-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #15449 üzenetére
érdemes azért nézni melyik gyártó mekkora akkut tesz bele gyárilag
850-es cuccokba Eaton és PowerWalker rak csak 12V 9Ah akkut a többi csak 5-6-7Ah-t
és a PoweWalker is csak a VI SHL cuccba, az olcsóbba kisebbet tesz az isEbből kiindulva ezek azért olcsóbbak mert szintén kisebb Akku van benne szóval marketing szám inkább az 1000 meg 1200VA
-
Cs1csó
titán
válasz
Pokesz007 #15448 üzenetére
Ennyiért nem nagyon van legalább 1000VA-es eszköz kellene, monitorral akár 400-450W maximális fogyasztás is lehetséges pl. játék alatt.
- Kstar Micropower 1200VA LED 26k szállítással együtt
- Legrand Keor SP 1000VA 26 300Ft-tól + szállítás -
Pokesz007
senior tag
válasz
Cs1csó #13994 üzenetére
Szia csicso82
Egy kicsit változott a configom
Táp: Corsair RM650 650X Gold Fully Modular
CPU : r5 3600
Configom az adatlapon.
Milyen szünetmentest ajánlanál?
13-25 ezer Ft közt.
2-3 perc leállítás ,elég lenne. Automatikusan csinálja a dolgokat.
Van változás azóta az árakban?
Köszi -
válasz
Cs1csó #15444 üzenetére
Ennek ellenére ma a szervizben a FSP EP1500-asra azt mondták, hogy az elektronikája gyenge, nem bírja a drágább "prémium akku"-t.
A Legrand Keor-t én is megtaláltam, de semmi értelmes tesztet róla.
A többiről meg most "hallok" először tőled. -
Üdv!
Van egy FSP EP1500-as szünetmentesem, amiben - immár másodszor - tönkre ment az akku. (Majd viszem szervizbe cserére és az elektronika átnézésére.)
Addig helyette (mellette) milyen típust érdemes venni? Mi ennek az utódja?
Az FSP iFP1500? Vagy helyette van jobb ár/érték alternatíva azonos tudással és (minimum) kapacitással? -
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #15438 üzenetére
kis infónak írtam te is tudod majd linkelni hogy 20ezres kategóriában
CP és a PowerWalker is kisebb akkut tesz bele gyárilag mint az Eaton 5E 850i-benelőző kettő 5-6Ah akkukat Eaton meg 9Ah-t
így ott már azonos árnál nyerőbb az Eaton vagy aki CP/PowerWalkert vesz vegyen egyből egy 9Ah minőségi akkut is 7-8ezerért -
TeeJay
félisten
válasz
kaszaking #15435 üzenetére
hagyd azt is, megnéztem és csak a drágább verziókba raknak 9Ah akkut gyárilag
a 3 legolcsóbb szériába 6 jobb esetben 7Ah akku kerül árban meg ugyanazért ott az Eaton 5E 850I USB DIN amiben tutira 9Ah akku vanja én a 20ezres belépő szériákra írtam, nem figyeltem hogy tiszta szinuszos kategóriát nézel
-
Reader
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősnek lenne szüksége a következő konfighoz egy szünetmentes tápra:
Ryzen 5 3600
Gainward GeForce GTX1660
500GB Kingston SSD M.2 NVMe A2000
32GB RAM
3TB Toshiba 3.5" P300 winchester
Bitfenix Formula 450W tápegység
24" monitor (nem emlékszem a típusra)Új építésű házban a fi-relé időnként kiold és ez munka (CAD tervezőprogramok) közben nem a legszerencsésebb. Alapvetően annyi ideig kellene, hogy segítsen az UPS, amíg el lehet menteni az aktuális munkát, le lehet állítani a gépet.
(Tudják, meg kell keresni, hogy mi okozza a kioldást, de addig is szeretnének valami kisegítő, ideiglenes megoldást.)Előre is köszönöm a segítséget!
-
TeeJay
félisten
Kinyomoztam hogy az Eaton 5E 850i UPS-ben 12V 9A akku van gyárilag míg a Cyberpower UT850-ben csak 12V 6A szóval emiatt is van hogy a CP bár okosabb de nem bírja addig. 3ezerrel olcsóbb lehet bepróbálom és ha kevés akkor ráfizetek 3ezret és Eaton 5E lesz
-
belinho
senior tag
válasz
Cs1csó #15428 üzenetére
Nem PC-re vannak kötve, így nem tudom mi okozhatta, de kijelzi, hogy volt valami.
Valószínűleg az AVR avatkozott be. Általában itt ezek a pillanatnyi áramszünetek amik gyilkosak. Elmegy az áram, aztán meg hirtelen visszajön a 245V, aztán volt kazán, nincs kazán, volt router nincs router. -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni.
Synology nas-hoz keresek egy Apc szünetmentest. 58W a maximális fogyasztás, de legyen inkább 200w.
Örökélet +2nap a cél.
Használt is érdekel, főleg ha örökélet.. -
belinho
senior tag
-
Cs1csó
titán
válasz
TeeJay #15424 üzenetére
Esetleg a tiszta szinusos CP: CyberPower CP900EPFCLCD 900VA Itt azt kell megfizetni, hogy szinuszos.
Vagy egy olcsóbb APC-ét: APC Back-UPS 700VA (BX700U-GR)
Vagy az EATON minőségibb termékei, amik szinuszosak:
- Eaton 5S 550i (5S550i) 31k IEC csatis
- Eaton Ellipse PRO 650 DIN (ELP650DIN) 47k normál konnektorosA "minőség" az a TISZTA szinusznál kezdődik.
-
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #15423 üzenetére
köszi túl drága
eddig az Eaton 5E 850i USB DIN a nyerő de még átolvasom a fél fórumot és ha nincs jobb ajánlat akkor marad ez
a PowerWalker is jóféle?
A Cyberpower tetszene amúgy legjobban meg 3 schuko van rajta de ha ennyire gyatra és alig bírja 1-2percig akkor inkább lemondok róla. kár mert a szoftvere is annak tűnik legjobbnak -
Cs1csó
titán
válasz
TeeJay #15422 üzenetére
Ezzel tehetsz egy próbát: APC Smart-UPS 750VA LCD SmartConnect
-
TeeJay
félisten
válasz
kaszaking #15418 üzenetére
Van olyan ups ami valós fogyasztást számol és percre pontosan akkor kapcsol ki ameddig bírja? Ezekben nem lítium akku van amit viszonylag jól lehet megmondani meddig bírja. Másvalakinek a CP csinálta ezt szóval már fene tudja mit vegyen az ember ami legalább 10 percet visz egy 60 wattos gépet
-
ricsy888
senior tag
Sziasztok!
[Kstar Micropower 1200VA LCD]
Megfelelő lenne ez nekem?
Asroch Z370 Pro4
I5 8500
Radeon Vega 56
2x8Gb
Bitfenix Formula 650W gold
Plusz 1 monitor 40W és egy mondemEz az ár ami még beleférne és úgy látom ajánlottátok itt párszor.
-
kaszaking
tag
-
kaszaking
tag
Annyira ajánlott itt a Powerwalker hogy teszek vele egy próbát.
PowerWalker VI 800 SW 800VA a kiválasztott alany. Elvileg jövő héten megkapom. Egy Eaton 850i-t vált. Remélem jobb lesz nála. Normális szoftver van hozzá? -
TeeJay
félisten
ezt nem hiszem el
kb. 2hónapja volt este 10után egy 2perces áramkimaradás
erre most filmezünk és ismét volt egy 1-2perces
Kész most már tényleg veszek szünetmentest
Igazából erre a pár perces kimaradásra bármelyik elég hogy elvigye az 50wattos torrentes gépemet ugye?
Ide még az sem kell hogy USB-s legyen és leállítsa magát bár persze akkor már olyat veszek hogy lehessen látni az állapotát a cuccnakEaton jó lesz akkor?
CP-t vettem volna de páran befürödtek itt vele
és nem akarok szívni -
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
akksi csere mellé érdemes szerintetek a kondikat is kicseréltetni egy 4 éve nálam lévő, elvileg olyan 10 éves APC szünetmentesben? Nem tudom előtte volt-e felújíva.
-
Toma3757
csendes tag
Sziasztok!
Szünetmentes táp vásárlása előtt állok, és azt szeretném kérdezni, hogy az általam kinézett típus megfelelne e.
A konfig amihez szeretném egy szerver E5-2450L processzor,16GB ram 350W táp,2db sata hdd, általában jóval 90W alatti a teljesítményfelvétele.
Jól gondolom, hogy a tisztán szinuszos 280W/450VA szünetmentes táp megfelelne nekem?
Rövid áthidalási idő kell, ami elég a szerver leállításához tehát nem órákról van szó. A táp rendelkezik rs232 porttal szóval ezt azon keresztül elméletileg meg tudom oldani.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Cs1csó
titán
válasz
Ghost84 #15403 üzenetére
Ahhoz nem az a szoftver kell, hanem: PowerChute Business Edition
Ahogy látom van 32 és 64 bites változata is. -
Ghost84
aktív tag
válasz
Cs1csó #15389 üzenetére
Szia!
Megvetten az előrébb említett szünetmentest viszont olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal tudom kezelni mert a régi szünetmenteshez használt PowerChute Personal Edition nem találja meg viszont a windows látja.
-
Üdv!
Egy kis közérdekű közlemény:
Sikerült beüzemelni az nJoy Cadu 850-et FreeNAS alatt (annak ellenére, hogy hivatalosan nem támogatja). A drivernek PowerWalker ups 2 Line-Interactive VI 850 LCD (blazer_usb) opciót kell választani, Auxiliary Parameters (ups.conf) lehetőségnél meg az alábbiakat:
ignorelb
override.battery.runtime.low = 300
override.battery.charge.low = 50
override.ups.delay.start = 180
Így 5 perc (300) hátralévő idő, vagy 50% (50) kapacitás alatt kikapcsol a NAS, majd a szünetmentes is, aztán ha visszajött az áram, 3 perc (180) várakozás után visszakapcsolja magát az UPS. Ehhez persze UPS reaches low battery-t kell beállítani a Shutdown Mode-nál.
Üdv:
Rhino666
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest