Új hozzászólás Aktív témák
-
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Suse linux Enterprise Server 11-el kapcsolatban lenne kérdésem. Az a problémám, hogy informixal készülnék zh-ra, viszont amikor írnék konzolban akkor pl. ';' helyett ','-t ír, jegyzettömben pedig semmit, ':'-t helyett '<' stb. Valakinek van ötlete mi lehet a probléma ill. a megoldás?
-
Brianiac
aktív tag
-
Brianiac
aktív tag
Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Leszedtem az IBM honlapjáról egy SUSE Linux Enterprise Server virtuális gépet ami tartalmazza az informixet. Majd elindítottam VMware playerben a rendszert, viszont nem tudok bejelentkezni, egyrészt a bejelentkező felület nem grafikus (sulis gépeken grafikus volt, a képfájl elvileg ugyanaz), másrészt nem tudom begépelni a password-t csak a login nevet, miután le enterezem a beírt login nevet, a passwordhöz nem tudok írni semmit, hiába villog a kurzor és nyomkodom a billentyűket. Ír egy hibát is, mégpedig azt hogy Failed services in runlevel 3: vmware-tools..
Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet a gond? -
Brianiac
aktív tag
Igen, live CD-ről, és KDE! Megtaláltam a zászlót, és be is van állítva magyarország, viszont a nyelveknél csak angol és német van! A frissítést hogyan tudom elérni? Mert előbb feldobta h új frissítések érhetők el, rámentem h kezdje el frissíteni, de nem töltötte le őket, csak 0%-on állt. Azóta pedig a frissítéseket se találom!
-
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy SUSE-ban telepítés után hogyan tudom átallítani a nyelvet angolról magyarra?
-
Brianiac
aktív tag
Na a linkelt HSZ alapján sikerült megcsinálni. Rájöttem hogy eddig a vinyó ill a partíció megadásával voltak gondjaim, pl. a vinyót így akartam megadni sda0, hd0 stb. mert mindeholn mást olvastam, persze így nem volt jó. Mostmár bejön a Grub, frissítettem is és így SUSE-t is látja mostmár:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Brianiac
aktív tag
Sikerült feltelepítenem, előzőleg is kerestem az egyéni partícionálást csak nem találtam, mivel az angol tudásom kicsit hiányos. Most felvan telepítve, csak az a gondom hogy bekapcsolásnál a menüben csak a SUSE és az Xp közül válaszhatok és nincs ott az Ubuntu. Próbáltam hogy SUSE-n terminálba beírtam az sudo update-grub2 paracsot de nem ismerte fel. Egyébként a SUSE is u.azt a swap partíciót használja mint amit az Ubuntu használt.
-
Brianiac
aktív tag
Üdv.
Segítség kellene! Nemrég kezdtem ismerkedni a linux-al és az Xp mellé felpakoltam egy Ubuntut, nem volt vele semmi gondom, viszont kiszeretném próbálni a többi linux disztribúciót is. Ezért letöltöttem egy openSUSE linuxot is hogy feltelepítsem, de az Ubuntut nem akartam leszedni, gondoltam külön partíción megférnek.
Szóval elkezdtem telepíteni és a partícióknál kiválasztottam azt az üreset amelyikre telepíteni szeretném, majd le okéztam, erre pirossal kijelölte azt formázásra és 2 másik partíciót is amin az Ubuntu van (a / és a Home). A gond az h nem tudom megszüntetni a kijelölést, így nem indítottam el a telepítést mert leformázta volna az Ubuntunak a partícióit is.
Tehát kérdés hogyan telepítsem fel a SUSE-t az Ubuntu mellé, hogy ne formázzon csak azt amit kell és megférjenek egymástól? Egyáltalán fel lehet pakolni a kettőt egymás mellé? (persze nem egy partíción)
Ja és még annyit hogy az openSUSE-nak is jó az ext4 fájlrendszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest