Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengo
aktív tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nem sok köze van a BIOS-nak a VGA-hoz, max a PCIe interface Bus speed-et lehet állítani amitől nem bootol be, de ahhoz nem hiszem hogy hozzányúltál. Nézd meg az összes kimenetet a kártyán amivel csak hozzá tudod kötni a monitorodhoz, DVI HDMI DP. Lehet valamelyik port kiment.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Derek jóslási módszere

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Diopapa
üzenetére
Lehet, csak az a furcsa, hogy meg sem nyikkan a gép, ha benne van. A pittyenésnek el kellene hangoznia, aztán pedig annak pitty-piritty hangkódnak, ami a VGA hibát jelzi. E helyett olyan, mintha kifagyasztaná az egész gépet, BIOS-t mindent. Fura. Be is voltam xarva, hogy hazavágta az egészet, de régi 5870-el minden hibátlanul működik, hála az égnek. Létezik olyan, hogy a VGA-t mondjuk az alaplap azért nem tudja kezelni, mert nem a legfrissebb a BIOS? Vagy hogy BIOS resetre van szükség VGA csere után? Régen nem volt ez ilyen bonyolult dolog...

-
Diopapa
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nem tudok másra gondolni, mint hogy beteg a kártya. Nekem 550w-os tápom van és simán elviszi a 280x-et, pedig az többet fogyaszt.
-
Razzul
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Igen, a mindennapoknak része az önbíráskodás, ez igaz, de nem véletlenül került ki a jogrendből ez a dolog.

Alapvetően szerintem az ilyen érzelmi alapú ítéletek nem helyesek, amiatt amit korábban is írtam. Természetes, hogyha pl. basztatnak a melóhelyen akkor dühös leszel. Vagy ha valakinek a hozzátartozóját megölik akkor bosszút akar állni és megölni a tettest.
De pont emiatt nem az, akit megsértettek ítélkezik az elkövető felett. Ugyanúgy megszívatnád aki téged piszkált, vagy az aki megölte valakinek a szerettét, halott lenne. De akkor te se lennél jobb az elkövetőnél, ahogy az sem aki a másik halálát kívánja. És ha ez a törvény, miután megölték a gyilkost, azt is végezzük ki, aki az ítéletet hozta? Vagy azt aki bosszút állt? Mert a rossz cselekedet akkor is rossz, ha amiatt követik el őket mert valakivel rosszul bántak. Emiatt van a bíróság és az állam, hogy az érzelmek felett állva, racionális ítéletet hozzon.
(Most téged használtalak példának, de nem rólad van szó, hanem a Talio-elvről. Csak példa volt.)
-
GypsFulvus2
őstag
Szar van a palacsintában. Megkaptam az új MSI R9 380 4GB Gaming OC krátyámat. Bontatlan csomagolásban volt, új. Beraktam a régi helyébe, de a gép nem indul el. Egyetlen hangot sem hallat, nincs pittyenés, semmi, a monitor nem kap jelet. A Vinyók hallhatóan működnek, felpörögnek, de nem tölt BIOS-t semmit. Gondoltam biztos rosszul érintkezik, ki-be pattintottam, de semmi változás. Az alsó, 8 sávos PCI-Exress slotban is u ez a helyzet. Se kép, se hang. A kártya ventillátorai felpörögnek, a led-es logo világít. Két db 6 pin-es csatlakozóról kap áramot, pont, mint a régi kártyám. A TDP-je 190 W, a régi kártyámnak 180 W volt, a tápom 600 W-os. Visszatettem a régi HD 5870-et, az hibátlanul működik. Valami ötlet esetleg?

-
TESCO-Zsömle
titán
Tény, hogy a jogrendszernek nem része a szemet szemért elv és a szó szoros értelemben az európai kultúrában már ritkán találkozni vele, de maga a megtorlás, a visszavágás bizony itt is része a mindennapoknak. Attól, hogy most önbíráskodásnak vagy "road rage"-nek nevezik, a dolog még nem lesz más. Engem például két hete szívatnak melóhelyen, mert szóvá mertem tenni valamit...
-
Razzul
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lebuktam a csúsztatásommal. A kikopott talán erős, de a lényeg, hogy az európai kultúrának már nagyon régóta nem része, nem veszik példának. De sajnos más helyeken tényleg igen. A lényeg, hogy nem ezt kellene alapnak venni. A rossz cselekedetek akkor is rosszak, ha valaki azért követi el, mert vele rosszul bántak. De ez már nagyon OFF.
Amúgy nem vagyok buddhista. Miből gondolod?
-
Volfram42
senior tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Az megszokott ha mindig van izomláza az embernek, de az elviselhetetlen savasodás az nagyon nem jó.
Ha jól kajálsz azzal tudsz segíteni rajta. Persze egyén függő a dolog. Szerencsére én nem nagyon szoktam. Még akkor sem amikor úgy széthajtottam magam, hogy majdnem elestem egy eldőlt vizes palackban, mert nem tudtam felemelni a lábamat. A parancs kiment, de nem engedelmeskedett az a fránya láb. Azt mondta, hogy fáradt.
Mondjuk ilyen csak egyszer volt.
Várom a holnapot. Akkor tuti megdöglök. -
TESCO-Zsömle
titán
(#34629) Razzul válasza TESCO-Zsömle (#34617) üzenetére
A Talio-elv már kétezer éve kikopott a kultúrából.
Papíron?
(#34632) GypsFulvus2: Több olyan része is van a világnak, ahol még mindig így ítélkeznek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
Derek ujabb szuper joslata

Szerinte Wingman jateka DOA (volt mar nyaron) ehhez kepest felkerult steamre

-
vaakuum
addikt
válasz
Volfram42
üzenetére
Én is egy monstert toltam tegap, nekem az az öszes koffein hetente kétszer. Öt napon meg multi pro pakkot szedek.
A lábazás jó volt teganap, a budira sem esett jól ráülni már reggel. Mi lesz itt még estére
Sajnos nekem mindig izomlázam van intenzív edzés után.
Ráadásul este asszonnyal azt is kitaláltuk, hogy szombat délelőtt családi programként elmehetnénk testvéreimmel is edzeni. Ennek mindig megvan a feelingje, amikor 3 csajjal bevonulok az edzőterembe
Csak nem tudom, melyik részem nem fog fájni. Max mellezek, abban úgyis csirke vagyok

szerk: pulzust utólag nem szoktam mérni
de szerintem visszamegy, mert mire a bicajról leszáltam, már akkor is csak 100 körül járt, pedig ott is tekertem rendesen. -
mrfire
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Köszi!

-
mrfire
őstag
Most regeltem SG.hu-ra, de nem használhatom egy napig az accom. Viszont ma szeretném feltenni a kérdést, mert holnap már mindegy lesz. Megkérdezné valaki helyettem a The Forest topikban a következőt?
Úgy tudom egy-egy frissítés után nem lesz használható a korábbi mentés. Ez mindig így van? Mert most lesz egy frissítés nemsokára, amit elhalasztottak holnapra, és jó lenne tudni, hogy megmarad-e az állás. Köszi!
-
Yllgrim
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hat nem tudom...
En nem ertek ehhez, biztos a lelkesedes miatt van ez 
Ne OFF-olj az OFF-ban, oke?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Yllgrim
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
duplo

-
Yllgrim
őstag
-
-
Volfram42
senior tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Nekem szerencsére nagyon ritkán kell ilyesmit használnom. Nincs vele bajom, de nem érzem szükségét.
Monster Pack-ban van koffein és melóban azért lecsúszik néhány kávé is. Na azt kéne teljesen elvetnem. Nem tesz jót a csersav a gyomromnak.
A lényeg, hogy öt ét kihagyás után szombaton lesz az első lábazásom. Na arra lehet, hogy én is dobok be egy Hot-blood-ot, mert tuti meg fogok dögleni. talán a lábat utálom a legjobban kihagyni, mert utána az első egy-két edzés során nagyon hajlamos savasodni a combom. Szóval igazi bekakilás lesz a vasárnapom az tuti.
-
vaakuum
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Igyekszem vigyázni. 2 kávéval egyenértékű, és egy héten maximum kétszer alkalmazom... ezen kívül 0 a koffeinfogyasztásom, és nincs más bedurrantás, csak sima multivitamin pakk. Talán ezért is tud megpörgetni még mindig.

-
-
vaakuum
addikt
Beterveztem egy kellemse koraesti guggolásos edzést, hosszú hétvége, lehet regenerálódni, meg izomlázasan csoszogni odahaza... egy órája betoltam a koffeines multivitaminomat, és pörgök mint a kemotoxos-légy. Ha túlélem az edzést, bezuhanok a gép elé, és szíjjelszaggatomazösszesvandultakitmeglátok
.....aztán majd holnap átbindelem a billentyűzetet.
Gyorsan össze kell szedni még RECET, amíg van ingyen hajó, hogy utána is tudjak játszani. Bár lehet ha az aurorára vennék csak két fegyót +rakétát, annak az árát folyamatosan ki tudnám farmolni...
A sima MR+ csomagomnál szerintetek lehet ilyet csinálni, vagy AC-ben a recből vett fegyvert és pajzsot csak recből vett hajóra lehet rakni?
-
Yllgrim
őstag
De, a Phanteks ad ilyet a hazamhoz, dobozka nelkul, csak a nyak, ezt bent fel tdom casvarozni es csoki.
-
Tengo
aktív tag
válasz
Yllgrim
üzenetére
Nincs olyan venti vezérlő amit a gépről lehet irányítani? Nincs ODD hely a házamban, a vezérlőért nem nyitogatnám mindig.
Amúgy azzal értem el ezt a -16 fokot hogy a ház elejébe költöztettem a radiátort, és a házból minden más vennti kifele fújja a levegőt, így a negatív légnyomás minden levegőt előről szippant be keresztűvl a radiátoron. Sokat esett a víz hőmérséklete is így nem fogja befűteni az egész gépet. Olyan légáram lett a gépben, hogy itt ülök mellette és folyamatosan érzem hogy áramlik a gép felé a levegő.
[link] -
Yllgrim
őstag
Szerintem is nagyon hasznos, a legnagyobb gondom vele, hogy nem adtak hozza leirast melyik kod mit jelent, ugy kellett osszevadaszni. En nem vagyok a hive az "egy gombos tuning"-nak, szeretem egyenkent allitgatni a dolgokat

Ventiket tedd ventivezerlore, de az a 16C az szep

Lehet felrantom a memoriakat majd 3000-re megnezem mennek-e ugy es mit teljesitenek, nem kell meg nekem DDR4 egy darabig...
Sokan szidjak az ASRock lapokat de szerintem en most megragadok veluk, ez az OC formula nagyon lecso

-
Tengo
aktív tag
Átépítettem a gépet, betettem 2 új ventit. 86fokról letornáztam 70 fokra a burntest alatti maximum hőmérsékletet. Bár kicsit hangosabb lett a gép, undervoltolni kéne picit a ventiket.
(#2860) Yllgrim Nekem is olyan 2 karakteres kijelzőm van a lapon. Iszonyatosan hasznos, főleg hogy sokat tuningolok, próbálgatok mindenfélét, és a saját gépemben szoktam tesztelni a hardvereket, ha kell ismerősnek gépet szerelni. Nem tudnák nélküle meglenni.

-
Yllgrim
őstag
Ezen miert nem lepodok meg...
-
Yllgrim
őstag
Ez nem tunik valami coolnak
Oke kis koltsegvetes, de SC most elszivja a normalis space combatra vagyokat, nehez lesz versenyre kelni vele, ezert meg nem adok ennyi penzt...(#2862) Nathan Boggs : az lenne az igazi ha tudnad mit kell keresni es korrigalni
Sajnos nekem kiesel a normal utvonalamrol, karacsonykor baromi dragak a jegyek, British Airways olcsobb mint a fapadosok
200£ each way, uh nem megyek en sehova 
Alap beallitasok sem az igaziak, mindent tultol, valoszinuleg a memoriaid nincsenek beallitva, akkor csinalja a leggyakrabban az onellenorzest.
-
Nathan Boggs
senior tag
Akkor ha hazaértem és még van probléma, akkor vajon próbálkozzak tolni egy bios alapértékre állítást? (persze ha egyáltalán megtalálom, hogy hogy kéne
) -
Szőrös
veterán
Na kérem ha még nem lett volna elég a scife pew pew akkor itt egy újabb Infinity: Battlescape.
-
Yllgrim
őstag
ASRock lapokon az elejen az onellenorzes. Nalam is szokott olyat csinalni neha, erdemes vegignezni a BIOS-t mik vannak bekapcsolva, mekkora ertekek vannak beallitva, nekem van allapotjelzo is es hogy hol akad el a boot. 30 sectol a lap jobb also sarkan van (ez nem az en gepem)
Ja, es lehet lockolni a BIOS-t hogy "semmi" se ferjen hozza.
-
Tengo
aktív tag
válasz
Nathan Boggs
üzenetére
Windowsos programok nagyon ritkán tudnak BIOS-ban túrkálni. Előttem is írta valaki, ha egy pillanatra akad meg a boot és aztán újraindul, az simán lehet egy önellenőrzés, de így az okát nem lehet megmondani látatlanban. Kár hogy leszoktak a mostani gyártók az állapotjelzésről. Az én lapomon még van kijelző ami mutatja a stateket, arról azonnal kiderül bármi.
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Jajah, nem is értem, hogy ez hogy csúszott át, mert kiszedtem mindent, amit láttam...
-
-
vaakuum
addikt
Én ezért is álltam át többek közett VLC-re minden gépen, amihez közöm van...
-
válasz
Nathan Boggs
üzenetére
szeretem a kmplayert, de évek óta figyelemmel kell telepíteni, mert százötvenezer rejtett pipa van itt-ott hogy mit telepít még fel extraként.
-
Nathan Boggs
senior tag
Ha hazaértem, majd teszek egy próbát, mert úgy emlékszem, hogy kb. akkor kezdődtek a problémák, amikor a KMPlayert letöltöttem, az meg érthetetlen módon felrakott valami optimalizáló cuccot, amit tegnap megtaláltam és letöröltem a halálba. Nem tudom, hogy lehetséges-e, hogy ez belenyúlkált a beállításokba, de hátha a leszedésével helyreáll a dolog.
Ha nem, akkor cmos resetet vajon lehet menüből is csinálni, vagy csak úgy a tüskék átpakolgatásával? Nem értek hozzá, csak olvasgattam, szóval ha lenne gyári reset, az lenne a legjobb. Meg ilyenkor fel kell tenni majd újra valamilyen drivert, vagy azt nem állítgatja, csak a beállításokat?
-
Gróf...
aktív tag
Én meg ha tudnám sem fogom bebizonyítani az ellenkezőjét, úgyhogy elfogadom. Ha valaki konkrét tényeket tud felvonultatni ettől eltérő eredménnyel, akkor "újratárgyaljuk".
Már csak azért sem kötöm az ebet a karóhoz, mert baromirég jártam a biosban (háli-stennek). Ha legközelebb turkálni támad kedvem, akkor majd jegyzetelek. De elállítgatni senki kedvéért nem fogom! -
Tengo
aktív tag
Full cmos reset, aztán újra be kell állítani a BIOS-ban ami nem alaphelyzet és kiderül, hogy BIOS-ban volt-e a hiba.
(#2843) Gróf... Én még mindig tartom az állításom, hogy nem futhat memória független órajelen. már 10 éve szerelek gépeket, egészen biztos vagyok hogy ilyen nincs, attól függetlenül, hogy az alaplap mit jelez ki és egyáltalán mikori vagy milyen márkájú. Egyetlen memóriavezérlő van a processzorban és az csak egy órajelen működhet, aminek a memória szorzóval bővített értékét kell követnie a memóriamoduloknak.
-
Diopapa
addikt
válasz
Nathan Boggs
üzenetére
Mennyire régi a deszka?
-
Yllgrim
őstag
válasz
Nathan Boggs
üzenetére
Tesztel olyankor. Sztem meghuztak a te gepedet es valami instabil

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Nathan Boggs
üzenetére
Érdekes, mert ha valami hiba lenne, akkor hangkóddal jeleznie kellene. Passzolom akkor.
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Hát egyet, egy nagyon rövid ideig, kb negyed-fél mp, mintha elindulna, leáll, majd elindul magától
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Nathan Boggs
üzenetére
Hányat pittyen?
-
Nathan Boggs
senior tag
na még egy problémám van. olyat csinál a gép, hogy megnyomom a gépen az indítógombot, felvillan egy picit, meg elindul a ventillátor is, majd elsötétül, kb. 3 mp-ig semmi, majd magától elindul és simán megy. De azért ez furcsa...
-
Gróf...
aktív tag
Tengo - Menthirist!
Egyeztessetek már, hogy kinek milyen alaplapja van, mielőtt összeházasodtok!
Az enyémben (Z87) is lehet mindenfélét állítani külön-külön is a memóriáknál! Fel is vontam a szemöldököm, amikor először megláttam, de elfogadtam, hogy itt tartunk!
-
Yllgrim
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nyugi, tudom, nekem sosem volt a "tuti", most is "szarul vasaroltam", de megtanultam egy eletre, na meg a vegere

Barcsak meg mindig a 8350-em lenne a kis 290X-emmel, most lenne egy csomo penzem meg egy csaszar gepem
(meg talan egy Idris
) -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Yllgrim
üzenetére
Azért, ha megnézed az adatlapomat, a "mindenből a legjobbat venni" kategóriától eléggé messze állok.
Amikor a konfig alapjait 4,5 éve megvettem, akkor is a 2. 3. vonalból szemezgettem, mert a fölött lineáris teljesítmény növekedésért exponenciálisan növekvő pénzmennyiséget kérnek. -
Tengo
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem mentek külön órajelen. Az azt jelentené, hogy aszinkron lett volna a memóriakezelés. Mindenképpen a lassabbhoz kellett igazodnia.
-
Azt mondom, amit a bios írt nekem. A bios pedig azt írta, hogy az 1 és 3-as bankban 1866-on ment a ram, a 2 és 4-esben pedig 2400-on
Elhiheted, tuningoltam már életemben elég sokat, néztem is nagyot, pláne hogy az AMD esetében ilyenkor lerántott mindent 1333-ra, és küszködni kellett hogy megtaláld a megfelelő kompromisszumot, addig ebben a lapban nem kellett... Az másik dolog hogy manuálban amikor elkezdtem játszani az értékekkel, kijött egy köztes eredmény ami mindkettőn megy stabilan. -
Yllgrim
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Latod, ezert kell mindig mindenbol a legjobbat venni, beleollni egy csomo penzt es alig nyerni valamit

Viccet felreteve, BIOS alapbol, 1.3V-ra nyomta magatol a CPU-t, en most 1.22V-n jaratom 4.6GHz-en 4.0GHz helyett. 1.3V-on mar 4.8GHz-en tudom jaratni stabilan a procit, bar vizzel meg nem neztem mit bir, szerintem 5.1GHz-5.2GHz is megy 1.35V korul, ami az ajanlott max levegovel.

Az inkabb a jovore valo tekintettel erdekes majd 2-4 ev mulva amikor esetleg szuksegem lesz ra.
-
Tengo
aktív tag
Csak akkor mennek a ramok dual/triple/quad-ban ha azonos órajelen, azonos időzítésekkel vannak konfigurálva. Ezen kívül mind1 milyen típus. Csak annyi számít, hogy azonos frekin azonos feszen mindegyik modul bírja a megadott időzítéseket, ha csak 1 modul is instabil, kuka az egész.
(#2831) Menthirist
Nem tudsz két külön modult két külön feszen használni és olyan sincs hogy egyik modul 2400-on másik 1866-on megy, a modernebb lapok összehangolják őket az automata memóriatuningal. Keresnek egy közös SPD-t (vagy X.M.P. profilt)és azt nyomják be, vagy a BIOS készít egyet automata beállításokkal. BIOS-ban a nevében ettől függetlenül a legnagyobb sebességet fogják írni, mert a hardver ID-be a gyártó azt írja be, mehát miért is írna mást. Van minden biosnak egy összesítő lapja, ott kiírja a valós időzítéseket, órajeleket, feszültségeket csatornákra lebontva.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Yllgrim
üzenetére
Tök fölösleges volt eddig, a VGA-m volt az abszolut szűk keresztmetszet. Most, ha megjön az új VGA, már elkezdhetek agyalni, hogy húzzam a procit, meg a memóriákat, de nagyon óvatos vagyok, plusz feszt nem nagyon szeretnék adni, legfeljebb abszolut minimális mértékben. A tuning addig finomhangolás, amíg nem emeled a feszt: onnantól kezdve az alkatrészek élettartama csökkenhet. Utoljára én még az AMD K8 architektúrája idején tuningoltam komolyabb mértékben, azóta meg sok víz lefolyt a Dunán / Temzén. A memóriánál ráadásul amit nyersz a réven, elveszted a vámon: magasabb freki csak számottevően alacsonyabb késleltetés árán megy, még ha feszeled is. Még hát a procitól is sok függ; együtt kell működniük a ramokkal. Majd ha megjön az új kártyám, visszatérünk rá, akkor majd kérni fogok konkrét útmutatást is.

-
Yllgrim
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Ne idegesits, azok a RAM-ok 10-12-11-31-2T-n mennek 2133MHz-en, az adott ra 40-50% pluszt, 1.5V helyett 1.65Von. Raadasul nekem az LP-s volt nem is a rendes hutesu...
Be kell menni a BIOS-ba es meg kell nekik mondani mit csinaljanak. Valamelyik topikban vannak is mereseim errol. Most a 2400MHz-eseket nem is piszkaltam, jok ezek egyelore, nem ott lassul a gepem eloszor...
Mindeyik RAM tuning RAM
Csak el kell nekik magyarazni... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igazabol a tuning finomhangolas, optimalizalod a beallitasokat.
-
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Még tunigolni is lehet? Kemény.
Ez lett volna a következő kérdésem, hogy ha húzom a procit, akkor mi történik. Mondjuk a tieid tuningramok, ez enyémek csak "átlagos" kategória. Meg az alaplap is idősebb, csak Z68. Attól parázok, hogy a 4 modullal majd nem tud a jelenlegi 9 9 9 24 2T időzítésekkel menni. Vagy hogy a BIOS visszaveszi a frekvenciát. De lehet, hogy túlparázom. -
ttamashu
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Az - ha nem csak neked jelezte úgy, közben meg visszanyomta a gyorsabbat - akkor igazi mérnöki bravúr

-
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nálam egy pár 2400-as Kingston Beast és egy pár 1866-os Kinston Fury van, és egyrészt viccesen a Z97 Pro Gamer gond nélkül kezelte az egyik párat 1866-on a másikat meg 2400-on (igen, eltérő sebességen
), másrészt tuning során most mind a kettő 2080-on megy 
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
PhilBrick
üzenetére
Kicsit utánajártam. E szerint van quad channel., ha igaz. Bár LGA 2011-em csak lottó ötös megnyerése esetében lenne, szóval nem érint.
-
PhilBrick
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nincs nem. Nem véletlenül hívják dual channelnek.

Három csatornás egyébként van, de az egy másik platform. -
GypsFulvus2
őstag
-
Yllgrim
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Ha dualban tolod oket akkor parosaval kell hogy passzoljanak, szoval jonak nez ki. 13 rugo az 30 font, annyiert siman megeri

-
PhilBrick
őstag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Nem kell 4 egyforma a dual channelhez. Párban fognak együtt menni.
-
GypsFulvus2
őstag
Feltettem ezt a kérdést a RAM-os topicban is, de senki sem vettea fáradtságot válaszolni / nem tudta a választ. Hátha itt tudja valaki a tutit:
Van nekem 2x4 GB Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2 típusú RAM-om. Szeretném őket bővíteni 16 GB-ra.
A hardveraprón találtam ezt: Corsair (2x4gb) Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A 1600C9G.
Nagyon hasonlóak de nem teljesen u. az a típus. Az LP nyilván a low profile rövidítése, azzal nincs gond, viszont a chip típusjelzése kcsit eltér (CMZ helyett CML, illetve M2 helyett M2A). Kérdésem: ahhoz, hogy a 4x4 GB RAM tökéletesen és Dual Channel üzemmódban együtt tudjon működni, teljesen megegyező KIT-ekre van szükség, vagy esetleg a fönt említett két KIT tudna együtt hibátlanul üzemeleni? -
vaakuum
addikt
válasz
Yllgrim
üzenetére
A simhouseban már próbáltuk, a gyerekek is átélték álló helyzetben a katapultálást egy vadászgépből, kapálóztak is rendesen zuhanás közben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak egy pillanatig azt gondoltam először, hátha ilyen promóciós cucc, de hát fizetős. Viszont ha valakit nagyon érdekel, akkor tényleg egyre több helyen feltűnedezik.Ez a zuhanás-élmény is érdekes dolog, emlékszem először nekem az AC-ben a Leap of death is igen furcsa élmény volt még a sík monitoron keresztül is

-
Szőrös
veterán
válasz
vaakuum
üzenetére
Ezért is jobb a Pro, annál teljesen fém a tényér és a talapzat is.
A rugó erőssége elsőre nekem is fura volt a Hotas X után mert nagyon puha ahhoz képest. Viszont most már azt mondom, hogy jobb is mert jóval finomabb irányítást tesz lehetővé bár tény, hogy az X-en ezt lehetett szabályozni.
Én talán ezt az egy komolyabb hiányosságot tudom ennek a joy-nak felróni. -
vaakuum
addikt
Tegnap voltunk a gyerkőcökkel a Camponában cápát nézni, és az előtérben ott volt egy DK2-es kit, amin lehetett volna videót nézni valami mozgó talapzaton. 1200Ft/3-4 perces film. Azt akkor én már sokalltam kiadni még a két gyereknek, de hátha valakit érdekel.
-
vaakuum
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nekem ez a rugóval megtolt műanyag kúpostányérú központozás eléggé nembejövős volt az x52-n.

Van hozzá néhány mod, de nem az igazi. A rugóra ráfeszítettem kicsit, hogy ne lógjon, de félő volt, hogy megreccsenti az alaplapot, aminek nekifeszült a kúpos tányér, ráadásul a mozgástartományt is be tudja szűkíteni, ha nem megfelelő rugót használ hozzá az ember, vagy a saját rugóját feszíti túl.
A magnet modot is majdnem megcsináltam, már ki is volt hozzá nézve a mágnes, csak el kellett volna menni érte...aztán inkább eladtam az egészet. A gázkar nekem nem volt komfortos, és a pöcökjoy igen ócska volt rajta, pedig kettő ilyen joyt próbáltam, de mindkettőn kritikán aluli volt. -
Malibutomi
nagyúr
A Corsair SP 120-at vedd, halk, es direkt statikus nyomasra van. alig tobb mint 4K az ara. [link]
Nekem a H110 csak ugy fert be, hogy nem 140-es hanem 120-as ventik vannak rajta, ket ilye, teljesen halkra letekerve csodasan atszellozteti.
Arra figyelj hogy van belole a quiet meg a masik ami nagyobb fordulatu, en a quiet-et vettem
-
Tengo
aktív tag
140mm-es radiátorod van? (140-280-420)
-
Tengo
aktív tag
Nem tudsz ajánlani valami jó ventillátort radiátorra, nagy légszállítással, meg statikus nyomással és nem turbina hanggal? Teljesen kaotikus a ventillátor piac. Csak egy a biztos, hogy a noctua nf f12 nagyon jó és mocskosul drága, nem adok 1 ventiért 9 ezrest.
-
Yllgrim
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
De mi az a gumigyik?
Van egy baratom arra fele, ot hivtuk Gyiknak, aztan egy szer talaltam egy gumigyikot, valahol itt van kint... 
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
Tetszik nagyon, remelem szepen elterjednek mostmar aztan johetnek a joarasitott modellek is.Gumigyikot vennek

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Menthirist
üzenetére
Nyomaték rulez. Pont ma néztem videót valami horvát elektromos szuper-sportautóról. 1088 lóerő, 3800nm...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
A barbarsagot technologiaval es oktatassal lehet lekuzdeni, erre kellene rafekudni mindenhol.
Mas, ha valakinek van elfekvo Eve Online-os accountja, szoljon, ugy imadtam a sztorijat annak a vilagnak

-
válasz
Yllgrim
üzenetére
Jah, Musk mondta, hogy nem ért egyet azzal, hogy lenne keresnivalója egy LIDAR-nak az autón, mint a Google autója esetén (aminek amúgy pár hónapja megvolt az első balesete nem is tudom hánytíz- vagy százezer kilométer után, amikor belerongyolt hátulról egy emberi sofőr
). A Tesla-ban amúgy a Ludicrous módot bírom, meg azt a tévényi tabletet a középkonzolon 
-
Yllgrim
őstag
válasz
Yllgrim
üzenetére
Tuti cucc, ilyeneket is csinalnak (gondolom
) -
Yllgrim
őstag
Ez tetszik. Igaz itt nem sok lany van (a topikban), de nagyon helyes a kezdemenyezes, kellenek a jo szakemberek.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Nathan Boggs
üzenetére
Nincs mit, nekem is ASRock lapom van
Meg probalgasd aztan kiderul, engem a patcher szivat CIG, de nem erdekel, Dishonored kitolom megint 
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mondjuk ilyen csak egyszer volt.
Sajnos nekem mindig izomlázam van intenzív edzés után.

de szerintem visszamegy, mert mire a bicajról leszáltam, már akkor is csak 100 körül járt, pedig ott is tekertem rendesen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amikor a konfig alapjait 4,5 éve megvettem, akkor is a 2. 3. vonalból szemezgettem, mert a fölött lineáris teljesítmény növekedésért exponenciálisan növekvő pénzmennyiséget kérnek.
Drenadar