- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Léghűtés topik
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
SQL developert használok, és van egy (szerintem egyszerű) probléma amit nem tudok megoldani. Autodidakta módon próbálok érvényesülni így lehet, hogy bőven hiányos a tudásom.
Szeretnék több (20-30) változót definiálni egy select előtt, amire a selecten belül hivatkozok. Minden változónak egy értéke van (lehet konstansnak kellene hívni, elnézést) a lényeg, hogy ezeket egy helyen lássam és tudjam módosítani a könnyebb követhetőség végett.
1-2 változóval még meg tudom csinálni hogy DEFINE paranncsal definiálom, de a harmadikra már elhasal.
Eddig így indítottam:
DEFINE valt1=33
DEFINE valt2=55
SELECT
table1.col1,
table1.col2*&valt1,
table1.col3*&valt2
FROM
table1Ami működik is, de 2-nél több DEFINE-nél "missing right parenthesis" hibaüzenetet kapok, pedig a szintaxis elvileg jó.
Hogy kell ezt szakszerűen összehozni? Érdekes módon erre nem találok példát google kereséssel sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T590 15,6" - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest