Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacces

    őstag

    válasz modder #1355 üzenetére

    és Sk8erPeter és martonx, köszönöm a választ.
    Picit tovább boncolgatom. A User_Hirdetés tábla az lett rontva névre, az valójában User_Hirdető kapcsoló tábla akart volna lenni.

    Ez csak egy elméleti gyakorlat... Na várj kitalálok valamit. Ez eszembe jutott és elgondolkoztam rajta.

    Zsír, van egy példám :D.

    Van egy weboldal, ahol mesehősök vannak rajta, és meg lehet rendelni az ő szolgáltatásukat.
    Például.: (Ennél jobb példa nem jutott eszembe) Super Mario hirdet, mint hirdető. Én, mint oldal tulajdonos, a hirdetőtől szeretnék kérni vezeték nevet, kort, számlázási adatokat! (ezért kezelem külön, mert a sima felhasználótól ilyet nem kérek). A felhasználó, pedig tud üzenetet küldeni Super Marionak, hogy vezetéket kellene szerelni, vagy aranyat gyűjteni. Illetve tudom értékelni Super Mario hirdetését: Hogy hüm, ő egy nagyon jó vezetékszerelő.
    Ahhoz hogy valaki hirdést adjon fel, az-az hirdessen, ahhoz regisztrálnia kell magát.

    És így a user_táblával eltudnám azt intézni, hogy ez a felhasználók beléptetéséhez kell és ennyi. És nem lenne egy csomó null, érték.

    Felhasználó, tábla most is annyi adat, amennyi. Mit tud a weboldalon, csak regisztrált felhasználó tud üzenetet küldeni a hirdetőnek, esetleg kommentálni a hirdetésben látható terméket!(De egy mezei felhasználótól nem kérem, hogy adjon meg szállítási címet, keresztnevet, ezért tekintem őt, mint külön típus.). És egy nem regisztrált felhasználó nem tudja értékelni Super Mariot, meg üzit küldeni neki.

    Akkor ezért szedném külön, hogy user tábla, hirdetés tábla, és hirdető_adatai tábla. (és akkor a hirdetőtáblában lenne: user_id, számlázási adatok stb.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák