- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#45997568 #4599 üzenetére
Én, ha tehetném, akkor egy ilyet szereznék be:Intratec TEC-9 Hosszú csővel, mint a képen és valahonnan egy dobtárat is szerválnék hozzá. A képen látható darab 300$-ért került kalapács alá, szóval egy jobbfajta proci ára.
-
törölt tag
Kell a doboz mi?
En nem gyujtogetek dobozokat mar regota, pedig volt jo par...
Viszont a kabat meg a sapi erdekel
Ha kint leszek Kanadaban, akkor majd alaposan atnezem a fegyvertartas szabalyait, igaz az USA-ban egyszerubbek, lenne par dolog amit bestokiznek
Csak vesz esetere
A seregben nagyon szerettem a kis AMD-met (IGEN, mar ott is az volt! ) ezeket a modern kutyuket meg nem lattam, de egy AK-t az elsok kozott szereznek be a megbizhatosaguk miatt ha oda kerulne a sor. Ami a jatekban lesz fegyverhalom az meg eleg szupi.
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
#45997568 #4592 üzenetére
Cullodeni csata színhelyét nézzétek meg, nagyon szépen meg van csinálva, néztem a Google Earth-ön.
Ja, persze hogy erre motivációd legyen, el kell olvasni hozzá a sztorit. Jakobita felkelés, az a hadjárat amiben úgy nézett ki ismét skót királya lesz Angliának, aztán a visszavonulás és a vesztes csata Cullodennél, ahol annyira megverték a skótokat, hogy egyszersmint szétverték a klánrendszert is. Az a skótok mohácsi csatája.
Ebben a korban játszódik az Emberrablók című sorozat, amin felnőttünk a 90-es évek elején, illetve ez az Outlander is. Tessék, tölteni, nézni, olvasni előtte!most pedig nosztalgia
-
törölt tag
Szoval Hetfo delutan 1 ora (ott 2) a szerverek indulasa
Kiraly
Miert erzem ugy hogy masnap faradt leszek?
Akkor nincs mese, hetvegen kipucolom a gepet, vizet-csovet cserelek, megjott az uj routerem is, meg van dolog a szerveren is, mozgalmas napok jonnek
-
törölt tag
válasz
David75 #4593 üzenetére
Probaltam a Laphroaig-ot, nekem bejott, finom, eros karakteres fajta, Ardbeg meg nem volt, sort keritek ra, most 18 eves Chivas van itthon, kellemes edes fajta, amikor punciskodok akkor ezt iszom, konnyen lecsuszik, amikor meg valami erosebbre vagyok akkor Highland Park Einar, nagyon jo kis karcos, eros nedu, szeretem
Eleg sok felet vegigkostoltunk mar, J&B kedvenc, multkor volt Dalwhinnie, a kovetkezore megnezzuk azt az Ardberg-et, szeretem ha van tobb fele, akkor hangulattol fuggoen tudok valogatni
Van meg masfel uveg Aszunk is meg kis hazi palinka, Vodka, kulonfele borok, baratnom vegigprobalja a helyi soroket, de lassan fogy minden, nem vagyunk piasak.
-
David75
őstag
válasz
#45997568 #4592 üzenetére
Edinburgh-ba voltam nyáron, csak ajánlani tudom. Nagyon szép hely, a vár is nagyon jó. Fél méterenként eszméletlenül szép vörös lányok vannak
Egy aberdeen angus fillet steak-et mindenképp egyél és igyál mellé egy laphroaig-ot vagy ardbeg-et. Én is eléggé rajongok Skóciáért a felföldre meg a lochness-hez én is mennék, de idén amerikába megyek 16 napra amellé már nem fér bele sajnos.
-
törölt tag
válasz
PoeDameron #4589 üzenetére
Nekem a skotok es Skocia nagy kedvenceim, nyar vegen tervezunk kiruccani egy hetre egy korut formajaban, ez lesz a nyaralas. Edinborough, onnan fel eszakra Inverness iranyaba, majd le Loch Ness es a tobbi Ness-ek, be a felfoldre, majd tovabb nyugatra es az ocean menten le,Glasgow, Stirling, Falkirk, ... 8-10 napot gondoltam ra de majd kiderul.
(#4590) Bibgr0: igen, en is ugy latom kell meg neki par honap, addig The Division
Kedden iparkodom majd haza, elotte meg lesz egy interju, gyakorlos, meg nem tudom mennyire komoly (attol fugg milyen technologiakhoz ferek hozza es mit nyujtanak, milyen kornyezet, erdekesnek tunik) Ocsem is jon mar tuti, bekeszitette a gepet
(#4591) Drenadar: nem baj, mi majd tolljuk Hard-on, annyi kuldetes lesz mint a rohadas, es a DLC-kben jon meg egy rakat terkep, lasd Underground ami akkor mint a mostani terkep vagy nagyobb
Amugy attol felek hogy jobb lesz mint aminek most talaltam es akkor bye bye RL egy darabig
szerk: VGA teren nem vagyok nagyon optimista, nem tudom mit fog nyujtani a Polaris - Pascal paros, ha nem lesznek nagyon jok akkor veszek majd leolcsozott Fury X-et meg egyet-kettot es berakom a mostani korbe, oszig kiderul, akkor lesz ujra aktualis a vizes rendszer kitakaritasa, nem fogok most nagyon kapkodni az tuti
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
#45997568 #4587 üzenetére
Nem játszottam még vele, de a leírások alapján az xcom 2-n még sokat segítenek majd patch-ek és mod-ok. Amig beérik, tökéletes lesz a division. Ha nem, akkor meg lehet' előveszem végre a dragon age inquisition-t.
Mass Effect témában Menthirist-el értek egyet. Legyen meg amikor kiadható. Ha nem idén, majd jövőre. Legalább lesz új videókártyám hozzá.
-
PoeDameron
aktív tag
Nathan, ha érdekel a skót téma, nagyon ajánlom az Outlander sorozatot. Alapsztori annyi, hogy a II. világháború után egy felcserként dolgozó nőci és a férje lazítani mennek a felföldre, ahol a nő eltűnik egy druida szentély mellett, mint kiderül időutazásban vesz részt, és az 1750-es években találja magát közvetlen a jakobita felkelés előtt. Amellett hogy ilyen fantasy elem is van benne, mind a 10 ujjamat megnyaltam annyira igényes. Nem valami "hegylakók bohóckodnak szoknyában" jellegű, hanem Razzulnak jelzem
történelmi film minőség, némi extrával. A főszereplő nő gyönyörűszép, és tulajdonképpen szerelmi dráma, de teljesen leköti az embert az a környezet amibe ezt belehelyezik.
Na akkor berakom az intro-t, hogy érezzétek a feelinget.
-
PoeDameron
aktív tag
Közben lassan végzek az Alien: Isolationnal.
Félelmetes meg minden, de kicsit elbaszták szerintem a dinamikáját. Készítők nem gondoltak bele, hogy több pihenőpont kell egy ilyen játékba. Egyetlen darab pihenőhelyet raktak bele. Ez alatt azt értem, hogy a játékos talál magának egy bázist, ahol kicsit megállhat, lenyugodhat, szövetségesek veszik körbe, ilyesmi. Half-life-hoz áll egészen közel szerintem ez a játék, és abban ezt tökéletesen megoldották. Pihenőpontról pihenőpontra haladtunk, amikor egy részlegen átverekedtük magunkat, akkor mindig belebotlottunk egy menedékhelybe.
Na hát ebben a játékban 1 ilyen van, aztán az ember várná a következőt, de csak egyre nagyobb szarba kerül. Ez egy idő után frusztráló lesz, mert kicsit már izzadtságszagú, hogy nincs az a rossz helyzet, aminél ne lehetne még rosszabb. Amint megoldok egy problémát, még sokkal rosszabb szituba kerülök. Most a végére már minden problémát megoldottam, és az a jutalmam, hogy zuhanok egy bolygó légkörébe az űrállomással, nyomomban egy aliennel, plusz még lőnek a biztonságiak is. -
Nathan Boggs
senior tag
Jogos az észrevétel.
Mondjuk úgy, hogy történelmi alapokra épülő film, de pont az ilyenek miatt írtam, hogy ha valamilyen történelmi tény érdekel, akkor annak utánanézek normális forrásokban, nem filmben
Viszont ahogy Rupsz is mondta, azt megnézve egy skót gyerek lehet, hogy rendes ember akar lenni, aki a hazájáért tesz valamit, egy magyar gyerek meg azt látja, hogy ha, az argóban milyen viccesek a bűnözők... Ez szerintem egy nagyon fontos különbség a két film-csoport között.
-
-
Razzul
őstag
válasz
Nathan Boggs #4572 üzenetére
Rendben, tiszteletben tartom a véleményedet. Csak annyit mondok még, hogy A rettenthetetlen az én szememben nem történelmi film.
Ha érdekel, elmondom miért gondolom így.
-
-
törölt tag
Ja, csak en azt nem ertem mit is kellene csinalni
The Division indulaskor ki fog jonni egybol es ki kesobb? En jo esellyel mar hazaerek addigra.
Tomi: nem igazan jatszom vele
Annyira nem jon be, de egyszer majd talan kijatszom, Vice City volt az egyetlen amit kitoltam...
-
Malibutomi
nagyúr
Van meg valaki akinek lenne kedve estenkent gta-ban majomkodni? Nem nyilvanos sessionben, csak paran elhulyulni? Haverral nyomjuk ketten, de neha jo lenne meg par ember.
-
duvi
nagyúr
válasz
#45997568 #4575 üzenetére
A rejtvények alapján kódokat kell összegyűjteni. Naponta kitesznek egy újabb rejtvényt. Ha jól tudom, már négy napja tart a játék. Ha megvan az összes, akkor megnyerheted a listában szereplő jutalmakat.
Szerk:
Mivel te Angliában élsz (van kinti címed is), ezért téged nem érint a korlátozás, de csak Anglia, Dánia, Finnország, Norvégia, és Svédország vehet részt a játékban. -
törölt tag
-
PoeDameron
aktív tag
Előítéletesség, de időről időre próbálkozom azért. Múltkor például próbáltam a Fehér Istent. És nem jött át, fél óra után kikapcsoltam. Saul fia ugyanilyen próba volt azzal a különbséggel, hogy Nyiszli Miklós könyve után kíváncsi voltam hogyan valósítják meg azt a képi világot, ami az én fejemben is élt. Tökéletesen elérték.
Nathan
Szerintem nem a téma a lényeg, hanem hogy hogyan valósítják meg. Össze lehet rakni bármilyen témában olyan filmet, ami hatásos és leköti az embert. Tehát az hogy mi a film kerete, az csak egy tényező, ami átlagos filmeknél döntő tényező, de díjakkal megdobált és ajnározott filmeknél kevésbé számít.
-
válasz
Nathan Boggs #4572 üzenetére
Mások amúgy a tekerős-darálós gore horrorokkal vannak így, hogy egyszerűen nem nézik, mert nincs szükségük rá. Én bírom őket
Ugyanakkor én néha igénylem a "szenvedést", nem mindig, de néha hétvégén este "jól esik". Mármint utána. Szóval mindenki mást keres, ráadásul máskor, én a Saul fiát biztos meg fogom nézni, de fogalmam sincs még mikor... annyira nem sürgős nekem. A passiót nem szerettem, nem sok értelmét láttam, a rettenthetetlenen kívül pedig eleve nem csípem Mel Gibson rendezéseit. Most már a fickót sem nagyon bírom.
A nevén nevezésnél pedig ott a probléma, hogy nem csak azt mondod ezzel ami (bőrszín, vallás, stb), hanem az összes hozzátartozó sarkítást és ítéletet is. Ez pedig igaz a feketékre, fehérekre, zsidókra, cigányokra, mexikóiakra, stb. Ha valakire azt mondod hogy zsidó, Magyarországon szinte sosem csak magát a vallást értik. És persze a másik oldal is rájátszik a helyzetre. Amíg ez nem változik vagy legalábbis enyhül, addig nem is várok mást.
-
Nathan Boggs
senior tag
Az első részében nem tévedsz, valóban előítéletes vagyok a filmekkel kapcsolatban - az emberekkel nem szoktam.
Lehet, hogy nem pont arról szól a Saul fia, mint amit elképzelek, lehet, hogy más szemszögből mutatja be a dolgot. Lehet, hogy szép dolgokról szól. Ettől függetlenül mégis meg kell lennie annak a légkörnek. Ehhez nekem nincs kedvem, erre nem fogok időz áldozni, hogy rosszul érezzem magam, mert lehet akármennyire felemelő mondanivalója, lesz mellette egy másik érzés. A másik, hogy magyar film. Nem nézek magyar filmet. De mondtam is, hogy ne próbálj meggyőzni és próbáltam rá utalni, de most leírom ide egyértelműen: ezzel nem azt mondom, hogy szar a film, hanem azt, hogy én egy filmben nem azt keresem, amit a magyar filmkészítők belepakolnak.
((#4571) Menthirist: pontosan. A Katyńi vérengzésről se néznék meg filmet, a Passiót megnéztem, de azt se nézném meg újra. Nem szeretem nézni, ahogy teljesen kiszolgáltatott embereket kínoznak, de ennek a légkörében készült filmet sem szeretek nézni. A Véres vasárnapot viszont bármikor megnézem, mert ott van esélye az íreknek az angolok ellen, ott nincsenek végletekig kiszolgáltatva nekik. Ennyi a különbség.
Ja és igen, a vígjátékok is a "hagyjatok békén" kategóriába esnek)
Vissza Razzulhoz: A tabusítás rossz, rettenetes az, hogy nem beszélhetünk valamiről nyíltan, pedig kellene róla beszélni. Sajnos arra haladunk picit, mint ami az USA-ban rossz (amúgy nem tartom az egész USA-t rossznak), hogy nem lehet egy feketére azt mondani, hogy fekete, pedig az. És ez nem feltétlenül sértő. Rám azt mondják, hogy fehér férfi, nem sértődöm meg rajta. Szóval egyetértek, sokkal nyíltabbnak kéne lenni, de ehhez az kellene, hogy ne értsen mindenki mindent rosszul, ne sértődjön meg mindenki mindenen.
A Rettenthetetlennél valamit félreértettél. Az a hozzászólásom jóval többről szólt, mint a Saul fia. A Rettenthetetlent a korcs magyar filmekre (férgekről szóló) írtam ellenpéldaként, az után is szerepel. Szerintem innen már egyértelmű a hasonlat. De a lényeg: megnéznék egy Egri csillagokat "amerikai" verzióban
Az Oscarnál megint félreértettél. Nem azt mondtam, hogy az ugyanannyit ér, mint egy Steam achi, hanem azt, hogy engem "csináljak/ne csináljak-nézzem/ne nézzem" kérdésben ugyanannyira nem foglalkoztat. Ezért is írtam elé, hogy örülök neki, mert tudom, hogy elismerés.
A tanulatlan parasztot nem a földet művelő emberre értem, hanem a szar, szemét, lumpen elemekre. Ilyenekről szól rengeteg magyar film. Indul a bakterház... számomra az is egy nagy hulladék. Lehet, hogy a történet jó, a mondanivalója jó, a poénok jók, nem tudom, mert 2 percnél többet nem tudok belőle megnézni, mert képileg a gimis negyedikes választási videónk jobb volt nála. Csak egy példa a sok hiba közül a magyar filmeknél: a felvétel felgyorsítása nem vicces, az egy Benny Hill showban is kínos volt. Tehát lehet akármennyire jó a többi része, emiatt számomra nézhetetlen.
A fentieknek a lényege összefoglalva: Lehet, hogy másnak tetszenek a filmek, lehet, hogy másnak bejönnek ezek a filmek. Nekem nem. Én nem próbállak meggyőzni titeket, hogy ezek szar filmek és ezért ne nézzétek meg őket, de te se próbálj rábeszélni erre.
Előítéletes vagyok a filmekkel kapcsolatban, mert én azokban főleg a "szórakozást, élményt" keresem. Ha pl. a Holokausztról akarok tudni, akkor az ált isk./gimis/egyetemi tanulmányokra gondolok, vagy utánanézek különböző forrásokban, de nem filmekben. Ugyanez igaz más dolgokra is, a világháború eseményeit nem játékfilmekben nézem meg, azokat max. szórakozás miatt fogom.
-
-
Razzul
őstag
válasz
Nathan Boggs #4558 üzenetére
Nathan Boggs
"Ezt a filmet a témája miatt nem fogom megnézni soha, mert amit kell a témáról tudni, azt már tudom, de nincs szükségem ilyen szintű szenvedést megnézni."Előítéletes vagy. Elítéled a Saul fiát, pedig még a trailerjét sem láttad. A Saul fia pont egy olyan film ami úgy dolgozza fel a holokausztot és olyanokat mond a témáva kapcsolatban amit azelőtt senki sem. Szerintem emiatt kapott Oscart is. Nem a zsidók szenvedéséről szól, nem egy esztétizáló holokausztfilm, ami azt mutatja be, hogy milyen sokat szenvedtek azok az emberek a vallásuk miatt. Mondhatnám, hogy a Saul fia ezt a tragédiát csak háttérnek használja a mondandójának átadására és habár ez egy kissé túlzás, hidd el így van. Inkább szól arról a film, hogy az ember még a legrosszabbnak tűnő körülmények között is megtalálhatja a reményt, megpróbálhatja megtartani az emberségét. Tehát egy nagyon személyes oldalról mutatja be ezt a tragédiát.
Azt mondod, mindent tudsz a holokauszttal kapcsolatban, amit tudni kell. Ezt elhiszem, hogy így van. Ha máshol nem, mindenki tájékozódhatott vele kapcsolatban a töriórákon. De ettől még a holokausztról beszélni kell, nekünk, magyaroknak főképp. Ugyanis a magyar nép, (nem egyénekről beszélek!), ezt a tragédiát a szovjet megszállással egyetemben még mindig nem dolgozta fel. Rendes diskurzus és továbblépés helyett nálunk még mindig a hangok visszafojtása, a lelki sérülések tovább örökítése és a tabusítás zajlik. Ezért is fontos ez az alkotás. Lehet, végre megindít ezzel kapcsolatban valami jót.
Érdekes, hogy a Saul fia ellenpólusaként a Rettenthetetlent hoztad fel. Ezt a párhuzamot kifejthetnéd bővebben, érdekel, hogy mit gondolsz pontosan a leírt egy mondaton túl.
Továbbá az Oscart, a filmművészet sokak által legnevesebbnek tartott díját megnyerni szerintem nagyobb teljesítmény, mint egy Steam achit megszerezni. Más eredmény, más szint. Azt pedig már csak tényleg mellékesen jegyzem meg, hogy a tanulatlan parasztokról és a férgekről is lehet jó filmet forgatni. Emiatt nem megnézni egy filmet megint csak előítéletesség. Csupán vigyázni kell, hogy ne hagyd figyelmen kívül a komolyabb tartalmukat az ilyen moziknak. Például: Clerks, Fargo, Indul a bakterház, Égető bizonyíték, Trópusi vihar.
PoeDameron
Ahogy Nathannek is mondtam, megint előítéletesség. A művészfilmeket nem csak sznobok készítik sznoboknak. A legtöbb Arany Padlizsán meg Ezüst Maki díjat általában nem a nézhetetlen, sznoboknak gyártott, csak látszat tartalommal bíró műveknek osztogatják. Még Cannes-ban sem. Ugyanis a filmekkel támasztott egyik alapfeltétel, hogy a megnézett mű a mondandóját közölni tudja. Ha ez nem sikerül, az az alkotás ebből a szempontból az alapjainál bukik el. Hidd el, ezt az Oscar és az Arany Pálma zsűrije is tudja. -
válasz
#45997568 #4568 üzenetére
Mondjuk nekem Leo első szerepében (Gilbert Grape) már olyat alkotott hogy pofám leszakadt, csak később ráhúzták a tini lover stílust amiből kicsit nehéz volt kikecmeregni. De azóta is egy jó színésznek tartom (vannak akiket jobban bírok, de csalódni sem csalódtam benne soha)
-
törölt tag
Nem hiszem, az nem utkozik szabalyba.
A Revenant az egy nagyon jo film. Nem egy porgos akcio film, szo sem rola, eleg hosszu is.
A kepi vilaga az valami eszmeletlen jo, nagyon regen volt mar olyan (ha volt egyaltalan... nem emlekszem) hogy ugy ereztem, ott vagyok, hogy at tudtam elni, milyen is lehetett abban a korban akkor ott lenni, milyen rideg, kegyetlen farkastorvenyek voltak kint a vadonban... Az szamomra zsenialis volt.Teljesen jogosak a szobrocskak, Leo is jot alakitott, nagyon kedvenc szinesz, a Titanicos szereplese utan akkor kezdtem komolyan venni, amikor megneztem a Blood Diamonds-ot, aztan ujraertekeltem az egesz munkassagat ahogy elovettem mas filmjeit, nagyon kiemelkedo szinesz, Jack Nicholson a masik kedvencem, Tom Hardy is lassan megerdemel majd egy szobrocskat.
A Saul fiat nem lattam, itt nem jatszak, meg letoltheto valtozatat sem lattam, majd ha jatszak itt vagy meg lehet nezni valahol akkor szeret ejtem.
Gratula mindenkinek, nyerteseknek es jelolteknek egyarant.
szerk: szerintem a Revenant-ot megnezem majd meg egyszer, hetkoznap, este, egyedul, az siman megeri a penzet.
-
Razzul
őstag
válasz
Menthirist #4566 üzenetére
Remélem, ha értelmes és kulturált keretek között folytatunk társalgást a holokausztról és a zsidó vallásról az még nem sérti a szabályzatot. Vagy mégis?
-
válasz
ttamashu #4561 üzenetére
én nevén nevezem a dolgokat, amennyiben nem vagyok "vendége" egy olyan helynek, ahol a szabályok mást követelnek. Itt betartom az itteni szabályokat, más fórumban az ottaniakat, a civil életben meg megint másokat.
Halottnak meg hiába halottak, ha sosem tanul az átkozott fajunk semmit az egészből. Soha.
Razzul: akkor nem figyeltem, lényeg az volt a mondandómnak hogy az ex machina nyerte a legjobb vizuális effekteket, pedig számomra kevésbé volt látványos mint több másikban, míg a Production Design, ami a művészeti vezetést és irányítást jelenti, éppúgy remek volt a mad max-ben. szerintem a jelmezek terén sem méltatlanul kapta a díjat.
4567: bocs, én itthon mára eljutottam addig hogy nem feltételezem hogy 3-4 embernél több kulturáltan el tud egy ilyen témáról beszélgetni, legalábbis ha nem igazán ismerik egymás álláspontját. Egész egyszerűen valaki úgyis a másik lábára lép, onnantól meg megy a sárdobálás, a feltételezés, a vélt infókkal dobálózás ilyen vagy olyan oldalról. Úgyhogy ezekből a témákból egy-egy mondatnál nagyobb mértékben inkább kimaradok, részben mert nincs erre szükségem, részben pedig mert nem vagyok különösebb történelmi, filozófiai vagy vallási szakember sem.
-
Razzul
őstag
válasz
Menthirist #4560 üzenetére
A vizuális effektekről az Ex Machinával kapcsolatban volt szó. A látványtervezésről pedig a Mad Max és a The Revenant kapcsán. ne keverjük a kettőt.
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
PoeDameron #4563 üzenetére
Azon túl, hogy örülök neki, teljesen hidegen hagy az Oscar és minden egyéb ilyen dolog is
Sose néztem meg azért filmet, mert valamilyen díjat nyert. Kb. olyan szinten vannak nálam ezek, mint a steam achi, azt is megnézem, rámosolygok, aztán már el is felejtettem
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
Nathan Boggs #4558 üzenetére
Én a művészfilmekkel vagyok így. Nyerhet akármilyen Arany Padlizsán meg Ezüst Maki díjat, akkor sem nézem meg, mert az az előfeltevésem, hogy úgy is nézhetetlen, csak a sznobok láttak benne valamit és ne kelljen már ehhez asszisztálnom.
Őszintén szólva szerintem a Saul a művészfilmség határán van, tehát körülbelül ilyennek képzelnék egy nézhetetlen művészfilmet a témában. Csak ez nézhető.
Mondjuk egy Cannes és Oscar-díjas magyar filmet azért megnéznék, akármi a téma. Letölteném, elindítanám, aztán ha leköt leköt, ha nem, akkor kikapcsolom és kuka. Ennyit a magaskultúráról.
-
ttamashu
aktív tag
Visszaolvasva magam kis kieg:
Menth, ne érts félre nem rajtad nevetek, csak a jelenségen, amit te is bemutattál!Gondoltam pontosítok, mielőtt magadra vennéd
-
ttamashu
aktív tag
Én a zsidózásnál jobban csak ezeken a finomkodó körülírásokon röhögök.
70 év telt el és még mindig nem merünk(/akarunk) beszélni róla, ez már vicc. Persze filmek és egyéb művészeti alkotások már vannak, de a napi életben nagyobb tabu mint a másik nemi élete vagy pénzügyei. Holott szinte mindenki halott már aki átélte. -
de a profi operatőri munkára ott van az operatőri oscar. A vizuális effektek nem a szép fényképezésről szól, hanem a sok és erős CGI-ről...
Nathan Boggs: én teljesen megértem hogy miért nem akarod megnézni, én igazából szeretem azokat a filmeket amik valamilyen szinten megérintenek, és most ez lehet a schindler listája, az élet nélkülem vagy épp a csillagainkban a hiba (nem röhög!
). Az viszont nekem is már baromi fárasztó hogy bármilyen hasonló filmnél refleszből jön a népcsoporttal jövetel, pedig a mostani Oscar-t egy kb 6000 fős bizottság választotta. Egyszerűen vannak akik minden problémában pontosan tudni vélik ki mindenki tehet róla (rajtuk és az általuk kedvelt embereken kívül persze)
-
Razzul
őstag
válasz
Menthirist #4550 üzenetére
Ahogy olvastam az Ex Machina miatt más is panaszkodott. Igen, nehéz lehet elképzelni, hogy a The Revenant látványosabb lehet egy látványfilmnél, pedig így van. A profi operatőri munka és a gyönyörű, természetes megvilágításban felvett helyszínek csodára képesek. Iszonyat gyönyörű az a film.
Az Inside Out nyerte és nekem sincs vele problémám. Csak imádom a Ghibli filmeket és a Marnie az egyik legjobb valaha. A stúdió az utolsó két filmjével szépen elbúcsúzott a rajongóitól.
(#4554) Nathan Boggs: SZERK: Tárgytalan, majd hosszabban válaszolok.
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
PoeDameron #4557 üzenetére
Pontosítok, egy részét a magyar filmeknek a bénasága miatt nem nézem, ha esetleg a trailert meg is néztem. Ezt a filmet a témája miatt nem fogom megnézni soha, mert amit kell a témáról tudni, azt már tudom, de nincs szükségem ilyen szintű szenvedést megnézni. Ugyanilyen okokból nem nézek meg semmilyen filmet sem pl. a másik oldal áldozatairól (csak hogy tiszta legyen, nincsenek szélsőséges nézeteim, egész egyszerűen az ilyen "élményre" nincs szükségem).
A harmadik, ami miatt nem nézek magyar filmet, hogy sokszor férgekről, vagy lecsúszott tanulatlan parasztokról szólnak. Az ilyen élményekre sincs szükségem.Ha lenne egy jó, igényes, Rettenthetetlen szintű - csak a mai kor szerint is jónak számító - történelmi film, na azt szívesen megnézném. De nincs
Szóval örülök a sikerének, elmehet a fenébe mindenki, aki a filmmel kapcsolatban bizonyos népcsoportot emleget és csak erre fogja a sikert, de nem, soha nem fogom megnézni még a trailerjét sem.
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
Nathan Boggs #4554 üzenetére
Ha ez megnyugtat a stábja nemzetközi, 4 nyelven forgatták, és kábé ahol elindult ott díjat nyert, tehát ebből leszűrhető, hogy nem illeszthető tipikusan a Zimmer Feri, Apám beájulna, Álom.net sorba. :-D Európai filmként is lehet szemlélni, kb. mintha egy francia filmet néznél. Vannak gyenge pontjai persze, csodát nem kell várni, pl. színészi játék az sok esetben gyengécske (főszereplőnek viszont olyan erős a játéka, hogy néhány szavazattal csúszott le az oscar jelöléstől legjobb színész kategóriában, lehet megverte volna DiCapriot
). Dialógusokban érződik, hogy magyar film, tehát van olyan aki miközben beszél azon én kihallom, hogy felmondja a szöveget és nem átéli, emiatt kiesek a filmből több helyen is, viszont ezt nem biztos, hogy a nemzetközi közönség is kihallotta. Szerintem ha kihallotta volna, akkor nem jelölik oscarra.
Összessében persze nagyon ajánlós. Ha most megnézed a trailert, abban az a sok ember például egy máglyára tart, ahova egyenként lövik bele őket. Na most annak a jelenetnek a hanghatásai olyan szinten meg vannak csinálva, hogy szerintem az viszi a hátán az egész filmet, csak azért már érdemes megnézni. És ilyen hatásos jelenetből van még néhány, szerintem butaság kihagyni.
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Filmekkel én sem próbálkozom, de két jó sorozatról be tudok számolni.
Aranyélet - HBO-s családi dráma
Fapad - szatíra a magyar rögvalóságról - kkv szektorban dolgozóknak/vállalkozóknak kötelező -
válasz
Csak nagyon kevés magyar filmet szeretek, de azért akadnak (Kontroll, Legényanya, Egészséges erotika, stb).
A hozzászólók meg hát nem lepnek meg, zömében ilyen embereket is várok azon a portálon. Elég elkeserítő (saját vélemény).
Mondjuk az is, hogy redditen is hasonló tempóval pontozzák le azokat a véleményeket, amik normális hangsúllyal, de ütköznek az ottani tömegével. -
Nathan Boggs
senior tag
válasz
PoeDameron #4552 üzenetére
Mindenképpen pozitív, hogy magyar Oscar lett, de ez nálam semmit sem fog változtatni azon, hogy magyar filmet nem nézek meg
Amit eddig láttam, az nem győzött meg, a többinek meg az előzetesében látszott, hogy nincs rendben vele valami. Ettől még másnak bejöhetnek a magyar filmek, szóval ne próbáljatok meggyőzni, én sem akarlak titeket -
PoeDameron
aktív tag
Meg kellene kérdezni Chris Robertst valamelyik chairmanben, hogy melyik indián törzsből való. Tuti hogy indián. Vagy eszkimó. Engem izgat ez a kérdés.
most lehet dupláztam, nem merem megnézni
update
megnéztem és nem, jól van
-
PoeDameron
aktív tag
Saul fia meg nyilván hatalmas hogy megkapta, de kényes téma, mandineren már hajnal óta megy a dühöngő, nem hiszem hogy jó ötlet lenne boncolgatni itt a témát, ha véletlenül egymásnak esnénk akkor valakit kibasznának az OFF-ból is, és ahogy ismerem a modikat, az is én lennék.
-
PoeDameron
aktív tag
Nekem nagyon tetszik, hogy a Mad Max szétnyerte magát. Kicsit úgy van elképzelve, hogy ezek a filmakadémikusok vén megcsömörlött konzervatív korlátolt barmok, akik csak a szépelgésre képesek szavazni, erre a Mad Max-re tolták ezerrel a voksot. Még a filmzenét is neki adtam volna, csak most nézem, hogy nem is jelölték abban a kategóriában. Persze Morricone papa utolsó sansza volt ez a díj, szép hogy megnyerették vele, csak youtube-on hallgattam az Aljas Nyolcas zenéjét és nem találom elég jónak, nem olyan karakteres, mint korábbi munkái, persze fel lehet fogni életművének megkoronázásaként is, csak ez meg kibaszás a többi jelölttel szemben, akiket szakmai alapon lehetett volna versenyeztetni, de pechjükre Morriconét jutalmazták szubjektív okokból. Nyilván itt több ezer voks van, zene kategóriában el tudom képzelni, hogy sokan meg se hallgatták a jelölteket, csak toltak egyet Ennióra.
Ja a Revenant. Sokkal értékesebb oszkárokat kapott a Mad Maxnél, hát a legjobb rendezést, forgatókönyvet, operatőri munkát, férfi színészt vitték el. Ezek után mondjuk járt volna a legjobb film kategória is, de azt pont lepasszolták a pedofilos filmre.
De még nem néztem normálisan utána, lehet tévedek vmelyik kategóriánál.
-
Nah ezekről lemaradtam
Mindenesetre az X-COM 2-höz csak annyit, hogy egyrészt a k*rva anyja néha, másrészt pedig valóban mindenben hozza az eddigi szinteket, sőt. Moddolásokkal meg csak még jobbA karaktereim kinézetével is eljátszogattam a multkor, csináltam tipikus mesterlövészt hátrafordított baseball sapkával, az egyik fő demo man-em természetesen egy Blain, a másik pedig egy Vasquez
A kardos csajszim meg valami ázsiai sablon-kitana
Az Oscar kapcsán pedig szerintem is korrekt volt, mondjuk én személy szerint nem az ex machina-nak adtam volna a legjobb vizuális effekteket, a mad max pedig hiába hogy 6 díjat kapott, mind technikai, amiből a felében nem vagyok kompetens eldönteni (hangvágás pl), másikban meg nem tudok belekötni (jelmez). A Revenant-ot meg nem láttam, így nem nyilatkozom, de nem tudom elképzelni hogy különösebben látványosabb legyen egy látványfilmnél
Az animációs díjat mi nyerte? az inside out? mert azzal nincs problémám, rég láttam ilyen ötletes és aranyos egész estés animációs filmet, de a When Marnie Was There-t nem láttam.
-
Razzul
őstag
Az Oscar nyertesek. Vélemény?
Szerintem korrekten díjazott ezúttal a zsűri. Kifejezetten örülök Ennio Morricone szobrocskájának. Ám mindezek ellenére meglepetés volt a számomra, hogy a technikai kategóriákban a Mad Maxet szórták meg, nem pedig a The Revenantot. Ne értsetek félre, megérdemelte a Mad Max is és jó, hogy végre egy akciófilmet is díjaztak, de azért nem biztos, hogy pont a The Revenant elől kellett volna lopnia a szobrokat.
Ja meg a látványtervezés kategóriában legalább jelölhették volna a Star Warst.
Továbbá egy személyes kis vágyam volt, hogy az animációs Oscart a When Marnie Was There nyerje, így amiatt egy kissé szomorú vagyok.
-
Nathan Boggs
senior tag
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
PoeDameron #4544 üzenetére
Ha most mondjuk 2003 lenne, akkor lehet meg impressziv is lenne a LoD...csak nem az van
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
#45997568 #4543 üzenetére
Egyébként érződik, hogy van munka rendesen a játékában, csak amíg a Star Citizen megelőzi a korát, addig Derek játékát 15 évvel előzi meg a kor.
Szerintem úgy kell felfogni, hogy minden igazán jó nőnek van egy retardált rajongója, aki gyűlöli, nem is igazán jó nő az akinek nincs egy házifanatikus a környezetében, és a Star Citizen az egy ilyen jó nő, Derek Smarti pedig az őrült fanatikusa.
-
törölt tag
Ez a faszi borzaszto. Csinalt egy jatekot, oke, nem egy modern mualkotas, tett le valamit az asztalra, na de alljunk meg egy szora. Azutan amit ma lattunk be kell latni, minden tamadasa, ami a jatek technikai reszevel kapcsolatos egy nulla. Amik a studio mukodesevel kapcsolatosak ugyszinten, leven egyedul (max kis csapattal 5-10 fo) fejleszti, nem tudja mi az a studio, hogyan mukodik egy komolyabb projekt...
Innentol maradnak a nemtelen szemelyek elleni tamadasok amik a pitianer es a szanalmas kategoria kozott vannak...
-
PoeDameron
aktív tag
Skacok a fizikai alapú EVA az most milyen változásokat is jelent az előzőhöz képest? Ezt tudja valaki? Lesz olyan, hogy sodródás, mint űrhajónál? Tehát felgyorsítok, kikapcsolom az EVA-t, és repülök?
Illetve amit szeretnék, hogy egy aszteroidát vagy bármilyen ojjektumot ha megközelítek, akkor meg tudjon benne kapaszkodni a pilóta akkor is, ha nincs gravitáció. Igazából picit reménykedem benne, hogy ezt most belerakják. Bár nem sok köze van az EVA-hoz, de akkor is.
Derek ahogy nézem megcsinálta a zsékategóriás Star Citizent. Asylum stúdió. Az SC-vel együtt adja ki, és az lesz a címe, hogy Cosmos Commoner.
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Malibutomi #4539 üzenetére
Én is békésen néztem, erre:
"You are permanently banned from talking in thedereksmart."Nem bírja az építő kritikát!
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Nathan Boggs #4537 üzenetére
Jajj, köszi Rupsz, nézzk TS-ről páran és egyszerűen nem lehet megunni
-
törölt tag
-
PoeDameron
aktív tag
Már mit spoilereztem ki? Hogy világméretű összeesküvés bontakozik ki (ami kb. minden X akták alapja
), vagy hogy a 2. rész nem szervesen kapcsolódik a pilothoz? Mégsem azt meséltem el, hogy a 2. részben meghal a Mulder. Vigyázok az ilyesmire. Én is háklis vagyok rá ha előttem sütnek el olyan dolgokat nyugodj meg.
-
törölt tag
Nagy dolgot nem arult el szerencsere meg hatra van 8 evad meg ugy 4 resz
Mire odaerek az nyar kozepe-vege, a legjobb a sorozatban Gillian Anderson termeszetesen, bar ha valaki szereti a alaza sorozatokat, nezze meg Duchovny Californication sorozatat, az beszaras jo
(#4532) Razzul: Project X, hat, egy "high tech geek heaven cucc", most csinalom az elso lepcsot hozza, ha ez megvan akkor teszek fel rola par kepet, de ez csak a bemelegites, itt tesztelem az elkotelezettsegemet, a rugalmassagomat, tanulni-uj ismeretek iranti vagyamat, sokaknak mar ez is tul geek lesz
Talan jovo hetvegere osszeall a dolog, ma kapott egy nagyobb lokest, ledokumentalom, aztan lehet felrakom Logoutra is.
-
Szőrös
veterán
válasz
PoeDameron #4530 üzenetére
Tökfej, legközelebb ha ilyeneket írogatsz tedd el azt is, hogy SPOILER, így más akit érdekel de még nem látta nem fogja olvasni.
-
PoeDameron
aktív tag
X akták
Hát izé. Ahogy kezdődik, az nekem tetszik, de a 2. epizódnál történik egy olyan váltás, ahogy azt hittem rosszat töltöttem le. Azzal kezdődik, hogy Mulder és Scully egy világméretű összeesküvés kihívása ellen újra összeáll, elkezdik nyomozni, azt hinném hogy ez egy összefüggő nyomozás lesz a következő részekben, erre a következő epizódban egy a pilottól teljesen független sztorit kezdenek el nyomozni. Mulder a pilotban borostás, lepusztult, a következő részben öltönyben, borotváltan 15 évvel ezelőtti önmagát idézi. Komolyan azt hittem rossz évadot töltöttem le. Amikor ellenőriztem hogy jót, akkor azt nyomoztam, hogy mégis mért nem tudom összerakni a két részt. Mindenesetre engem az X akták úgy nem érdekel, hogy minden epizódban valami különálló furcsaságot nyomoznak, úgyhogy abbahagytam szépen.
-
törölt tag
Sajat Man Cave-em van, itt azt csinalok amit akarok
GhostBusters megvan?
Nagyon otletes kis cucc
Project X az egy nagy cucc, majd ha haladok vele, neha fellovok par infot, bar nagy leptek, idovel
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
Nathan Boggs #4524 üzenetére
Aham. Egyrészt szörnyű, hogy nem én vagyok akkor az első, másrészt megnyugtató, hogy nem is akkora szégyen.
Úgy érted meg is vásároltad a sorozatot, amit ajánlottam? Remélem azért belenéztél. Egyébként rossz vásárt nem csináltál, nekem legalábbis tetszik annyira, hogy akár dobozos formában is el tudom képzelni a polcomon.
-
törölt tag
válasz
Nathan Boggs #4524 üzenetére
En is betettem a kosarba, kiszallitas alatt, par ora es megerkezik
Razzul: valahogy a Hyper Light Drifter
de az X-COM 2 az nagyon bent van a fejemben, varok meg vele picit, esik majd az ara is, meg van most par projekt folyamatban (az egyiket el is neveztem "The X-COM project"-nek, van "The X-Files project"-em is
) Ha kesz az osszes, akkor beindul a "Project X"
igen, kieltem a kreativ vagyaimat az elnevezesekkel
Igazabol az egesz a Project X resze, ha kesz vannak a modulok, akkor ... Fussatok bolondok!
Most amugy az X-aktakat nezem, elso evad vegen jarok, uh van meg hatra boven
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
PoeDameron #4522 üzenetére
Jajah, laptopon 800*600 is alig ment. A sorozatot meg meg is vásároltam
-
Razzul
őstag
válasz
#45997568 #4520 üzenetére
XCOM: EW véleményemhez még hozzáadnék, ha nem gond. Az előbb elfelejtettem említeni, hogy nagyon tetszik az, hogy az eredeti játékhoz képest jól kiegyenlítették a 3 fő összetevő szerepét (bázisépítés, stratégiai harc, világtérkép). Az eredetiben ez nem így volt, ott egyértelműen a világtérkép volt a leglényegesebb, utána jött a bázis és a harc csak harmadlagos volt. Az új egyensúly szerintem sokkal jobb.
Az is tetszik, hogy a 8 helyett 4-6 csapattaggal kell rohangálni. Ez megakadályozza azt a korábbi hírhedt taktikát, hogy a kevésbé fontos csapattagokat ágyútöltelékként előre küldve védd a veteránjaidat.
Hibaként csak 2 apróbb dolgot említenék, de azok is szőrszálhasogatás szerűek.
Az egyik az, hogy miután tüzeltél a katonáiddal, egyből vége a körödnek, utána már nem tudsz lépni. Ez visszavonulásnál igen zavaró lehet.
A másik, hogy az UFO hajók elfogásának megoldását kb. egy az egyben átvették az 1994-es játékból, az meg már akkor is ciki volt. Ezen lehetett volna fejleszteni.Hyper Light Drifter nem érdekel senkit?
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
Nathan Boggs #4513 üzenetére
Ne offoljál egy offtopikban, mert akkor ontopik lesz belőle, ami meg off. Ne kelljen szólnom a moderátoroknak, hogy offolsz!
The Expanse, azonnal töltsed. Komolyan 800x600-ban toltad? Ne már, én vagyok az első aki így játszik!! Lehet megszavaztatom magam "a hét star citizenje" djíra.
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
PoeDameron #4518 üzenetére
Én játszottam úgy sokáig, ráadásul ablakban futtatva, mert különben szét voltak csúszva az arányok
-
törölt tag
Witcher 3 az a baratnom jateka, allandoan azzal jatszik, de az mar megvan, a kiegeszitot meg majd megveszi O ha szuksege lesz ra, bar az DLC, nem jatek
Ha igy marad, akkor egy hely felszabadul, oda jo esellyel megy majd az XCOM 2
Hello Commander
Poe: jol tolod, bot-t ne vegyel szerintem, egyelore jatsz az eger billentyuzet kombo-val, a bot raer meg.
-
PoeDameron
aktív tag
Meggyalázva mindent amit a Star Citizen jelent levittem a felbontást 800x600-ra hogy még simábban fusson, és hozzá még szentségtörést követtem el azzal, hogy kinéztem magamnak ezt a gázkart is magába foglaló 5000 forintos HOTAS-t szégyenítő botkormányt.
800x600-ban valószínű senki nem játszik, mivel akinek megvan a minimum követelménye, az eleve magasabbról indít, akinek meg nincs, az nem próbálja ki. Én vagyok az egyetlen az SC univerzumban, aki ilyen felbontáson teszteli a grafikát. Küldetésemnek is tekintem.
-
törölt tag
Mar csak 4 jatekot vehetek iden
(nincs tiltva, magamnak allitottam fel ezt a megoldast, igy tenyleg olyat veszek meg elvileg ami erdekel is es ki is jatszom)
Amik foglaltak:
- Deus EX Mankind Divided
- Mass Effect AndromedaMarad 2 hely, a versenyzok:
Cyberpunk 2077 (ha megjelenik iden)
Quantum Break (ha eleg hosszu izgalmas es jo lesz)
Dishonored 2
XCOM 2Szoval gondban vagyok, de majd ev vegen elmondom mi lett a befuto
-
Razzul
őstag
válasz
#45997568 #4485 üzenetére
Én is most tolom az X-Com EW-t, Dragon Age még mindig parkolópályán. Rég játszottam már olyan játékkal ami ehhez foghatóan jól van megcsinálva, mindemellett iszonyat hangulatos és rengeteg gondolkodást igényel.
A régi, 1994-es játék mechanikáit úgy tudták modernizálni és felhasználóbarátabbá tenni, hogy csak nagyon minimálisan butítottak rajta. Az új fedezékrendszer is nagyon tetszik. Alig várom, hogy befejezzem az első részt és nekiállhassak a másodiknak.
-
Nathan Boggs
senior tag
Poe, melyik az az űrös sorozat, ami annyira tetszik neked?
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #4507 üzenetére
-
törölt tag
Ha valaki meg egyszer 1 L-el irja le, letiltom, orokre!
Y L L G R I M
-
PoeDameron
aktív tag
válasz
#45997568 #4439 üzenetére
Mi ez, autómotor? Ha jól látom V8-as.
Jaa, ami miatt írni akartam, az az a hír, hogy a Stephen King The Mist-ből sorozatot csinálnak. Beszarok behugyozok. A 2007-es The Mist az egyik kedvenc horror scifim, ha valaki nem ismeri: egy balul sikerült katonai kísérlet következtében egy másik dimenzióból valamiféle ködszerű dolog szabadul rá a környékre, és ebben a ködben annak a dimenziónak a vadállománya gyilkolja egymást, és mindenkit aki belekerül a ködbe. Szóval túlélőhorror lesz a javából, sorozat formájában, ááá. Aki nem látta még a novellából készült filmet, az kezdje tölteni.
-
törölt tag
válasz
Nathan Boggs #4501 üzenetére
A Drenadar nem koveti a dolgokat, le van maradva
Spongyat ra, Drenadar 8-an tessek szepen menet kesznek lenni es megyunk szepen NYC-be mokazni
Behuztam ezt az AotS-t, megnezem DX12 alatt mit alkot uj driverrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest