Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Természetfeletti erő? Acer Nitro V 16 AI notebook Gorgon Pointtal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Ebben a játékban a tesztképeken a PT is szarabbul néz ki mint a Lowest grafikai beállítás.
-
Citrone39
tag
Én mindig kihasználom, ha már egyszer ez a különlegessége a 9000-res szériának, és itt különösen nem működik jól az FSR4. Feltűnően sok a zavaros\szemcsés felület, ami TAA-nál teljesen megszűnik. A karakterek haja is borzalmasan homályos. Egyből kerestem is, hogy hol a hiba, annyira nem jellemző ez más játéknál.
Ellenben a TAA-val remek munkát végeztek, nincs is itt szükség felskálázásra (már akinek bírja a gépe).
-
Kansas
addikt
válasz
Citrone39
üzenetére
Szintén. Az FSR/DLSS feature párt még csak nem is mérlegeltem mikor megvettem az RX9070XT-met, mert egy pillanatig sem állt szándékomban bekapcsolni.
A lényeg az volt, hogy a 16GB-os RX6800 után nem akartam 12GB-os 5070 re menni, az 5070Ti-t pedig sokkal drágábban adták - és valahogy akkoriban a non-XT RX9070-et ugyanannyiért adták, mint az XT-t, legalább is 2,5 slotos vastagságban ami viszont fontos pont volt.
Az már más kérdés, hogy úgy alakult, hogy sok játék esetében az FSR is jobb megoldás, mint a natív+TAA, de ez nem az FSR érdeme, hanem a TAA implementációk bűne. Ilyenkor, és szinte csak ilyenkor, inkább FSR-t kapcsolok TAA helyett. Amúgy mindent amit tudok, natív 2560x1440-en tolok(ami NEM 2K, hiába ette meg mindenki a marketing-maszlagot, hogy az) -
Citrone39
tag
Vicces, mert még az FSR4 is olyan mosottas képet ad már Quality/AA beállításokon, hogy inkább kikapcsoltam az egészet, és játszok natív 2K-ban. Jó tudni, hogy a másik oldalnak sem jobb...
-
Yodafon
őstag
Tok mindegy, ugyis youtube-on fogom vegigjatszani
-
RVR400
veterán
Ahogy le is írtad, tudatos vásárló már a kártya kiválasztáskor számol az FSR vs. DLSS előnyeivel és hátrányaival...
Vagy szimplán elaprózod a jelenleg nem tudatosan választott VGA-dat, és árában visszaaprózol a másik gyártótól egy már tudatosan kiválaszott kártyát.
A lehetőségek tárháza végtelen. -
Kansas
addikt
"akinek jobban tetszenek az éles kontúrú tartalmak, és eközben el tudják viselni a homogén felületek torzítását, azok tipikusan a DLSS 4-et vagy 4.5-öt választhatják, akik pedig nem szeretnék az utóbbi hatást felvállalni, miközben az éles kontúrú tartalmakat is inkább finomhangolva, egy élesítő segítségével paramétereznék, azoknak az FSR 4 vagy az egyik újabb kiadása az ajánlott."
Mintha ez választás kérdése lenne... bár végül is igen, mikro VGA-t veszel, akkor választasz.
De az AMD VGA-t nem érdekli hogy te jobban szereted a kontúrokat mint a homogén felületeket, ahogy az NVidia VGA-t se izgatja az hogy te kevésbé torz homogén felületeket szeretnél, utólagos élesítéssel javítva az éleket.
A GeForce nem tud FSR4-et, a Radeon nem tud DLSS-t, az Arc meg egyiket se tudja. Tippre nem nagyon sok olyan ember van aki egy géphez tart 2 hasonló tudású VGA-t(vagy pláne két teljes, hasonló képességú gamer PC-t), egyet-egyet mindkét gyártó legújabb generációjából.... vagy hogy gondoltad ezt a választást? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, csak a DLSS-nek más előnyei és hátrányai vannak, mint az FSR-nek. Nincs olyan felskálázó, ami mindenhol jó. Hol az egyik, hol a másik a jobb. A tartalomtól függ, hogy melyiknek lesz előnyösebb hatása. Ezért jegyeztem meg az írásban, hogy a legtöbb fejlesztő a neurális leképezésre saját felskálázót fejleszt, mert azt a saját játékukhoz lehet szabni, és annak lesz a legjobb a képminősége.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
huskydog17
üzenetére
Nem lepne meg, a Game Ready driver csak most jott ki hozza, amit aztan vissza is vontak

Nem ezzel teszteltek. -
GodGamer5
addikt
Akkor a PH szerint bajban van az új Dlss és temethetjük az egészet...
-
Busterftw
nagyúr
Nah, meg lett magyarazva.
A Computerbase felskalazo vaktesztrol mar gondolom keszul a cikk.
-
Alaaf Pi
őstag
"Az említett két cég megoldása között"
Melyik két cég volt említve?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ford topik
- Filmvilág
- VoLTE/VoWiFi
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- További aktív témák...
- Xbox Wireless Headset 3 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
...