Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP EliteBook / ZBook topik
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Sziasztok!
A legnagyobb tisztelettel szeretnék kérni pár linket, ha egyáltalán tudtok ilyesmit.
Meg kéne értenem, hogy mit és hogy csinálhatunk alap szinten egy SQL adatbázissal!
Tudom, ez most nagyon mókásan hangzik, hiszen ez egy külön szakma. És én semmit nem tudok belőle, soha nem is használtam, soha egy lekérdezést nem csináltam. Mert hardveres vagyok.

De most kitalálták a munkahelyemen, hogy apróbb (kinek apró?...) SQL-megoldást majd a "kisebbik rendszergazda" is meg tud csinálni. Pontosabban azt találták ki, hogy az eddig ilyeneket mókoló senior rendszergazda majd jól bevezeti a kisebbiket, azaz, és már a jövő héttől kezdheti az okosításomat.
Ez mind jó és szép, de nem vagyunk igazán olyan viszonyban, hogy megkérjem, hogy úgy mutasson alapinfókat, mintha csak Juliska lennék az X osztályról. Fel kéne készülnöm, hogy legalább az alapfogalmakkal, alapfogásokkal tisztában legyek az első találkozásunkra. Például hogy milyen prograra kéne kattintani a start menüben...
És végülis szívesen segíteném az ő munkáját, miért is ne, de hát hol kezdjek hozzá?Tudnátok ilyen láma-beavató oldalakat/pdf-eket/könyveket javasolni?

Üdv és köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest