Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
SQL developert használok, és van egy (szerintem egyszerű) probléma amit nem tudok megoldani. Autodidakta módon próbálok érvényesülni így lehet, hogy bőven hiányos a tudásom.
Szeretnék több (20-30) változót definiálni egy select előtt, amire a selecten belül hivatkozok. Minden változónak egy értéke van (lehet konstansnak kellene hívni, elnézést) a lényeg, hogy ezeket egy helyen lássam és tudjam módosítani a könnyebb követhetőség végett.
1-2 változóval még meg tudom csinálni hogy DEFINE paranncsal definiálom, de a harmadikra már elhasal.
Eddig így indítottam:
DEFINE valt1=33
DEFINE valt2=55
SELECT
table1.col1,
table1.col2*&valt1,
table1.col3*&valt2
FROM
table1Ami működik is, de 2-nél több DEFINE-nél "missing right parenthesis" hibaüzenetet kapok, pedig a szintaxis elvileg jó.
Hogy kell ezt szakszerűen összehozni? Érdekes módon erre nem találok példát google kereséssel sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen TV-t vegyek?
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 3D nyomtatás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest