Új hozzászólás Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
#40553216 #1672 üzenetére
Nem, su-val átváltok root-ra és utána azzal a jogosultsággal vagyok bent. Utána már semmit nem kell a parancsok elé tennem. Egyszerűen:
$ su
password:
# cd /etc
# rm -r *Csak hogy életszerű példát mondjak
su felhasználóváltás, sudo meg egy parancs idejéig jogosultságnövelés. Első egyszer kell és utána exit-el visszaváltasz az eredeti felhasználóra, sudo meg ügye mindegyik parancshoz, amit rootként akarsz futtatni.
-
SLD
tag
válasz
#40553216 #1669 üzenetére
Naja, bár ha tudod, hogy x ideig root jogok kellenek és más-más parancsot kell begépelned, akkor kényelmes, hogy nem kell folyamatosan elé berakni a sudo-t.
Lényeg, hogy jó tudni, hogy így "kell", mert az én megoldásom kicsit beletipor ebbe az ubuntu-megoldásba, mondjuk cserébe mostmár elég csak su-t begépelnem...
-
Dzsekó
addikt
válasz
#40553216 #1628 üzenetére
És mit kell feltenni, hogy legyen? Azért néha nem árt, ha van.
A billentyűzet problémát nem tudod mi lehet?Próbáltam Ubuntut is feltenni, de amikor a telepítés elején van az Ubuntu felirat és alatta fut a csík, amikor végigfut a csík és jönne a következő kép, akkor a monitor elmegy standby-ba aztán szevasz világ. Úgyhogy azt nem tudtam feltenni. Gentoo sem ment fel más miatt. Csak a Suse, de ez meg billentyűzetet kezeli szarul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest