- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz Bad Pritt #4367 üzenetére
Pont tegnap terveztem ismét ledarálni a TNG-t (sokadszorra, de már vagy 10 éve nem láttam), de sokkot kaptam a szinkrontól. Úgyhogy nézem angolul. Bár ezt a szériát szeretem legkevésbé a klasszikusok közül. Rettentően idegesített már anno is ez a végtelen naivitása (agyba főbe lőnek minket, de mi nem lövünk vissza, mert "beszéljük meg és békével jöttünk"...jááááj ). Tasa Jar-t alakító nő rettentő ellenszenves volt mindig is, szerencsére kiírták. Worf is csak dísznek volt ott, gyakorlatilag abban a néhány helyzetben amikor szükség lett volna némi keménykedésre, akkor is vagy a rövidebbet húzta, vagy leállították egy újabb galamblelkűség miatt. (jut eszembe, szintén túl vagyok egy nosztalgikus Space: 1999-en, hát jókat mulattam. Szerintem a korszak sorozataiben -beleértve az akkori ST-ket is-, valami egészen kivételes módon semmi értelme nincs a "biztonságiaknak". Mindegyiket azonnal elintézi gyakorlatilag bárki )
Pár hónapja nekimentem a Discovery-nek is, de kár volt időt pazarolnom rá az életemből. Most azt tegyük is félre, hogy a színészek 80%-ka olyan szinten irritáló, hogy már eleve emiatt szenvedés volt nézni (különösen Tilly, és a non-binary szerencsétlen nyomorult, aki konrétan egyetlen arckifejezésre képes "színész"), de az összes többi is borzalmas. Két értékelhető színész volt a sorozatban, az elsőt kiszórták az első évedban (Lorca), a második pedig az idegen (Saru). A főszereplő csaj pedig maga a nagybetűs crying simulator! Részenként kb. 10-15-ször sírja el magát valamin, teljesen mindegy milyen érzelem miatt, cserébe a maradék idejében még végig világvége drámázik gyakorlatilag bámin. Iszonyat az egész. Az Ash Tyler-t alakító “színésznek” szimplán csak szólni kéne, hogy csukja már be a száját, mert minden egyes jelenetben tátva van. Akkor is, ha nem beszél. A CGI jó, és ennyi. Ez egy Woke kuka sorozat, értelmetlen hülyeségekkel, semmi köze az eretdeti Trekhez.
A többi új sorozatot most nem vesézem ki (pedig lenne mit írnom a Pierce Brosnan hasonmásról is, aki Kirk akar lenni csak nem sikerül neki, és ami a legidegesítőbb, hogy semmiféle emóció megjelenítésére nem képes az ember. Poker face végig, tök mindegy, hogy éppen a halálán van, vagy vidámkodik, mindig ugyanaz a face. De legalább a szája is alig mozog ha beszél, ezzel is tovább fokozva a teljesen élettelen figurát + az én idegeimet).
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Narxis
nagyúr
válasz Bad Pritt #4367 üzenetére
Az legalább érthető volt, pénzt akartak spórolni utána belátták, hogy hiba volt és engedtek a népharagnak. Itt nem tudom mi történt a skyshowtime -nál.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
senior tag
válasz Bad Pritt #4333 üzenetére
Érdekes adalék, szívszorító végső jelentettel.
Megmondom őszintén, nekem kellett az a komment, hogy végülis az az esemény alapja, hogy az istenné vált tag elküldi Kirk-öt Spock halálos ágya mellé. Rég volt már a TOS, de ezt olvasva egyből beugrott.
Nyilván egy ilyen tisztelgés egy JJ Abrams filmbe nem fért volna így bele, nehogy megtörje az akció jeleneteket.Annak aki nem követte volna RL a történéseket: Shatner és Nimoy haragban váltak el egymástól, és a Nimoy haláláig nem volt alkalmunk kibékülni.
Úgy rémlik, hogy Leonard fia tisztázta a helyzetet Shatner-rel, de ő ezt nyilván azóta is bánja.Shatner már 90 körül jár, és úgy tűnik van még egy-két dolog, amit le akar zárni.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #4139 üzenetére
Mondjuk a pilot epizódban kicsit vicces a standard USMC kiképzőbázis, ők mennek az űrbe az űrvadászokkal, közben mellettük meg ott állnak a hangárokban a korai F-18 Hornet gépek, amik akkorra már kb. 70 évesek lennének.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
butch3r
senior tag
válasz Bad Pritt #4101 üzenetére
hát, szintén junkien ugyan erre a kérdésre ezt írják:
Sőt, ugyebár streamingen még a saját sorozatok esetében is licenc van, ezért került le sok minden még a Disney+-ról vagy az amerikai HBO Max-ról is (pl. Westworld), mert nem akarták fizetni a produkciós cégnek a licencdíjat. Ezt úgy kell tehát elképzelni, hogy minden egyes sorozatnak van egy fix költsége, még azért is fizet például a Netflix, ami neki készült, és amit senki nem néz - ők azonban (egyelőre?) nem vesznek le saját tartalmakat.
CPT.Pirk: na igen az a tuti.
-
Locutus
veterán
válasz Bad Pritt #4088 üzenetére
Nekem bejött a Nemesis. Persze nem hibátlan, de messze nem is a legrosszabb ST film.
És a IX. rész is szerintem kifejezetten jól öregedett, én azt is szeretem.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #4011 üzenetére
Szerencsére valaki megőrizte a Voyager Zone Studiós (román?) kritikán aluli szinkronját: https://www.reddit.com/r/hungary/comments/umf5b3/star_trek_voyager_7%C3%A9vad_zone_studi%C3%B3s/
Katt a soundcloud-os linkre.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3907 üzenetére
Amennyit láttam belőle, egy elég béna, scriptelt valami. Nem érdemes játszani vele.
Lokids: meg ott van még az a katapult izé is, amivel kilőtték a Voyagert az egyik részben. Azt a tech-et is tuti hazavitték. Meg a borg transztér tekercseivel kapcsolatos tudást is.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3867 üzenetére
Egyetértek. Akármilyen jó is volt együtt látni a csapatot, szép lezárást kaptak amit már nem kavarnák fel.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy ha készül egy ilyen film, akkor azalatt az 1 év alatt játszódna, ami az űrdokk ostroma és az Enterprise múzeummá alakulása között történt. De ez csak az én elképzelésem.
-
butch3r
senior tag
válasz Bad Pritt #3855 üzenetére
én mondjuk nem örülnék ha a tos, tng, ds9, voy és ent -ban szépen felépített univerzumot szembe köpnék. meg ezek a sorozatok mutatták meg, hogy lehet úgy jó kontentet csinálni, hogy a kánont se rugják fel. önmagában nem is értem, hogy miért jelent gondot minőségi anyagot csinálni, úgy hogy nem rugjuk fel a kánont (jó valószínűleg 1 fokkal nehezebb jó storyt írni ami tiszteeltben tartja a történelmet mint csak beleszarni)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3714 üzenetére
Akkor jött ki a Jupiter légköréből, mikor már sugározta a jelet és asszimilálta a fiatalokat, így nem igen volt aki indítson távolsági letapogatást.
A Titan sem vette rögtön észre se a kockát, se az Enterprise-t a Jupiternél, Picardék már a kockán voltak mikor ez megtörtént.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3711 üzenetére
Annyira nem, mert ez belülről jött kifelé. A 9. részben mikor Jack odaér, akkor jön ki a kocka a transztér járatból de még a Jupiter belsejében. A sikló nem is érzékeli a kockát, csak a transztér járatot, azt is csak közvetlen közelről.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3711 üzenetére
Ráadásul úgy, hogy a flotta 100% elvileg a környéken dekkolt.
Arról nem is beszélve, hogy a legelső borg támadás óta minden érzékelő transwarp járatok nyomait figyeli. (voyager utolsó részben 1 fényévre volt és kiszúrták egyből)[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3700 üzenetére
Igazából jól néz ki, olyan modern Elite Force érzésem van és az adná. Szemmel fogom tartani.
Nem örülök, hogy Epic EX, de ha nincs más...
ace05: ohh igen, a 7. évad elején volt! Meg is van a felvétel! https://indavideo.hu/video/STV_-_Zone_szinkron
Azért ez egy új szint volt. Meg jah, már majdnem Csikótej parancsnok.Sweet Lou 6: Nem értettem azt az évadot. Két fontos karaktert is simán kinyírtak benne, aztán Jurati teljes történetszála borzalmas volt. Meg Raffi sem igen volt acélos.
A 2. évad szerintem jól indult, de aztán borzasztó gagyi lett, majd a végére alakult valami. De jah, nem valami acélos...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3686 üzenetére
Valóban, nem tudni, hogy refit vagy rebuild. Csak annyit tudni, hogy valami történt a Titan-el, ami miatt csaknem újjá kellett építeni, így lett a Titan-A. Talán egy későbbi Lower Deck epziód majd megmagyarázza.
Az már korábban is érdekes kérdés volt, hogy mire képes a flotta mérnöki része... Pl. már az NX01 refit verzió is kánon a hozzáépített komplett új gépészeti szekcióval, erre most meg most 1 év alatt új űrdokkot építettek, pedig az már mekkora hatalmas valami. Vagy legalább is újjáépítették a szétlőtt dokkot a maradványaiból, mindegy, az sem kisebb munka.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3671 üzenetére
Igen, mai példát alapul véve egy zászlóshajón a hajó kapitánya mellett egy admirális is szolgál, akinek külön "flag staff" személyzete van, kifejezetten a flotta koordinálására, a hajó meg jellemzően a flotta legerősebb hajója.
Legalább is gondolom ezt a jól működő szisztémát vitték tovább... Túl nagy Battleship New Jersey fan vagyok. Sisko esete mondjuk érdekes volt, mert ő "csak" kapitány, ráadásul nem is a flotta legmasszívabb hajójáról irányította a flottát, hanem egy kísérő hajóról, amit végképp nem erre a feladatra terveztek, hanem gyors csapásmérésre.
oriic: jah, meg most mi van Picard és Beverly között? Mert eléggé jóban volt Larissal, most akkor végül kivel is maradt együtt? Talán majd ha lesz sorozata hetesnek, ott majd elejtenek 1-2 utalást.
#3673: és ez a queen aki most meghalt, ez az eredeti kollektíva queen-je, és most a delta kvadráns borgjai queen nélkül maradtak? Vagy ott majd létrejön egy új queen mivel ez meghalt?[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3667 üzenetére
Azt találgatja még az internet népe, hogy a Picard S1 során látott copy-paste csillaghajó flottával mi lett, mert nem voltak jelen a földnél azok a hajók. Már pedig ha leszerelték őket, akkor egyszerre igen sok hajót vontak ki a szolgálatból.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3654 üzenetére
Igen, sőt maga a Stellaris is igen sokat fejlődött azóta.
Locutus: elég részletes, de szerintem nem vészes. Végül is birodalmat építesz.oriic: ezen én is csodálkoztam, mert a 3D modelleket megcsinálták a hajókhoz.
Sőt, az epizód végi stáblista videóban a Voyager meg a Defiant is ott röpköd a csillagbázis körül, gondolom az utolsó részben lett volna szerepük a bázis védelmében, csak hát a pénz... Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3641 üzenetére
https://abandonwaregames.net/game/star-trek-klingon-academy
Úgy néz ki, ez itt a Klingon Academy!
Ezt az oldalt nem ismerem, de regisztráció nélkül le tudtam tölteni és tök gyorsan le is jött. Az ISO tömörítve van, kicsomagoltam és belenéztem, mindössze 2 állományt találtam aminek 2021-es a dátuma, de egyik sem tűnik kártékonynak a tartalmuk alapján. Linux alól néztem és magát a játékot most nem is telepítettem fel, szóval azért legyen virker, mikor megpróbálod felrakni.A BC volt még nagy kedvencem, az megvan ma is. Volt hozzá valami szuper mod, meg utána annak a trunk verzióját is le tudtam szedni, amit már nem is tettek fel moddbre... Meg az Armada2 volt még nagy király. Az is megvan, a FleetOps moddal. Nagy néha még rájuk nézek.
Egyébként ha zavaró a valós 3D, akkor nézd meg a star trek online-t. Ott 3D a tér, de nem tudsz "átfordulni".
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3595 üzenetére
Az alacsony létszám betudható annak, hogy a létfenntartó kapacitása véges. Bár az F elbír azt hiszem +4000 főt végszükség esetén, de csak rövid ideig, evakuációs céllal.
A tágas belső luxust mondjuk én se értem. De ebből nincs olyan sok, csak a főtisztek alszanak külön szobában és a folyosók mérete valószínű alkatrész szállítási célok miatt akkora.
De valószínű én is inkább + pajzsgenerátort, energiacellákkal és egyéb "hasznos" dolgokkal pakoltam volna tele egy ilyen hajót.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3595 üzenetére
Még úgy is hatalmas, hogy valami 6000 körül van a maximum legénységi létszám. Sőt, komplett akvárium deck is volt azoknak a delfin jellegű flottatiszteknek. Az Enterprise-F meg abszolút hatalmas.
Amúgy jah, az írok nem feltétlen vannak tisztában egy hadihajó kialakításával. Pl. egy rep. hordozó az eléggé kompakt, ott mindig zsúfoltság van, meg emeletes ágyak a legénység többségének. Meg egy hasonló méretű csatahajó is olyan, hogy minden hely ki van használva. Kicsit régebben nem is igen adtak ágyat a legénységnek pl. a us navyben, hanem kaptak egy felköthető "hammock" függőágyat. Az már fejlődés volt, mikor a 2.vh-ra általánossá vált a "pipe rack", vagyis csirkeháló ágyak használata, abból legalább 4-et egymás fölé raktak és egy birthing spcae-ben próbált aludni vagy 30..60 ember ilyen tornyokban.
De most akkor képzeld el, hogy az űrdokk milyen orbitálisan nagy.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3201 üzenetére
"Kicsit" szerepel. De valamiért Juratit többet mutogatják. Gondolom ő lesz az első részben látott Borg queen.
Nekem továbbra is az az érzésem, hogy ez az egész évad jobb lett volna kb 4 részbe tömörítve. Így az íróknak túl sok időt kell kitölteni baromságokkal.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3189 üzenetére
Ez csak a kisebbik baj... Mikor mondja hetes, hogy nem
léphetett be a flottába a borg múltja miatt... Aztán erre ott volt Icheb mint flottatiszt ugyanabban a show-ban 1 évaddal korábban.
Komoly írói problémák vannak. Meg az mi volt már, mikor hetes meg Raffiszembefut a mezőn a golyózáporral? Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Locutus
veterán
válasz Bad Pritt #3189 üzenetére
Én szerintem konkrétan olyan rossz ez a második évad (is), hogy elemezgetni sem éri meg az energiát... Jóformán a discovery új évadja jobb lett, pedig az is egy szar továbbra is.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3157 üzenetére
A drónok tényleg erős túlzás. Tuti nem lesz 2 év múlva, de még 20 év múlva sem olyan tech. Az arcfelismerő viszont már jó pár éve van és kb úgy is működik ahogy mutatták. Viszont Q idővonala vajon itt hogy van? Amikor Q egy csettintéssel átviszi Pickardot a másik idősíkra, akkor ott már megváltozott a múlt. Szóval elvileg számára az később történik, mint az erejének elvesztése. Vagy nem? If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3122 üzenetére
Az Excelsior lett a flotta legjobban tervezett hajója, ezért lehet még mindig szolgálatban.
Persze gondolom teljes külső és belső refiten is átestek már ezek. Könnyen elképzelhető, hogy simán felveszik a versenyt egy Luna/sovereign class hajóval Tech szinten.
Gondolom az ötvözet amiből a hajó 80% áll nem változott, max a külső páncélborítás más, de az mint tudjuk könnyen cserélhető.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #3120 üzenetére
Annyira nem furcsa, 2370 körül kapta meg az Excelsior osztály a "Lakota refit"-et, mindössze 30 évvel később játszódik a Picard. Ráadásul ott valami Excelsior II osztályt mondanak így valszeg azok már új építésű hajók.
Referenciának, ha megnézed az amerikai B-52 stratégiai bombázót, valószínűleg el fogják érni a 100 éves életkort aktív szolgálatban, mert bevált, megbízható design.
-
törölt tag
válasz Bad Pritt #1913 üzenetére
Egy évszázad múlva a borg-nak lesz adaptív pajzstechnológiája. Nem kell gyorsnak lenniük, csak kellően nagy mennyiségben. Igazából ez egy kicsit az Alien: Covenant-hoz hasonló felesleges csavar lenne, és egy mítosz teljes lerombolása (Majdnem annyira, mint az erő esetén a midikloriánok.) Ugyan úgy az emberre vezetné vissza egy ellenséges faj kialakulását. A canon timeline-ban meg ugye egy többszázezer éves faj. Egyébként van egy érdekes elméletem: ugye jelenleg minden erejükkel azon vannak, hogy megakadályozzák a gömb adatbázisához való hozzáférését. Mert azzal "tudatára ébredne". Szerintem egyébként pont ezzel az akadályozással teszik egyre agresszívebbé, és ember, illetve organikus lét ellenesebbé. Ezért látja egyetlen lehetőségnek a galaxis teljes élővilágának kiirtását. Utána nincs, aki megakadályozná az egyesülést. De végül képes egyesülni, és ahogy tudatára ébred, kitisztul előtte minden, és jótevővé válik. Mivel Michael muterját végül csak legyilkolja (50 év idő kell hozzá), képes lesz a Red Angel révén időutazásra. Megkeresi a Discovery-t, és egyesül a központi számítógépével, majd a Red Angel működési elve miatt visszakerül a jövőbe. Viszont a hajót a személyzete elhagyja, mert elveszettnek érzi. A Discovery számítógépével egyesülve válik teljessé, onnantól lesz igazi személyisége. Természetesen női, és felveszi a Zora nevet. És ezzel meg van válaszolva az is, hogy hogyan sikerült a Discovery-nek láthatóan mindenféle sérülés nélkül túlélnie egy milleniumot: sehogy, a hajó nincs ezer éves. Később még visszatér (korábbi időpontra), és képes érdemben kommunikálni a személyzettel, elmondva nekik, hogy mi is történt. Ennek következtében azok hagyják, hogy egyesüljön, így végül nem írtja ki a galaxis élővilágát. -
Apollyon
Korrektor
válasz Bad Pritt #1911 üzenetére
S02E11 spoiler
Szerintem Leland ott abban a nyakba injekciós jelenetben meghalt, és már 100%-ban a Control vette át a testét és emésztette fel tudatát. Legalábbis én erre gondolnék, hogy ez történt.
Bár halovány esélyt adnék neki, hogy mégsem, tekintve hogy Airiam tudata sem veszett el végleg a mélybe, bár ő félig robot volt már, illetve belé nem lett injektálva fizikailag semmi.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Bad Pritt #1613 üzenetére
+1 Bár mára azért kicsit megkopott az a CGI szerintem. (Cylon Basestar azért még mindig mocsok jól néz ki)
Elkezdtem most egyébként gondolkodni, hogy melyik űrhajós scifi sorozatokban voltak a leglátványosabb csaták. Nyilván Star Trek-ek, BSG, Stargate/Stargate Atlantis, The Expanse, de most így hirtelen több nem is jut az eszembe.
Live-Die-Respawn
-
madgie
titán
válasz Bad Pritt #1608 üzenetére
Az azért másabb volt, inkább cyberpunk városképek, ha már űr, akkor az Expanse, ami néhol nagyon jól meg volt csinálva, de látványilag persze nem súrolta az Altered Carbon/Discovery szintjét. A mostani, harmadik évadnál már hátha erre is lesz lóvé, a Netflix csinálja
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #1364 üzenetére
Mindennek licenc vonzata van. Pl. azért áll kis csillagflotta háromszögekből az egyenruhák távolabbról egybefüggő színesnek tűnő sávjai, mert így nem kellett azok után is licencet venni... Emiatt néznek ki a Klingonok is máshogy és valszeg emiatt sem igen fogunk látni "megszokott" ST hajót a TOS era-ból.
De ettől függetlenül szerintem nem rossz korszak amit választottak, mert az Enterprise utáni történelemről eddig nem túl sokat tudtunk.
-
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bad Pritt #1146 üzenetére
Sisko az a "most badass" kapitány. Egyedül ő vetett be biológiai fegyvert a flottakapitányok közül lakott bolygó ellen, mikor gond volt a maki-val. Meg a romulán nagykövet Garak általi felrobbantása se volt egyszerű történet.
Janeway viszont nagyon jó választás volt a Voyager számára. A színésznő természetes karaktere nagyon passzolt abba a szerepbe.
-
félisten
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók