- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- OLED monitor topic
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Theseus #9560 üzenetére
Sajnos vannak olyan finomságok,hogy bizonyos funkciók csak azonos márkájú termékek közt mennek.
Ne foglalkozz a bt-vel,sem az optikaival!
Azon a soundbaron tudtommal van arc-s hdmi csati,ahogy a tvden is.
Egy hdmi kábelre van csak szükséged,azzal kösd össze a tv hdmi arc csatiját a soundbar hdmi arc csatijával és minden gondod megoldódik,persze a tv-n állítsd be kimenetnek a hdmi arc-t.
Tv-vel együtt kapcsol be és ki,megy a hangerő szabályzás is és nem kell a soundbar távja sem.Ja és nem utolsó sorban valószínűleg hdmi-n sokkal dinamikusabb lesz a hang,a bt butít a hangon,tehát lehet meg fogsz lepődni mert lehet jobb lesz a hang is.
-
Joezyka
senior tag
üdvözletem!
Van egy LG SJ7 soundbarom, amihez nem találom, hogy milyen frekvencián és kapcsolattípussal kommunikálnak az egységei.
Egy routert szeretnék a környékére helyezni (sajna így adja ki), viszont ahhoz tudni kéne, hogy mely frekvenciát kell kerülni.Választ előre is köszönöm!
-
Theseus
csendes tag
Sziasztok
Most váltottam Samsung led-ről LG OLED-re és meglepődve tapasztaltam hogy a Samsung eddig tökélesen kezelte a Samsung HWJ450-et BT-n keresztül. Ha kikapcsoltam a TV-t, kikapcsolt a soundbar is és be is kapcsolta a TV automatikusan. A hangerőt is szépen kezelte, boldogság volt. Na az LG tv nem kapcsolja a be a soundbart, mindig rákérdez miután külön bekapcsoltam, hogy csatlakoztatom-e... A hangerő külön van szabályozva mint kimenő bluetooth hangerő, és külön lehet most a soundbaron... A kérdés, hogy ezt hogyan lehetne orvosolni? Optikai kábel segítene? Vagy LG soundbart kellene vennem? Vagy?
Köszi előre is a segítséget -
AttiMM
csendes tag
DonDennis kollégával egyetértve: pontosan ilyet vettem én is: olcsó, jó. Az egyetlen kínlódás az volt, hogy sem a hangszóróhoz, sem ehhez a tartóhoz nem adtak összekötő-csavart.
Tehát azt a problémát kellett megoldani, hogy a hangszórón van egy fordított kulcslyuk alakú lyuk (alul a kerek lyuk, amiből felfelé megy egy valamivel keskenyebb kivágás: ez való arra, hogy a falban lévő csavar kiálló feje bemegy az alsó lyukon és a hangszórót leengedve az már a hosszanti nyílásban megy fel ütközésig). Ezzel szemben a kis konzolon szintén van egy lyuk, tehát a két lyukat kell fixen összekötni ügyesen.
Én ezermester vagyok, megoldottam, de kíváncsi lennék, hogy mások hogyan oldották meg.
Első ötlet, hogy fogok egy metrikus menetes csavart, annak fejét bedugom a lyukba, feltolom a hosszanti nyílásba (kvázi, mintha a falból kiálló csavar lenne), a csavar kiálló menetes részét átdugom a fali tartó lyukán, a másik oldalára pedig rácsavarom az anyukáját alátéttel és kész. Ott bukik el ez az egyszerű megoldás, hogy a hangszóróba lyukába betolt csavar fejét sehogyan sem tudod megfogni, így az anyát sem tudod megszorítani, márpedig fixen és szorosan kell a kettőt összerögzíteni, ha ilyen ferdén lefelé akarod a hangszórokat fordítani.
Szóval a megoldás az volt, hogy
1. a csavar feje alá vágtam gumiból egy kis alátétet, pici lyukkal, azt ráhúztam a csavarra, és azzal együtt dugtam be a csavarfejet a lyukba és toltam fel a hosszanti résbe. Ez már elég szorosan ment fel (a gumi vastagsága és tapadása miatt), így reméltem, hogy valamennyire megfogja a csavart.
2. a tartó hangszóróhoz kerülő lapjára felragasztottam egy kétoldalú ragasztócsíkót
3. ezután megcsináltam a többi lépést: a tartó lyukába dugni a csavar menetes részét, alátét és anya (ja, ehhez leszedtem a félgömböt, úgy jobban hozzáférni)
4. elkezdtem óvatosan meghúzni az anyát: nyilván az elején a kérdéses, hogy elforog-e, vagy legalább egy kicsit megfogja.
Szerencsém volt, kb. fél órai vacakolással sikerült mindkettőt nagyon szorosan megszorítani. A két oldalú ragasztó pedig azért kellett, mert első próbálkozásra hiába húztam meg elég szorosan a csavart, mégis el tudod kicsit fordulni a hangszóró a tartóhoz képest: ezt a ragasztó megakadályozza.
Ha valaki bátrabb, akkor lehet, hogy egy nagyon erős kétoldalú ragasztó önmagában is megtartja, kérdés hogy meddig, hiszen ebben a szögben a hangszórót lefelé kell tartani, ami azért nem tesz jót a ragasztott megoldásoknak.Ha valaki végigolvasta: köszönöm.
És ha valaki esetleg így szeretné megoldani, akkor: M4x15 süllyesztett fejű csavart használtam hozzá való alátéttel és önzáró anyával. Bicikli gumibelsőből vágtam a csavar feje alá a gumialátétet. -
-
devast
addikt
Üdv!
200k körül/alatt milyen soundbar-t ajánlatok? Hátsó hangszórókat nem tudom elhelyezni, úgyhogy csak bar+sub felépítés játszik. Elsősorban netflix/sorozatok/filmek -hez lenne használva. Amiket én nézegettem az a klipsch cinema 600 és a samsung q800t. -
Lacabooy
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy Sony 65XH9096B tv és hozzá egy Sony HT-S350 soundbart!
Nagyon jól szól, de úgy érzem, hogy ha sikerülne megoldani, hogy a tv hangszóroja és a soundbar szett együtt szóljon, az lenne maga a tökéletesség!
Van erre valami lehetőség, esély?
Valakinek tapasztalat ezzel a típussal, aki megoldott ilyet?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
Agent T
tag
Ebben a cikkben találtam egy rövid leírást az LG elnevezésekről:
Like with their TVs, LG uses a combination of letters and numbers for their model names.
SK* = 2018
SL* = 2019
SN* = 2020
*Y = standard, no extra features or speakers
*YG = with Google Assistant
*RG = with rear speakers and Google Assistant -
mexel
veterán
válasz
Luissimo #9548 üzenetére
Egyértelmű hogy későbbi széria hiszen most az L kapható és a K már nem ( mondjuk van most N5 is). A kérdésem arra vonatkozott hogy az 5-ös szám a sorozat utódjának tekinthető-e, vagy a cég már kisebb-vagy nagyobb ligában futtatja azt a darabot ( logikát nem keresek a gyártóknál, akkor túl egyszerű lenne a vevőknek)
Másrészt az "utód" nem törvényszerűen jobb az előző szériánál.
Van Ugyanannyiért Sony 350-es is, kérdés az milyen lehet. Sajnos a topikot olvasva alig van erről az árszegmensről szó. -
Voice24
őstag
Nem tudom, nem ismerem az LG számozási, elnevezési logikáját. Én amúgy csak hevenyészett összehasonlítást végeztem, nem vájtam bele magam mélyen a témába ott a boltban. Kérésemre az eladó bekapcsolta mindkettőt, nem állítgattunk rajtuk semmit, a telómmal bt-n rákapcsolódtam előbb egyikre, majd a másikra, és ugyanazt a Follow The Flow számot indítottam el youtube-on (tehát nem vájtfülűeknek szóló összehasonlítás volt). Ott a boltban a JBL első blikkre is teltebb hangzást adott, de ahogy mondtam, egyiken sem állítottunk semmit, ahogy bekapcsolt, úgy szólt. Én eddig nem bántam meg a döntést.
-
Voice24
őstag
Akkor neked is ajánlom egy kipróbálásra ezt. Sok összehasonlítási alapom nincs, egyedül az LG SL5Y-nal hasonlítottam össze vásárlás előtt a boltban, annál jobban szólt. Nyilván nem szól úgy, mint egy 100 ezres, de nem is kerül annyiba. Ha tudod, üzletben próbáld ki, elvileg csak az Euronics forgalmazza.
-
mexel
veterán
Köszi az infót. Én is azt néztem, de az már nagyon a felső határ árban. Elsőre jobb lenne max 50-70 közé belőni, csak ha nagyon nincs más akkor lenne a YAS207.
Egyébként mennyivel jobb mint az LG SK5? Illetve miben jobb? Érdekelne nagyon. Talán én is vennék majd, igaz nekem a zene nem fontos, mert nem ezen hallgatom.
A kb 60-80 között kaphatóak ( Sony, Panasonic, LG, Samsung azok milyen szinten mozoghatnak? Esetleg Denont láttam 99-ért még. Vagy a JBL esetleg 100 körül. Mondjuk a Yamaha nekem is szimpatikus)
-
mexel
veterán
Sziasztok! Párom meghallotta nálam az ideiglenesen itt lévő LG SK5 soundbart. Minimum ilyen, vagy jobbat keres. Mit lehet most kapni 100e alatt ( esetleg akcióban vagy használtan) amit érdemes megvenni és legalább ezt a szintet hozza? ( aránylag tűrhető basszus, zenére éppenhogy csak, de neki jó lenne egyelőre.)
Szeretne minél hamarabb venni. Előre is köszi a segítségeket. -
DonDennis
senior tag
Ez tartó függő szerintem, nekem is hasonló tartóm van és anno a z906, nekem is így állt.
-
Agent T
tag
Sziasztok,
A három közül melyik ajánlott ?
LG SN 4
SAMSUNG HW-R450
SAMSUNG HW-T420 -
Mauzes
addikt
válasz
DonDennis #9534 üzenetére
Hát igen. Annyi, hogy ebből nincs használt, szóval az nem opció. Amúgy az előzetes árbecslés 150 ezret adott ki, az azért vonzóbb, fél ár. Csak a valós ár már több.
mikrofon: arra érdemes figyelni, hogy az automata díjbecslőjük alacsonyabb árat mutat, ami nem igaz, és a tényleges áruk magasabb lesz. Pl nekem 278-as usd árfolyammal számoltak. Gondolom még véletlenül sem a megtévesztés a cél...
-
natë
nagyúr
Samsung q60t+9000s kombónál melyik hang setup az ajánlott? (5.1)
DTS? -
mikrofon
veterán
Igen látom. Most megnéztem én is. Én ugye a HK Enchant soundbar + sub szettet néztem. Ez most 400+400 USD. Ami hajóval kb 320e mindennel együtt, repülővel pedig kb 400e. De nagyon rosszul esett látni tételesen hogy ebből mennyi az ÁFA+VÁM kombó....
Nagyon örültem volna egy külföldi mintához hasonló BF akciónak .... Biztos meg is vettem volna. De a JBL bar 9.1 re és a Samsung hw-q900t-re se volt de még a q950t-re se.....
-
DonDennis
senior tag
Nyilván itt amit kb. buksz az a gari, ami azért egy 200e terméknél necces + 2-3 hónap várakozás. Cserébe nyersz 100.000 ha nincs vele semmi szarság, de szerintem ilyen árú termékeknél megéri valami olcsóbbat de garisan venni, vagy pluszba spórolsz 2-3 hónapot és cserébe megvan garisan, kicsit olyan mint Teslat hozni usaból, olcsóbb csak egyből ugrik a gari róla.
-
Mauzes
addikt
FYI, megkérdeztem a Brandsetter-t, hogy mennyiért hoznák haza USA-ból a 400 USD-s H/K Enchant 1300 bart, és kb 195 ezerre jönne ki mindennel együtt. A teljes átfutása hajós szállítás miatt kb. 2 hónap...
-
Hdmi arc-vel is összekötheted,úgy minden működik mindennel.
Az optikai verzió viszont csak LG-k közt.
Az általad írt árszegmens a Samsung q60t és a Yamaha YAS-207 felségterülete,ezek szólnak a legszebben ezen az árszinten.
A samsung ráadásul 5.1 ha később bővíted egy SWA9000 hátsó szettel (alapjáraton 3.1). -
3L1T3
addikt
Sziasztok!
LG SH4 hangprojektoromat szeretném lecserélni, nem tudom mennyire releváns de C9 OLED tv-m van és szerettem, hogy nem kell a hangprojektor távirányítóját is kezelnem. Nem vagyok márkahű, az ár sem annyira fontos, sokkal inkább a jó hangminőség.Köszönöm
-
Macyke82
tag
Samsung HW-Q900T soundbar most németeknél 649 EUR!!!
De a 800T is csak 479 EUR. -
Kzo
tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani LG SJ4 mellé kiegészítő hangszórót, amivel térhangzást lehetne elérni?
A LG SPK8-S 2.0 néztem mellé, de kb. beszerezhetetlen és irreálisan drága is.
Köszi. -
AttiMM
csendes tag
Elhiszem (mondjuk a Sony hangban erős volt (mármint a kommersz kategóriában)). Nem tudom, hogy ilyet lehet-e a Samsung soundbarokkal is csinálni, de attól még úgy vélem, hogy ez már csak bűvészkedés a technikával. Hiszen a sztereóban alapvetően hiányzik ez az információ, az elektronika valamit kiválaszthat, hogy szerint a zongora mögöttem van, de a képen meg azt látom, hogy előttem
-
user01
aktív tag
(Tudom, tudom, valaki mondta, hogy egyes rendszerek tudnak virtuális 5.1-et csinálni sima sztereóból is...)
Valóban így van. Nekem Sony 5.1-es soundbarom van, és többnyire TV-filmeket nézek (sztereó). És a régi házimozim Dolby Prologic II.-jéhez hasonlóan itt is sok effekt a hátsó hangszórókból jön, illetve a filmek zenéjénél is van olyan hangszer, ami hátulról szól és az egész zene körbe ölel.
-
mikrofon
veterán
-
Nekem ezekkel az 5.1 soundbarokkal 1 bajom van.
Méghozzá a késleltetés hiánya (lehet van olyan ami tudja,csak gondolom a drágábbak közt).
Hiába állítja a ember a hátsók hangerejét,ha nincs mellé késleltetés.
5.1/7.1 esetén az lenne a lényeg,hogy optimális esetben egy kör mentén helyezkednek el a hangszórók egyenlő távolságra a fültől.Ez a legtöbb esetben nem kivitelezhető egy átlag szobában/nappaliban,erre lenne jó a késleltetés,de ilyet nem nagyon látok a legtöbb soundbarnál.
A front mondjuk 3méterre van a fültől,a hátsók meg 60-80cm-re...
Aki már hallott jól beállított házimozit,tudja miért is fontos ez. -
AttiMM
csendes tag
válasz
mikrofon #9508 üzenetére
Csak apróság, de a hátsó hangszóróhoz nem tápkábel, hanem hangszórókábel (valójában egy vékony vezetékpár) megy a hátsó központ egységtől (amihez kell a tápkábel). Ez nem kell, hogy nagy gondot jelentsen, még ha falra szereled, akkor sem (lásd az előző hsz-ban a képet), ha pedig hangszóróállványon áll, akkor még annyit sem, mert az állvány belsejében elfér a vezeték.
A teljesen vezeték nélküli megoldásnak kétségtelen előnye, hogy még ez a kis vezeték sem kell, viszont van hátránya is: leginkább, hogy állandóan le/fel kell csatlakoztatni a soundbar-ról/ra, hogy töltve legyen, illetve fixen falra szerelni sem tudod éppen ezért, tehát kell mondjuk két kis polc a megfelelő helyen, ahová teszed (én is gondolkoztam a JBL bar 5.1-en, nekem is tetszett az ötlet!) -
AttiMM
csendes tag
Szia Mauzes, nekem 1 hónapja van meg (olvasd el az írásom kicsit lejjebb), de nagyon akartam hátsó sugárzókat, és nem bántam meg! Nekem is a falnál van a kanapé, mellékelek egy képet, hogy hogyan szereltem fel a falra: a lényeg, hogy ha középen ülök, akkor pont a két fülem felé fordulnak a hangszórók, így a legjobb az élmény.
Nekem a Samsung 9000-nél a gyári 0-hoz képest +1-re vettem, így kellően hangos, de csak 5.1-es hangforrás esetében! Ha nem ilyen, csak sima sztereó, akkor gyakorlatilag nincs is hangja (nem vettem fel +6-ra, úgy lehet, hogy valami van), dehát mi szóljon hátul, ha nincs hozzá hangforrrás? A sima sztereó meg szól a soundbar-ból. (Tudom, tudom, valaki mondta, hogy egyes rendszerek tudnak virtuális 5.1-et csinálni sima sztereóból is...)
És akkor ez a válaszom azoknak, akik panaszkodtak, hogy nem sok értelme van a hátsó hangszóróknak: tessék 5.1 hangcsatornás forrást hallgatni, mindjárt lesz értelme! :-) -
AttiMM
csendes tag
Szia simron, úgy látom, még senki sem válaszolt. A lehetőségek közül én a HDMI ARC-ot választanám. Az optikai kábel régebbi technológia, minőségben ugyanaz, de szolgáltatásban többet tud a HDMI ARC (pl. ha bekapcsolod a tévét, azonnal bekapcsolja a soundbart is, illetve a tévé hangosítása hangosítja a soundbart - tehát nincs szükség a soundbar távirányítójára.)
Az LG Sync Bluetooth-ot nem ismerem (nekem is LG tévém van, viszont Samu soundbart vettem hozzá), de ami Bluetooth, az már igazán jó minőség nem lehet, ugyanis annak nagyon szűk a sávszélessége (ezért felejtsd el, hogy telefonról Bluetooth-on keresztül akarsz zenét hallgatni a soundbar-on). -
Helmoras
őstag
Értem.
Akkor fél megoldás, mert kell hátulra is kábel, a hangszórók közt, illetve táp kábel, de még mindig jobb valóban mint bekábelezni a szobát.
Köszi a válaszokat!
-
Helmoras
őstag
Egy kérdés:
A hátsó plusz hangszórókat hogy kell elképzelni, legyen akár a 8500 vagy a 9000-es termék.
Kábel nélkül csatlakoznak a soundbarhoz eddig oké, de mi az a 3. cucc ami a két hangfalon felül van a csomaghoz, illetve mintha azt látnám hogy ezt a 3. elemet csatlakoztatni még kábelesen a kicsikhez, szóval jól értem lényegében így hátul van kábel csak előlről hátra nincs?
Remélem érthető voltam
-
Mauzes
addikt
válasz
Voice24 #9498 üzenetére
Jogos, én a sávnak valamiért inkább az alacsony részére fókuszáltam a válaszban. Szóval a qled-től valószínűleg tényleg jobb, amit küldtél, bár nem hallottam (és korábban, amit próbáltam ebben az árban, azoknak eléggé "doboz" hangja volt). Ettől függetlenül szerintem ebben az árban egy sztereó cuccnak jobb hangja lesz.
-
natë
nagyúr
Köszönöm a tippeket, a Q60T + 9000S nagyon jó páros!
Új hozzászólás Aktív témák
- Leila teszt
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest