Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez a jóember alkotta meg a fél sci-fi világ díszlet berendezéseit, beleértve kb. mindent is az ST világából.
Tour The Warehouse Containing Iconic Sci-Fi Props | TODAYVesa: ez csak azt jelzi, hogy nem karakter színészek azok a színészek.

-
wetomi
aktív tag
Végül úgy alakult, hogy komolyabb flotta bővítés lesz, mint terveztem, de 3 különböző helyről egész jó akciókat fogtam ki. Az asszony is jól fogadta a hírt, tudja, hogy úgyse most viszi el az időmet, hanem ki tudja hány év múlva....
USS Voyager (Revell 04992)
USS Enterprise (Revell 04991)
USS Grissom (Polar Lights POL991)Szép részletesek, látványos a méretük is. A legkisebb Grissom is mutatós lesz a maga 34 centijével. Az öntés minősége a Voyager esetén nem túl jó, elég régi szerszámmal dolgozhatnak, több hibát is találtam már az első felületes nyálcsorgatás során. A Grissom esetén egy kicsit komolyabb minőséget vártam (műanyag, doboz, útmutató), de a Revell mégis csak komolyabb cég, nagyobb kínálattal és múlttal.
De ami a lényeg és nem tudom, hogy lesz-e türelmem, mindegyik belső világításra felkészített modell, már csak az a kérdés, hogy lesz-e kedvem ($$$) kész világítás szettet venni hozzájuk, vagy összerakom magamnak az évek során.
Ha valakit érdekel, szívesen csinálok részletesebb képeket is az alkatrészekről, matricákról, de fogalmam sincs hány év múlva mutathatom meg őket készen.
-
Reggelire, mert megérdemlitek...
-
Vesa
veterán
válasz
Dinomano
üzenetére
Én is jobban szerettem Richard Dean Andersont, de a goa'uld sztorit már rettentően untam a7-8 évadra, még a replikátoros erőlködéssel együtt is. Viszont a keresztény egyháznak -meg bármilyen vallásnak- igen erős tükröt tartó, 9/10-es évad nekem nagyon bejött. Mondjuk ebben lehet szerepe annak is, hogy erősen rezonálok a mondanivalóval, kb. pont olyan képmutatónak látom az összes vallást, mint ahogy ott ábrázolva lett. Mindenesetre, jót tett a sorozatnak, hogy kiléptek már végre az elcsépelt goa'uld spirálból.
-
Dinomano
őstag
Nekem az SG1 az original cast marad, már nem szerettem a sorozatot, mikor lecserélték őket. (A franchise-ból amúgy a Universe-t és az Atlantis-t jobban szerettem, igaz, a CSK1 volt az első...)
Miles O'Brien-t többször láttam szürke vagy gonosz szerepkörben, gondolom a fizimiskája miatt.
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére

Egyébként érdekes mellékszál, hogy a Trek pozitív karaktereit játszó színészeket, az SG-ben sok helyen nem éppen pozitív szerepkörbe helyezték. Elég sok Trek színész szerepel az SG sorozatokban is. Ugye ott van a Voyager dokija, aki az SG-ben egy kifejezetten idegesítő figurát játszik, vagy a Miles O'Brien-t játszó színész, akinek az Atlantisban egy egészen negatív szerep jutott. Az Ent. dokija báűr csak 1-2 részben szerepelt, de ott egy idióta tudóst )(inkább bohócot) játszott, és lehetne még sorolni. Nem tudom ez mennyire lehetett szándékos a készítőktől.
Bár az SG1 általam legjobban kedvelt 9-10 évadját pedig a Farcscaspe főszereplő párosa vitte a hátán, nekik viszont kifejezetten jól állt a szerep szerintem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
tibaimp
nagyúr
Most nézem a Strange New Worlds 3. évadást, eddig nem volt rossz, de ez a 8. rész....amikor
átváltoztatják a legénység egy részét vulkánivá. Ekkora marhaságot....Eleve készpénznek veszi a logika meglétét, pedig azt is tanulniuk kell, eleve tudnak agy egyesíteni, amire meg nem is minden vulkáni képes, ha jól tudom.... Meg mi az, hogy egy sima injekciótól, némi vonaglást követően totál más fajú leszel... A Voyager-ben a Doki eléggé "nehezen megfejthetőnek" nevezi a vulkáni agyat valamelyik részben -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Kvíz, valamint 2 órában ST New Worlds szinkrontalálkozó lesz. https://www.hungarocon.hu/program-2025/
Ha a Kóbor csapat is ment volna, akkor idén megint felmentem volna. Tavaly elég jó volt a progi, jóféle előadásokkal. Azok most hiányoznak.
-
tibaimp
nagyúr
A kedvencem: [link]
-
Dinomano
őstag
Kóbor Trekkerek szoktak kint lenni Mondocon-on is. Okt. 26-án megnézem őket, megyünk fel családdal.
Trek Resurgence egész jó. A grafika mondjuk kb. PS3-as (habár nem. A Mass Effect sokkal szebb ennél. ), de maga a játék jó.
Teltale-es Expanse mondjuk veri kinézetben, ott a fények, árnyékok, textúrák jóval szebbek. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mikor megkérte az ideiglenes kapitányt Troi-t, hogy húzzon egyenruhát a hídon...

https://www.facebook.com/563976071/videos/1384091359955952?idorvanity=1485589344806426
Van amikor jóra használják az AI-t.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, Tim Russ, azaz Tuvok az Űrgolyhók 2. részében is jelen lesz. Nice!

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Jelenleg még elég kopár a játék. Hangok alig vannak, karakterek hangjai egyáltalán, ST zene meg főleg nincs.
Narxis: jaja, Tuvix az egy csapásra 2 probléma megoldása.

ityam: volt pár, amit érdemes volt. Pl. a Bridge Commander, és akkoriban lehetett hang vezérelni, nagyon király volt. Meg az Elite Force játékok is igen jók voltak.
-
Bad Pritt
félisten
Ez végtelenül szubjektív vélemény lesz, de volt a videojáték történelemben egy rövidke, talán 3-4 éves időszak az 1999-es Starfleet Academy és a 2003-as Elite Force 2 között, amikor szerintem a Star Trek volt a legjobban adaptált franchise a világon. Minden, akkoriban fontosabb zsánerhez volt legalább egy címük és elég jók is voltak. Talán a legnagyobb kritika az lehetett velük szemben, hogy gyakorlatilag csak PC-re jelentek meg, pedig akkoriban az árkádokban is volt még valamennyi potenciál, a 200-250 milliós konzoltáborról meg ne is beszéljünk.
-
ityam
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
én szégyellem magam hogy nemigazán játszottam startrekes játékkal. Még Dos os időből(tiniként) rémlik hogy TOS es játék volt meg, dehát angolul nem tudtam, és kalandjáték volt a játék én gyorsan feladtam. Mással sem játszottam azóta ami startrekes játék. Most ezért vezekelve letöltöm ezt a demót és kipróbálom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Star Trek: Voyager - Across the Unknown demója elérhető a Steamen!
-
Dinomano
őstag
Sorra kerül nálam hamarosan a Trek: Resurgence és az Expanse Telltale játék hamarosan... Kíváncsi leszek... Megfejelem még egy Alien Rogue Incursion-nal is. (Ez már 3 franchise egymás után...
) -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én megint citromot nyaltam szerintem, de nem érzem azt a nagy hype-ot megint egy story orientált, évad-blokkosított sorozatban.
Megint oda fog kifutni, hogy 1 évad túl kevés idő (5..10 rész), de 2 évadra nyújtva meg unalmas lesz, vagy összecsapott a vége mint az Andor-nál.
Mondjuk rendes írókat még legalább van idő keresni. Hátha addig Kurtzmann is eltűnik a képből.
-
ityam
őstag
Én elfogult vagyok az Enterprise sorozattal, mert az volt az első sorozat, amit TVben kezdtem el nézni és tudtam meg hogy küldöldön már előrébb jár és kezdtem el letöltögetni az új részeket(annakidején ez még a DC++-t jelentette. Hát nem mostanság volt). Pont a 3-4 évadot néztem már letöltve és azok pont a jobb évadok voltak. első kettőben sokkal több lapos rész volt mint a második kettőben. Persze ott is voltak...
A karaktereket viszont nagyon megszerettem. Szóval Archert szívesen nézem egy új soriban. -
Narxis
nagyúr
Season 4 Exclusive First Look | Star Trek: Strange New Worlds | NYCC 2025 [link]
Remélem a bolygón nem egy kaszinót fognak találni ahol meg kell oldani egy gyilkosságot.
-
-
Vesa
veterán
Academy új trailer
Engem hidegen hagy, de hátha valakit érdekel.
(Spoiler: Pont ilyen tré mint az első) -
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
Nem rossz ötlet...Eleinte kicsit szkeptikusan fogadtam, hogy már megint egy spinoff, megint megyünk vissza a múltba ami eddig nem igazán sült el jól sehol, de amikor az Andorhoz hasonlította -ami kb. az egyetlen SW sorozat, ami képes vagyok megnézni-, és amikor kibontotta az ötletet a diplomáciai drámáról, akkor már jobban tetszett a dolog. Nekem az Enterprise finoman szólva sem volt a kedvenc sorozatom, de eközben Archer viszont szerintem is az egyik legjobb kapitány karakter volt.
Meglátjuk mi lesz belőle, bár én már csak a "hiszem ha látom" szinten vagyok Trek ügyben, annyi shit-et dobáltak ránk az elmúlt években. Egyedül az Academy kapcsán nem értettem egyet a narrátorral, mert engem egyáltalán nem zavarna, ha ki se jönne, hanem menne szépen a kukába mintha meg sem történt volna.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh, a történet folytatódik!

-
Narxis
nagyúr
Star Trek: United – Visszatér Jonathan Archer? Új korszak jön! [link]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Oldscool vertical shooter, most csinálta valaki: https://everrethamilton.itch.io/star-trek-phaser-blast
És az megvan, hogy pl. a Rockmaraton promó videókról (is) ismert Gróf Balázs rajzolta a videóklipet Kirk kapitány blues lemezéhez? https://telex.hu/after/2020/10/26/grof-balazs-animacio-videoklip-william-shatner-star-trek-tj-hooker-i-put-a-spell-on-you
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Bakker, hamarosan tényleg AI trek-et fogunk nézni. Ezt a rövid vidit tegnap tették ki:
Sora2 - Star Trek Ship Going Down! [link]Amennyire tudom, jelenleg még nem tudnak ezek az AI-k hosszabb, összefüggő dolgokat alkotni, de az csak idő kérdése. Nem is olyan régen még a Will Smith spagettit eszik videón röhögtünk, most meg már ilyeneket csinálnak!
-
Dinomano
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Gondolom. "Sima" állóképeknél is jó nagy baromságokat tud csinálni az AI. Anno egy sci-fi könyv esetén (az egyik idegen faj leírásánál) kértem "fajleírást" és illusztrációt az AI-tól. Persze, a kettő köszönőviszonyban sem volt. Hiába írta le a faj jellemzőit jól. (Gondolkodni nem gondolkodik...)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tibaimp
üzenetére
Nagyon nem egyszerű egyébként minőségi végeredményt elérni AI-al. A komplikáltabb modelleknek van egy olyan tulajdonsága, hogy plasztikussá teszik a képet, ahogy megálmodnak szerintük létező részeket egy nem túl jó nyersanyagnál, miközben különösen az arcoknál borzasztó eredményt produkáltak. Olyat is tapasztaltam, hogy egy kifejezetten arcok helyreállítására kiadott modell pl. az ember térdére is kirajzolt egy arcot mikor az guggolt.
A youtube a shortok egy részénél csinálja az AI feljavítást valamiért kérdés nélkül a google, a végeredmény meg egy túlélesített, plasztikus valami. Nem adtak rá magyarázatot, hogy miért csinálják.
Ez a Power Kapitány feljavítás [link] a proteus modellel történt, ami nem egy fejlett valami, de a zajos, eleve rossz minőségű DVD anyagból ez tudta a legjobb végeredményt produkálni.
Gyanítom, hogy a következő pár évben amíg kifutnak a jelenlegi ST sorozat szerződések, addig biztosan nem számíthatunk semmi feljavításra a régi sorozatokból. Egyszerűen azok szellemisége sem fér bele a mai ST környezetbe...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
ityam
őstag
zenés összesítés a legendákkal AIval:
[link] -

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh. Ilyet én is akarok!
Star Trek: Red Alert! POV | Universal Studios Hollywood Fanfest 2025És igen, az a híd a Picardból.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Wolf 359: The Massacre (Part II) - JTVFX [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, az tradicionálisan stratégia lenne, birodalom építéssel. Ez sokkal inkább az XCom2-es bázisépítés, de földi harcok helyett egyszerű, képesség elsütés alapú űrcsatával meg legénység mikromenedzselésével.
Kicsit hajaz egyik-másik mobil játékra, de PC miatt komolyabb lehetőségekkel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Star Trek: Voyager - Across the Unknown - Official Gameplay Trailer [link]
Jó lesz ez!
-
Narxis
nagyúr
Audiobook-okat hallgatott valaki? Vannak jók? Mondjuk olyanok amiket a színészek olvasnak fel? Eddig csak a Stitch in Time-ot találtam ami Garak-ról szól és az őt alakító Andrew J. Robinson olvassa fel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

Scotty, nem vicces!
-
Narxis
nagyúr
Strange New Worlds S03E10
Nem volt rossz évadzáró, nem véletlen kapcsolódótt az egyik jó epizódhoz a kettő közül ami volt ebben az évadban. Ezt a szintet ha tudnák tartani akkor egy szavam nem lenne pedig ebbe is bele lehetne kötni de a többi részhez képest fényévekkel jobb. -
Dinomano
őstag
Én még csak most néztem a 7. részt... De nagyon-nagyon semmilyen volt. Már csak azt nem tudom, hogy miért megy még ez a sorozat? (Ha nincs mondavalójuk, illetve 10 részre elég sztori, ötlet sincs... A következetlenségeket hagyjuk... Spock-ot dobta Chapel nővér, aki utána kavar a hogyishívják biztonsági tiszt csajjal. Tiszta szappanopera. )
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Scouts néven új, animációs ST sorozat indul gyerekeknek. Trailer a linken: [link]
-
Narxis
nagyúr
Strange New Worlds S03E08
Ez mi volt gyerekek? Te jó ég...értem én, hogy lazábbra veszik a hangulatot de ne már. Ez egy SNL-be való epizód volt. Gondolom jót röhögcséltek a forgatáson. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Magyarfarkas: Star Trek - A Klingonok történelme [link]
-
Naja.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)