Új hozzászólás Aktív témák
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Munkahelyemen szeretnék 1 sql lekérdezést készíteni, de egyelőre nincs tapasztalatom a témában. Dynamics NAV 2016 rendszert használunk, a feladat pedig a következő. Egy tétel táblából szeretnék adatokat lekérni, adott időszakra, szummázva az egy adagszámhoz tartozó mennyiség és költségösszeg sorokat (ahol egy-egy adagszám több sorban is szerepelhet). Mindezt úgy, hogy a kapott eredményben egy adagszám csak egyszer jelenjen meg. A lekérdezsést futtató platform Microsoft SQL server 2014.
Ezt sikerült összeraknom, kérdés, hogy működőképes lehet-e így?
SELECT CONVERT(date, [Posting Date]) AS 'Könyvelési dátum'
,[Item no.] AS 'Cikkszám'
,[Lot No.] AS 'Adagszám'
,SUM[Quantity] AS 'Mennyiség'
,SUM[Cost Amount (Actual)] AS 'Költségösszeg(tényleges)'
FROM [adatbazis].[dbo].[Item Ledger Entry]
GROUP BY 'Adagszám'
WHERE [Posting Date] > '2017.11.30' AND [Posting Date] < '2019.12.31'További kérdés, hogy amennyiben csak 1 táblából szeretnék adatot kinyerni, mint jelen esetben, a SELECT résznél szükséges-e megadni a tábla nevét azokban az esetekben, ha 1-1 mező (pl. Item No. )több, másik táblában is azonos néven található?
Végül az is érdekelne, hogy egy rosszul megírt SELECT utasítással okozhatok gondot az adatbázisban?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi