Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen videókártyát?
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
üzenetére
Nem, su-val átváltok root-ra és utána azzal a jogosultsággal vagyok bent. Utána már semmit nem kell a parancsok elé tennem. Egyszerűen:
$ su
password:
# cd /etc
# rm -r *Csak hogy életszerű példát mondjak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
su felhasználóváltás, sudo meg egy parancs idejéig jogosultságnövelés. Első egyszer kell és utána exit-el visszaváltasz az eredeti felhasználóra, sudo meg ügye mindegyik parancshoz, amit rootként akarsz futtatni.
-
SLD
tag
válasz
üzenetére
Naja, bár ha tudod, hogy x ideig root jogok kellenek és más-más parancsot kell begépelned, akkor kényelmes, hogy nem kell folyamatosan elé berakni a sudo-t.
Lényeg, hogy jó tudni, hogy így "kell", mert az én megoldásom kicsit beletipor ebbe az ubuntu-megoldásba, mondjuk cserébe mostmár elég csak su-t begépelnem...
-
Dzsekó
addikt
válasz
üzenetére
És mit kell feltenni, hogy legyen? Azért néha nem árt, ha van.
A billentyűzet problémát nem tudod mi lehet?Próbáltam Ubuntut is feltenni, de amikor a telepítés elején van az Ubuntu felirat és alatta fut a csík, amikor végigfut a csík és jönne a következő kép, akkor a monitor elmegy standby-ba aztán szevasz világ. Úgyhogy azt nem tudtam feltenni. Gentoo sem ment fel más miatt. Csak a Suse, de ez meg billentyűzetet kezeli szarul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- PC Game Pass előfizetés
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)