Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
MySQL-en belül adott 3 db adattábla: project, task, join_project_task Értelem szerűen a join tábla köti össze a task táblában felsorolt feladatokat a projektekkel és a projekt táblán belül szerepelnek a projektek alapadatai. Namost a join táblán belül ugye szerepel a project_id, task_id és egy hour oszlop ami arra szolgál, hogy ide kerül be az az információ INT formában hogy az adott projekthez tartozó adott feladatot mennyi időbe telt elvégezni. A kérdés
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0
Példa:ezt ne countolja:
p_id=1 task_id=1 hour =1
p_id=1 task_id=2 hour =0ezt viszont igen:
p_id=2 task_id=1 hour =1
p_id=2 task_id=2 hour =2és ezt is:
p_id=3 task_id=2 hour =4
p_id=3 task_id=3 hour =3így a végeredmény a példa alapján: 2
Illetve azt hogyan tudom megoldani hogy számolja össze az hour értékeit de csak azoknál a projekteknél ahol mindegyik > 0 ?
Remélem nem bonyolítottam túl a leírást.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- Építő/felújító topik
- Lightyear - befektetési app
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- CORSAIR DOMINATOR TITANIUM 32GB 2DB 6600MHZ
- G.SKILL DDR4 8GB 2400MHZ
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
MySQL-en belül adott 3 db adattábla: project, task, join_project_task Értelem szerűen a join tábla köti össze a task táblában felsorolt feladatokat a projektekkel és a projekt táblán belül szerepelnek a projektek alapadatai. Namost a join táblán belül ugye szerepel a project_id, task_id és egy hour oszlop ami arra szolgál, hogy ide kerül be az az információ INT formában hogy az adott projekthez tartozó adott feladatot mennyi időbe telt elvégezni. A kérdés
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0