- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- Milyen egeret válasszak?
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
changebug
újonc
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Keresnék UPS-t az alábbiakra:
Van egy kis "szerverparkom"-om a beépített szekrénybemben. /funkcionálisan szerverpark/
3 HP Proliant MicroServer Gen8 - 200W-os tápokkal (az egyik a NAS szerepét tölti be, a másik virtualizálva van, a harmadik inkább csak tartalék - ritkán van üzemben, de előfordulhat. Hálózaton keresztül használom őket. A fogyasztás szerintem max 60 és100W körül lehet /a 3-nál legyen 60W Ezen kívűl 2-4 SBC - 2 x86-os SBC/Lattepanda, Odroid-H2/ 15 és 20W meg ARM SBC kb. 10-10W valamint egy 2 router és 1 switch - ARM-esek kb 15-20W(?) - szerverfunkciókkal.
(Alapvetően KIS fogyasztású és CSENDES/passzív eszközök, de abból több)
Amit szeretnék:
Egy szüntementes táp amiből a maximumot ki tudom hozni ezekhez az eszközökhöz (a védelem mellett szolgáltatások) /nem igazán tudom mit tudnak ezek az eszközök/
Az hogy áramingadozás meg mondjuk 3-x perc áramszünetet kibírjon az egy alap - azt hiszem.
De jó volna ha tudna ilyesmit hogy eszközÖK leállítása - adott sorrendben. Előbb a VM-ek majd ESXi host aztán a NAS aztán SBC
(ha ez túl nagy kérés akkor törölve)
Vagy pl. ilyet olvastam az APC BX1400UI leírásnál, hogy "Automatikus újraindítás az UPS leállása után - A csatlakoztatott berendezés automatikus elindítása a hálózati tápellátás helyreállásakor. ".
Ez számomra nagyon szimpatikus, hogynemondjam kell.
Igazából ami számomra fontos lehet, hogy mondjuk házon kívűlről "feléledjen" a hálózat (ezt a routerek/switchek meg is teszik - áramszünet után) fel tudjam éleszteni a gépeket - a Microservereknél még tudok játszani az ILO-val de az SBC-t már muszáj éleszteni.
Ja és preferencia, hogy csendes legyen.
Nem használtam még ezért kérdezem: A smart eszközök (pl. SMT750IC) alkalmasak lennének rá, hogy bejelentkezek mint az ILO-ba és felélesztek gépeket? Vagy az ilyen távoli eléréshez már Network Management Card kell és azt minden UPS-hez külön kell venni?
Elégedjek meg egy sima backup UPS-el mert a távmanagelt már nagyságrendel drágább? Felejtsem el a szolgáltatásokat
Ha tudnátok eligazítást adni akkor azt megköszönöm. Meg ha tudnátok ajánlani egy UPS-t csak a minimumra az is jó lenne.
Köszönöm a segítséget.
üdv:
changebug
Új hozzászólás Aktív témák
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest