenetet összekötni a modemmel. De ugye itt nem tudom, mert nem RJ45 csati jön a falból.
Milyen lehetőségem lenne hogy levédjem a koax kábelt is?
Most jelen állás szerint úgy tudnám megoldani hogy a modemből ami jön utp kábel azt a router helyett a ups-be dugom, majd a ups kimenetét dugom a routerba. Elvileg ez működhet gondolom, de ugye a modem nincs védve így.
Jó lenne olyan megoldás hogy már a modem elé berakni valamilyen eszközt. -
Cs1csó
titán
válasz
jozsi252 #16477 üzenetére
Ez a túlfeszültségvédő vs. UPS úgy van hogy:
1. kvázi szinuszhullámos UPS esetén ha a UPS-be dugod feszvédős elosztót és elmegy az áram akkor a UPS-ből érkező KÁVZI szinuszt hálózati zavarnak fogja érzékelni és lekapcsol.2. TISZTA szinuszos UPS esetén ilyen probléma nincs, a UPS elé és a UPS mögé is köthető a feszvédős elosztó de ha logikusan végiggondolod csak egy féleképpen van értelme egy túlfeszvédős elosztót bekötni: MINDIG közvetleneül a fali konnektorba dugni és BÁRMIT már ebbe, így MINDEN is védve van.
A te esetedben egy túlfeszvédős elosztó is elég lenne sőt így a azokat az eszközöket is védenéd amik eddig a túlfeszvédős elosztó előtt voltak pl. a UPS és magát a hosszabbítót.
Persze a UPS-ben is van túlfeszültségvédelem, de az én megoldásommla dupla védelem lenne:
fali konnektor után a túlfeszvédős elosztó lenne az első védelem a a második pedig a UPS.A MAXIMÁLIS áramfelvétel mennyi volt? Tehát akár csak egy rövid ideig egy úgymond pillanantyi "áramtüske" ami jellemzően bekapcsoláskor, induláskor jelentkezik, tehát írtad, hogy 200W körül volt a max de amikor bekapcsolod a tévét vagy egyéb fogyasztót akkor lehet egy pillanatnyi kiugró érték.
Amúgy összeségében az az APC jó választás, de ha úgy közöd be ahogy én ajánlottam az egyik túlfeszvédős elosztó is kiesik és beteheted máshová, más eszközt védeni akár egy hűtőt vagy bármilyen más értékes műszaki cikket.
-
jozsi252
veterán
válasz
Cs1csó #16476 üzenetére
Régebben mintha lett volna róla szó hogy nem jó ötlet vagy a szünetmentes túlfeszvédőbe dugni, vagy a szünetmentesbe túlfeszvédőt dugni. Nem tudom már hogy volt pontosan de valaki leírta a lényegét hogyha túlfesz miatt lekapcsol az egyik akkor meghülyülhet a másik eszköz miatta. De sajnos nem emlékszem a lényegére már. De valószínű hogy szünetmentesbe túlfeszvédőt nem jó ötlet dugni.
Van fogyimérőm csak tegnap nem volt lehetőség mérni, de ma már van és meg is csináltam. Hogyha az alap kis fogyasztású dolgok mennek ami a: NAS-modem-router-switch-HUE bridge-upc beltéri akkor ezeknek 60W a fogyasztása.
Ha megy hozzájuk a számítógépem a monitorral meg a Philips HUE led világítás akkor 125W.
Ez szerintem tuti hogy valós érték mert benyomtam a cpu-ra egy stress testet, és a fogyi egyből felment 200W-ra. Ez a 125W olyan érték hogy csak a windows-ba vagyok kint, tehát a cpu gpu a legalacsonyabb frekin, legalacsonyabb fogyin megy.Néztem az APC oldalán a APC BACK-UPS 1400 VA, 230 V, AVR, Schuko aljzatok UPS-nek a futását, és 60W-nál 90perc van megadva, 125W-nál 43perc van megadva. Ami nekem bőven jó lenne!
-
Cs1csó
titán
válasz
jozsi252 #16475 üzenetére
Üdv, ha egy konnektorból megy minden akkor úgy kellene: fali konnektor - túlfeszvédő - UPS - hosszabbító - eszközök.
JÓ lenne megmérni az eszközök fogyasztását egy konnektoros fogyasztásmérővel 4k-ért már kapható, vagy az eszközök fogyasztását a műszaki leírásukban megnézni, a PC-nél a GPU, VGA adat már elég.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretném átvariálni kicsit a szünetmentes ellátásom. A szobámba most pillanatnyilag így néz ki az áramellátás.
Fali konnektorból megy egy 3 méteres 1-es hosszabbító, ebbe megy bele egy 3-as elosztó. A 3-as elosztóba a következők dolgok mennek bele
1. ág - APC BE700G-GR szünetmentes: NAS-monitor-pc-router-Philips HUE (világítás)-modem
2. ág - APC túlfeszvédős elosztó: Philips HUE (bridge)-Logitech 2.1 hangszóró-nyomtató
3. ág - APC túlfeszvédős elosztó: 55"tv-switch-upc beltériNa most ahogy látjátok el vagyok látva mindennel. Sajnos átvariálni a 3-as elosztó után nem tudom a dolgokat, mert a tápkábelek nem elég hosszúak, illetve nincs is akkora szünetmentes ahova mindent be tudnék dugni. Mert szünetmentes mindenképp kell a monitorom a pc meg a NAS miatt.
Annyit szeretnék csinálni hogy a fali konnektor meg a 3m-es hosszabbító közé bekötni egy szünetmentest hogy minden védve legyen áramkimaradás ellen. A mostani szünetmentest kivenném a sorból, azt megkapná tesóm, természetesen annak a helyére mehet egy sima elosztó is akár, vagy túlfeszvédős. Bár szünetmentes után nem tudom mennyire jó ötlet túlfeszvédős elosztót dugni.Szerintetek ha veszek egy 1400VA-es APC UPS-t akkor az jó lenne számomra? Természetesen ha áramkimaradás van akkor a gépemen kívül a modem router nas switch menne, szóval kisebb fogyasztók. Nyomtató tv meg ezek nem mennének. De ha hosszabb az áramkimaradás akkor a gépet is kinyomnám hogy a ups el tudja látni a kisebb fogyasztókat több ideig.
Mérek nemsokára fogymérővel egy fogyasztást hogy mégis mennyi lenne a fogyasztása a gépemnek az kisebb fogyasztókkal együtt, illetve mennyi lenne a fogyasztás ha csak a kisebb fogyasztók mennek.
Visszatérve a fő kérdésre, abból ugye nem lehet gond hogyha veszek egy ilyen ups-t -> APC Back-UPS 1400VA BX1400U-GR
ezt bedugom a fali konnektorba, majd a 3m-es hosszabbító menne az egyik portba? És akkor így minden védve lenne áramkimaradás ellen. Bocsi hogyha kicsit hosszú voltam de eléggé komplikált nálam az áramellátás mert sok dolog van, így csak úgy tudom megoldani hogy van 2 túlfeszvédős elosztóm, plusz egy ups a fontos dolgoknak. -
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #16472 üzenetére
A gyári értékek megfelelőek lehetnek. Írd meg mennyi a miniumum és a maximum érték ami alatt vagy felett bekapcsol és kiegyenlíti a feszültséget.
-
Cs1csó
titán
válasz
Razermazer #16470 üzenetére
A tartási idő számítása kb. lutri, nagyon sok a változó:
- új vagy régebbi akkuk
- a UPS elektronikája is fáradhat idővel
- a fogyasztás, terhelés, maradék idő kijelzés nem tökéletes, mondhatnám hozzávetőleges értékek egyszerűen az oka az, hogy a minőségi elektronika, érzékelők sokba kerülnek.
- az is számít mennyi és milyen típusú fogyasztó van rákötve, eszközönként is van némi veszteség pl. 10db 10W-os eszközt rövidebb ideig tud tartani - valószínűleg - mint 1db 100W-os eszközt.
- a túl magas vagy túl alacsony páratartalom és hőmérséklet sem használ az akkuknakÁltalánosságban azt lehet mondani, hogy a maximális terhelést azt csak pár percig tudja tartani és ahogy felezed, negyedeled, nyolcadolod a terhelést úgy nő a tartási idő.
Tehát ha max terheléssel 3-5 perc akkor fele terheléssel 6-10 perc negyed terheléssel 12-20 perc és így tovább.Továbbra is azt mondom, ezek a relatíve olcsó, saját akkuval szerelt UPS-ek nem az órákig történő eszköztartásra lettek kifejlesztve, aki 1-2 órát vagy még többet akar az vegyen benzines áramfejlesztőt.
Ezek a UPS-ek:
- pillanatnyi áramszünetek áthidalására
- feszültségingadozások mérséklésére
- tartós áramszünet esetén bizonyos eszközöket pl. NAS, PC USB-s kapcsolaton keresztül még az akkuk lemerülése előtt automatikusan le tud állítani. -
Razermazer
őstag
válasz
Cs1csó #16453 üzenetére
Köszönöm a választ
De most kicsit belegabalyodtam a tartásidő számításba, valami nem stimmel, vagy csak én vagyok lila hozzá, de ugye adott az 1000Va az akkuk 2 darab 9ah 12volt-os akkuról beszélünk,
30-31%-os terhelésnél (cirka 250watt) a tartásidő nem valami combos szerintem, nem ennyinek kéne lennie ír ilyen 30 percet hmmmm.
24 órát töltöttem utána üzemeltem be, de képekkel is illusztrálom mindjárt, a program is egy csoda, hát mondjuk hogy ellátja a funkcióját, de láttam már szebbet jobbat alap állapot.
[kép]
[kép]
[kép]Akkuról való üzem estén igencsak hamar levágja magát 65%-ra és onnan merül nagyon lassan.
[kép]
[kép]
Szerintem ezek az aksik kicsit sokat álltak magukbaaztán ennyit tudnak, az jó mert vadi új bontatlan termék khm.
Próbálgattam itt a számolást egy ilyen képlet alapján de, nem nagyon ment szerintem valamit elírok[link]
tudnátok ebben segíteni? meg a fent vázolt problémát jól látom hogy nem kerek? -
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #16467 üzenetére
Már tudom mi a helyzet: feszültségingadozás lehet (tehát az áram nem egy el csak a feszültség változik) és a UPS bekapcsol és korrigál, ennek a hangját hallod. Módosítottál az AVR beállításain, érzékenyebbre vetted vagy gyári értékeken használod?
Nem tesz jót a UPS-nek ha túl szűkre veszed a még megfelelő feszültségértékeket mert akkor túl gyakran fog bekapcsolni. Volt már korábban szó arról, hogy 10-20%-os feszültségingadozást elviselnek az eszközök, aki tűpontos 230V-ot akar az inkább vegyen ONLINE UPS-t. -
kaszaking
tag
válasz
enginev3.0 #16467 üzenetére
Nekem akkor kattan mikor át vált akksira. Ha visszajön az áram akkor kattan újra. De csak ekkor máskor nem.
Csicso82
Néztem konnektorba dugható mérővel de ott nincs 80 watt
Már nem figyelem szoftverrel. Rá van dugva egy 16 portos switch, 1 router, 1 modem meg egy gép ami ritkán van használva. Így nem izgat hogy többet mér. -
Cs1csó
titán
Üdv, a PC-ben milyen CPU, VGA van annak mennyi a fogyasztása? Mennyit szánnál rá? Mondjuk monitorral együtt max 300W-ot ehet kb. a noti akkor 90W a tévé 240 tehát akár 500-600W fogyasztással is lehet számolni érdemes lehet egy 1200-1500VA-es UPS-t vásárolni.
Az APC smart szériája tényleg a legjobb bár kicsit túlárazott is. Ami még jó: EATON, CyberPower, Legrand, PowerWalker100k alatt maradva de megközelítve egy APC Smart minőségét és tudását ez lenne: CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA 72,5k-tól ez egy tiszta szinuszos UPS mint a Smart család tagjai, de az eszközeid valószínűleg ellennének egy sima kvázi szinuszos UPS-el is.
Olcsóbb szegmensben:
- CyberPower UT1500E 1500VA
- Legrand Keor SP 1500VA
- APC Back-UPS 1400VA (BX1400U-GR)Ezek csak kvázi szinuszos UPS-ek.
kaszaking
Konnektorba dugható elektromos fogyasztásmérővel próbáltad már?enginev3.0
Kattog? Amikor elmegy az áram akkor az inverter dolgozik olyankor akár normális üzemre is utalhat egyfajta kattogó hang. Kérdés mennyire kattog, milyen módon esetleg keress videót erről a UPS-ről a neten ahol van hang és tesztelik élesben. Vagy akinek ilyen van az is tud egy tesztet végezni.
-
gl59
csendes tag
Sziasztok!
A környékünkön most már rendszeresek a pillanatnyi áramkimaradások ezért eldöntöttem, hogy veszek egy UPS-t a nagy szobába ahol egy PC és egy laptop (90W-os töltőről) van plusz egy 46 colos 13 éves LCD TV ami 240W-ot fogyaszt a gyári címke alapján.10 évvel ezelőttig az USA-ban dolgoztam és ott APC Smart-UPS-eket használt a cég szerverekre és fontosabb PC-kre, tehát ezeket a típusokat jól ismerem, de nézem az itthoni árakat, és bizony nincs semmi ingerenciám több száz ezer Ft-ot kiadni erre. Viszont a többi gyártó többi termékeiről nem tudok semmit.
Valaki segítene nekem eligazodni ezen a piacon hogy intelligens döntést tudjak hozni? Ami a lényeg lenne, hogy nem kell tartós áramot szolgáltatnia legfeljebb 5-10 percig, a fontos a feszültség állandó karbantartása lenne, kimaradás és túlfeszültségre.
Az autókhoz ma már mindenki ért és könnyű hasonlítgatni egyik típust a másikhoz, pl. mindenki tudja vagy érzi (ha 50 évesnél idősebb
), hogy pl milyen minőséget képvisel a Trabant és a Mercédesz, és a köztük lévő kategóriák mint a Toyota vagy Suzuki - ahol is mindenki tudja, hogy mindegyik márka elvitte az embert "A" pontból a "B" pontba, de az utazás minőségében és a kocsi élettartamában óriási különbségek vannak.
Tehát ezen analógiára alapozva, a jelenleg piacon lévő UPS-ek között beszélhetünk "Trabantokról" és "Ferrari"-ról (az APC Smart-UPS valószínű a felső kategóriában van) vagy "Toyotáról" ami soha sem romlik el és örökké megy?
-
kaszaking
tag
válasz
enginev3.0 #16460 üzenetére
Nem haragszom. Csak arra lettem volna kíváncsi hogy neked is van e 80 watt fogyasztás a semmire. Minden nélkül nekem 80 wattos terhelést ír. Ha rá van kötve valami akkor 80 wattal többet számol.
-
kaszaking
tag
válasz
enginev3.0 #16458 üzenetére
Ha tudod légyszíves nézd meg, hogy ha nincs rákötve semmi csak a konnektorba van bedugva akkor mit mutat a szoftver terhelésre és fogyasztásra.
Köszönöm -
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #16456 üzenetére
Amikor van áram akkor úgymond tényleg "csak" átmegy az áram rajta, de a teljesítményt akkor is érzékelheti és ha túl soknak tartja ezt is jelezheti.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Cs1csó #16455 üzenetére
Ezt
Dehogy hagytam, rádugtam, a hosszabbítót és minden ment szépen
Most hogy kikapcsoltam a nagygépet abba hagyta a vinnyogást, gondolom több mint 480W terhelés volt rajta, és ez fájt neki?! Ami nem gond, mert a nagyobb gépemet át dugtam egy másik konnektorba, az ups-ből, csak eddig napok óta így ment, és sosem volt gondja, sőt még fifáztam is egyik nap, most meg csak böngésztem, és elkezdett sípolni
Én azt hittem, hogy mikor nincs áramszünet, akkor úgymond csak átengedi az áramot, ha pedig akkor van áramszünet mikor mindkét gépet használom, akkor gyorsan kikapcsolom a nagyobb gépet, és hagyom hogy csak a kisgéppel vészeljék át az árammentes időszakot kettesben
Még a végén a monitort is leveszem az ups-ről
-
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #16454 üzenetére
Végül melyik UPS-t vetted? Egy fél napig, egy napig töltötted? Tehát bedugod az elektromos hálózatba, majd bekapcsolod és hagyod tölteni.
Ezután terheld csak. -
enginev3.0
félisten
Sípol a ups mint az állat, de nincs is áramszünet
Előbb abbahagyta, most újrakezdte -
Cs1csó
titán
válasz
Razermazer #16452 üzenetére
1. sok pro-kontra érvet olvastam már a kalibrálásról pl. néha le lehet teljesen meríteni, vagy legalább félig vagy nem szükséges ilyet csinálni stb. de ha a szoftvere tud ilyesmit akkor azt kipróbálhatod, + szerintem az ha évente egyszer-kétszer csinálsz egy nagyobb merítést/töltést az nem árt.
2. "bypas" módban - jól gondoltad azt jelenti hogy kikerülés - közvetlenül a hálózati áramról mennek a védendő eszközök, és így menet közben is ki tudod cserélni az akkumulátorokat.
Ez a lehetőség vállalati környezetben életbevágó ahol a védendő szerverekre 0-24-ben szükség van és nem lehet csak úgy leállítani őket, otthoni környezetben ez egy elhanyagolható funkció.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Vásároltam egy online SPS MID 1000RTI 1.0 Online rack/tower LCD UPS-t hogy miért, kell a tartás idő, és a tiszta szinusz jel, sok a fogyasztó ami igényli ezt, 865 wattot tud tartani+-15%.
Összeg még a tűréshatár alatt volt, 50k akcióba bontatlan.
Na de a kérdések most jönnek? kell e futásidő kalibrációt végzeni az ilyen ups-nél manuálisat? vagy szoftverest? mert van hozzá egy csodaszoftver,(upsilon2000) amibe szerintem van ilyen!.Kettő, a készülék tud bypass módot tehát kerülő mód, most ha jól értem akkor, ebben a módban akkut kikerüli és csak az inverter megy vagy azt is lekapcsolja, még nem világos!
Nem hangos van benne ventilátor de a pcnek kéne ilyen csendesnek lennie akkor jó lenne
Egy apc smart ups 750-et váltottam vele, az velem van már 2011-óta.
Ezekre kérnék felvilágosítást köszönöm
-
Cs1csó
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest