- OLED TV topic
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
senior tag
-
Dinomano
senior tag
válasz CPT.Pirk #4362 üzenetére
Most álltam neki nyüstölni a LD 5. évadot, 2. résznél vagyok. Még mindig jó, és köröket ver a Trek Discovery-re... :-) Lassan kivégzem az Űrháború 2063-at. Egész jó volt, viszont '95-höz képest is xarul néz ki, gondolom nem volt túl sok pénz a sorozathoz. A hadszíntéren játszódó jelenetek mindig szinte csak közelikből és kékes füstből állnak.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz CPT.Pirk #4356 üzenetére
Emlékszem, anno nagyon menő volt Soaron és Behemoth. A programozott, nem mo-cap mozgásaik ma már nagyon idejét múltak. Akkoriban, az akkori technikával nem lógtak ki annyira a filmes háttérből, mint most. Lehet, érdemesebb lenne leszedni valami angol, normális verziót, és alátenni a magyar hangsávot.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz CPT.Pirk #4350 üzenetére
Nagyon jó lett a végeredmény! :-) Tátott szájjal néztem én is annak idején ezt a műremeket! :-) Komolyabb Power Rangers volt, Star Wars feeling-el nyakon öntve! Ami a YT videón nem látszik, az az, hogy (nem tudom, hogy direkt-e) az effektek egy része veszettül villogott a TV-n. Epilepszia teszternek is beillett a cucc. A mellvért fénye, a digitalizálós repkedő vektor-gépmadár emblémája, a random ezüstkatonák sisakja kiégette anno az ember szemét.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Aljasvip #4319 üzenetére
Tényleg, most hogy így összefoglaltad, a Discovery a TOS előtt játszódik. Nem volt ilyen érzésem, mivel az idővonalas kavarás miatt hiper-szuper csili-vili volt benne minden. Ráadásnak még ott volt a mesés spórás/"medveállatka-t@kony"-hajtóművük is.
Vicc volt, hogy kb. egyszerre ment egy ideig az Orville-al. Ami nem volt Trek, de jobban Trek volt, mint a hivatalos, szivárványos, nyomokban Star Trek-et tartalmazó woke-rémálom.../(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz tibaimp #4317 üzenetére
Én is külön kezelem. Nem is nagyon lehet együtt kezelni őket, mivel a Trek alapból inkább sorozatos formátum volt mindig. Ez a 3 új mozifilm oké kis filmek. Annak mondjuk jók, hogy berántsanak valakit a Trek-be. Amúgy, nem is olyan könnyű előadni a "trekiséget" egy ismeretlennek, akkora már a lore.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz tibaimp #4303 üzenetére
Walkűrt aztán érdemes volt felújítani..Mondjuk, azt azóta rebootolták is, nem?
Nekem az Enterprise sorozat tetszett. Valószínű azért, mert alapból bírom Scott Bacula-t, valamint tetszett, hogy földhözragadt az egész sorozat. Csáklyázás (ohne vonósugár), kevés hely, "maibb" karakterek és ős-Trek előtti idők...
Strange New World-öt szívesen újranézem; lehet annak állunk neki.
(Megmondom őszintén, én anno pár részt láttam gyerekfejjel az Original series-ből osztrákon. Azóta sem mertem megnézni a részeket. /Akkor láttam az Alfa holdbázist, UFO-t, Orion űrhajót is, becses német nyelven. /)Egy kérdés a végére: Hogyan juthatok hozzá az Enterprise-hoz, Voyager-hez? Netflix-en fent lehetnek?
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Agymenőknek hála nagyobbik lányom kitalálta, hogy álljunk neki Star Treket nézni. (Aminek én nagyon örülök!) Pár részt látott a Prodigy-ből, de annyira nem húzta be. Nem tudom, hogy Voyager, Enterprise vagy Strange New World legyen? (Nekem eddig ez a 3 sorozat a befutó. Szeretem a TNG-t is, de azért azon szerintem érezni picit az eltelt időt.)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #4290 üzenetére
Végülis orig. stúdió modell; azért ilyen brutál... Pár rész van a Battlestar Galactica-ból, és állok neki a DS9-nek!
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz CPT.Pirk #4281 üzenetére
BSG-ből újat nézem, ami már szintén régi. Amúgy, helyén kezelve a dolgot, a régi is jó volt (legalábbis az első évad.). Ezek a beszélgetések érdekelnének, viszont 45 percesek. Max. majd háttérben szól, meló közben jó lesz.
Orville-t nagyon bírtam, gyakorlatilag visszahozta a TNG hangulatát, picit viccesebben.[ Szerkesztve ]
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz CPT.Pirk #4277 üzenetére
... Hiányzik a mai sorozatokból a (hogy fogalmazzam meg?) naiv, családias hangulat. Nemrég néztem újra a Föld 2-öt, tetszett a hangulat és a minimál mivolta. Még B.star Galactica van vissza, aztán TNG DS9-hez kapcsolódó részei, majd végre DS9...
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz tibaimp #4256 üzenetére
Sajnos csak ennyit lőttem. Nem akartam nagyon odasomfordálni az asztalukhoz, mert már fáradt voltam, és nem akartam, hogy rám repüljenek. (2 éve nagyon rám ugrottak a trekkerek. Ráadásul azt hitték, hogy lövésem sincs a sorozathoz. )
(A borg kockát azért én nem raknám ki, az buta.)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Mondocon-on voltam kint "kiscsaláddal" tegnap. Kóbor trekkerek vagy kik voltak kint ( Ha jól emlékszem, ők szoktak lenni kint mindig). Sajnos csak egy képet lőttem a standnál. Meg egy csillagkaput sikerült lekapnom... Valamint egy csillag kiskaput. :-)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz tibaimp #4244 üzenetére
Sajnos a Picard is nagyon gyenge. Szinte alig emlékszem, hogy mi történt az évadokban, annyira semmilyen. Discovery: Névleg Star Trek, de annyira elüt a többitől, hogy random (bénább) sci-fi. Szerintem bármelyik másik sci-fi franchise-ba át lehetne emelni gond nélkül a cselekményét. A sorozat többi gyengeségéről meg ne is beszéljünk...
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Earth Star Voyager movie-t néztem meg, emlékeztem hogy valamikor gyerekkoromban láttam. Elég rosszul öregedett a cucc: óriási válltöméses gonosz, TEMU-s Borg-szerűség is volt bent, látványvilág is nagyon Tesco-gazdaságos volt.
Ice Planet (2001) c. filmmel is kínoztam magam. Két percig bírtam. '90-es évek német viva TV-s esztétikája volt a jeleneteknek, úgyhogy azonnal elengedtem a filmet.
Battlestar után már tényleg jön a DS9, valamint pár rész a TNG-ből, ami kapcsolódik./(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Inner Light szép sztori volt. Nekem valahogy egyik kedvenc regénytrilógiám, a Zsoldos Péter féle Gregor Man saga ugrott be hangulatra.
Nekem valahogy a Trek Prodigy nem adja magát, szerintem passzolom. Max. majd 'jányaim megnézik, az első évadot látták félig-meddig./(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #4220 üzenetére
Nagyjából ezeket az epizódokat találtam, és megnézem őket valószínű:
Best of both worlds, Ensign Ro, Wounded, Chain of Command.Esetleg még: Second chanses, Lower decks, Chase, Preemptive Strike, Journey's End.
(Ezek közül biztos láttam párat, mivel anno sok TNG-t láttam.)Battlestar G. utolsó évadnál járok, sőt megnéztem az 1978-as nagyfilmet is, ami a '78-as sorozat pár részéből van összevágva. Helyén kezelve a dolgokat (közel 50 éves cucc), egész oké volt.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
-
Dinomano
senior tag
válasz Aljasvip #4213 üzenetére
Lower Decks nagyon jó, valamint a The Orville, ami ugye nem is hivatalos Trek... Discovery egy f0s; Strange New World-ot én is szeretem. (A karakterek és a köztük lévő kémia nagyon jó. Még ha a sztorik néha hozzák a "már láttam valahol ugyanezt" utánérzést, akkor is jó nézni az epizódokat.)
Inner Light-ra ránézek. Nem emlékszem, melyik rész volt. (Esetleg, DS9 szempontjából van olyan TNG rész, ami kapcsolódik hozzá?)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #4208 üzenetére
Mennyire volt gyerekes, illetve a végére nagyon átment gagyiba? Nem tudom, hogy esetleg belenézzek-e az első évadba.. Lehet, elengedem. Elleszek egy darabig a DS9-el!
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Ezekről valaki tud valamit? Régi sci-fik; van ami csak pilot volt. Earth Star Voyager, Ice Planet (2001), Seven Days - Az időkapu.
Roddenberry ANDROMEDA sorozata mennyire gyenge? (Emlékeimben annyi él, hogy Kevin Sorbo volt bent, és gagyik voltak "a zűrlények" maszkjai.)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz CPT.Pirk #4203 üzenetére
Igen, a 2010 - Második Űrodisszeia sokkal nézhetőbb, mint az első volt. Ha jól emlékszem, Roy Scheider volt bent a főszereplő. A Jupiter körüli felvételek anno nagyon szépek voltak bent.
(Amit nem értettem soha, hogy a 2001. Space Odyssey miért lett úgy megcsinálva, hogy filmen nehéz kihámozni az értelmét. Pedig egyszerre készült a könyv és a filmforgatókönyv, úgy tudom...)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Battlestar Galactica 3. évad vége felé vagyok. Teljesen meg vagyok elégedve a sorozattal. Lassú, de alapos karakterépítkezések, komoly témák és dilemmák. Ha ezt letoltam, akkor Űrháború, majd végre DS 9...
Újranéztem a Wing Commander movie-t... Meglepően jó film volt. (Anno láttam, de nem sok mindenre emlékeztem belőle.) ("Poriot" játszotta az egyik admirálist, vagy kit...)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Így akkor kedvet kaptam én is; majd egyszer sorra kerül. Utolsó Trek játék az újabb első Enterprise mozifilm game verziója volt, talán 2009-2010 körül, PS3/X360 és PC-re, amit toltam. Előtte meg még nagyon-nagyon régen egy DS 9 játék. (DS 9 The fallen, talán. Meg a Star Trek Elite Force 1-2...Azok de jók voltak!!! )
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Darálom a Battlestar Galactica 3. évadát. Azért a második évad vége felé egymás után volt pár filler epizód, picit lanyhult is a kedvem. Remélem beindul picit. Utána Űrháborút kellene lenyomnom, majd DS9... Utána Sarah Connor Chronicles-t kellene újranéznem. Hónapok, évek...
Ráadásul beesik mindig valami néznivaló, most pl. Terminator Zero, KAINA anime...[ Szerkesztve ]
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Aljasvip #4162 üzenetére
Ergo Proxyt ajánlom még, nekem nagyon tetszett.
LOGH-ot nem ismertem, de most már annyi sorozat van nézős listában, hogy egy élet kevés lenne hozzá, ha 100 évig élek is. Ezen kívül meg munka és család, valamint könyv, képregény, sorozatok, filmek és game-ek is érdekelnek. (Zenehallgatás most hanyagolva.)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Aljasvip #4154 üzenetére
Spaceship Yamato megvan, de nem tudom hogy mikor nézek rá. TOS nem csoda, hogy szenvedés. Az már akkor picit is gagyi volt, mikor a '90-es évek elején néztem osztrák TV-n.
Scott Bakula-s Enterprise nekem tetszett, meg az új sorozatok közül, a Strange New Worlds egész jó. (Ez a 2 sorozat azért is tetszett, mert nem a hiper-szuper fejlettségi szinten lévő Star Trek.) Bakula-s Trekben csáklyáznak, mert nincs vonósugár.Csillagkapu Atlantisz nekem jobban tetszett, mint a fő sorozat. Stargate Universe is jó volt.
Sci-fi anime: Knights of Sidonia, új Ghost in the Shell: SAC 2045, (régebbi) Blue Gender, Ergo proxy.
[ Szerkesztve ]
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz [HUN]NIMROD #4148 üzenetére
Pirx akkor is gagyi volt, és milyen spórolósan volt megoldva a sorozat! :-)
Alfa holdbázist mi is néztük. Volt még egy angol sorozat, az UFO. Fekete-fehér volt, és az idegenek szkafanderben voltak, meg ha jól emlékszem, valami málnaszörppel volt töltve a sisak.
Meg volt még a német Orion űrhajó, odavetitett, kinagyított aranyhalak voltak az étkező tetején; ennyire emlékszem belőle... Meg az egyik részben vasaló volt a műszerfalba építve.A 90-es évekből gondolom emlékeztek az epilepsziarohamot okozó, villódzó Captain Power sorozatra.
Valamint, amitől féltem, az a Terrahawks volt, amerikai sci-fi bábfilm.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz joshua7 #4142 üzenetére
Seaquest-ből anno láttam részeket, nem tudom mennyire érdemes újranéznem? B5 megvolt, X-aktákat annak idején néztem. (a normálisabb eleje. A vége felé már nem néztem, mikor már Robert Patrick T-1000-es is bent volt.)
Rakat régi kedvencet néztem nemrég újra: Robocop-ok, Terminatorok stb., Alien ...
Outer Limitset nagyon szerettem; Farscape-et kihagyom. Ja, Earth 2 is megvolt, nemrég néztem meg. Egész jó kis családi sci-fi sorozat. :-)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
Űrháború 2063 mennyire butus? Anno emlékszem, hogy ment ez a sorozat nagyon régen, de sok mindenre nem emlékszem belőle. Mindegy, BS Galactica után nekiveselkedem. Egy rakat régi Sci-fi filmnek is nekiálltam. A '98-as Soldier egész jó kis film volt. A Moon 44 meg egy nagy vacak.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz butch3r #4135 üzenetére
Igen, engem is ez zavart. Tilly idegesítő, Saru karaktere jó, meg jó a színész is, aki amúgy is földöntúli figurának hat.
Burnham: Igen, ő a fő problémamegoldó, és instant érkezik a problémamegoldás is. Nincs csapat, csak asszisztáló karakterek. Pedig a Trek mindig a csapatról szólt.
Meg nagy újításként beemelték nagyobb súllyal mindenki magánéletét, nagyobb részt LMBTQZ vonalon. Ami nem zavar, viszont az már igen, hogy kompenzálásként az összes ilyen karakternek kedvesnek/makulátlannak/okosnak kell lennie, ez viszont így ad egy csomó 1 dimenziós karaktert, aki mindig (nagyobb részt) cuki./(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz CPT.Pirk #4130 üzenetére
Én azt nem bírtam, hogy abban a sorozatban mindenki túlcsorduló érzelmekkel reagált mindenre. Mindig "high" érzésem volt. Mi most akkor nagyon egy csapat vagyunk, nagyon szeretjük egymást, nagyon emelkedettek vagyunk. Közben meg azt éreztem, hogy a humornak szinte nem jutott hely, illetve nem volt. Probléma esetén a megoldások sem tettek ki pl. egy részt, hanem instant volt 1-2 gond, amit 5 perc alatt oldottak meg. Nem is Trek volt, hanem túl érzelgősködött Star Wars-szerűség.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz butch3r #4128 üzenetére
BSG nagyon tetszik. ST Discovery-t én nagyon akartam szeretni, kb. az első évad első 4 része tetszett...Aztán átmentek woke csipogásba; és kb. semmi Star Trek feelinget nem éreztem. Azért végignéztem, mert Trek, és ennyi. Az Orville 5X többet ért.
Farscape-et kihagyom, mikor kereskedelmi csatornákon ment, akkor is gagyinak éreztem.
Prodigy-ből akkor 2. évadot lehet ledarálom!/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
-
-
Dinomano
senior tag
válasz Locutus #4106 üzenetére
..Akkor majd nekiveselkedem a DS9-nek. Úgyis elkapott a nosztalgiahullám, újranézve Earth 2-t, illetve a Mass Effect trilógia miatt a B5-öt.
Bakula féle Enterprise-ról mi a vélemény? Én annak idején bírtam.
Nagyobbik lányommal most kezdtem (én újrazom) a SG Atlantiszt, jó kis sorozat volt. Jobban bírtam, mint orig. Stargate szériát./(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Locutus #4102 üzenetére
Találtam angolul jó pár oldalt, ahol watch it/skippable tematika szerint bontva vannak. (Igaz, csak az első két évadból vannak gyengébb részek kiszedve, a season 3-tól már nem.)
Hozzá kell tenni, hogy a Babylon 5-nek is az első volt a leggyengébb évada. (DS9 esetén is ezt írják.) (Valamint az időutazós furán beszélő torzonborz faj NAGYON NAGYON buta volt bent. Gázosabbak a ferrengiknél, sokkal.)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Dinomano
senior tag
válasz Aljasvip #4089 üzenetére
Sajnos nálam a Discovery nagyon rombolta a Star Trek nimbuszát. A Picard sorozat is gyenge lett. (Picit úgy éreztem, mintha loptak volna a Mass Effect-ből.)
Strange New World-öt még szeretem; valahogy hozza a régi hangulatot. Vicc az, hogy pár éve az Orville mint koppintás; jobb volt mint a tényleges Trek sorozatok.
Bakula féle Enterprise-t szerettem, kár hogy olyan lezárása lett, amilyen.
Nemrég pótoltam olyan ikonikus '90-es sorozatokat, amikből pár részt láttam csak. Earth 2, Babylon 5. Gondolkodtam, hogy pótlom a Trek-Deep Space Nine-t. (Valameddig láttam anno, illetve össze-vissza részeket...) Bár, ha jól emlékszem a ferrengik rohadtul irritáltak.../(^_^)____7=--- - - >|
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest