Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt gyakorlatilag én is így látom, ahol van ember mozgás onnan nem nagyon lopnak (inkább zuglói és budai zöldövezetből). Mondjuk a parkolási koccanási morál botrányos (vagy olaszos) ki nem sz*rja le hozzáállással van elintézve (csak velem csinálták, üzenet soha nem volt hagyva).
-
tboldi
nagyúr
Az enyém is többet mutat, csak nem annyival.
Tudom, hogy van ilyen szabályozás, de érdekes módon a ténylegesen Japánban összerakott autók egész pontosak nagyobb sebességnél is. Az én Jazzemnek is J-vel kezdődik az alvázszáma, tehát Suzukában készült.
Az autós topikban is volt egyszer téma, emlékszem, Qru Subaru Imprezája és Skillet Mitsubishi Galant VR-4-e is egész pontosan mér, ezek is echte japánok.(#36713) Napfénysüti: Kivétel erősíti a szabályt?
-
tboldi
nagyúr
1. Autófüggő, a Honda Jazz GD1-nél van különbség. Még ha nem is az oktánszámbeli különbség miatt, hanem az adalékok miatt.
2. Szintén típusfüggő, van olyan autó, amiben nem való a túl vékony olaj, mert kinyomja a siklócsapágyak közül. Honda Jazz esetén nincs ezzel baj, a gyártó is megengedi.
3. Ha valaki betartja a gyár által előírtakat, azzal nem tesz rosszat, de azért ők sem működnek szeretetszolgálatként, nem érdekük, hogy mindig minden jó legyen.(#36588) Balázs1621: Jó, nem szedtem még szét soha Swiftet, meg nem is vagyok műszerész.
-
Yushchenko
őstag
Igen, de az omv mm 100+ elvileg jobb minőségű. 1% az etanol csak benne, és schwechat-ból jön. Az adalékok is jobbak benne. Csak nem tudom, hogy megéri-e, vagy ugyanezt tudja a normál 95-ös is. A legtöbb ember prémium üzemanyagot javasol a turbós, közvetlen befecsis benzines motorokhoz.
-
Motion_Blur
félisten
Azt mindenki tudja hogy alulméretezett, ergo típushiba.
A kérdés az, hogy ha cseréled 45e km-ként (városi használatnál 30e km) az olajat, akkor ki tudod-e tolni az alkatrész futásteljesítményét. Erre nincs semmilyen statisztika, így nem lehet bizonyítani hogy igen.
De ebből nem következik az sem, hogy ha lecseréled az olajat, akkor az utána történő meghibásodásnak köze van ahhoz hogy olajat cseréltél! Egyáltalán hogy okozhatna problémát az olaj cseréje? Nem kötekedésből írom, tényleg érdekel hogy mire gonolsz.
-
tboldi
nagyúr
A többi csapágy is tönkremegy idővel, csak a nyelestengelyé alulméretezésből fakadóan hamarabb.
Más gyártók meg azért nem tesznek leeresztőt/nem írnak elő csereperiódust, mert így később, mikor elromlik a váltó, több mindent kell cserélni és nagyobb a hasznuk az új alkatrészek után. -
tboldi
nagyúr
Erősen benne van az is, hogy ki hogyan használja, de szerintem az olajcsere igenis meghosszabbítja az élettartamát. Hiszen a váltóban is keletkezik kopadék, ami egy esetleges olajcsere esetén javarészt kijön.
És a beépített csapágyak között is van eltérés, az egyik jobban sikerül, a másik kevésbé. De a rosszabbul sikerült is tovább kell, hogy bírja a rendszeres olajcserével. -
Magnum_
nagyúr
a váltóolaj más - általában élettartamos.
a fékfolyadék SOHASEM! lehet, hogy nincs baj, ha 3 évente cseréled, de azért 2 évente egy órás művelet férjen bele (egyébként van olyan kolleganőm, aki megvette a swiftet 10éve, kifutott a hitel, sose volt fékfolyadék cserélve, el is szállt az abs kocka) -
tboldi
nagyúr
Én akkor cseréltettem, amikor az összes tárcsát és betétet is, mindenhogyan 3 órát számláztak ki, úgyhogy csak 2900 Ft pluszt fizettem. Ennyibe került az egy literes Motul DOT4.
Egyébként nem tudom, hogy számoltál, de én inkább fizetek többet egy fékfolyadékcseréért, minthogy a spórolás miatt beleszálljak valakibe.
-
Motion_Blur
félisten
Felhívtam a műhelyt ahova én viszem az autómat olajcserére, nem ma kezdték, anyag és munkadíj 8.000 Ft. Ez a számlás áruk...
-
E.Kaufmann
veterán
Ott nem a 0W-vel volt gond hanem a W után a 20-al.
Eleve 10W-sben nem is láttam full szintetikus olajat, néha nagyon extrém hidegben meg nem árthat a 0w sem, már ha az akksi meg más alkatrészek nem adták meg magukat. Én olyan táblázatot láttam, amin azt magyarázzák, hogy nem csak azért jó a minél alacsonyabb első szám mert minél hidegebb éghajlatra jó, hanem gyorsabban feláll a kenés indítás után. PL hibridekbe és start/stop rendszerű kocsikba szinte kötelező a 0W. Viszont a W utáni szám plusz még volt valami magyarázva az A3/B3 meg nem tudom milyen számokkal, nagyon is számít, mert a régi kocsik igénylik a sűrűbb olajat.
Régi szép idők, mikor még a Trabi benzintankjába nyomtuk az Arol2T-t
Azért kíváncsi lennék egy Trabira bioetanollal és full szintetikus 2T olajjal mit tud, és meddig húzza. -
bigdigit
addikt
Telefon vásárlás után is az első utam tok és fólia vásárlás. Még 2 hónapos sincs az autó de én már látom az ülés szélén a nyomát ahol átcsúszok rajta. Még szerintem fel is dobja mondjuk ha színben passzol az autóhoz. Eladott glx swiftemben gyárilag szinben is passzoló huzat volt most meg hiába glx szürke minden.
-
domojko
senior tag
-
Kakaduku
senior tag
Ez igaz és nem is mondták, hogy nem mehetek be. De ha nem akarok, vagy nem tudok ott lenni, mert elintézek abban az időben valamit, akkor sz*r munkát kell végezni? Ez nem indok, hogy "nincs itt akkor ba*sszuk át". Fizettem azokért az alkatrészekért és a munkáért is. Nem csinálták meg rendesen. Ennyi!
-
dnelb
veterán
Pontosan erről van szó, a felső 50%-on sokkal lassabban fogy a műszer szerint, mint az alsó 50%-on. Mindegy, én már kitapasztaltam mi a valóság, nem amit ez a f*s mutat
Középső állásig lazán elmegyek 400kmt, de a visszamaradó 50%-ban már nagyon nincs 400, max 200, ugyanolyan vezetéssel. -
tboldi
nagyúr
Nem láttam erre utaló nyomot, de a Motul olajat nem is nagyon hamisítják (még?).
Mondjuk a köz érdekében kicsit bővebben is leírhatnád a tapasztalataidat, melyik lánc, milyen termék, stb.#35726) PeterPH: És Renault-motor. Jó is az.
(#35727) Krisztián: Csörögj rájuk, nekem is beszerezték a Motul 7100 10W30-at a motoromhoz kérésre.
-
Tomics
addikt
ezeket, kivéve a fényezés javítása
(#35729) Krisztián: én is ennyire tippelek. holnap reggel tudok érte menni
-
dnelb
veterán
Végeredményben fékolajat is cserélhetsz otthon,nem nagy kaland ,csak nem lesz róla papírod.
Azért a zajcsillapítás és a műszaki karbantartás nagyon nem ugyanaz.Fékolajat egyébként pont nem tudsz otthon, ha csak nincs meghozzá a speckó szerszámod légtelenítéshez pl. Váltóolajat szintén nem lehet otthon.
-
Motion_Blur
félisten
Ez nem Suzuki probléma, már gyártók autóiba is került ez a kocka és ott is szar*. Pl. BMW
Csak ott jóval kisebb az eladott példányszám, nincs ekkora visszhangja.
* pontosabban nem szar, csak ha nem az előírás szerinti gondoskodást kapja, akkor meghal, míg a többi kocka kibírja
Nem hibáztatom érte a Suzukit, nem cseréltem én se, tönkre is ment. Hallgattam a szervizre ahol mindig megmérték és azt mondták hogy jóvanazúgy, nem kell cserélni...
Még szerencse hogy 50k-ból meg lehet úszni, és nem kell megvenni 300-ért az újat bele.
Kornel: élek a gyanúperrel hogy amelyik márkaszervízben mondjuk felvették munkalapra és ki is számlázták a fékfolyadék cseréjét, ott is csak megmérték és ha jó volt a forráspontja akkor úgy is hagyták...
-
apaszka
veterán
Igen.
Megkerestem őket az ügyben, de visszahívást nem akartak. Apró betű ott van.
De a suzuki garanciális szerviz látogatásakor se cserélt fékolajat 6 év alatt egyszer sem.
Van egy SX4 fórumon és az egész országban senkinek se cserélték garanciális időben fékolajat.
Na akkor ez, hogy van? 😭 -
dnelb
veterán
Azért mert megadtak 2 értéket amit figyel, amikor még 0 km-es volt az autó. De az idők alatt használódik az autó minden része, minden érték egy kicsit rosszabb lesz, és mivel túl vékonyra van véve a megfelelő sáv a szoftverben, villan a lámpa. Cserélheted az egrt, katalizátort, mind2 szondát, a teljes kipuff rendszert, és akkor (talán) nem jön elő ismét 50000 km-ig. Volt aki cserélt komplett katát 200ké, ugyanugy dobta. Csak nem ér ennyit az autó. Veszel ebayről odb olvasót 2000ért és kitörlöd magadnak 300 kmenként. Vagy pedig megfogod, kivezeted a szondád hogy szívjon friss levegőt, és akkor nem dobja. Ez a 2 megoldás van.
Nem tudom milyen 40k-s könnyű segítségről beszélsz, az ecu update 10k. De az 1.3, 1.5 nem írható, csak az 1.6. -
Motion_Blur
félisten
És az milyen? Mármint mi volt 1998-ban a gyári olaj bele?
Gombóc Swiftbe a Shell volt a gyári ajánlott olaj, de gondolom nem fog tönkremenni ha Motult, Eneost, stb. rak bele az ember.
Ha úgy értetted hogy a gyári specifikációknak megfelelő, vagy jobb olaj, abba nem lehet belekötni.
Egy 20 éves, sokat futott autóba én egy középkategóriás 10W40-et raknék.
-
Danex
addikt
Hasonlóan, beül, indít, Tükrök-StartStopOff, majd amíg feláll az AndroidAuto meg a waze indulok.
2500felé nem megyek, de nem is 1300-1400-ról gyorsítok(ami ugye károsabb mint a magasabb fordulat)
Az a baj, hogy motormelegítésileg nem a legjobb úton járok. Van 1 km város, 30-40es tempóval, majd főút és falu végig. Így mire középre beáll a hűtővíz kell egy csomó km mert semmi terhelés nincs a motoron gyakorlatilag.
Amúgy a fűtést ki, hogy használja?
1, Teljesen auto
2, Auto - klíma nélkül, párásodás esetén párátlanító gomb be-ki kapcsolgatása
3, Manuál, 2-3as erősség, klíma nélkül, lábra - ablakra üzemmód, külső levegővel?
4, Manuál belső keringetéssel a gyorsabb motor melegítés miatt? -
AMD Power
titán
Suzuki Ignis GLX 4WD- TESZT + VIDEÓ!
Én elhiszem ,hogy jó meg minden. De szerintem ez az autó Nagyon csúnya. Pedig tud a Suzuki design téren alkotni ha akar. Most nem jött össze.
A gyengébben felszerelt változatok is tökéletesen kiszolgálhatnak a városokban egyaránt, a GL+ változatok már 4,1 millió forinttól kezdődnek
1.2 GL+ már van 3.440.000Ft-ért.
-
Motion_Blur
félisten
Akkor kell majd faulra kiköltözni és szarér-hugyér" venni egy ilyet és leszarni mindenkit
Azért örülök hogy még élhettem olyan világban amikor kimentem a Hringre és égett gumi és benzinszag mellett majdnem beszakadt a dobhártyám. Az én gyerekem valszeg semmi ilyesmit nem fog majd átélni, ami sajnálatos..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest