Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Amugy ha kicsit jobban a szelere hozzak, hogy ne legyen a pcie csatival egyvonalban, akkor egy awab bilincset is ra lehetne szoritani az egesz kartyan keresztul.
-
janeszgol
félisten
Kabaré.
-
Ribi
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Meg a drót csavarja a pineket oldalra, sok hőciklus miatt kérdéses mi lesz ezekkel.
Jobbról a második drót a képen olyan mintha 45 fokban meg lenne törve. Tudom drótnak ha csak 1x történik vele nem gond, de na.
Jó kérdés, hogy amúgy is raktak ilyen elosztót a gépekbe és csak a leszorító az új, vagy ezt egyben találták ki. Mert akkor tényleg valami 90 fokos elfodítót csinálhattak volna beépített és megerősítet leszorító izével. -
DraXoN
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
igen.. én is azután nagyítottam rá a képre, hogy írtam, kicsiben nem tűnt így fel

már nem akartam módosítani az írásom
... ha már eddig elmennek, miből tartott volna egy kimondottan 90-fokos csatlakozó legyártása.. nem is értem...bár ez még mindig csak sebtapasz a nyílt sebre ...
-
kzolee216
senior tag
Akkor is lesznek hülyék akik elfüstölik így is, úgy is

-
laed
senior tag
Kíváncsi leszek, még hány cég jelenti be, hogy sikerült a fosból sz@rt csinálni.
Talán cserélni kéne az egészet, ha nem vált be.... -
Ribi
nagyúr
Megkérdezném őket azért, hogy mennyire egészséges azt a szerencsétlen drótot ilyen szinten maghajlítani rögtön a csatlakozó után.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
És közben be is futott a mai második hír a csodás csatlakozóról.
De jó lenne ezt az egész mizériát ignorálni a fenébe... de ha már ott van a gépemben az 5070Ti... -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én egyébként teljesen megértem a Dell hozzáállását.
Az Nvidiát már kevésbé... nem ismerik el a hibát, megy a maszatolás a rossz bekötésről, de közben azért cserélik a legégett példányokat. Ez még nagyjából rendben is lenne, értem én, hogy túl nagy blama elismerni a hibás tervezést... de hogy a következő szériában se korrigáltak semmit, az már érthetetlen. -
válasz
energy4ever
üzenetére
Egyrészt, a második és harmadik mondatodban a következtetés nem szükségszerűen igaz (na jó, azt elismerem, hogy szándékosan írtam az első hozzászólást, nem szokásom akaratomon kívül posztolni
), másrészt, jössz a VGA-s okoskodással aminek semmi értelme a hír kontextusában, harmadrészt, a válaszom első mondatát látszólag nem sikerült értelmezned. Innentől kezdve semmi értelme ezt az egészet folytatni... annyit még segítek, hogy ha szerinted valaki hibázik, akkor azt lehet konstruktívabb módon is jelezni neki. -
ohje00
csendes újonc
Na de most komolyan. Beépítik gyárilag az adaptert, ami 2db 8 pin-es csatlakozást tesz lehetővé. Ennyi erővel akkor csinálják meg adapter nélkül, 12v-os csatlakozó nélkül, 2db 8pines csatlakozóval. De gondolom azt nem lehet... Tudom is én...
-
energy4ever
addikt
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Írd le kérlek, hogy mi értelme van belekötni egy olyan szóhasználatba, ami megszokott és elterjedt és kontextustól függően mindenki tudja miről van szó.
Pusztán "VGA"-ként hivatkozni ezekre a kártyákra pont annyira félrevezető...
De tudod mit? Leborulok előtted és elismerem a hibát: videókártyát kellett volna írnom.
-
Ixion77
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Lett volna erre normális megoldás, csak az NVidia úgy döntött hogy megspórol inkább pár dollárt a gyártóknak, és nem írja elő a megfelelő felügyelő elektronika beépítését.
Léteznek külső hardverek amik utólag biztosítják ezt a védelmet, csak annyi a bökkenő, hogy külsőleg, utólag megvalósítani kb. 100-szor annyiba kerül mintha eleve a kártyára lenne integrálva.A Dell-nél kellett volna legyen akkora szakértelem és méretgazdaságosság hogy a kártyát módosítsák, de ott is győzött a spúrság és inkább ezt a barkácsmegoldást választották.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Az egész világ (reddit) GPU-nak hívja, még akkor is ha helytelen.
-
Nem ad 75W-ot.
Illetve az RTX 4080-am anno így működött, 60-65W-ok a pcie sínből jöttek, a többi a hulladék kábelükön.
Mióta 5080-am van, a pcie sín 5 (öt!) Wattnál többet nem enged át, szinte minden áram a bőrkabátos nyomorék, szarfos kábelén jön....ami egy 5080-nál talán nem akkora gond, de na....
Ja, táp, alaplap, minden ugyanaz, csak a gpu-t cseréltem. -
Busterftw
nagyúr
Hat meg igy is tisztabb megoldas, mint 3-4 polip kabeleket vezetni a VGA-hoz, modelltol fuggoen.
-
Reggie0
félisten
Ugyan azon az elven, ahogy ezt a csatit terveztek siman fel lehetne menni vele 220W-ra, es meg mindig nagyobb lenne a biztonsagi tartalek, mint a 12VHVPWR eseten.
#17fudi2002: Egyszeru, a csatlakozo gyartoja azt irja, hogy 9.5A/pin a terhelhetoseg. Hivatalosan 2 erpar szallitja az aramot, az 2*9.5A*12V=228W. Ha a gyartok kitalaljak, hogy helyet akarnak sporolni es 3 erparral es mas keyinggel gyartjak ugyanazt, akkor 342W is mehet rajta. ~14% biztonsagi tartalekkal ez 300W. A 14% biztonsagi tartalek pont annyi, mint 12VHVPWR eseten, ott 600W-ot visznek at ugy, hogy az erintkezok alapjan 684W engedheto meg. Ha csak 250W-ot tolnak at rajta mar biztonsagosabb.
A 2x4-es csati teljes kihasznalasaval pedig 33%-al nagyobb, tehat 400W-ot lehetne atvinni egy csatin, vagy kicsit biztonsagosabban 335W-ot.
-
Robitrix
senior tag
Elméleti kategória a csatlakozonként a 150 watt. A PCI busz ad alapból 75 wattot a kártyának. ha két tápcsatlakozó van az elvben 2*150 watt még. A gyakorlatban 1 tápcsatlakozó adhat akár 250-300 wattot is. vagyis elvben felvehet a kártya 600-650 watt teljesitményt is, bár névlegesen 375 watt. Peresza csak akkor ha megfelelő a csatlkozó kialakítása és minősége...
-
Robitrix
senior tag
Hát dolgoztam olyan cégnél, ahol arra jöttünk vissza karácsony után hogy az egyik opel corsa 1.2-es dizel kocsink parkolás közben simán kigyullad karácsonykér és leégett.... Mint a háborrus képeken az elgürbült és kiéget autó roncsok. És maradt is örökre egy szenes műanyag folt az aszfaltba olvadva, ahová kiolvadtak a műanyag alkatrészek. Mivel épóéet mögött volt a parkoló, a telephely portása a kapuban már csak azt vette észre, hogy robbannak szét a lángoló autó gumijai a hőtől. Mire kiérkeztek a tűzoltók karácsonykor már vége is volt mindennek. Szóval a dizel is simán kiég egy zárlattól. Mint ahogy egy időben az Ikarus 412-esek sorban, ahol valahol az üzemanayg vezeték közelében vezették fel a busz tetejére a forró kipufogó csővet. Egymás közelében a forró kipufogő cső és a szivárgó dizel vezeték nem nyerő páros. Bár a két napja kint parkoló nem használt autonk esetében elektromos zárlat okozhatta a tűzet...
-
Robitrix
senior tag
Hát nem tudom az én tipikusan használt 120-170 wattos videókártyáimmal ilyen gond még nem volt. Ha nem kell 17 KW-ot belenegedni a kártyába, hogy müködjön leégés se igen következik be....
-
Alogonomus
őstag
Annyi haszna mindenképpen van, hogy ha mégis megolvadna/kigyulladna a vezeték valamelyik vége az egyik ér túlterhelődése miatt, akkor a Dell egyértelműen nem háríthatja a felelősséget a felhasználóra.
-
Lenry
félisten
Ügyesen előzi meg a 12V-2x6 tápkonnektor leégését a Dell
azt vártam, hogy a mondat úgy folytatódik:
...mert nem használja
-
ThodEE
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
-
ReSeTer
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
És ez mégis melyik nvidia GPU tulajdonost érdekli?
Ők csak működő kártyát akarnak.
Nem ez a célja egy termékgyártónak? -
ReSeTer
senior tag
Valaki elmagyarázná miért nem jó az AMD megoldása a 2x8 PIN az Nvidiának?
-
kriszpontaz
veterán
Egyszerűbb lenne egy normális élcsatlakozó.
-
Tragikomikus az egész történet.
A BMW kigyulladós dízelei jutnak eszembe... a tűzveszélyes GPU-kat nem kéne visszahívnia a gyártónak? A kérdés persze költői...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit LHR dobozos, 1 tulajos, 2027.07.04-ig gari
- SAPPHIRE RX 6700 10GB GDDR6 PULSE GAMING OC - Új, 1 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 7600 XT 16GB GDDR6 PULSE GAMING OC - Új, 1 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 7900 XT 20GB GDDR6 PURE GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RX 9060 XT 8GB GDDR6 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4432, 100% Akksi
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- HP Omen RTX 4080 Super OC Gaming Trio
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Ők csak működő kártyát akarnak.