Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
SELECT item_id, item_dateFROM itemsWHEREitem_id IN (select item_id from items_categories wherecategory_id not in (1,3,13,7,20) anditem_id not in (117,132,145,209,211))ORDER BY item_date DESC LIMIT 4(valami régi kódból maradt benne a neve, a feed_id az az item_id az index nevében)
Mivel itt azt mondja, hogy az items_categories táblán nem használ indexet (key = NULL), ezért arra gondoltam, akkor létre hozok egy covering indexet ide:
CREATE INDEX idx_category_id_item_id ON items_categories (category_id,item_id)A sebességen nem javított, de most már így néz ki az explain:
----------
SELECT i.item_id, i.item_dateFROM items as i INNER JOIN items_categories AS c ON i.item_id=c.item_idWHEREc.category_id NOT IN (1,3,13,7,20) ANDi.item_id NOT IN (117,132,145,209,211)GROUP BY i.item_id, i.item_dateORDER BY i.item_date DESC LIMIT 4Itt ha a
GROUP BY i.item_id, i.item_date
helyettGROUP BY i.item_id
van, akkor ennyi a változás:De időben semmit nem jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest