Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
bambano
üzenetére
A HAVING-et általában subselect-tel oldják meg az emberek. Az első kettő az nagyon alap. A 3. feladatnál csak arra voltam kíváncsi, hogy kétségbeesik vagy nem. HAVING simán helyettesíthető. Csak azzal elengánsabb.
Már a 2. olyan kolléga van mellettem, akik több év elemzés után nálunk találkozott a ROW_NUMBER()-rel. Én meg amikor autodidakta módon tanultam, annyira alapnak véltem.
De az se mindegy, hogy mennyi tábla van összekötve. Előző osztályvezetőnk olyan kódot írt, amiben legalább 15 tábla volt LEFT JOIN-nal összekötve. (MSSQL.) Tetű lassú volt. 4-4,5 órát futott. Azzal, hogy szétszedtem 4 részre, 20-30 perc alatt megvolt az eredmény. Semmi mást nem néztem, de van egy olyan érzésem, hogy lehetne performanciát javítani.
Itt arra akarok utalni, hogy nem elég, hogy valaki ismeri a főbb parancsokat, igényesnek is kell lenni és gondolni kell arra, hogy limitált az erőforrás. (A rengeteg temptábláról nem is beszélve. Egy hónapig takarítottam, a GDPR bevezetése előtt.)
Speciális dologkra interjún nem is kérdeztem, mert úgyis ott a gugli. Én is használom, ha elakadok vagy keresek gyorsabb, jobb megoldásokat. Hülyeségnek tartottam mindig, ha interjún valaki nagyon mély ismeretre kérdezz. A jelentkező is lehet tudna olyat kérdezni, amit meg az interjúztató nem tudna :/
Új hozzászólás Aktív témák
- Crimson Desert
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Háztartási gépek
- Jövedelem
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB gyári független megkímélt gyári 87% akku
- Apple IPhone 15 Pro max 256GB kártya-független akksi 85%
- Samsung Galaxy A 41 mobiltelefon
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- Üzletből, garanciával,Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 /i5-11gen/16RAM/512SSD/ újszerű állapot/magyar bill
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest