Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Sziasztok!
A legnagyobb tisztelettel szeretnék kérni pár linket, ha egyáltalán tudtok ilyesmit.
Meg kéne értenem, hogy mit és hogy csinálhatunk alap szinten egy SQL adatbázissal!
Tudom, ez most nagyon mókásan hangzik, hiszen ez egy külön szakma. És én semmit nem tudok belőle, soha nem is használtam, soha egy lekérdezést nem csináltam. Mert hardveres vagyok.

De most kitalálták a munkahelyemen, hogy apróbb (kinek apró?...) SQL-megoldást majd a "kisebbik rendszergazda" is meg tud csinálni. Pontosabban azt találták ki, hogy az eddig ilyeneket mókoló senior rendszergazda majd jól bevezeti a kisebbiket, azaz, és már a jövő héttől kezdheti az okosításomat.
Ez mind jó és szép, de nem vagyunk igazán olyan viszonyban, hogy megkérjem, hogy úgy mutasson alapinfókat, mintha csak Juliska lennék az X osztályról. Fel kéne készülnöm, hogy legalább az alapfogalmakkal, alapfogásokkal tisztában legyek az első találkozásunkra. Például hogy milyen prograra kéne kattintani a start menüben...
És végülis szívesen segíteném az ő munkáját, miért is ne, de hát hol kezdjek hozzá?Tudnátok ilyen láma-beavató oldalakat/pdf-eket/könyveket javasolni?

Üdv és köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Milyen TV-t vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs Nothing AI szemüveg? Fogd meg a söröm!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- HP Probook 470 G5 (Intel Core i5-8250U 4 mag 8 szál, 17.,3" FullHD) több darab, akár 24.990Ft
- HP Probook 430 G7 (Intel Core i5-10210U 4 mag 8 szál, 13,3" FullHD) több darab, akár 24.990Ft
- Samsung A 56 5G telefon
- LENOVO LOQ 15ARP9 - RYZEN 7 7435HS / RTX4050 / 24GB RAM / 512G NVMe / 15,6 FHD IPS 144Hz (bontatlan)
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- 27% - MSI G255PF E2 Monitor! 1920x1080 / 1ms / 180Hz / FreeSync !
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest