- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#68216320 #15246 üzenetére
Na, úgy tűnik megvan a megoldás.
Dobtam a szemétre való gyári programját és a NUT-al konfigoltam.
Szanaszét lehet állítani mindenét. Bejövős.Az aktív PFC-hez: a 4. géppel kisérletezek és tökéletesen üzemel a CyberPower UT850EG AktívPFC-s táppal nálam (2 fajta Chiftec, 2 fajta FSP)
Belőttem a webes monitort is:Beállítottam, hogy amikor visszajön az ára még várjon 5 percet (hátha újra elmegy) és csak az után indítsa be a szervert
-
changebug
újonc
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Keresnék UPS-t az alábbiakra:
Van egy kis "szerverparkom"-om a beépített szekrénybemben. /funkcionálisan szerverpark/
3 HP Proliant MicroServer Gen8 - 200W-os tápokkal (az egyik a NAS szerepét tölti be, a másik virtualizálva van, a harmadik inkább csak tartalék - ritkán van üzemben, de előfordulhat. Hálózaton keresztül használom őket. A fogyasztás szerintem max 60 és100W körül lehet /a 3-nál legyen 60W Ezen kívűl 2-4 SBC - 2 x86-os SBC/Lattepanda, Odroid-H2/ 15 és 20W meg ARM SBC kb. 10-10W valamint egy 2 router és 1 switch - ARM-esek kb 15-20W(?) - szerverfunkciókkal.
(Alapvetően KIS fogyasztású és CSENDES/passzív eszközök, de abból több)
Amit szeretnék:
Egy szüntementes táp amiből a maximumot ki tudom hozni ezekhez az eszközökhöz (a védelem mellett szolgáltatások) /nem igazán tudom mit tudnak ezek az eszközök/
Az hogy áramingadozás meg mondjuk 3-x perc áramszünetet kibírjon az egy alap - azt hiszem.
De jó volna ha tudna ilyesmit hogy eszközÖK leállítása - adott sorrendben. Előbb a VM-ek majd ESXi host aztán a NAS aztán SBC
(ha ez túl nagy kérés akkor törölve)
Vagy pl. ilyet olvastam az APC BX1400UI leírásnál, hogy "Automatikus újraindítás az UPS leállása után - A csatlakoztatott berendezés automatikus elindítása a hálózati tápellátás helyreállásakor. ".
Ez számomra nagyon szimpatikus, hogynemondjam kell.
Igazából ami számomra fontos lehet, hogy mondjuk házon kívűlről "feléledjen" a hálózat (ezt a routerek/switchek meg is teszik - áramszünet után) fel tudjam éleszteni a gépeket - a Microservereknél még tudok játszani az ILO-val de az SBC-t már muszáj éleszteni.
Ja és preferencia, hogy csendes legyen.
Nem használtam még ezért kérdezem: A smart eszközök (pl. SMT750IC) alkalmasak lennének rá, hogy bejelentkezek mint az ILO-ba és felélesztek gépeket? Vagy az ilyen távoli eléréshez már Network Management Card kell és azt minden UPS-hez külön kell venni?
Elégedjek meg egy sima backup UPS-el mert a távmanagelt már nagyságrendel drágább? Felejtsem el a szolgáltatásokat
Ha tudnátok eligazítást adni akkor azt megköszönöm. Meg ha tudnátok ajánlani egy UPS-t csak a minimumra az is jó lenne.
Köszönöm a segítséget.
üdv:
changebug -
Üdv!
Olyan UPS-t keresek, ami az USB-n keresztül képes kommunikálni a hálózati meghajtóval, van 3-4 schuko dugalja (bővebben lent) és gigabit ethernetet is véd.
Az alábbiakat találtam:
- nJoy Horus Plus 1000
- nJoy Cadu 1000Viszont több helyen is olvastam, hogy az nJoy UPS-ek nem működnek a NAS-okkal.
Ez vajon ezekre a típusokra is igaz?
Igazából nincs szükségem ekkora kapacitásra, csak egy hálózati meghajtót, egy routert, egy modemet és egy gázkazánt szeretnék rádugni hogy ne kapcsoljanak ki a rendszeres, 1-2 másodperces áramkimaradások során, vagy ha tényleg percekre elmegy az áram akkor legyen ideje kikapcsolni a NAS-nak és ne legyen adatvesztésem belőle. Megoldás lehet egy kisebb, egy dugaljas UPS-re elosztón keresztül rádugni a felsorolt dolgokat?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv:
Rhino666 -
törölt tag
Komoly gond van a CyberPower PowerPanel linux-os verziójával. Konkrétan totál tévesen állapítja meg az akku töltöttségét és emiatt használhatatlan. A win-es gépről ~38%-os állapotban átvittem a linux-os gépre, de ott rögtön 85%-ot jelez és piszok gyorsan töltődik ami marhaság. Ez így használhatatlan sajnos...
-
belinho
senior tag
válasz
Cs1csó #15233 üzenetére
Vagy működik vele, vagy nem, elég lutri ez az egész ebben az esetben.
Az aktív pfc-s tápok nem szeretik a kvázi szinuszt, lehet működni fog vele, nem mondom hogy nem.
Rákerestem a típusra, ott alul azt írták, hogy nem működhet megfelelően aktív pfc-s táppal.
Majd ha kipróbálja, akkor kiderül úgyis. -
törölt tag
Na, megvolt a CyberPower UT850EG-FR UPS kontra 60W izzó teszt.
A hivatalos érték közelében sem járt, konkrétan pont 20 percig bírta. A hivatalos 30 perc lenne elméletileg. Egész éjjel töltött (mondjuk 2 óra töltés után ennek látható jele már nem volt, 11 órát volt üresben hálózaton), de mikor átvittem a lámpához ott újra tölteni kezdett a kijelzés szerint. Ezt már nem vártam meg.Gondolom ez is úgy van beállítva, hogy 35% alá ne engedje az akku-t. A Linux-os manager-ben lehet ezt állítani, én még meg fogom emelni 50%-ra. Egyrészt mert akkor több ciklust bír az akku majd, másrészt nekem nem szükséges ennyi időt áthidalni, inkább, ha nem bírja, állítsa le a gépet.
Illetve kisebb amúgy is a gép fogyasztása, tehát sejthetőleg többet ki tud hozni majd. Bár trükközni kell, mert ahogy nézem kis teljesítményű eszköznél tényleg marhaságot ír Watt értéknek és emiatt hátralévő időnek is. A linuxos leállítás konfignál (szerencsére) a hátralévő időt és az akku töltöttséget is lehet threshold-ként állítani. Így majd hátralévő időnek 1 másodpercet állítok be, de akku töltöttségnek 50%-ot. Ha jól gondolom az utóbbit fogja majd figyelembe venni. Aztán kiküldetek vele egy mail-t és le is állhat.
Most újabb töltés zajlik a doksi szerint 6 órán át. Délután jün a PSU teszt, hogy mennyire bírja majd a szimulált szinusz jelet. Legrosszabb esetben kell egy passzív PFC-s táp. Max kiveszek egy Dell Optiplex P4 gépből és átkondizom. Azokban, ha jól emlékszen Delta belsős passzív pfc-s tápok vannak 235W max terhelhetőséggel. Nekem elég ehhez a géphez és kondicsere után kibírnak még jópár évet.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ghost84 #15240 üzenetére
CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA
ez már elegendő az összfogyasztásod monitorral, hangrendszerrel, router-rel együtt is megáll kb. 550W körül ez pedig 780W tartásra képes.
Á/érték arányban ez a legjobb kb. 2x ennyiért ezek ajánlhatóak: [link] [link]
Van pár többlet szolgáltatásuk pl. a hálózati vezérlés, és nagyobb akkuk tehát hosszabb tartási idő, de 2x annyit nem érnek, itt a márkát kell megfizetni. -
Ghost84
aktív tag
Sziasztok az alábbi konfighoz tudtok nekem ajánlani egy szünetmentes tápegységet tiszta szinuszost szeretnék.
CPU: i7 8700k + Cooler master evo 212
Vga: MSI GTX 1080 ti
Ram: 2x8gb
Táp: Seasonic prime platinum 650w
Hdd: 2db
Ssd: 2db m.2-es
4db 12cm ház venti
Monitor MSI Optix 27'
Genius 5.1 hangfalszett
Egy routerKöszi előre is.
-
TeeJay
félisten
ha esténként látok lámpa pislogást akkor olyankor egy villanásra leesik a feszültség?
PC mellett van egy 40wattos asztali kis lámpa sima izzóval (nem LED nem kompakt fénycső) és láttam most este 8körül egy halványodást rajta -
Cs1csó
titán
válasz
#68216320 #15234 üzenetére
Kb. ezt írtam én is, van benne némi lutri. Sajnos a UPS gyártók rajtunk akarnak spórolni. Ez van.
A PSU fog lekapcsolni ha nem bírja a kvázi szinuszos áramot, de ez akár UPS-nek is bezavarhat. Ezt az első éles tesztnél ki lehet deríteni.Nálam egy FSP Rider II együtt tudott működni egy APC Back-UPS-el.
-
Marci112233
addikt
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #15233 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy "kvázi" szinusz jel esetében, mint amilyen ez az UPS is az aktív PFC kicsit lutri. Elméletben működhet a dolog, de nagyban függ attól, hogy milyen az a "kvázi" szinusz jelalak, illetve mennyire tolerálja az aktuális PSU.
Azt kijelenteni, hogy csak passzív PFC-vel megy az UPS szerintem nem érdemes, hiszen pont ezért váltottak a régi négyszögjelről és próbálnak megfelelő jelalakot összehozni (persze lehetőleg a legolcsóbban).Ha holnap sikerrel feltölt (végre) az UPS és megvolt a 60W-os izzó teszt, akkor kiderül minden úgyis. Vannak itthon Chieftec és FSP tápjaim, ki tudom tesztelni majd, hogy melyik lesz jó.
Amúgy ha gondja van az aktív PFC-vel akkor az hogyan jelentkezik? Lekapcsol a PSU vagy az UPS kapcsol le?
Update:
Megnéztem, jelenleg abban a gépben, amihez kellene az UPS egy FSP ATX-300PNF táp van.
[link] - Itt ha jól néztem, akkor passzív PFC-re írják, bár oda van írva, hogy opcionális. Vagy rosszul nézek valamit? -
Cs1csó
titán
válasz
belinho #15232 üzenetére
Ez túlzás, az árukeresőn is van róla vélemény, hogy NAS-t üzemeltet vele hibátlanul. Ha csak passzív PFC-és táppal tudna együttműködni akkor már kismillió panasz lett volna.
Jelenleg a 10 évnél nem régebbi PC-ék legalább 90%-ban aktív PFC-és tápegység van. Az Árukeresőn 1050db aktív PFC-és tápegység, és 84db passzív PFC-és tápegység van felsorolva, és ez a 84db mindegyike GAGYI: Akyga, Coolbox, HKC, Logic, Tracens, Spire csupa gagyi. -
TeeJay
félisten
azért írtam a sima 40-60wattos izzós tesztet mert az kőegyszerű fogyasztó
ha arra is hamar lekapcsol akkor vagy elektronika baj vagy már régóta állt az üzletben és az akku kakukk benne.
vissza viszi és kér egy másikat azzal remélhetőleg nem lesz gondjanem a zárlatos akku csinálja azt hogy pillanatok alatt 100%-on van de ha terhelést kap egyből leesik annyira a feszültsége hogy üresnek jelzi és leáll a szünetmentes miatta?
youtube-on néztem UPS akku tesztet ott a DataSafe 40+ percet hozott míg egy olcsóbb a negyedét sem hozta -
Cs1csó
titán
válasz
#68216320 #15224 üzenetére
Igen, mindenképp, és igen ilyen hidegről behozod ne helyezd azonnal áram alá pára, hideg stb.
Van a közelben valami minőségibb tápegységes gép? Esetleg azzal is ki lehetne majd próbálni. Persze előbb azt ajánlom, hogy miután egy napot töltőn volt először egy villanykörtével teszteld majd megint hagyd visszatölteni és utána mehet rá a gép ha ekkor is jön a gebasz akkor a PC tápegysége nem szereti a UPS-t.
belinho
Könnyű azt mondani, de amit vett az 18k, a legolcsóbb CP tiszta szinuszos pedig 55k tehát 3x annyiba kerül sajnos. -
belinho
senior tag
válasz
#68216320 #15222 üzenetére
A villanykörtés részt már nem olvastam, csak akkor szokott ilyen lekapcsolósat csinálni, ha aktív pfc-s tápot kötünk kvázi szinuszos szünetmentesre és nem szeretik egymást.
Sokan jártak már így, én is ezért vettem a tiszta szinuszosat, meg ezért kérdeztem.
Ez a szünetmentes szerintem nem fog működni az aktív pfc-s tápjaiddal szerintem. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
belinho #15221 üzenetére
Ez lényegesebben drágább annál, mint amit rászánok a dologra.
Nem pc táp függő a dolog esetemben, mert mint fentebb írtam egy villanykörte is kifogott rajta. Szerinte túlterheltem ...Amúgy valami Chieftec tápok vannak mindegyik gépben, de aktív pfc-sek. (low esr, longlife kondikkal)
Nem tudom ezekkel a tápokkal mennyire lesz barátságban, de egyelőre tényleg hibás volt az UPS. Majd az új esetén kiderül, hogy mennyire szereti őket. De valahol van itthon egy dögnehéz passzív pfc-s (talán dell, delta belsővel, de nem biztos) Bár gondolom a kvázi-szinuszos jelet azért illene már megenni a tápok nagy részének. Mégsem sima négyszögjel. De majd kiderül -
belinho
senior tag
válasz
#68216320 #15217 üzenetére
Nekem ilyen van CP900EPFCLCD és a kistesó CP550EPFCLCD
Többnyelvű doksit kaptam hozzá, két tápcsatlakozót, USB kábelt.
Ezek azért jók, mert tiszta szinuszosak, így nincs semmilyen táppal gebasz, meg van hozzá egy rohadt jó szoftver, amin szinte mindent lehet állítani. Fele annyiba került mint az APC Smart, nagyon elégedett vagyok vele.
Milyen tápegység van a gépekben, amiket rákötöttél? -
törölt tag
válasz
Cs1csó #15219 üzenetére
Hagyom majd, de ez kezdettől fura volt. 12 óra töltés után is még töltött, bár a manager szerint 1 óra múlva már 100%-on volt az akku. Aztán a hosszú töltést (12óra) meguntamm, rádugtam egy 60W ízzót, lehúztam a betápot, de abban a pillanatban lekapcsolt, sípolt folyamatosan és overload jelzést adott. Szerintem nem akku gondja volt, hanem elektronika.
De mindegy. Az újat majd töltöm és másnap kezdem használni. A manager hozzá viszont tetszi, pont ilyen kell nekem. Ezért is nem váltok másikra.
-
Cs1csó
titán
válasz
#68216320 #15217 üzenetére
Legalább egy fél napot, egy napot hagyd hálózatra dugva terhelés nélkül.
Ha már egy fél napot töltődött és mégis furcsa jeleket ad villog a led stb. akkor fordulhatsz egy régi jó öreg trükkhöz: kapcsold ki, húzd ki a hálózatból, ha rá volt kötve bármi azokat is húzd ki majd dugj össze mindent és kapcsold be újra, lehet ez is rendbe rakja.
-
törölt tag
válasz
TeeJay #15213 üzenetére
Megvártam amíg világít az akku töltés, azaz feltöltött. 2 géppel is kipróbáltam (win, linux) de vagy leállította a gépet vagy teljesen power-off lett azonnal. Sipolt veszettűl és villogott a piros led. Az elméletileg overload lenne. Namost az egyik gép eleve 30-40W-ot fogyaszt max, a másik sem mehetett desktop alatt 100W fölé. És csak ~80W-ot is írt. Szóval nem értem az egészet.
Most rádugtam tölteni, azt írja 100%, de még mindíg tölti...
Ha végre feltöltött akkor megy rá egy izzó és próbálom. -
Cs1csó
titán
válasz
TeeJay #15209 üzenetére
Ezért kell USB-én kommunikálni tudó UPS, mert tartós áramszünet esetén nem tudható, hogy meddig fogja tudni tartani a rá kötött eszközt és ha mégsem jön vissza az áram akkor leállítja. Inkább legyen pár óra kiesés a torrentezésből mint hogy egy áramszünet miatt szálljon el a rendszer. Valamit valamiért.
-
törölt tag
válasz
TeeJay #15209 üzenetére
Megmérem majd, de egyelőre küzdök még a konfiggal, ugyanis:
Daemon Configuration:
Alarm .............................................. On
Hibernate .......................................... Off
Action for Power Failure:
Delay time since Power failure ............. 60 sec.
Run script command ......................... On
Path of script command ..................... /etc/pwrstatd-powerfail.sh
Duration of command running ................ 1 sec.
Enable shutdown system ..................... Off
Action for Battery Low:
Remaining runtime threshold ................ 300 sec.
Battery capacity threshold ................. 35 %.
Run script command ......................... On
Path of command ............................ /etc/pwrstatd-lowbatt.sh
Duration of command running ................ 0 sec.
Enable shutdown system ..................... On
Mégis, mikor lekapcsolom a táplálást pár másodperc múlva leállítja az alábbi üzenettel:
Broadcast message from root@server (somewhere) (Sat Dec 7 20:08:49 2019):
Warning: The UPS's battery power is not enough, system will be shutdown soon!Az akku majdnem teljesen fel van töltve már.
-
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #15207 üzenetére
természetesen 3fázisú 400V-os trafó, szülőknél 3x16A van és párszor le tudja verni egyik 16A-es kismegszakítót (régi bakonyi van sajnos még)
panelban ilyentől nem kell félni tényleg szerintem senkinek nincs 3 fázisa max aki jó drágán behúzatta és indukciós tűzhelyre váltott de 440 lakásos tömbben ha 5-10 ilyen van sokat mondtam.
és ugye másik pozitív hogy tömbön belül van mindkét végén trafó ház tehát úgy 5-5 lépcsőház kap egy trafót (220lakás) és nincsenek nagy távok sem, az egész épület hosszában 216 méter szóval 100-150méter a max gerinc távPeachMan:
Megköszönöm ha írsz róla egy mérést hogy fix 60wattos izzó pl meddig ment róla
Én is ezt a CP 850VA-t néztem ki de neten úgy tűnik mintha gyárilag nem 9Ah akkuval adnák mint amit csicso linkelt hogy DataSafe akku 10évet bír és milyen bika
Olyan mintha gyárilag csak ilyen 4,5Ah-t adnának bele amivel nem bír annyit -
törölt tag
Megvettem a CyberPower 850VA verzióját és Linux alatt (Ubuntu Server 18.04) felraktam a programját. Tökéletes választás volt.
29W Load-ot ír, ami teljesen korrekt érték (kis home server) és 87% battery capacity mellett 86 min runtime-ot. Majd letesztelem tényleg hogyan bírja, de ha ez igaz, akkor nem lesz vele gondom jó darabig.
Alapban úgy is van konfigolva, hogy lemerülésnél leállítja a rendszert és szépen le is futtat egy script-et még előtte, szóval a manuális dolgaimat abban el tudom intézni. (pl. küldök majd egy mail-t magamnak)Szóval egyelőre jó választásnak tűnik linux mellé.
Update: Nálam 226V-230V feszültséget mér esti órában, ebbe még nem nyúl bele, ennyi az out fesz is.
-
TeeJay
félisten
válasz
Marci112233 #15203 üzenetére
ez hol van helyileg?
Szüleim Eger melletti faluban laknak, ott úgy 400 méterre van a trafó állomás és 3 fázisuk van sőt ott faternak van is bika 400V-os hegesztő trafója de ott is 228-230V van stabilan.
Sőt 2éve nyáron a komplett faluban minden régi beton oszlopot zsír újra cseréltek illetve a régi alu utcai vezetékeket már szigetelt réz kábelre cserélték így ahogy látom még kevésbé vannak "lámpa pislogások".
Fura hogy valahol 200V meg az alá csökken, még sosem láttam ilyet -
Marci112233
addikt
válasz
TeeJay #15199 üzenetére
Ha 220 alá nem esne be akkor nem is lenne itt sem gond, de mint írtam előfordul hogy 200 alá megy. És nem a ház vezetékélessel van a baj, hanem az hogy több évtizedes az utcán a madzagolás ráadás még fa oszlopokon. És nekem nem 180 hanem már 200-nél átvált akkura és a felső határa pedig 240, ott szintén átvált.
-
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #15200 üzenetére
panelban mivel közel van a trafó és itt nincs 3 fázis szinte senkinek meg átalány a gáz így legtöbb lakás 16A-t kap bejövőre, nekünk is csak ennyi van 1 fázison és nincs senkinek nagy fogyasztó mint hegesztő meg indukciós sütők meg ilyenek
Meglepően stabil 228-230-231volt van még esti csúcsidőben is
Nekem csak amiatt kellene UPS hogy néha van 1perces kimaradás, egyelőre várom mikor lesz legközelebb és akkor tuti veszek. Amikor legutóbb volt 2hete kb. akkor írtam az Elmü-nek hogy tudnak-e erről és jó lenne ha megnéznék mert nem a panelben lévő trafóháznál volt gond hanem a 120kV --> 10-20kV trafónál a telep szélénAmúgy meglepő lenne ha ennyire ingadozna a feszültség, zsír új elektromos hálózatot építettem tavaly, igaz a konnektorok csak 1,5mm2 MBCU-t kaptak de mint a teszt mutatja a legtávolabbi konnektoron 2kW-os hajszárító esetén is csak 4volt körül esik a feszültség ami még szerintem egész jó
ráadásul úgy csináltam hogy a 18nm szobába 2x 1,5mm2 MBCU-t vittem a lakáselosztótól így nincs egyik kör sem túl hajtva -
Stanley-B.
őstag
válasz
Stanley-B. #14904 üzenetére
update: röpke 2 hónap alatt meg lett javítva garanciálisan, megjárva Csehországot, mostmár jó. Remélem nem lesz baja.
Neten láttam hogy többen is írták hogy ugyanazt a hibakódot dobta nekik is mint nekem, lehet valamiféle szériahiba, hátha a javítás után erősebbre cserélték benne azt, ami nem volt jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Autós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- További aktív témák...
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- Effekta MTD 1500 1500VA 938W valós szinuszos szünetmentes eladó új aksikkal
- EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- APC SMX1500RMI2U
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest