Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• changebug

újonc

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Keresnék UPS-t az alábbiakra:
    Van egy kis "szerverparkom"-om a beépített szekrénybemben. /funkcionálisan szerverpark/
    3 HP Proliant MicroServer Gen8 - 200W-os tápokkal (az egyik a NAS szerepét tölti be, a másik virtualizálva van, a harmadik inkább csak tartalék - ritkán van üzemben, de előfordulhat. Hálózaton keresztül használom őket. A fogyasztás szerintem max 60 és100W körül lehet /a 3-nál legyen 60W Ezen kívűl 2-4 SBC - 2 x86-os SBC/Lattepanda, Odroid-H2/ 15 és 20W meg ARM SBC kb. 10-10W valamint egy 2 router és 1 switch - ARM-esek kb 15-20W(?) - szerverfunkciókkal.
    (Alapvetően KIS fogyasztású és CSENDES/passzív eszközök, de abból több)
    Amit szeretnék:
    Egy szüntementes táp amiből a maximumot ki tudom hozni ezekhez az eszközökhöz (a védelem mellett szolgáltatások) /nem igazán tudom mit tudnak ezek az eszközök/
    Az hogy áramingadozás meg mondjuk 3-x perc áramszünetet kibírjon az egy alap - azt hiszem.
    De jó volna ha tudna ilyesmit hogy eszközÖK leállítása - adott sorrendben. Előbb a VM-ek majd ESXi host aztán a NAS aztán SBC
    (ha ez túl nagy kérés akkor törölve)
    Vagy pl. ilyet olvastam az APC BX1400UI leírásnál, hogy "Automatikus újraindítás az UPS leállása után - A csatlakoztatott berendezés automatikus elindítása a hálózati tápellátás helyreállásakor. ".
    Ez számomra nagyon szimpatikus, hogynemondjam kell.
    Igazából ami számomra fontos lehet, hogy mondjuk házon kívűlről "feléledjen" a hálózat (ezt a routerek/switchek meg is teszik - áramszünet után) fel tudjam éleszteni a gépeket - a Microservereknél még tudok játszani az ILO-val de az SBC-t már muszáj éleszteni.
    Ja és preferencia, hogy csendes legyen.
    Nem használtam még ezért kérdezem: A smart eszközök (pl. SMT750IC) alkalmasak lennének rá, hogy bejelentkezek mint az ILO-ba és felélesztek gépeket? Vagy az ilyen távoli eléréshez már Network Management Card kell és azt minden UPS-hez külön kell venni?
    Elégedjek meg egy sima backup UPS-el mert a távmanagelt már nagyságrendel drágább? Felejtsem el a szolgáltatásokat
    Ha tudnátok eligazítást adni akkor azt megköszönöm. Meg ha tudnátok ajánlani egy UPS-t csak a minimumra az is jó lenne.
    Köszönöm a segítséget.
    üdv:
    changebug

Új hozzászólás Aktív témák