Hirdetés
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
válasz janisjoplin1 #45686 üzenetére
Szia, a DS118-asnak két gyengéje van:
1.) A HDD rögzítésénél nincs semmiféle rezgéscsillapítás, ezért a HDD rezonanciái átadódnak a NAS-nak, magyarul kicsit zavaró lehet a HDD által keltett zaj.
2.) Nem intel CPU van benne, ezért bizonyos csomagok nem elérhetők rá. Pl. népszerű Plex is csak manuálisan telepíthető rá, s csak alpha verzió van belőle - még, de ez a verzió is teszi a dolgát. Aztán nincs docker sem.Viszont átlagos dolgokra kiválóan megteszi, arra elég gyors is. Nekem is ilyen van, s nem bántam meg. A fontos dolgok rendszer backup-olására csatalkoztattam hozzá egy külső USB-s HDD-t.
-
lewisfm
aktív tag
válasz janisjoplin1 #45712 üzenetére
Szia,
az Aqua-ban vettem a DS118-at. -
Real_Necro
veterán
válasz janisjoplin1 #51248 üzenetére
Támogatja a NAS ezt a szünetmentest?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gyugyo79
addikt
A szünetmentes jó ? Letesztelted ?
Én első körbe most leállítanám szabályosan a NAS -t és szimulálnék egy áramszünetet = tesztelném a szünetmentest és a benne lévő akkut, hogy az jó e.
Első tippem, hogy le fog kapcsolni a szünetmentes mert rossz az akku .
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz janisjoplin1 #51252 üzenetére
Igen akkor elvileg jó. Így viszont elég furcsa. Ugye nem usb hub -on keresztül volt össze dugva?
KStar szünetmentese egy ismerősömnek van és rákérdeztem, hogy nála most, hogy írja ki a dolgokat de amikor legutóbb zargattam ezzel akkor még 100%, hogy csak a Becsült akkumulátor ... ra nem tudott mit írni és ezt azért tudom mert itt már írta valaki, hogy neki a KStar -t nem ismerte fel a NAS és ezért rákérdeztem nála, hogy ami neki van az jó e még. (nemsokára küld képet)Kb 2 lehetőség van -> nem tudnak beszélgetni akkor amíg a Szünetmentes bírja mennie kéne. De egy ilyen szünetmentessel új akkuval egy 918+ elmegy több mint egy órát .... Persze lehetett hosszabb áramszünet mint amit az akkumulátor bírt.
-> kap egy fals infót és pldközbe meg is jött nála jelenleg 718+ -on DSM 6.2.2-24922. :
Legutóbb le is tesztelte, és amikor elvette az áramot jól átkapcsolt és az akkumulátor szint csökkent neki. Csak azt mondta, hogy megunta a csipogást olyan 60% -nál és vissza kapcsolta rá az áramot ezért nem nézte meg meddig bírja ...
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz janisjoplin1 #51254 üzenetére
De én olvastam olyat is akinek meg nem ismerte fel! Ami lehet kernel függő is (NAS) meg KSTAR se biztos, hogy ugyan azzal a firmwarel szállítja az összes ups ét. Bár ha neked látta amikor vetted akkor elég furcsa ha most meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz janisjoplin1 #51256 üzenetére
De amikor vetted és össze dugtad akkor a fenti képen látható volt az infó és most meg már nem ?
Én tuti letesztelném jobban.
Nem ezen keresztül kapna a NAS áramot hanem ezt csak összekötném Usb -n vele és megnézném jól átadja e a fontosabb infókat (Tehát végig csipogtatni amíg le nem merül egy olyan eszközt rádugva mint fogyasztó aminek nem lesz baja ha leáll amikor lemerül az akku) :
- Elment az áram (ezt már írtad is, hogy jó ha jól látom ez amúgy a legutóbb ott volt a logban ?)
- Alacsony akkumulátorÍgy a NAS -on nem sérülhet semmi ha váratlanul leáll a UPS.
Persze ha meg áramszünet van a teszt közben akkor ....
Elmondtam, hogy jártál tuti tesztelni fogja ő is majd megkérdezem írt e neki még % -ot
[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
Szia!
Nekem is Kstar Micropower 600 LCD szünetmentes tápegységem van, konkrétan ez:
linkEhhez van kapcsolva egy Synology DS118, egy Telekomos Gateway és egy Asus Router is.
A DS118 felismerte, kezeli, szépen működik, többször volt áramszünet.
Azonban egyszer volt valami false NAS leállásom - 1 év alatt -, szerencsére a NAS éppen nem csinált semmit, nem lett fájlrendszer sérülés.
Azért nem értem, mert pont itthon voltam, s nem volt áramszünet, amikor a NAS váratlanul újraindult, aztán kaptam az emailt a szabálytalan leállításról. Ez a log-ban is látszott, de semmi kiegészítő információ nem volt rajta.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz janisjoplin1 #51267 üzenetére
Az a baj, hogy 2 fajta kiszereléssel is árulják van amin van:
schuko aljzat is meg iec is.Tippem, hogy azért kérdezed mert neked csak IEC van.
Akkor ahhoz kell venni egy átalakítót. A linken lévő csak minta árat nem néztem. De bemész egy normálisabb elektromos szakboltba akkor 99% kapsz készet de ha azt nem is csinálnak neked egyet.
Van olyan is (vagy csináltathatsz) amin 3-as schuko osztó a másik fele.
Akkor a jövőben ha valami kisebb fogyasztót is rádugnál még pld usb hub táp (Csak azt a másik USB aljzathoz mert a Syno nem támogatja ha abban van a UPS) stb. akkor annak is lesz UPS védelme.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Internet fejlesztés országosan!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AliExpress tapasztalatok