Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS notebook topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy reggel óta próbálkozom sikertelenül a Windows 8.1 és a Linux OpenSuse 13.1 telepítésével.
Eredetileg a Windows 8.1 volt fenn, de egyetem mellé szükségem van az utóbbi együttes fent létére a laptopomon (ASUS G56JR).1000 GB-os a winchesterem, abból leszakítottam 30 GB-ot, amire a Linux-ot akartam elkülöníteni, telepítésben addig jutottam, hogy létrehoztam a SWAP, /, /Home partíciókat, de szükség lett volna egy /BOOT/EFI partícióra is, amit VFAT/FAT típusúnak kellett volna lennie, itt folyamatos hibát írt ki, de engedett így is telepíteni. A telepítés utolsó 5-10%-ában, viszont megjelent a hiba, hogy a boot részt nem tudja telepíteni, le okéztam és befejezte a telepítést, viszont ugyanúgy a Windows 8.1 bootolt be, automatikusan, mintha fennt sem lenne a Linux, csak a 30 GB-os particíó tűnt el a sajátgépből.
Ötlet híján elkeseredésemben letöröltem mindent és felraktam először a Linuxot. Most minden prímán ment, nem is kért /BOOT/EFI partíciót létrehozni, viszont utána nem engedte a Windows-t telepíteni, mert MBR módban van, és neki GPT kell, kisebb utána olvasás után a boot override-ot nem az UEFI-ra, hanem az enélkülire állítottam, így sikerült telepíteni, viszont nem hozott létre külön 2-300 MB-os "rendszer számára fenntartott helyet", amit korábban szokott, de tovább mentem végzett a telepítéssel és most ugyanott vagyok, ahol elkezdtem a Windows tökéletesen betölt, de a Linux boot menüje eltűnt...
Mindkettő meg van DVD lemezen és most ott tartok, hogy két üres operációs rendszer van a gépemen és holnap este megyek vissza a kollégiumba. Bármilyen ötletet szívesen várok, vagy ha nem jó a fórum, hol máshol kaphatnék választ, mert nem szeretnék üres laptoppal visszamenni, de nem is akarok mindent visszarakni, ha utána törölhetek le mindent újra...
Körülbelül így kellene kinéznie a boot menünek, ahol a nyilakkal választanom kéne, hogy mit töltsön be: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest