Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
bambano
üzenetére
A HAVING-et általában subselect-tel oldják meg az emberek. Az első kettő az nagyon alap. A 3. feladatnál csak arra voltam kíváncsi, hogy kétségbeesik vagy nem. HAVING simán helyettesíthető. Csak azzal elengánsabb.
Már a 2. olyan kolléga van mellettem, akik több év elemzés után nálunk találkozott a ROW_NUMBER()-rel. Én meg amikor autodidakta módon tanultam, annyira alapnak véltem.
De az se mindegy, hogy mennyi tábla van összekötve. Előző osztályvezetőnk olyan kódot írt, amiben legalább 15 tábla volt LEFT JOIN-nal összekötve. (MSSQL.) Tetű lassú volt. 4-4,5 órát futott. Azzal, hogy szétszedtem 4 részre, 20-30 perc alatt megvolt az eredmény. Semmi mást nem néztem, de van egy olyan érzésem, hogy lehetne performanciát javítani.
Itt arra akarok utalni, hogy nem elég, hogy valaki ismeri a főbb parancsokat, igényesnek is kell lenni és gondolni kell arra, hogy limitált az erőforrás. (A rengeteg temptábláról nem is beszélve. Egy hónapig takarítottam, a GDPR bevezetése előtt.)
Speciális dologkra interjún nem is kérdeztem, mert úgyis ott a gugli. Én is használom, ha elakadok vagy keresek gyorsabb, jobb megoldásokat. Hülyeségnek tartottam mindig, ha interjún valaki nagyon mély ismeretre kérdezz. A jelentkező is lehet tudna olyat kérdezni, amit meg az interjúztató nem tudna :/
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Thermalright Assassin X 120 V2
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest