-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Piftuka #16396 üzenetére
Annyi biztos hogy a 2 db akkut egyszerre használja, az első és a második videón látszik miként is kell cserélni, illetve miként is van bekötve.
[link]
[link]
Ez szerintem sokat elárul a működéséről.
Hosszabb lehet egy akku élettartama abból adódóan is, hogy ritkábban fog teljesen lemerülni, illetve kisebb terhelés jut 2db akkura mint 1 db-ra igaz lényeges az akku kapacitása is.
Annyi biztos hogy ha nagy a terhelés egy akkun akkor hamarabb elhasználódik, hamarabb eléri az élettartama végét.
Én is betehettem volna a kisebbik verziót (900-as) de mikor én vettem akkor az 1300-as verzió akciós volt és elenyésző volt az árkülönbség, illetve az is a nagyobb testvér felé döntötte a mérleget, hogy már nem 1 db akku volt benne, hanem 2 db és a külföldi vélemények is igen pozitívak voltak.
Én az 1300-as típust 56 ezerért vettem, és akkor a 900-as volt 45 ezer körül, így szerintem egyértelmű volt a nagyobb testvér felé a döntés.
Ha APC-t akartam volna venni ezzel a kapacitással és tudással akkor kb. 3x drágábban kaptam volna meg. -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a töketlenkedésem miatt lecsúsztam egy használt APC Smart-UPS SUA1500RMI2U-ról. E helyett érdeklődnék, hogy lenne-e valamilyen hasonló termék. Árban 200e Ft-ig tudnék menni kiegészítőkkel együtt, ha nagyon muszáj akkor esetlegesen 250e Ft-ig kitolható, és a használt, megbízható UPS-ek elől sem zárkózom el, de egy újnak természetesen jobban örülnék
Ami szempont lenne számomra:
- rack kiszerelés, max 2U méretben,
- jó lenne ha kb. ekkora teljesítményt nyújtana (980W / 1500VA), vagy legalább elérné a mostani UPS-em teljeswítményét: APC Smart-UPS SUA1000I (700W / 1000VA),
- USB-n keresztül kompatibilis legyen egy synology NAS-al,
- az is jó lenne, ha LAN csatlakozón a hálózatomra tudnám kötni, hogy a hálózaton lévő eszközöket is le tudjam állítani, akár külön megvásárolva a hálózati kártyát, de az anyagi kereten belül,
- mivel nem értek hozzá, ezért gondoltam, hogy a tuti egy szinuszos készülék lenne, fogalmam sincs, hogy a készülékeim, hogyan tolerálnák a kvázi szinuszt, de most is egy szinuszos APC Smart-UPS SUA1000I-al nagyon meg vagyok elégedve, csak nem rack-es kivitel, és mivel a rack szekrényem aljában van és kellene a hely egy polcnak, így ki kellene váltanom egy rackbe építhetővel,
- egy LackRack-be lenne szánva, annak is a legaljába, így nem lenne rossz, ha valami stabil sínre tudnám tenni.A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!
-
Piftuka
veterán
válasz
zsolt501 #16389 üzenetére
"Én is gondolkodtam a 900-as verzióban, de az 1db akkut tartalmaz, ami miatt hamarabb degradálódik az akku hosszabb távon[..]"
Ezt úgy értsem, hogy a kettő, vagy több akkut felváltva, esetleg megosztva használja egy UPS eszköz, ezért az akkuk élettartama hosszabb, mert nem folyamatosan/teljes kapacitással üzemelnek? -
válasz
enginev3.0 #16392 üzenetére
Én ezt ajánlom: Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN)
Nekem is ilyen van és meg vagyok vele teljesen elégedve -
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #16391 üzenetére
Üdv, majdnem dobogósként nincs UPS-ed!?
Legrand Keor SP 600VA
Eaton 5E 650i USB DIN
Legrand Keor-M 600VAEzek a kicsi olcsó UPS-ek elsősorban:
- pillanatnyi áramszünet áthidalására /és ha nem vagy a gépnél akkor még az akkuk lemerülése előtt USB-s kapcsolaton keresztül a telepített vezérlőszoftver segítségével leállítsa a gépet automatikusan
- a túl magas vagy túl alacsony feszültség esetén beavatkozzon és kiegyenlítsen (kb. +/- 20% felett vagy alatt, tehát nem fogja tűponotosan tartani a 230V-ot de mondjuk 270V felett vagy 180W alatt beavatkozik, a közforgalomban kapható eszközök jellemzően tűrik a 10-20%-os feszültségingadozásokat.)Tartós áramszünet áthidalására nem alkalmasak terheléstől függően 5-10-20-30 perc tartásra képesek és ez idővel romolhat.
Jellemzően úgy vannak kalibrálva, hogy a maximális tartási képességet - optimális körülmények között - pár percig tudja tartani. Ha ezt a teljesítményt felezed, harmadolod, negyedeled akkor úgy fog nőni a tartási idő.
EZek mondjuk 360W tartásra képesek 120W-ot mondjuk 10-20 percig is tarthatnak akár.Fortron UPS NanoFit 800 - ennél amiket linkeltem olcsóbbak és "modernebb" típusúak. Az FSP Offline típus amiket linkeltem Line-Interkatív-ak, egy kicsit talán jobbak:
- a feszültségingadozásokat gyorsabban lekövetik
- az akkumulátorra történő átkapcsolási idő (ms) egy áramszünet esetén rövidebb, tehát gyorsabban átkapcsol akkumulátorra. -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #16391 üzenetére
[link] Pl egy ilyen?
-
enginev3.0
félisten
Hali gondolkodom egy szünetmentes táp vásárlásán, érthetetlen okokból egy hónapja kb heti rendszerességgel van áramszünet felénk , és a kis gépem ami 24 órában megy, többet ér mint hogy kisporoljam ezt a dolgot
I7 8700t 35watt
4hdd
4ssd
Nincs videokártya
Nincs monitor
+1telekom sagecom
+1 routerEzek mennének rá, szerintem bőven 200w alatt vagyok
10 és 30 perc közötti leállással számolok, bár általában nem több 5 percnél a dolog de na ....
Nem értek semmit ezekhez a tapokhoz
Ja és 30 ezer alatt maradnék árban
-
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #16388 üzenetére
A 900-as papíron 540W tartásra képes tehát az összfogyasztásod komolyabb terhelés alatt 400W alatt marad akkor simán elegendő, legyen némi mozgástér az esetleges magasabb induló áramtüskékre vagy az idővel fáradó akkura, nem árt egy kb. 30%-os mozgástér
Többször hangsúlyoztam már ezek a UPS-ek elsősorban:
- pillanatnyi áramszünetek áthidalására
- tartós áramszünet - 3-5 percnél több - esetén ha nem vagy a gépnél le tudja állítani azt automatikusan - USB-s kapcsolaton keresztül a telepített vezérlőszoftver segítségével
- a komolyabb feszültségingadozásokat - jellemzően 20%-nál magasabb, vagy alacsonyabb feszültség esetén beavatkozik - áthidalja, tompítsadjzolee91
Az EATON jó, a CP-nek ez a nálunk új szériája is jó:CyberPower UPS VP700E LCD 700VA
A többit vagy nem ajánlom vagy drágállom.
Esetleg még egy Legrand Keor 600 vagy 800VA-es akár a multiplug a lényeg, legyen szoftveres vezérlés. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Piftuka #16388 üzenetére
Én is gondolkodtam a 900-as verzióban, de az 1db akkut tartalmaz, ami miatt hamarabb degradálódik az akku hosszabb távon az 1500-as verziót én is sokallottam árban, viszont az 1300-as verzióban pakolható nagyobb akku és az elektronika is lekezeli ezt olvastam más fórumokon ahol a nagyobb akkut tették bele.
A NAS-om nem nagy fogyasztású gép ez egy épített NAS a szünetmentes szerint az össz terhelés nevetségesen alacsony jelenleg 52VA 45W, igaz most nincs is hajtva semmi rajta, vagyis bőven lehetne rá pakolni.
Volt rápakolva teszt erejéig egy HP lézernyomtató, de meg sem kottyant neki, illetve rápakoltam az Onkio erősítőmet is ez egy régebbi típus de ezt is bírta.
Nekem a NAS és a hálózat szünetmentesítése volt a legfontosabb a többi nem.
Ha jól tudom ezeken a LAN csatlakozó nem gigabites csak 10/100-as RJ45-ös, de ezt nem teszteltem. -
Piftuka
veterán
válasz
zsolt501 #16387 üzenetére
Ismételten köszönöm! Nagyon jól hangzik.
Egyre valószínűbb, hogy ez lesz a befutó.
A 900-as szignifikánsan olcsóbb mindegyiknél. Vajon elég volna számomra a teljesítménye?
Az 1500-as pedig szvsz nem ad annyival több energiát, mint amennyivel többe kerül az 1300-asnál.
Az EATON a 3 év gari miatt, és a régi "MGE Pulsar Ellipse"-em ismeretében szimpatikus, de sokkal drágább.
A kettő ára közötti különbségből megvan a tévéhez egy modern, nyolcas, új túlfeszvédett APC elosztó.
(És eredetileg max. 50.000-et szántam költeni a célra....)
Még két kérdés...
- Ezen a CP900/1300/1500-ason valódi RJ45-ös UTP csatik vannak?
- Hogy tudjam viszonyítani az áthidalási időt... az általad használt apparátus fogyasztása kb. mennyi?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Piftuka #16386 üzenetére
Nincs mit.
Semmi ciripelő hangja nincs, a sípolás (gondolom az áramszünetre gondolsz) az kikapcsolható így nem ad hangjelzést ha áramkimaradás lenne, így az sem zavaró az éjszaka, annyi, hogy áramszünet idején felkapcsol a kijelzője, de egy idő után az is lekapcsol automatikusan.
A kijelző fénye lekapcsolható a menüben, és mint írtam, csak áramszünet idején kapcsol fel, illetve mikor te nyomkodod a rajta lévő gombokat.
amikor a kijelző lekapcsol egyedül a power bekapcsoló gombja világít, van fénye, de nem zavaró, de én az egész kijelző és a bekapcsoló gomb elé raktam egy fekete lapot, így este semmi fény nem jön a szünetmentesből ki a karton lap miatt
Nekem jelenleg 8 HDD-s nas van a szünetmentesre kötve, illetve egy ONT, egy Asus RT-AC86U, 5 portos swich, egy nagy kijelzős LED óra, ezt az egészet 60-70 percig tudja tartani, tudom ez eléggé nagy idő, de nekem az volt a lényeg, hogy hosszabb időt tudjon áthidalni.
A NAS úgy van beállítva, hogy 30 perc után álljon le hosszabb áramszünet esetén. -
Piftuka
veterán
válasz
zsolt501 #16385 üzenetére
Köszönöm ezt a hasznos információt!
Mennyire jellemző rá a "ciripelés"? Mikor sípol, mikor nem?
És mennyire fényes az elején lévő LED sor? Mondjuk egy éjszakára teljesen koromsötét szobát bevilágít?
Amennyiben igen, mi van ha éjszakára lekapcsolja az ember? Nem árt neki a sok ki- és bekapcsolás?
Milyen, és hány eszköz üzemel róla nálad, milyen fogyasztással? És hány percig tudta tartani az energiaellátást?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Piftuka #16384 üzenetére
Nekem az [link] 1300-as verzió van 1 éve és eddig hibátlan, nem egy áramszünetet és apróbb áramkimaradást hidalt már át, és az AVR is szépen hibátlanul dolgozik benne, 1 év használat után tartási idő csökkenést sem jelez, a benne lévő ventilátor csak akkor dolgozik ha akkumulátorról működik, de akkor is alig észrevehető a hangja, szóval a kezdeti félelmeim, hogy este alvás közben zavaró lesz a működése ezt el is felejthetem.
-
Piftuka
veterán
válasz
Cs1csó #16380 üzenetére
Én is eldöntöttem: maradok a tiszta szinuszos megoldásnál.
(Az EATON képviselete nem merte ajánlani a kvázi szinuszos modelleket.)
Már csak azon tanakodom, hogy melyik legyen az alábbiak közül...!?
CYBERPOWER UPS Intelligent LCD PFC 900 - 60.990 Forint, 2 év garancia
CYBERPOWER UPS Intelligent LCD PFC 1300 - 79.990 Forint, 2 év garancia
CYBERPOWER UPS Intelligent LCD PFC 1500 - 93.999 Forint, 2 év garancia
(Edigital)
Vagy
EATON Ellipse Pro 1200 DIN 750W - 96.999 Forint, 3 év garancia
(Konzolvilág)
Mindegyik kapcsán tudok érvet és ellenérvet felsorakoztatni, hogy miért azt, vagy miért ne azt válasszam...
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Synology NAS-hoz az alábbi szünetmentesek közül melyiket ajánlanátok? Fontos, hogy legyen benne utp védelem, és a nas usb-n vezérelni tudja az szünetmentest.Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN)
CyberPower Value800EILCD 800VA
CyberPower Value600EILCD 600VA
CyberPower UPS VP700E LCD 700VA (VP700ELCD)
CyberPower UT850EG
CyberPower UT700EG
CyberPower UT650EG
CyberPower UT1050EG
CyberPower BR700ELCD 700VAElőre is köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
_ocsisajt #16379 üzenetére
Persze jelez a UPS: sípol stb. ez jellemzően kalibrálható, érdemes ezzel is foglalkozni nekem volt olyan, hogy hajnali 3-kor ment el az áram és az őrületes sípolás ébreszett azt sem tudtam hol vagyok annyira mély álomból ébresztett.
Ha anyagilag megteheted érdemes ez egy minőségi és ár/érték arányban jó cucc.
Lehet nem a legjobb példa de talán lehet vele érzékeltetni a különbséget:
a tiszat szinuszos UPS vs. kvázi szinuszos UPS különbsége olyan mint a sima LED vs. OLED
A sima LED sem rossz amíg nem tapasztalod az OLED minőségét. -
_ocsisajt
őstag
válasz
Cs1csó #16378 üzenetére
Köszönöm szépen!!!
Játéknál pár perc kell csak + rászámolom a bambulást + reakcióidőt, hogy jééé elment a delej! (nem volt még UPS-em, gondolom jelez az is, konfigurálható?)+ tiszta területre verekedés + kilépés városba, exit.
+ NAS leállítása még fontos, az szerintem bele fog férni!
Ezt még erősen át kell gondolnom, csábító a CP. Ha már az ember beruház, akkor azt a 25-30K-t lehet megéri és akkor nyugodt lelkiismerettel működtetem a cuccokat.
-
Cs1csó
titán
válasz
_ocsisajt #16377 üzenetére
Üdv, ha árérzékeny vagy akkor nem kellene erőltetni a tiszta szinuszt. Ha tiszta szinusz kell akkor ezt ajánlom: CyberPower CP900EPFCLCD 900VA 55,3k-tól
Simán menni fog ez a konfig egy minőségi kvázi szinuszos UPS-el:
Legrand Keor SP 800VA
Eaton 5E 850i USB DIN
Legrand Keor Multiplug 800VA
Legrand Keor SP 1000VARákötheted a NAS-t és a többi apró cuccot is, a NAS alig fogyaszt.
Nagy terhelésnél - pl. játék - lehet nem lesz meg a 15 perc tartási idő ezekbe a UPS-ekbe nem tesznek túl nagy akkut, de egy sima böngészős, szövegszerkesztős pillanatban megy el az áram akkor tovább bírhatja.
Nem tudom ez hogy, pl. ha optikán jönne a net és a szerverközpont kap áramot - ami a közeledben van - és a szolgáltatói eszköz is kap áramot akkor lehet nem megy el az áram.
Koaxnál nem tudom hogy van. -
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Mit javasoltok , ha árérzékeny vagyok, de viszont benéznék a "tiszta szinuszjeles ablakon"?
(Ne kockáztassak és mindenképpen kerüljem a szimulált jelet?)
Amiket el kell bírjon: Egy számítógép+monitor, modem és egy NASSzámítógép: Aminek egy CM G550M táp adja a delejt a konnektorból.
Konfig: ASRock B75M-GL R2.0, i7-3770, GTX 970 Mini-Itx (nincs tuning sehol), Dell bill+Steelseries Rival 100 egér , CT480BX500 SSD és egy WD10EZEX vinyó + logitech külső stereo set van rajt, +120-as PWN venti.
Monitor: Philips 273V7
Modem: UPC Connectbox HW verzió: 5.01
NAS: Zyxel NAS326, benne kettő HGST HUS724040AL vinyókkalMég a NAS nem is lenne annyira fontos, bár nem szeretem, ha szabálytalanul áll le.
Az a gáz, hogy ahol lakom (Agárd* rulez), ritkán van random komplett áramszünet (inkább ugye szezonban*), és ezek ilyen 1-2 mp*** kiesések szoktak lenni, de volt már olyan, hogy negyed-fél órára is lement a delej borért, simán.A lényeg, hogy olyan ketyerére lenne szükségem ami 10-15 percig bírja, hogy szépen ki tudjak lépni a kedvenc játékomból, ne vesszen el a karim emiatt*** (csak HC-t játszom), illetve ha valami masszívabb doksit masszírozok, akkor ugyancsak legyen sanszom azt átnézni és elmenteni, jól.
Köszönöm szépen!
ps: Bár tartok tőle, ha mikro áramszünet is van, akkor elvileg UPC modem a koaxon sem kap jelet??? Bocs a hülye kérdés(ekért).
-
csaba17
senior tag
Sziasztok!
A héten vettem egy kstar 800 lcd szünetmentest a szerveremhez ami max 60W-ot fogyaszt.
Tegnap be is kötöttem, az lcd kijelző kék világítását hogyan tudnám kikapcsolni?
Éjjel nappal világít, zavaró, másik irányba pedig nem tudom beforgatni, hogy ne lássam. -
zolisx4
őstag
válasz
Cs1csó #16367 üzenetére
Köszi a segítséget!!!!
Igen egészségügyi program,gyakorlatilag az alapján megy a rendelés,recept írás beutalók a betegek adatait éri el egy online rendszeren keresztül,online program,viszont olyan lassan lehet kilépni belőle,5 -10 perc is lehet,a szabályos kilépés,pillanatra elmegy az áram akkor nem tudsz belépni újból fel kell hívni hogy léptessenek ki és csak akkor lehet újból használni.
De akkor Legrand 310186 KEOR SP 1000 VA ez meg fogja oldani a gondokat .
Köszi még egyszer -
frpeter
Topikgazda
válasz
Piftuka #16370 üzenetére
Ezzel arra akartak utalni véleményem szerint, hogy AVR (Automatic Voltage Regulation) miatt a kimenet eléggé szép, tehát elvileg nem ugrálgat több tíz voltokat összevissza hálózati üzemben.
De vannak néha elég furcsa fordítások, tipikusan akkor, amikor a fordító azt sem tudja mit fordít -
Cs1csó
titán
válasz
zolisx4 #16366 üzenetére
Ez jó lesz!
A "nagyobbat" úgy értettem, hogy 1500VA-es nem kell, egy 800-1000VA-es elég, sajnos úgy sem tesznek bele ezekben sokkal nagyobb akkukat, tehát amire neked kell (rágugliztam, ez valami egészségügyi adatokkal dolgozó irodai program) arra bőven elég, talán az összfogyasztás ennek a programnak a használata közben kb. 150W körül/alatt lehet (két monitorral, és az egyéb sallaggal együtt) -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #16364 üzenetére
Remélem, zavaros, a "tiszta kimenet" egyértelműen a szinuszt jelenti, de itt az írják, hogy az AVR miatt ami a feszültségszabályozó de nem értem, hogy gondolják. Tiszta szinusz mellett is lehet a feszültség 230V-tól eltérő, tehát ami a konnektorból jön az tiszta szinusz de sok helyen (erről volt szó korábban pár hozzászólással lejjebb) inkább magasabb tehát 240V.
Úgyhogy nem teljesen tiszta mi is a tiszta nekik.Ahonnan vennéd dobj rájuk egy emailt és kérdezd meg tiszta szinusz e de a gyártónak is írhatsz.
Amúgy ezt jellemzően mindig ráírják hogy "PURE" vagy "SIMULATED" az a szinusz. -
Piftuka
veterán
válasz
Cs1csó #16341 üzenetére
Csicso, még egy kérdés...
Te tudod esetleg, hogy az ajánlott "Eaton Ellipse Pro 1200 USB" valódi szinuszos, vagy "kvázi" szinuszos eszköz?
Én a gyári adatlapon egyszerűen nem találom ezt az info-t... -
Cs1csó
titán
válasz
zolisx4 #16358 üzenetére
Szia, kb. - a két monitorral max 300W fogyasztással lehet számolni.
kaszaking
Passz, de "elektromos zaj" csak akkor lehet ha van áramszolgáltatás és azzal van valami gond jellemzően ahogy írtad feszültségingadozás. Amikor elmegy az áram - mint ahogy tesztelted is - az más, olyankor egyszerűen átvált akkura és kész.
-
kaszaking
tag
Van egy APC szünetmentesem. Pontosabban Back-UPS BX700U-GR.
A powerchute personalban van egy olyan hogy: Last transfer to battery was caused by: Electrical noise on és a dátum.
Az elektromos zaj mit jelent pontosan? Túl magas vagy túl alacsony volt a feszültség és ezért kapcsolt akkumulátorra? Amikor kihúztam a konnektorból akkor nem elektromos zajt írt.Köszi a segítséget
-
zolisx4
őstag
Sziasztok !!!
Az a kérdésem lenne hogy egy egyszerű irodai gép,550 W tápegységgel,1155 alaplap, egy Í5 2500 processzorral,500 gb ssd, 16 DB márkát nem tudom,GeForce GT 740,VGA,van benne,és 2 db monitor,sok usb bedugva ezek külső meghajtó,adatmentésre usb.
Egy programot használnak rajta az ixnetet,na ez 5 perc mire ki lehet lépni belőle.
Tudtok valami szünetmentes tápegységet mondani,jó lenne ha mind 2 típusú csatlakozás lenne rajta,egy fsp ep1500 sp 1500va ups volt használva de ez le égett,.
Köszi előre is !!! -
Piftuka
veterán
válasz
Cs1csó #16341 üzenetére
Köszönöm az újabb info-kat!
- A "francia csatlakozó" elbizonytalanított... nem szeretnék olyat választani, amit aztán nem tudok használni.
Az "Eaton" azért szimpatikus, mert ismerem (a korábbi MGE UPS-em ugyebár), és ők kifejezetten kiemelik, hogy cserélhető aksikkal szerelik a berendezéseket. Ha szükséges, lehet új aksit tenni az eszközbe.
Erre egyébként (feltéve, hogy nem hibásodik meg az aksi) hány évente van szükség?
- "(Csak az ALZA játszik? Nem Magyarországon élsz?) "
De Magyarországon élek, viszont számít a forgalmazó megbízhatósága, és a garanciális ügyintézés módja, minősége. Valamint ebből kifolyólag az is, hogy ha elállást, vagy esetleges szervizt kell intéznem, akkor itt legyen helyben üzlete.
A Media Markt volt az első jelöltem, de ott csak ennyi a kínálat...
Az eddigi tapasztalataim és a többi vásárló beszámolója alapján az "ALZA.hu" van a második helyen.
Esetleg a "Konzolvilág" jöhet szóba, mert van itt üzletük, és többször vásároltam náluk. Bár most rákerestem, és UPS-ben rohadt drágák, és tavaly kiszúrtak velem egy tápegység rendeléssel, de nagyon... Azért, ha a kínálatukból tudsz olyat mutatni, ami ajánlott, szívesen és köszönettel megnézem!
Aztán nagyjából ennyi. Még az "Euronics" és az "Edigital" jöhet szóba, de azok már nem szívesen.
Valamint esetleg az "Auchan", vagy a "Tesco", ha a kínálatukban van ajánlott UPS. -
Cs1csó
titán
válasz
fodor0410 #16350 üzenetére
Amint ricsip is ír kb. így működik sok Line-Interaktív UPS, van 3 érzékenységi fokozat, vagy akár manuálisan is be lehet állítani, de a túl gyakori bekapcsolás nem jó.
Mint írtam 10%-ot kb. minden eszköznek el kell bírnia, 20%-on belül sem vészes a felett vagy az alatt érdemes már beavatkozni.
Tehát ha nálad folyamatosan alacsonyabb vagy magasabb a feszültség mint 230V és te azt szeretnéd, hogy az eszközeid mindig 230V-ról üzemeljenek akkor nincs más mint, hogy venni egy ONLINE UPS-t, jelenleg ez az egyik legolcsóbb: FSP Champ 1K 1000VA annyi pozitívum, hogy a technológiából adódóan nagyobb a valós teljesítmény amit tartani képes : 900W-ot, tud, (az 1000VA-es Line-Interaktív UPS-ek kb. 600W-ot tudnak csak)Valaki írta már korábban, hogy ez azért van - tehát túl magas vagy túl alacsony a feszültség - mert túl közel vagy épp túl távol vagy a trafótól ami téged kiszolgál. (ehhez nem értek, de mivel papíron jó az érték ezért az áram
szolgáltatónem fog semmit csinálni)arn
Legrand Keor-M 600VA
Legrand Keor Multiplug 800VA
APC Back-UPS 700VA (BX700U-GR) -
ricsip
addikt
válasz
Cs1csó #16349 üzenetére
Vagy tudtommal az APC-nél (pl. az enyém Line-interaktív SMT750I) lehet paraméterezni a bejövő áram minőségét (Good-Fair-Bad stb.). Ha ilyenkor belövöm Bad-nek, akkor "számítana rá" hogy ilyen határeset-hez közeli normális esetben is a bejövő, és nem kezdi el kompenzálgatni AVR-el és tsai-val, hanem azt mondja ezt így átengedi beavatkozás nélkül. Ha meg Good-ra állítom, minden pici eltérés az ideális 230,000V 50,000 Hz-től már akksis üzemet ill. beavatkozást eredményez. Rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest