Hirdetés
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- ASUS blog: a memóriahiány nem jelenti azt, hogy ne javíthatnánk a PC-s élményen
- Rosewill "kockák" az egyedi NAS vagy házi szerver összerakásán gondolkodóknak
- Hét évet kapott a Samsung korábbi, Kínának kémkedő mérnöke
- Már nem egy, hanem két gyorsítót tartalmaz az új Google TPU generáció
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Munkahelyemen szeretnék 1 sql lekérdezést készíteni, de egyelőre nincs tapasztalatom a témában. Dynamics NAV 2016 rendszert használunk, a feladat pedig a következő. Egy tétel táblából szeretnék adatokat lekérni, adott időszakra, szummázva az egy adagszámhoz tartozó mennyiség és költségösszeg sorokat (ahol egy-egy adagszám több sorban is szerepelhet). Mindezt úgy, hogy a kapott eredményben egy adagszám csak egyszer jelenjen meg. A lekérdezsést futtató platform Microsoft SQL server 2014.
Ezt sikerült összeraknom, kérdés, hogy működőképes lehet-e így?
SELECT CONVERT(date, [Posting Date]) AS 'Könyvelési dátum'
,[Item no.] AS 'Cikkszám'
,[Lot No.] AS 'Adagszám'
,SUM[Quantity] AS 'Mennyiség'
,SUM[Cost Amount (Actual)] AS 'Költségösszeg(tényleges)'
FROM [adatbazis].[dbo].[Item Ledger Entry]
GROUP BY 'Adagszám'
WHERE [Posting Date] > '2017.11.30' AND [Posting Date] < '2019.12.31'További kérdés, hogy amennyiben csak 1 táblából szeretnék adatot kinyerni, mint jelen esetben, a SELECT résznél szükséges-e megadni a tábla nevét azokban az esetekben, ha 1-1 mező (pl. Item No. )több, másik táblában is azonos néven található?
Végül az is érdekelne, hogy egy rosszul megírt SELECT utasítással okozhatok gondot az adatbázisban?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest